Faeröer eilanden

The Forgotten Scandinavian Pearl

Welkom op de Faröer Eilanden

De Faeröer-eilanden liggen halverwege Schotland en IJsland in de noordoostelijke Atlantische Oceaan. Het is een archipel van 18 bergachtige eilanden met een totale landoppervlakte van 1.399 vierkante kilometer, een zeeoppervlak van 274.000 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 55.000.

De eilanden werden gevormd door vulkanische activiteit 50-60 miljoen jaar geleden. Het oorspronkelijke plateau is geherstructureerd door de gletsjers van de ijstijd en het landschap is geërodeerd tot een archipel die wordt gekenmerkt door hoge bergen, steile kliffen, diepe valleien en smalle fjorden.

De eilanden zijn ruig en rotsachtig, met Slættaratindur als hoogste berg, 882 meter boven zeeniveau. De kusten zijn voornamelijk kliffen, veel plaatsen torenen 3 à 400 meter boven de zee uit en bieden goede nestfaciliteiten voor legioenen zeevogels. De hoogste klif, Enniberg, rijst ongeveer 700 meter recht boven de oceaan uit.

Hoofdstad

Tórshavn

Reisformaliteiten

Identiteitskaart

Munt

Faeröerse kroon (geen eigen code) en Deense kroon (DKK). De waarde van de Faeröerse kroon is gelijk aan die van de Deense kroon. De Faeröer hebben voldoende geldautomaten. Banken, postkantoren en wisselkantoren wisselen geld. Hotels wisselen doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken. Er zijn alleen Faeröerse bankbiljetten, het muntgeld is Deens. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Taal

Faeröers en Deens maar ook Engels

Ontdek de Faeröer eilanden met Inforeizen

NIEUW bij onze bestemmingen, maar niet onbemind! Hieronder worden een aantal voorbeelden van bestaande individuele reizen weergegeven die wij voor u kunnen reserveren. Deze programma’s kunnen altijd aangepast worden naar uw eigen wensen.

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte.

  • Een rondreis 100% op maat.
  • Kies zelf wanneer u vertrekt.
  • Speciale wensen? Geen probleem!

Road Trips

Opgelet: onderstaande reizen zijn slechts voorbeelden en kunnen waar mogelijk aangepast worden aan uw wensen. Wij bieden onze klanten steeds maatwerk aan. Bewust publiceren wij geen prijzen op deze website omdat iedere klant andere voorkeuren en wensen heeft.

Klaar voor een reis naar de Faeröer eilanden?

Maak nu een afspraak om uw plannen te bespreken!