Tanzania

Follow The Big Migration

Welkom in Tanzania

Tanzania heeft een oppervlakte van 945.087 km² waarvan 886.037 km² land en 59.050 km² water, hiermee is zij het grootste land van Oost-Afrika. In het noorden grenst Tanzania aan Oeganda en Kenia, in het westen aan Rwanda, Burundi en Congo, in het zuiden aan Zambia, Malawi, en Mozambique en in het oosten aan de Indische Oceaan. Langs de Indische Oceaan bevindt zich de lange lagunerijke kust met veel koraalriffen. Ten westen van de kustzone verheffen zich een serie steile randen, die de uitlopers vormen van een oud plateau, met een gemiddelde hoogte van 1.200 m. Dit plateau daalt in noordwestelijke richting langzaam af naar het Victoriameer. Westwaarts loopt het plateau ook af, maar wordt daar doorsneden door de Oost-Afrikaanse slenk. Deze slenk verstoorde bij haar ontstaan het reliëf van het land, het klimaat en de loop van de rivieren. Noord Tanzania is erg vulkanisch. Men treft hier de hoogste bergen van Afrika aan, de Kilimanjaro (5.895 m), Mount Meru (4.630 m) en de Ngorongorokrater. In Tanzania bevinden zich verschillende parken die tot de mooiste ter wereld gerekend mogen worden: Serengeti National Park, Ruaha National Park, Ngorongoro National Park, Lake Manyara National Park en het Selous Game Reserve. Buiten de prachtige landschappen heeft Tanzania een overdaad aan wilde dieren, waaronder de Big Five, die u tijdens uw safari’s kan bekijken.

Hoofdstad

Dodoma

Reisformaliteiten

Geldig internationaal paspoort voor Belgen (6 maanden geldig na retourdatum)

Visum kan aangekocht worden bij aankomst luchthaven

Hepatitis A aanbevolen

Verplicht gele koorts

Malariapreventie

Munt

Tanzaniaans Shilling

Taal

Engels & Swahili

Ontdek Tanzania met Inforeizen

Al meer dan 30 jaar maakt Inforeizen op maat gemaakte begeleide safari’s in Tanzania. Hieronder worden een aantal voorbeelden van bestaande begeleide individuele reizen weergegeven die wij voor u kunnen reserveren. Deze programma’s kunnen altijd aangepast worden naar uw eigen wensen waar mogelijk.

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte.

  • Een rondreis 100% op maat.
  • Kies zelf wanneer u vertrekt.
  • Speciale wensen? Geen probleem!
  • 30+ jaar ervaring in Tanzania reizen.

Privaat Begeleide Safari's

Opgelet: onderstaande individuele begeleide safari’s zijn slechts voorbeelden en kunnen waar mogelijk aangepast worden aan uw wensen. Wij bieden onze klanten steeds maatwerk aan. Bewust publiceren wij geen prijzen op deze website omdat iedere klant andere voorkeuren en wensen heeft.

Klaar voor een reis naar Tanzania?

Maak nu een afspraak om uw plannen te bespreken!