Amazing and Even More

CANADA

 • Reistijd: eind mei tot midden oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden: 
 • Pacific Rim National Park
 • Vancouver
 • Whistler
 • Wells Gray Provincial Park
 • Jasper National Park
 • Icefield Parkway
 • Yoho National Park
 • Banff National Park
 • Calgary

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - VANCOUVER

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Vancouver. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw airporthotel. U bezoekt Vancouver later in deze reis.

DAG 2 &3 & 4: VANCOUVER - TOFINO/PACIFIC RIM NATIONAL PARK : +/- 300 KM

Vertrek tijdig naar de ferryterminal van Horseshoe Bay waar u de overtocht maakt naar Vancouver Island. Op weg naar het Pacific Rim National Park kan u een stop maken in Cathedral Cove. Cathedral Cove is het laatste oorspronkelijke stuk woud dat gelegen is in het MacMillan Provincial Park. De grote douglassparren  zijn meer dan 800 jaar oud, 5 meter dik en meer den 70 meter hoog. Hier krijgt u een indruk van hoe het hele zuidelijke deel van Vancouver Island er uit heeft gezien. Op het einde van de Pacific Rim Highway ligt het plaatsje Tofino. Een van de belangrijkste activiteiten in deze regio is het observeren van  zeedieren: zeehonden, zeeleeuwen en natuurlijk de orka’s en de grijze walvissen. Het gebied is ook een prachtige plaats om wandelingen te maken in de natuur of op het strand. Long Beach is tevens de populairste surflocatie van Canada. Of toch maar even met een watervliegtuig op pad?

Pacific Rim National Park

DAG 5 & 6: TOFINO - VANCOUVER / +/- 285 KM

U verlaat Vancouver Island en neemt de ferry vanuit Nanaimo naar Horseshoe Bay. Op weg naar Vancouver kan u eerst nog een wandeling maken over de langste hangbrug ter wereld: Capilano Suspension Bridge. Of toch maar even een “Cliffwalk” of Treetops Adventure”. U rijdt Vancouver stad binnen via Stanley Park. Vancouver is vermoedelijk de mooiste stad in heel Canada. Met zijn ligging in het westelijke kustgebied van het Canadese vasteland, mag Vancouver zich verheugen in een omgeving dat qua landschappelijk schoon door maar heel weinig ander steden ter wereld wordt geëvenaard. U kan er o.a. een bezoek brengen aan het UBC Museum of Anthropology, het Vancouver Museum, Gastown, Robsonstrasse,…

Vancouver

DAG 7 & 8: VANCOUVER - WHISTLER: +/- 136 KM

Whistler is een resortstadje dat vooral bekend is vanwege een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika: Whistler-Blackcomb. Tijdens de zomermaanden worden er talrijke avontuurlijke activiteiten georganiseerd. Buiten de prachtige wandelingen en fietstochten kan je er ook paardrijden, bungeejumpen, rotsklimmen, ATV & UTV rijden en nog veel meer. Vergeet vooral niet een rit te maken met de Peak-to-Peak Gondola. Het is de hoogste en langste gondellift ter wereld die de bergtoppen van Whistler Mountain en Blackcomb Mountain met elkaar verbindt.

Whistler & omgeving

DAG 9 & 10 & 11: WHISTLER - WELLS GRAY PROVINCIAL PARK : +/- 423 KM

De reis gaat verder noordwaarts door Caribou County naar het plaatsje Clearwater, de toegangspoort naar het Wells Gray Provincial Park. De bijnaam van het het park is “Waterfall Park”. Het park telt meer dan 200 watervallen waarvan er 39 een naam hebben gekregen. De bekendste zijn de Spahats Falls, Dawson Falls en de vierde hoogste waterval van Canada nl. de Helmcken Falls. Het water stort zich van een hoogte van 141 meter naar beneden. In het park kan u prachtige wandelingen maken, paardrijden, kanovaren,… In het park leven meer dan 50 soorten zoogdieren waaronder bevers, sneeuwgeiten, grizzlyberen, zwarte beren,… Wil u toch wat meer waterpret probeer dan zeker één van de wildwaterraftings op de Clearwater River.

Wells Gray Provincial Park

DAG 12 & 13 & 14: WELLS GRAY PROVINCIAL PARK - JASPER : +/- 371 KM

Op weg naar de aansluiting van de Yellowhead Highway, de belangrijkste oost-west verbinding in de provincie British Columbia, kan u een stop maken in Blue River. Hier kan u deelnemen aan een wildlife viewing river safari op zoek naar de grizzly beer (betalend). Via de Yellowhead Hihgway rijdt u verder oostwaarts naar de staat Alberta. Vanaf het Mount Terry Fox Viewpoint heeft u een prachtig uitzicht op de 3954 meter hoge Mount Robson. Even verder ligt het stadje Jasper. Het ligt midden in het Jasper National Park in de bekende Rocky Mountains. Het is de ideale uitvalsbasis om de omringende natuur te verkennen zoals Maligne Lake, The Athabasca en Sunwapta Falls,  Maligne Canyon, Medicine & Maligne Lakes,… Bovendien kan u met de Jasper Skytram naar Whistlers Mountain van waar u op een hoogte van 2500 meter een prachtig zicht heeft over de Rocky Mountains. Deze plek is ook een paradijs voor wandelaars. Een beetje meer adrenaline krijg je tijdens een wildwaterrafting op de Sunwapta River.

Jasper

DAG 15 & 16: JASPER - ICEFIELD PARKWAY - YOHO NATIONAL PARK : +/- 265 KM

The Icefield Parkway is een 230 kilometer lange highway die door het mooiste en hoogste gebied van de Rocky Mountains loopt. Ongeveer 100 km van Jasper ligt het Columbia Icefield waar u van half april tot half oktober een tocht kan maken met speciale snowbussen op de Athabasca Glacier. Vanop de Glacier Skywalk loopt u op een hoogte van 280 meter over een glazen brug van waarop u de omliggende valleien en watervallen kan bekijken. Rij verder en geniet van het omliggende gebergte. Maak een stop aan Peyto Lake met zijn ijsblauwe kleur. Neem tijdig de afslag op de TransCanada Highway 1 en rij verder richting Field gelegen in de provincie British Columbia. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de Takakkaw Falls. Met een hoogte van 254 meter behoort deze tot de hoogste van Canada. Net voorbij Field kan u afslaan naar Emerald Lake, gelegen in het Yoho National Park. Het park staat bovenal bekend om haar helderblauwe gletsjermeren en de hoge watervallen.

Icefield Parkway
Yoho National Park

DAG 17 & 18 & 19: YOHO NATIONAL PARK - LAKE LOUISE - BANFF : +/- 95 KM

Rij terug naar de provincie Alberta via TransCanada Highway 1. Op weg naar Banff komt u Lake Louise tegen, één van de mooiste en hoogst gelegen gletsjermeren van Canada. Een kleine 15 km van Lake Louise, ligt Moraine Lake in de Valley of the Ten Peaks, een plek waar de echte wandelaar aan zijn trekken komt. Een uurtje rijden hiervandaan ligt het plaatsje Banff. Banff National Park  is vooral bekend om zijn met sneeuw bedekte bergpieken, gletsjers, bergmeren, diepe dalen en beboste hellingen,… Maak gebruik van de Banff Gondola en geniet van een 360° panoramisch zicht. Zij die graag  gaan wandelen, kunnen gebruik maken van tientallen mogelijkheden. Een wandeling die zeker niet mag ontbreken is de Johnston Canyon & The Inkpots.

Lake Louise
Moraine Lake
Banff

DAG 20: BANFF - CALGARY : +/- 130 KM

U verlaat de Rocky Mountains en rijdt verder naar de stad Calgary. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen. Leuke bezienswaardigheden in Calgary zijn de Calgary Tower, het Heritage Park en de locaties van de Olympische Spelen.

Calgary

DAG 21: CALGARY - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 22: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Sectie

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

     

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.