Inari Wilderness Week

FINS LAPLAND

  • Reistijd:  eind december, januari, februari, maart, midden april
  • Vluchten: 
  • dagelijkse vlucht met Finnair
  • Bezienswaardigheden:
  • Inari

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL - HELSINIKI - IVALO : DINER

Vertrek vanuit Brussels International Airport op zondag via Helsinki naar Ivalo. Bij aankomst wordt een transfer geregeld naar het Inari Wilderness Hotel (+/- 30 minuten). Meet & Greet en verdeling van de thermische uitrusting. Diner en overnachting in standaard kamers, blokhutten of noorderlichthutten. Max. 2 tot 3 personen.

Het Wilderness Hotel Inari ligt aan het prachtige arctische wildernismeer Lake Inari en biedt een adembenemend uitzicht en een ideale locatie voor het bekijken van aurora borealis. Het nieuwe resort verenigt een voortreffelijke combinatie van comfort en wildernisthema-stijl met een uitmuntende service. Dit topresort in Inari ligt op slechts vijf minuten van de attracties en diensten van het dorp Inari en biedt u de perfecte omgeving om kwaliteitsaccommodatie te combineren met ongerepte natuur. Het resort biedt unieke accommodatie in 40 wilderness kamers, 12 Aurora Cabins en 8 blokhutten. Het restaurant van het Wilderness Hotel Inari biedt een unieke eetervaring met uitzicht op het prachtige arctische wildernismeer, het meer van Inari. Geniet van traditionele Lapse gerechten met lokale ingrediënten in het restaurant, of verfrissende drankjes en cocktails in de lounge bij de open haard.

Wilderness Room: De hotelkamers bevinden zich in drie afzonderlijke gebouwen en hebben een oppervlakte van 30 m². Alle zijn voorzien van een aparte badkamer met toilet en douche, haardroger, toiletartikelen, sofa en gratis wifi. De kamers beschikken over een queensize bed of twee aparte bedden.

Inari Wilderness Rooms

Inari Aurora Cabins: Deze ruime hutten met uitzicht op de open lucht vanuit je bed heeft een oppervlakte van 34 m². Het glazen thermische dak zorgt ervoor dat het raam zelfs bij de laagste temperaturen vrij blijft. De hutten hebben 2 aparte bedden met mogelijkheid tot 2 extra bedden. Ze zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. Er is een elektrische verwarmingsketel en een sofa. Max 2 tot 4 personen.

Inari Aurora Cabins

Inari Blokhutten: Alle blokhutten bieden uitzicht op het meer van Inari of uitzicht op de Nukkumajoki rivier. Ze hebben een oppervlakte van 70 m² + 20 m² loftruimte. Op het gelijkvloers hebben ze een aparte slaapkamer met queensize bed. Op de bovenverdieping zijn er 2-3 eenpersoonsbedden. In de woonkamer kan u ook gebruik maken van een sofabed. Er is een volledig ingerichte keuken met eettafel, aparte badkamer met haardroger en toiletartikelen en sauna. In de woonkamer is er een haard en flatscreen-tv met 3 Finse Tv zenders. De blokhutten kunnen max. 6 personen accommoderen.

Inari Blokhutten

DAG 2: SNEEUWSCOOTERSAFARI & IJSVISSEN OP HET INARIMEER : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Uitgebreid ontbijtbuffet en briefing over het weekprogramma. Daarna krijg je instructies over het besturen van een sneeuwscooter en worden de motoren gestart voor een afwisselende 4u durende tocht over het bevroren Inarimeer. Onderweg wordt halt gehouden voor een wildernislunch en kan de techniek van het ijsvissen worden uitgeprobeerd (2 personen per scooter, u kan ook alleen rijden met de sneeuwscooter mits een supplement). Terugkeer naar het hotel voor sauna en diner.

DAG 3: BEZOEK AAN HET SIIDA MUSEUM + SNEEUWSCHOONWANDELEN : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Vandaag bezoek je het beroemde SIIDA-museum op individuele basis. Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. ’s Namiddags maak je een circa 2u durende wandeling met sneeuwschoenen door de prachtige besneeuwde bossen rondom het hotel. Met een beetje geluk kan je er loslopende rendieren tegenkomen. Bovenop de heuvels geniet je van schitterende vergezichten over het Inarimeer en het dorpje. Nadien terug naar het hotel voor sauna, diner en overnachting.

DAG 4: LANGLAUFEN & NOORDERLICHTKAMP : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Na het ontbijt krijg je een introductie in de techniek van het langlaufen alvorens een tocht te maken van 2 à 3u in de omgeving van het hotel. Vrije namiddag om desgewenst nog verder te langlaufen op eigen houtje. Na de dagelijkse sauna en diner staat nog een avondlijke noorderlichtexcursie op het programma. Je gaat hiervoor per sneeuwscooterslede naar een sfeervol noorderlichtkamp aan de oever van het Inarimeer ver weg van alle lichtvervuiling. Dit creëert optimale omstandigheden om het noorderlicht te kunnen observeren bij gunstige klimatologische omstandigheden (duurt circa 2.30u).

DAG 5: BEZOEK AAN TRADITIONELE RENDIERBOERDERIJ : ONTBIJT - LUNCH - LAPS SPECIALITEITEN DINER

Bezoek aan een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt meestal de kans om de rendieren te voederen en de techniek van het lassowerpen te proberen. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek (duurt circa 2u). ’s Avonds wacht een heerlijk Laps specialiteitendiner. Terwijl je proeft van verschillende lokale delicatessen, kom je ook meer te weten over de Samische cultuur tijdens een presentatie.

DAG 6: HONDENSLEDETOCHT & SNEEUWSCHOENWANDELEN OP ZOEK NAAR HET NOORDERLICHT : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Transfer naar de huskykennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Daarna vertrek voor een circa 18 km lange tocht door besneeuwde bossen en over het uitgestrekte Inarimeer (2 personen per slede –  u kan ook alleen gaan mits supplement). Er wordt geregeld gestopt voor foto’s of een drankje om op te warmen. Een heerlijke lunch staat klaar bij terugkeer evenals een warmgestookte sauna waarvan je nog een laatste keer kan genieten. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel.’s Avonds kan je de eindeloze bossen rondom Nellim nog verkennen tijdens een circa 2.30u durende begeleide sneeuwschoenwandeling op zoek naar het magische noorderlicht.

DAG 7: INARI - IVALO - HELSINKI - BRUSSEL

Laatste ontbijt. Transfer (+/- 30 min) naar luchthaven van Ivalo. Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Finnair via Helsinki naar Brussels International Airport. Einde van de reis.

INARI ACTIVITEITEN

Praktische info

Belgen hebben een geldige identiteitskaart nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.