IJsland

The Land of Fire and Ice

Welkom in IJsland

IJsland, het land van ijs en vuur. Een ruw, maar fabelachtig landschap vol contrasten, waar de immense hitte van de aarde het landschap continu vorm en kleur geeft. U wordt overweldigd door de schoonheid van dit eiland, de ruwheid, de uitgestrektheid en de energie. IJsland leidt de natuurliefhebber van kille zwarte maanlandschappen, naar blauwe ijsmeren, borrelende geisers, immense watervallen, dode en werkende vulkanen, tafelbergen, maagdelijk witte gletsjers, bijna fluoriserend groene mostapijten en een onverwacht interessante vegetatie over het ganse eiland. Maak zeker tijd om even de IJslandse paarden te leren kennen, een ras apart, uniek op de wereld, mooi en sterk. Met wat geluk spot je een papegaaiduiker of zelfs een trol of elf. Wees je er van bewust dat IJsland ook een mythische kant heeft, het is een stuk van de IJslandse cultuur… en als u na al dit natuurgeweld even wil verpozen, dan is er de Blue Lagoon, gelegen in een met mossen bekleed oud lavaveld,  een spa midden in de natuur, een geothermisch meer, rijk aan het mineraal silica, sauna’s, massage, relax… een paradijs op aarde… Als het weer u niet aanstaat op 66°NB, wacht 5 minuten, er zijn 4 seizoenen op één dag.

Hoofdstad

Reykjavik

Reisformaliteiten

Geldige identiteitskaart voor Belgen

Geldig Belgisch rijbewijs

Munt

IJslandse Kroon

Taal

IJslands & Engels

Ontdek IJsland met Inforeizen

Al meer dan 30 jaar maakt Inforeizen de meest uiteenlopende programma’s voor individuele reizigers in IJsland. Hieronder worden een aantal voorbeelden van bestaande individuele reizen weergegeven die wij voor u kunnen reserveren. Deze programma’s kunnen altijd aangepast worden naar uw eigen wensen.

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte.

  • Een rondreis 100% op maat.
  • Kies zelf wanneer u vertrekt.
  • Speciale wensen? Geen probleem!
  • 30+ jaar ervaring in IJsland reizen.

Road Trips

Opgelet: onderstaande reizen zijn slechts voorbeelden en kunnen waar mogelijk aangepast worden aan uw wensen. Wij bieden onze klanten steeds maatwerk aan. Bewust publiceren wij geen prijzen op deze website omdat iedere klant andere voorkeuren en wensen heeft.

Klaar voor een reis naar IJsland?

Maak nu een afspraak om uw plannen te bespreken!