Fins Lapland

Amazing Winterland

Welkom in Fins Lapland

De lokroep van Fins Lapland: hoe langer hoe meer ruilen mensen de drukte van de skigebieden in zuid-Europa in voor de idyllische winterpracht van het hoge noorden. Voor wie houdt van een rustige sneeuwvakantie met nieuwe uitdagingen, zal in Fins Lapland zeker zijn gading vinden. Finland staat voor een prachtige natuur vol bossen en meren, maar in de winter wordt het bijzonder feeëriek. Sneeuwwitte bomen, helderblauwe lucht, dichtgevroren meren … alles bedekt onder een dikke dons van sneeuw, maagdelijk wit zo ver je kan zien en bij valavond geeft de zonsondergang je een waar lichtspektakel met de mooiste kleuren. Misschien spot je zelfs het noorderlicht… een mooi cadeau. In deze ongerepte natuur is het genieten van tal van sneeuwactiviteiten waaronder snowscootertochten, rendiersafari, sneeuwschoenwandelen, skiën, langlaufen,… Van sneeuw moet je houden, want de regio rond Iso-Syöte, het meest zuidelijk gelegen heuvelgebied van Finland, staat bekend om de meeste sneeuwval van het land.

Wie Lapland zegt, denkt meteen aan huskytochten. We bieden u mogelijkheden om dit als dagactiviteit te ervaren, maar eveneens kunnen we u meenemen op een meerdaagse sledetocht met overnachting in wilderness hutten. Na de kennismaking met de honden, een initiatie in het slede-rijden, begint het echte werk: mushen door de mooie Finse natuur, op bevroren meren, in de bossen en op de heuvels. De band die er met de honden ontstaat, is enorm. Jij vertrouwt op deze lieve dieren, maar zij ook op jou. Niets is zaliger dan in dit immense landschap de ultieme stilte te vinden… met alleen het geruis van sleeën op de sneeuw en af en toe het geblaf van de honden als ze weer willen vertrekken, menaän!… en als u zich vragen stelt over de temperatuur, want we bevinden ons rond de poolcirkel, wel deze is bijzonder draaglijk omdat de lucht droog is, geen vochtige koude en snijdende wind zoals we hier kennen. Terug naar huis keren, kan je alleen maar met de gedachte: ooit ga ik terug !

Hoofdstad

Helsinki

Reisformaliteiten

Geldige indentiteitskaart voor Belgen

Munt

Euro

Taal

Fins, Zweeds & Engels

Ontdek Fins Lapland met Inforeizen

Al meer dan 30 jaar maakt Inforeizen de meest uiteenlopende programma’s voor individuele reizigers in Fins Lapland tijdens de winterperiode. U kiest zelf het aantal dagen of weken van uw verblijf in Fins Lapland. Hieronder worden een aantal voorbeelden van bestaande individuele reizen weergegeven die wij voor u kunnen reserveren. Deze programma’s kunnen altijd aangepast worden naar uw eigen wensen.

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte.

  • Een rondreis 100% op maat.
  • Kies zelf wanneer u vertrekt.
  • Speciale wensen? Geen probleem!
  • 30+ jaar ervaring in Lapland reizen.

Winter Safari's

Opgelet: onderstaande reizen zijn slechts voorbeelden en kunnen waar mogelijk aangepast worden aan uw wensen. Wij bieden onze klanten steeds maatwerk aan. Bewust publiceren wij geen prijzen op deze website omdat iedere klant andere voorkeuren en wensen heeft.

Klaar voor een reis naar Fins Lapland?

Maak nu een afspraak om uw plannen te bespreken!