Belle Quebec

CANADA

 • Reistijd: eind mei tot midden oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Mastigouche Wildlife Reserve
 • Saguenay Fjord
 • Parc Natoinal  des Monts Valin
 • Tadoussac
 • Charlevoix Street
 • Parc National des Hautes Gorges de la Rivière Malbaie
 • Quebec
 • Montreal

Reisprogramma

DAG 1 & 2 &3: MONTREAL - SAINT ALEXIS DES MONTS / MASTIGOUCHE WILDLIFE RESERVE : +/- 160 KM

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Montreal. Na het afhalen van de huurwagen rijd u verder naar St. Alexis-des-Monts een plaatsje gelegen nabij het Mastigouche Wildlife Reserve. Het is een betoverend gebied met kronkelende rivieren en honderden meren genesteld tussen een adembenemend gebergte. In dit wildreservaat leven er elanden, zwarte beren, bevers, hazen, reigers,… Men kan er wandelen, vissen, mountainbiken, kanovaren, kajakken,wild observeren of gewoon genieten van het uitzicht.

DAG 4 & 5 & 6: SAINT ALEXIS DES MONTS - SAINTE ROSE DU NORD : +/- 473 KM

Route 55 behoort tot de top 5 van de mooiste routes in Quebec. U volgt deze weg noordwaarts langs duizenden sparren en meren tot Lac St. Jean. Via de zuidelijke oevers en Chicoutimi rijdt u verder naar het plaatsje Sainte Rose du Nord, gelegen op de hoge rotsen van de Sageunay Fjord, één van de langste fjorden van Oost-Canada. Het is een spectaculaire geul van wel 500 meter diep die door het zeewater van de st. Lawrence rivier wordt gevoed. Op deze plaats kan u prachtige wandelingen maken, kanovaren en zwemmen, Mountainbiken of een bootcruise maken door de Saguenay Fjord. Wie avontuurlijk van geest is, kan via meer dan 70 platforms in bomen en aan rotsen een trip maken in het Parc Adventures van Cap Jaseux. Ongeveer een half uur rijden van Sainte Rose du Nord ligt het Parc National des Monts-Valin. Het park heeft bergtoppen van meer dan 900 meter hoog en heeft een rijke gevarieerde fauna en flora.

DAG 7: SAINTE ROSE DU NORD - TADOUSSAC: +/- 100 KM

Tadoussac is gelegen op de plek waar de Saguenay rivier uitmondt in de St. Lawrence River. Door de menging van het warme, zoete water van de Saguenay en het koude, zoute water van de St. Lawrence komt er veel krill voor. Krill vormt voedsel voor walvissen, die er vaak gespot worden. Tadoussac is dan ook de perfecte locatie om mee te gaan met een walvisexcursie per boot of per zodiac.

DAG 8 & 9: TADOUSSAC - LA MALBAIE : +/- 72 KM

Ten oosten van de St. Lawrence rivier en Quebec City liggen de mooiste landschappen van de provincie Quebec. Deze streek wordt ook wel de Charlevoix Streek genoemd. Langs de oevers van de St. Lawrence rivier liggen pittoreske dorpjes die worden gedomineerd door prachtige kerkjes; u komt er kleine boerderijen tegen waar het leven is blijven stilstaan. Dit is het echte buitenleven van de Quebec. Men spreekt hier enkel Frans, maar de gastvrijheid van deze mensen is groot. U verblijf in het plaatsje La Mabaie wat de ideale uitvalsbasis is om het Parc National des Hautes Gorges de la Rivière Malbaie te bezoeken (+/- 66 km enkel). Waar het om draait zijn de honderden meters diepe kloven waar de Malbaie-rivier doorheen stroomt. Er loopt één verharde weg door het park, die na het Draveur Visitors

DAG 10 & 11: LA MALBAIE - BAIE ST PAUL -QUEBEC : +/- 140 KM

U blijft de St. Lawrence River volgen naar het plaatsje Baie St. Paul. Het is een klein stadje met leuke boetiekjes, kunstgalerijen en restaurantjes. Kuier even door Rue Saint Jean Baptiste. Vervolg van de reis naar de stad Quebec. Quebec is een bijzondere stad omdat het de enige stad in Noord-Amerika is die door een stadsmuur wordt omgeven. Dit is een overblijfsel van de Europese kolonisatie, en daardoor is Quebec een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het oude historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek er Vieux Quebec, La Citadelle, Place Royale, Rue du Petit Champlain en het Terrasse Dufferin.

DAG 12 & 13: QUEBEC - MONTREAL : +/- 285 KM

Montreal is na Toronto de grootste stad van Canada en na Parijs de stad met de meeste Franstalige inwoners ter wereld. Het vormt het culturele hart van Canada en als een van Noord-Amerika’s oudste steden heeft Montreal een boeiende geschiedenis en prachtige architectuur. In het oude centrum van Montreal waan je je even in Frankrijk. Hier vindt u de bekende pleinen Place Jacques-Cartier en Place d’Armes. Bezoek er het levendige district van Quartier Latin, bekend om zijn theaters, artistieke atmosfeer, cafés, boetieks en restaurants. De “shoppers” onder u zullen zeker hun hart ophalen in “Le Ville Souterraine”; een ondergrondse stad met 200 restaurants, 2000 winkels, bioscopen,…

DAG 14: MONTREAL - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.