Oeganda

Gorilla's, Chimpanzees & Wild Safaris

Welkom in Oeganda

Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Het land wordt geheel ingesloten door de Democratische Republiek Congo, Kenia, Rwanda, Soedan en Tanzania. De oppervlakte van Oeganda is 236.040 km². Het Victoriameer is het grootste zoetwaterbekken van Afrika en ligt voor 43 procent in Oeganda, de rest behoort aan Tanzania en Kenia. Het is mede verantwoordelijk voor de overvloedige regenval die het land zo vruchtbaar maakt. Oeganda bezit verschillende nationale parken en wildparken waaronder het Murchinson Falls National Park, Kibale Forest National Park, Queen Elizabeth National Park en het Bwindi Impenetrable National Park. Neushoorns zijn er niet, maar wel olifanten, apen, leeuwen, bavianen, giraffen, nijlpaarden, buffels en meer dan 600 verschillende vogelsoorten. Oeganda staat voornamelijk bekend om zijn berggorilla’s en chimpansees.

Hoofdstad

Kampala

Reisformaliteiten

Geldig internationaal paspoort voor Belgen (6 maanden geldig na retourdatum)

Verplicht visum

Gele koorts tijdig verplicht

Hepatitis A, tetanus & polio aanbevolen

Malariapreventie

Maatregelen tegen het Covid 19 virus zullen bij vertrek tijdig worden medegedeeld

Munt

Oegandese Shilling

Taal

Engels, Luganda & Swahili

Ontdek Oeganda met Inforeizen

Al meer dan 10 jaar maakt Inforeizen op maat gemaakte begeleide safari’s in Oeganda. Hieronder worden een aantal voorbeelden van bestaande begeleide individuele reizen weergegeven die wij voor u kunnen reserveren. Deze programma’s kunnen altijd aangepast worden naar uw eigen wensen waar mogelijk.

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte.

  • Een rondreis 100% op maat.
  • Kies zelf wanneer u vertrekt.
  • Speciale wensen? Geen probleem!
  • 10+ jaar ervaring in Oeganda reizen.

Privaat Begeleide Safari's

Opgelet: onderstaande individuele begeleide safari’s zijn slechts voorbeelden en kunnen waar mogelijk aangepast worden aan uw wensen. Wij bieden onze klanten steeds maatwerk aan. Bewust publiceren wij geen prijzen op deze website omdat iedere klant andere voorkeuren en wensen heeft.

Opgelet: onderstaande reizen zijn slechts voorbeelden en kunnen waar mogelijk aangepast worden aan uw wensen. Wij bieden onze klanten steeds maatwerk aan.

Klaar voor een reis naar Oeganda?

Maak nu een afspraak om uw plannen te bespreken!