A Taste of Western National Parks

AMERIKA

 • Reistijd: begin juni tot eind oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • San Francisco
 • Yosemite National Park
 • Mono Lake
 • Death Valley National Park
 • Las Vegas
 • Valley of Fire
 • Zion National Park
 • Bryce Canyon National Park
 • Capitol Reef National Park
 • Arches National Park
 • Canyonlands National Park
 • Castle Valley
 • Moki Dugway
 • Gooseneck State Park
 • Monument Valley
 • Antelope Canyon
 • Lake Powell
 • Grand Canyon National Park
 • Sedona
 • Phoenix

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3: BRUSSEL - SAN FRANCISCO

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar San Francisco. Bij aankomst neemt u het best een taxi naar uw hotel. San Francisco bezoekt u het best zonder wagen. San Francisco, populaire afkorting Frisco, liggend aan de westkust van de Verenigde Staten, is na Los Angeles, San Diego en San José de vierde stad van Californië. De stad, die 744.230 inwoners telt, ligt op een landtong die de Stille Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco. De agglomeratie waarin San Francisco ligt, bestaat uit de steden San José, San Francisco, Oakland en Berkeley, die alle rond de Baai van San Francisco liggen. Met ruim 7 miljoen inwoners is het de op vier na grootste agglomeratie in de Verenigde Staten. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Ook de homewijk Castro geniet internationale bekendheid. De banden van San Francisco met Azië zijn belangrijk om de stad te kunnen begrijpen: de Chinese gemeenschap is een van de grootste van Noord-Amerika; San Francisco heeft de op een na grootste Chinese wijk van de Verenigde Staten, na New York.

San Francisco

DAG 4 & 5: SAN FRANCISCO - YOSEMITE NATIONAL PARK : +/- 350 KM

Na het oppikken van de huurwagen gaat de reis verder naar het eerste nationale park op uw programma: Yosemite National Park. Het landschap van dit park is erg afwisselend: hoge bergen, monolieten, watervallen, meren, bossen en… de grootste sequoiabomen ter wereld. Deze mammoeten, die naar schatting een leeftijd hebben van 2.700 jaar met een lengte tot 90 meter hoog, vindt u terug in het zuiden van het park. Wandelaars zitten hier zeker op hun plaats en komen zowel in Yosemite Valley als aan Glacier Point zeker aan hun trekken. Ligt het wandelen je iets minder dan kan je genieten van de talrijke uitkijkpunten.

Yosemite National Park

DAG 6: YOSEMITE NATIONAL PARK - MONO LAKE - DEATH VALLEY NATIONAL PARK : +/- 550 KM

Vandaag staat er een lange rit op het programma. U rijdt u via de hoogste bergpas van Californië, de Tioga Pass het park van Yosemite uit. Alvorens u richting Death Valley rijdt kan u eerst nog een bezoekje brengen aan de Tufa’s van Mono Lake. Tufa’s zijn grillige kalksteentorens die boven het 180 km² grote zoutmeer uitsteken. Via een aantal sluimerende deserttowns duikt u de woestijn in van Death Valley. Nabij Stovepipe Wells liggen de Mesquite Flat Sand Dunes; de meest bekendste en makkelijkst te bezoeken zandduinen van het park. De duinen kunnen hoogtes bereiken tot 30 meter. Met 86 meter onder het zeeniveau is Badwater het laagste punt van het westelijk halfrond van het nationale park. De woestijn wordt op zijn mooist bij zonsondergang, wanneer je de kleuren uur na uur ziet veranderen. Vandaag rijdt u tot Furnace Creek waar u zal overnachten. Ga zeker de zonsondergang opzoeken nabij Zabriskie Point of Dante’s View.

Mono Lake
Death Valley National Park

DAG 7 & 8: DEATH VALLEY NATIONAL PARK - LAS VEGAS: +/- 270 KM

De hitte van Death Valley achtervolgt u constant. Het is daarom raadzaam om ’s morgens vroeg te vertrekken. U rijdt via Highway 178 langs de belangrijkste uitkijkpunten: Artist’s Drive, Devils Golf Course en Badwater. De reis gaat verder naar een andere bijzonder plaats in de woestijn. Al van ver lijkt de plaats waar u naartoe rijdt een fata morgana, alleen wordt deze werkelijkheid. Las Vegas of “Sin City” zoals zij vroeger werd genoemd, is het grootste gokparadijs van Amerika. De bekendste straat is de “Las Vegas Strip”, een 6,7 kilometer lange straat waarlangs grote themahotels, casino’s en andere attracties zijn gelegen. Las Vegas slaapt nooit en ’s avonds baadt de stad in een oase van neonlicht. Hier moet je niet alleen zijn om een gokje te wagen, maar ook als je houdt van spectaculaire musicals, concerten, illusionistenshows,…

Las Vegas

DAG 9 & 10: LAS VEGAS - VALLEY OF FIRE - ZION NATIONAL PARK : +/- 340 KM

De kitcherige wereld van Las Vegas wordt al vlug ingeruild voor de prachtige natuur. Ongeveer 100 km van Las Vegas ligt het Valley of Fire State Park. Dit vrij onbekend stukje natuur moet niet onderdoen voor de grotere nationale parken. De route loopt als een rollercoaster door het park langs vuurrode rotsformaties. Erosie, wind en regen zorgden voor een aantal prachtige rotsformaties met namen als Elephant Rock, The Beehives, The Seven Sisters, Mouse’s Tank,… De reis gaat verder naar de staat Utah. Het eerste nationale park dat u hier tegenkomt is Zion National Park. Het park bestaat uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Het belangrijkste deel is de Zion Canyon, een ravijn van 24 km lang en 800 meter diep met hoog oprijzende bergwanden en hellingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit park een paradijs is voor wandelaars. Angels Landing, The Riverside Walk, The Narrows, Hidden Canyon en de Emerald Pools zijn maar enkele topwandelingen die het park rijk zijn.

Valley of Fire State Park
Zion National Park

DAG 11: ZION NATIONAL PARK - BRYCE CANYON NATIONAL PARK : +/- 130 KM

De kleine parel van de western national parks blijft Bryce Canyon National Park. De hoefijzervormige kloof staat vol met spookachtige rotspilaren die “hoodoo’s” worden genoemd. De prachtige rode, roze, oranje en geelachtige kleuren van het gesteente maken van dit park één van de mooiste van Amerika. U kan het park bezoeken via de 29 kilometer lange Rim Road die langs een paar spectaculaire uitkijkpunten loopt, waarvan het hoogste “Rainbow Point” gelegen is op meer dan 2770 meter. Bij helder weer heeft u een prachtig weids zicht over het Kaibab Plateau in Arizona. Een absolute must is het Queens Garden Trail en Navajo Loop Trail. Daal af in de canyon en wandel langs een sprookjesachtig tafereel van rotsformaties.

Bryce Canyon National Park

DAG 12 & 13 & 14: BRYCE CANYON - CAPITOL REEF NATIONAL PARK - MOAB : +/- 450 KM

Het is steeds een plezier om door de staat Utah te rijden. Het ene na het andere landschap glijdt voorbij. De rit gaat verder via de Escalante Canyon naar Capitol Reef National Park. Hier hebben Mormoonse kolonisten vroeger een nederzetting gesticht waar u nu een aantal gerestaureerde gebouwen tussen de fruitboomgaarden kan bezoeken. Rij het park binnen via de 13 kilometer (enkel) lange Scenic Drive en aanschouw de majestueuze rotsformaties van dit park. De eindbestemming van vandaag is het stadje Moab; de ideale uitvalsbasis om de rotsbogen van het Arches National Park, Castle Valley en de kathedraalachtige “Fisher Towers” en de ontelbare canyons, tafelbergen, grillige rotsformaties en marsachtige vergezichten van “The Island in The Sky” in het  Canyonlands National Park te bezoeken. Moab is ook “The Place to Be” voor hen die houden van actie: paardrijden, raften, quadbiking, ziplines, mountainbiken, 4×4 off road trips,…

Arches National Park
Canyonlands National Park
Dead Horse Point

DAG 15: MOAB - MOKI DUGWAY - GOOSENECK STATE PARK - MONUMENT VALLEY : +/- 270 KM

Af en toe moet je van de snelweg afwijken om de mooie landschappen te ontdekken. Daarom rijdt u vandaag over State Route 261 naar de Moki Dugway, een verharde gravelroad die begint op 1623 meter en 335 meter daalt, met vergezichten op een woestijnachtig landschap met in de verte de monolieten van Monument Valley. Voor u terug rijdt naar de highway ligt er nog een verrassing op u te wachten. Sla tijdig af op State Route 361 en rij verder naar het Gooseneck State Park. Vanaf het uitkijkpunt ziet u een driehonderd meter diepe kloof met drie bochten die lijken op een ganzennek. Niet ver hiervandaan ligt Monument Valley waar u vandaag zal overnachten. Het ganse gebied bestaat uit zandsteenformaties en tafelbergen waar heel wat westernfilms zijn opgenomen.

DAG 16 & 17: MONUMENT VALLEY - PAGE/LAKE POWELL : +/- 200 KM

Het stadje Page zou niets zijn zonder zijn prachtige natuurwonderen. Een eerste trekpleister is Antelope Canyon. U bezoekt niet de buitenkant maar de binnenkant van een rots. Slotcanyons zijn rotsen die langs de binnenkant  zijn uitgesleten en gepolijst door water, wind en zand. Door het zonlicht, dat langs de bovenkant van de rotsen binnenvalt, worden verschillende roze, rode en oranje 40 meter hoge kamers omgetoverd tot prachtige glooiende golven. Een absolute “must do” in je programma. Woestijn en water; een combinatie die je niet overal vindt, maar wel op het 658 km² grote stuwmeer van Lake Powell. Met een powerboat ontdekt u het groenblauwe meer dat omsloten wordt door zandstranden, rode rotsen, ondergelopen canyons,… en of dit nog niet genoeg is, kan je ook de zonsondergang gaan bekijken aan Horseshoe Bend, een prachtig uitkijkpunt waar de Colorado Rivier een hoefijzervormige bocht heeft gecreëerd.

Antelope Canyon
Lake Powell

DAG 18: PAGE/LAKE POWELL - GRAND CANYON NATIONAL PARK : +/- 250 KM

Wat zou deze reis zijn zonder een bezoek aan één van de 7 natuur wereldwonderen: de Grand Canyon. Vanuit het plaatsje Cameron rijdt het nationale park binnen en ziet u in het begin nog net de Colorado Rivier de canyon binnen duiken. Hoe verder u rijdt hoe hoger de rotswanden liggen. Ook al beslaat de Grand Canyon een oppervlakte van meer 1.900 vierkante kilometer, dan nog kan u al de belangrijkste bezienswaardigheden op één dag bezoeken. De Grand Canyon is ’s werelds grootste en meest gecompliceerde stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. Op het gebied van grillige en fantastische vormen, schitterende kleuren en geologische betekenis kan geen enkel ander ravijn ter wereld zich meten met het majestueuze karakter van de Grand Canyon. Hier kan u ook een helikoptervlucht maken (betalend).

Grand canyon National Park

DAG 19 & 20: GRAND CANYON NATIONAL PARK - SEDONA - PHOENIX : +/- 440 KM

Na een laatste zonsopgang boven de canyon rijdt u verder naar het plaatsje Flagstaff, waar u de snelweg verlaat en inruilt voor de Oakcreek Canyon Drive. Via een aantal haarspeldbochten daalt u af naar het New Age plaatsje Sedona en het Red Rock State Park dat bestaat uit rode woestijnbergen en bijzonder rotsformaties. In Sedona zouden er sterke concentraties van aardse energiestralen, die een helende werking hebben, aanwezig zijn. In de omgeving van Sedona kan je ook deelnemen aan jeeptours (betalend) en zijn er een aantal leuke wandelingen uitgestippeld. De rit gaat verder naar de laatste plaats van je reis: Phoenix. Hier kan u even op adem komen in een mooi resort in het plaatsje Scottsdale alvorens u terug naar huis vertrekt.

sedona & omgeving

DAG 21: PHOENIX - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Phoenix International Airport. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 22: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.