Californian Dream

AMERIKA

  • Reistijd: midden juni tot eind oktober
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • San Francisco
  • Yosemite National Park
  • Monterey / Carmel
  • Pacific Coast Highway
  • Los Angeles
  • Joshua Tree National Park
  • San Diego

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3: BRUSSEL - SAN FRANCISCO

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar San Francisco. Bij aankomst neemt u het best een taxi naar uw hotel. San Francisco bezoekt u het best zonder wagen. San Francisco, populaire afkorting Frisco, liggend aan de westkust van de Verenigde Staten, is na Los Angeles, San Diego en San José de vierde stad van Californië. De stad, die 744.230 inwoners telt, ligt op een landtong die de Stille Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco. De agglomeratie waarin San Francisco ligt, bestaat uit de steden San José, San Francisco, Oakland en Berkeley, die alle rond de Baai van San Francisco liggen. Met ruim 7 miljoen inwoners is het de op vier na grootste agglomeratie in de Verenigde Staten. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Ook de homewijk Castro geniet internationale bekendheid. De banden van San Francisco met Azië zijn belangrijk om de stad te kunnen begrijpen: de Chinese gemeenschap is een van de grootste van Noord-Amerika; San Francisco heeft de op een na grootste Chinese wijk van de Verenigde Staten, na New York.

San Francisco

DAG 4 & 5: SAN FRANCISCO - YOSEMITE NATIONAL PARK : +/- 350 KM

Na het oppikken van de huurwagen gaat de reis verder naar het eerste nationale park op uw programma: Yosemite National Park. Het landschap van dit park is erg afwisselend: hoge bergen, monolieten, watervallen, meren en bossen en… de grootste sequoiabomen ter wereld. Deze mammoeten, die naar schatting een leeftijd  hebben van 2.700 jaar met een lengte tot 90 meter hoog, vindt u terug in het zuiden van het park. Wandelaars zitten hier zeker op hun plaats en komen zowel in Yosemite Valley als aan Glacier Point zeker aan hun trekken. Ligt het wandelen je iets minder dan kan je genieten van de talrijke uitkijkpunten.

Yosemite National Park

DAG 6 & 7: YOSEMITE NATIONAL PARK - MONTEREY/CARMEL : +/- 330 KM

Carmel en Monterey liggen beide op het schiereiland Monterey, aan de kust langs de Grote Oceaan. De belangrijkste toeristische attractie is de 17-Mile Drive over het Monterey-schiereiland. Vanaf de route heb je spectaculaire uitzichten op de woeste kust, luxe villa’s, het beroemde Pebble Beach Resort en de Lone Cypress. In Monterey is het aquarium een bezoek waard en Carmel staat bekend om de vele kunstgalerieën en boetiekjes. In de onmiddelijke omgeving ligt het Point Lobos State Natural Reserve. Dit natuurreservaat bevat veel rotsachtige uitstulpingen en landtongen die eindigen in de helderblauwe Grote Oceaan. Baaien, weides, bossen en getijdenpoelen kleuren het landschap. Je vindt hier mooie wandelroutes en kleine grotten waarin je kunt zwemmen. Of toch maar even naar één van de meest fotogenieke punten nl. het Julia Pfeire Burns State Park. De McWay Falls vallen hier over een granieten klif in een prachtige baai.

Monterey
Point Lobos State Park

DAG 8 & 9 & 10: MONTEREY/CARMEL - PACIFIC COAST HIGHWAY - LOS ANGELES : +/- 550 KM

De Pacific Coast Highway 1 staat bekend als één van de mooiste panoramische wegen van de Verenigde Staten. De eerste 244 km slingeren met aan de ene kant de Grote Oceaan en de andere kant de beboste en rotsachtige heuvels. In San Simeon kan u een bezoek brengen aan Hearst Castle. Het historische landhuis werd gebouwd door krantenmagnaat William Randolp Hearst en trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. De Pacific Coast Highway eindigt in Morro Bay. Via San Luis Opbiso bereikt u Pismo Beach. Deze badplaats heeft prachtige witte stranden, waar het zelfs mogelijk is om er met de wagen over te rijden. U kan een leuke stop inbouwen in het plaatsje Solvang. Vanuit Pismo Beach gaat het verder via Santa Maria naar het plaatsje Solvang. Tweederde van de inwoners van Solvang zijn van Deense afkomst, en dat merk je dan ook aan de halfhouten gebouwen, de windmolens en de Deense vlaggen. U rijdt verder via Highway 101 naar de badplaats Santa Barbara. Vanwege de gelijkenis met de mediterraanse kust wordt de plaats vaak de ‘American Riviera’ genoemd. Via Malibu bereikt u de “City of Angels”: Los Angeles. Met bijna 13 miljoen inwoners is deze stad de koploper van California. Beroemde wijken zijn Hollywood, Bevery Hills en Santa Monica. Filmliefhebbers komen aan hun trekken op de Walk of Fame, het Chinese Theatre, Kodak Theatre en natuurlijk in het themapark Universal Studios. Begeef je even onder de rijken van Beverly Hills waar u de exclusieve winkelstraat Rodeo Drive kan bezoeken. Of toch maar die panoramische foto van het Hollywood Sign of even uitwaaien op Santa Monica Beach…

Pacific Coast Highway 1
Santa Barbara
Los Angeles

DAG 11: LOS ANGELES - PALM SPRINGS / JOSHUA TREE NATIONAL PARK: +/- 190 KM

Vandaag verlaat u Los Angeles en rijdt u verder oostwaarts naar Palm Springs. De oostelijke helft van het park ligt in de Colorado Desert, een laaggelegen gebied waarin de overvloedig aanwezige creosootstruik het dorre landschap overheerst. De westelijke helft ligt in de hoger gelegen Mohave Desert, waar het enigszins koeler en vochtiger is. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog en laag gelegen woestijn. Het derde ecosysteem wordt gevormd door de vijf oases van waaierpalmen, die in het park verspreid liggen.De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten  in de Mohave Desert.

Joshua Tree National Park

DAG 12 & 13 & 14: PALM SPRINGS - SAN DIEGO : +/- 205 KM

U verlaat de woestijn en ruilt deze in voor de zuidelijkste kuststad van Californië: San Diego. De stad is als het ware rond het water gebouwd en heeft langs de oceaankust en de Baai van San Diego meer dan 110 km aan stranden. Bezoek oa Seaworld, het historische district van Old Town, Seaport Village en Old Ferry Landing.

San Diego

DAG 15: SAN DIEGO - BRUSSEL

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 16: BRUSSEL

Aankomst op Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.