Become one with Nature

NAMIBIË

 • Reistijd: van begin april tot midden oktober
 • Vluchten: 
 • dagelijkse vluchten met Lufthansa / Air Namibia vanuit Brussel (onder voorbehoud van wijziging)
 • dagelijkse vluchten met Qatar Airways vanuit Brussel (onder voorbehoud van wijziging)
 • Bezienswaardigheden:
 • Kalahari Game Reserve
 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Swakopmund: Walvisbay, Cape Cross, Moon Valley
 • Damaraland : woestijnolifanten, Petrified Forest, Organ Pipes, Burnt Mountain
 • Grootberg Plateau
 • Etosha National Park
 • Waterberg Plateau Park

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - WINDHOEK

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Windhoek. Aankomst volgende dag.

DAG 2: WINDHOEK

Bij aankomst in Windhoek vervult u eerst de douaneformaliteiten. U wordt verwelkomd door de lokale correspondent die u een informatiepakket overhandigt. Oppikken van de 4×4 huurwagen. Daarna rijdt u verder naar uw Guesthouse in Windhoek. In het midden van het land, op een hoogte van circa 1650 m ligt de hoofdstad van Namibië, Windhoek.  Het is, met iets meer dan 300.000 inwoners, geen grote hoofdstad maar heeft meer de allure van een provincieplaatsje. De vele koloniale gebouwen laten ons herinneren aan het Duitse verleden.

Windhoek

DAG 3 & 4: WINDHOEK - KALAHARI GAME RESERVE : ONTBIJT - DINER : +/- 250 km :

Vanuit Windhoek rijdt u zuidwaarts naar het Intu Afrika Kalahari Game Reserve. U vindt hier het typisch Kalahari landschap met rode zandduinen en lichtgekleurde valleien. Het landschap wordt bedekt door een unieke vegetatie en grasvlaktes bezaaid met eeuwenoude kameeldoring bomen. In het Intu Africa Private Game Reserve leven ook de San (bosjesmannen) die er hun eigen levenswijze en tradities op na houden. Na de middag neemt u deel aan een safari-activiteit (inbegrepen) en gaat u samen met uw gids op zoek naar de vele dieren die hier leven: giraffen, gemsbokken (oryx), blauwe en zwarte wildebeesten, Burchell zebra’s en springbokken maar vooral interessant zijn de kleinere dieren zoals de meerkatten en de draai-jakhals (bat eared fox) die hier leven.

Op dag 4 gaat u ’s morgens op pad met de ‘bosjesmannen’ en leert u meer over de levenswijze en tradities van deze oude stam (inbegrepen). In de late namiddag neemt u opnieuw deel aan een safari (inbegrepen).

Kalahari Desert

DAG 5 & 6: KAHALARI GAME RESERVE - SOSSUSVLEI / NAMIB DESERT : ONBIJT - DINER : +/- 300 km

De reis gaat verder via Maltahohe naar de steile Tsaris Hoogte Pass door de Tsarisbergen van het Great Escarpment. Het rots- en berglandschap heeft tijdens alle uren van de dag zijn eigen charme. Gelegen in het grootste beschermde gebied van Afrika (het Namib-Naukluft National Park), is Sossusvlei waarschijnlijk de meest spectaculaire en bekendste attractie van Namibië. Deze grote, witte kleivallei, omringd door grote, rode duinen, waarvan sommige bijna 400 m hoog zijn, bieden fotografieliefhebbers prachtige beelden in het ochtend- en avondlicht.

In de omgeving van Sossusvlei vindt u ook de Sesriem Canyon, Dune 45, Hiddenvlei, Big Daddy en Deadvlei. Het interessante landschap maakt van dit gebied een van de meest gefotografeerde ter wereld. De rit naar de vallei is ongeveer 65 km lang en over het grootste deel hiervan kun je met een gewone wagen rijden. Alleen voor de laatste 5 km heb je een 4×4-voertuig nodig of je neemt er een 4wd-shuttle. Je auto kan je achterlaten op een groot parkeerterrein.

Sossusvlei
Deadvlei

De Sesriem Canyon ligt op ongeveer 4,5 km van de toegangspoort van het Namib-Naukluft National Park. De Tsauchab-rivier heeft de Canyon miljoenen jaren gevormd en het is een van de weinige plaatsen in het gebied waar het hele jaar door water is. Er zijn parkeerfaciliteiten zodat bezoekers hun voertuigen kunnen parkeren en een wandeling door de kloof kunnen maken. De kloof is smal op sommige plaatsen, maar het is de moeite waard om te verkennen vanwege de prachtige rotsformaties die uw aandacht zullen boeien.

Dag 7: SOSSUSVLEI / NAMIB DESERT – SOLITAIRE : ONTBIJT : +/- 145 km

Het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft is zonder twijfel Solitaire. Ooit maakte het plaatsje deel uit van een Toyota-advertentie maar werd internationaal bekend door het boek ‘Solitaire’ van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Deze schrijver zocht eenzaamheid en vergetelheid in de Namib-woestijn, woonde er een jaar lang in het niets en besloot toch om er een restaurant te beginnen. In dit gebied ligt de Rostock Ritz Desert Lodge. Wij verkiezen deze lodge voor de prachtige ligging en de talrijke activiteiten die hier worden georganiseerd, zoals 4×4 safari’s en prachtige wandelingen.

DAG 8 & 9 & 10: SOLITAIRE – SWAKOPMUND : ONTBIJT : +/- 230 km

Vervolg van de reis  langs het desolate maar prachtige gebied van de Gaub Pass en Kuiseb Pass naar Swakopmund. Swakopmund is een kustplaats, gelegen aan de monding van de rivier de Swakop. Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen uit de hoofdstad Windhoek. Men komt hier voornamelijk om te vissen of voor een bezoek aan de robbenkolonie nabij Cape Cross, Walvis Bay en Moon Valley.

Swakopmund

Op dag 9 staat er een excursie naar Walvis Bay op het programma. Tijdens een 3 à 4 uur durende bootexcursie in de baai gaat u op zoek naar walvissen, dolfijnen, pelsrobben, pelikanen en andere dieren. In de namiddag neemt u deel aan een excursie naar Moon Valley. U rijdt via de Welwitschia Drive naar de woestijn op zoek naar de welwitschia plant. Tijdens de verschillende stops leggen uw gidsen u alles uit over de fauna en flora van de woestijn.

Walvisbaai
Moon Valley

Op dag 10 kan u een daguitstap maken naar Cape Cross, gelegen op +/- 120 km ten noorden van Swakopmund. Het Cape Cross Seal Reserve heeft een oppervlakte van 60 km² en is de thuisbasis van de Kaapse pelsrob, de grootste van zijn soort.

Cape Cross

DAG 11 & 12: SWAKOPMUND - TWYFELFONTEIN / DAMARALAND : ONTBIJT - LUNCH : +/- 350 km

Damaraland behoort tot één van de mooiste gebieden van Namibië. Het landschap bestaat uit open vlakten, graslanden en enorme granieten rotsen die begrensd worden door een bergachtig landschap. In dit gebied leven er zwarte neushoorns, struisvogels, springbokken en de woestijnolifanten. Enkele van de hoogtepunten van dit gebied zijn de Brandberg; de hoogste berg van Namibië en tevens de plaats waar u de beroemde “White Lady” rotsschilderingen van de Bosjesmannen kan bewonderen; Spitzkoppe, een uit het landschap rijzende heuvel en belangrijke mystieke plaats van de oude San people; het Petrified Forest, een versteend woud van miljoenen jaren oud en de Vingerklip, een kalkstenen vinger die 35 meter uitsteekt boven op het overblijfsel van een meer dan 15 miljoen jaar gevormd plateau . Bezoek er ook de Organ Pipes, een kloof waarin de natuur de stenen geformeerd heeft tot honderden rechtopstaande kolommen – zoals orgelpijpen – van doloriet, in de meest fascinerende formaties.

Nota: in het Mowane Mountain Camp en Camp Kipwe zit een bezoek aan het Petrified forest, Organ Pipes en Burnt Mountain in het verblijf inbegrepen, alsook de excursie naar de Woestijnolifanten. Bij een verblijf in de Twijfelfontein Country Lodge kan u zelf het Petrified Forest, Organ Pipes en Burnt Mountain bezoeken met uw 4×4 en de excursie naar de woestijnolifanten bijboeken.

Damaraland

Op dag 12 staat er een +/- 4 uur durende excursie naar de Woestijnolifanten op het programma. Opmerkelijk aan deze olifanten is dat hun poten langer zijn dan deze van olifanten in andere delen van zuidelijk Afrika. Dit maakt het eenvoudiger voor hen om te wandelen door het woestijnzand en ze kunnen ook gemakkelijker aan de bladeren en takken van de bomen.

Desert Elephants

DAG 13: TWIJFELFONTEIN - PALMWAG / GROOTBERG PLATEAU: ONTBIJT: +/- 150 km

U verlaat Twijfelfontein en rijdt verder noordwaarts naar Palmwag. Vanaf hier neemt u route C 40 naar het Grootberg Plateau, waar de Grootberg Lodge is gelegen.  De Grootberg Lodge is gelegen in een 12.000 hectare groot natuurgebied bestemd voor de lokale gemeenschap, op de rand van het Grootberg Plateau en heeft prachtig uitzicht op de Klip River Valley. Tijdens uw verblijf kunt u te voet of met de auto het gebied verkennen en kennismaken met de bevolking in dit uitzonderlijke natuurgebied. Er worden ook uiteenlopende excursies en activiteiten georganiseerd, zoals begeleide wandelingen, tochten te paard en tours per 4-WD voertuig. Ok zijn er speciale neushoorn safari’s Het gebied heeft een prachtige flora en fauna en er komen woestijnolifanten en de zeldzame zwarte neushoorns voor.

DAG 14 & 15 & 16 :GROOTBERG PLATEAU - ETOSHA NATIONAL PARK : ONTBIJT : +/- 292 km

De reis gaat verder naar het Etosha National Park. Etosha National Park is één van de mooiste en belangrijkste Game Reserves van Zuidelijk Afrika. Het werd in 1907 uitgeroepen tot een Nationaal Park en heeft een oppervlakte van 22.270 km². Er leven 114 verschillende soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 soorten reptielen, 16 soorten amfibieën en verrassend veel soorten vis. Etosha wordt gedomineerd door de Etosha Pan, een grote zoutvlakte, ook bekend onder de naam “Great White Place”. De volgende dagen kan u zelf op safari gaan in het centrale en oostelijke gedeelte van het park, op zoek naar wildleven.

Etosha National Park

DAG 17 & 18: ETOSHA NATIONAL PARK - WATERBERG PLATEAU NATIONAL PARK : ONTBIJT - LUNCH : +/- 283 km

U verlaat Etosha National Park en rijdt verder zuidwaarts naar Het Waterberg Plateau National Park. Het heeft een oppervlakte van meer dan 8000 hectare. Het Waterberg Plateau Park torent hoog boven de vlaktes van de Kalahari uit. Dit gebied is ecologisch heel divers. In het park leven o.a. de witte neushoorn, buffel, nijlpaard en cheeta’s. Het heeft meer dan 200 verschillende vogelsoorten, waaronder de Kaapse gier. Er leven zeldzame kleine antilopen zoals de sable- en de roanantilope. Door de dichte subtropische vegetatie ziet het er heel anders uit dan de andere parken in Namibië. Op het plateau zijn fossiele voetsporen van dinosaurussen te vinden. De sporen zijn meer dan 200 miljoen jaar oud. Ook de allereerste mensen in dit gebied, de San, hebben sporen nagelaten. De rotstekeningen op het plateau zijn soms vierduizend jaar oud. Op Waterberg zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Deze zijn veilig, al kan het zo maar gebeuren dat u een giraffenfamilie op zoek naar voedsel tegenkomt.

DAG 19: WATERBERG PLATEAU NATIONAL PARK - WINDHOEK / NAANKUSE : ONTBIJT - LUNCH : +/- 344 km

U verlaat het Waterberg Plateau National Park en rijdt zuidwaarts naar het Na’ankuse Wildlife Sanctuary waar u de laatste overnachting zal verblijven in de Na’ankuse Lodge. De Na’ankuse Lodge is gelegen in een 3.200 hectare groot wildreservaat in Namibië, 42 km ten oosten van Windhoek. Het reservaat biedt onderdak aan gewonde en wees geworden wilde dieren en probeert zo veel mogelijk dieren (nadat ze zijn aangesterkt) weer in het wild vrij te laten. Tijdens een van de vele aangeboden excursies kunt u kennis maken met leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, caracals en apen die zich in het Wildlife Sanctuary bevinden. Daarnaast leven in het reservaat zebra’s, giraffen, kudu’s, hartebeesten, springbokken, cheeta’s en luipaarden.

.

DAG 20: WINDHOEK - BRUSSEL : ONTBIJT

Lever tijdig de huurwagen binnen bij het autoverhuurbedrijf. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussel.

DAG 21: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Geboortecertificaat verplicht voor kinderen onder de 18 jaar. Hepatitis A is aangeraden. Voor meer informatie kan u contact opnemen met uw geneesheer of het Tropisch Instituut te Antwerpen.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.