Chasing Deserts

NAMIBIË

 • Reistijd: van begin april tot midden oktober
 • Vluchten: 
 • dagelijkse vluchten met Lufthansa / Air Namibia vanuit Brussel (onder voorbehoud van wijziging)
 • dagelijkse vluchten met Qatar Airways vanuit Brussel (onder voorbehoud van wijziging)
 • Bezienswaardigheden:
 • Kalahari Game Reserve
 • Keetmanshoop
 • Fish River Canyon
 • Namib Naukluft Park
 • Luderitz
 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Solitaire

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - WINDHOEK

Vertrek met regelmatige lijnvlucht  naar Windhoek. Aankomst volgende dag.

DAG 2: WINDHOEK

Bij aankomst in Windhoek vervult u eerst de douaneformaliteiten. U wordt verwelkomd door de lokale correspondent die u een informatiepakket overhandigt. Oppikken van de 4×4 huurwagen. Daarna rijdt u verder naar uw Guesthouse in Windhoek. In het midden van het land, op een hoogte van circa 1650 m ligt de hoofdstad van Namibië, Windhoek.  Het is, met iets meer dan 300.000 inwoners, geen grote hoofdstad maar heeft meer de allure van een provincieplaatsje. De vele koloniale gebouwen laten ons herinneren aan het Duitse verleden.

Windhoek

DAG 3 & 4: WINDHOEK - KALAHARI GAME RESERVE : ONTBIJT - DINER : +/- 250 km :

Vanuit Windhoek rijdt u zuidwaarts naar het Intu Afrika Kalahari Game Reserve. U vindt hier het typisch Kalahari landschap met rode zandduinen en lichtgekleurde valleien. Het landschap wordt bedekt door een unieke vegetatie en grasvlaktes bezaaid met eeuwenoude kameeldoring bomen. In het Intu Africa Private Game Reserve leven ook de San (bosjesmannen) die er hun eigen levenswijze en tradities op na houden. Na de middag neemt u deel aan een safari-activiteit (inbegrepen) en gaat u samen met uw gids op zoek naar de vele dieren die hier leven: giraffen, gemsbokken (oryx), blauwe en zwarte wildebeesten, Burchell zebra’s en springbokken maar vooral interessant zijn de kleinere dieren zoals de meerkatten en de draai-jakhals (bat eared fox) die hier leven.

Op dag 4 gaat u ’s morgens op pad met de ‘bosjesmannen’ en leert u meer over de levenswijze en tradities van deze oude stam (inbegrepen). In de late namiddag neemt u opnieuw deel aan een safari (inbegrepen).

Kalahari Desert

DAG 5: KAHALARI GAME RESERVE - KEETMANSHOOP : ONTBIJT : +/- 300 km

De rit gaat verder zuidwaarts richting Keetmanshoop waar u zal overnachten. De Nama noemde de streek meestal Swartmodder. De naam refereert naar de rivier die door Keetmanshoop loopt, die tijdens zware regenbuien zwart kleurt door al de modder die met het rivierwater mee stroomt. Bezoek hier zeker de Giant’s Playground. Deze mooie en geheimzinnige naam is gegeven aan een gebied dat vol ligt met bizarre rotsblokken en het nabijgelegen bos met kokerbomen (quivertrees). Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens in de vorm van een bos zoals in Keetmanshoop.

Keetmanshoop

Dag 6 & 7 & 8: KEETMANSHOOP - FISH RIVER CANYON : ONTBIJT : +/- 180 km

De reis gaat verder zuidwaarts naar de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld. Hoewel het landschap lijkt op dat van de Grand Canyon, vallen vooral de volgende verschillen op: de stilte, de afwezigheid van bebouwing, verharde wegen, neonverlichting en massa’s toeristen. De kloof is circa 160 km lang, ongeveer 27 km breed en op sommige plaatsen 550 m diep. Vandaag kan u de panoramaroute van 56 km lang, met twee spectaculaire uitkijkpunten, afrijden.

Op dag 7 neemt u deel aan de Fish River Canyon Trail. Na het ontbijt in de Lodge vertrekt u op een 14 km lange wandeling en daalt u af in de Fish River Canyon via een rotsachtige vlakte naar een kamp, gelegen op de Upper Canyon waar u rond 15.00 u zal arriveren. Nabij het kamp ligt er een oase van natuurlijk rotspoelen waar u kan in zwemmen. Het Back Up Team zorgt voor het opzetten van de tenten, veldbedden, matrassen,… In het kamp geniet u van een diner en een prachtige zonsondergang boven de Fish River Canyon. Overnachting in tenten.

Op dag 8 wandelt u omstreeks 07.30 u terug onder begeleiding naar de lodge waar u zal arriveren rond de middag. Overnachting in de Fish River Lodge.

Nota: Ontbijt – picknicklunch – diner + drank en snacks zijn inbegrepen. Voorzie een rugzak voor water, fototoestel en lunchpakketten. Een kleine reistas met uw persoonlijke spullen zal door het “Back up Team” naar de slaapplaats in de Canyon worden gebracht (je grote bagage blijft in de lodge). Voorzie kledij voor hete en koude temperaturen, goede wandelschoenen, zwempak, zonnecrème, pet/hoed, verrekijker en camera.

Fish River Canyon

DAG 9 & 10: FISH RIVER CANYON - KLEIN AUS VISTA : ONTBIJT : +/- 230 km

Na het ontbijt verlaat u de Fish River Canyon en rijdt u verder noordwaarts via Goageb naar Aus. In Aus komen 3 verschillende ecosystemen bij elkaar, elk met hun eigen fauna en flora, waaronder de Karoo, de woestijn en de Nama Karoo. Door deze samenkomst groeien hier ruim 500 plantensoorten. Aus grenst aan het Namib-Naukluftpark en van hieruit heeft u de kans om de wilde woestijnpaarden te zien die hier sinds enkele generaties rondzwerven. U kunt ze het best bekijken vanuit de observatiehut bij de Garub waterdrinkplaats. Verblijf in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park.

Op dag 10 kan u een bezoek brengen aan Lüderitz. Vanuit Aus is het een kleine 125 km rijden. Lüderitz was ooit het centrum van de diamantindustrie in Namibië. Nu zijn de mijnen uitgeput en veranderen steeds meer dorpen in fotogenieke spookstadjes, waar oprukkend zand vrij spel heeft.

DAG 11 & 12 & 13: KLEIN AUS VISTA - SOSSUSVLEI / NAMIB DESERT: ONTBIJT - LUNCH : +/- 421 km

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Vertrek dus tijdig vanuit Klein Aus Vista en rijdt verder noordwaarts begeleidt door de duinvlakte van het Namib Naukluft Park en door de steil omhoogstekende rotsen en bergen van de Rooirand. Ongeveer halverwege ligt het kleine plaatsje Helmeringhausen. Vervolg naar het  grootste beschermde gebied van Afrika (het Namib-Naukluft National Park), waarvan Sossusvlei waarschijnlijk het meest spectaculaire en bekendste onderdeel is. Deze grote, witte kleivallei, omringd door grote, rode duinen, waarvan sommige bijna 400 m hoog, bieden fotografieliefhebbers prachtige beelden in het ochtend- en avondlicht.

In de omgeving van Sossusvlei vindt u ook de Sesriem Canyon, Dune 45, Hiddenvlei, Big Daddy en Deadvlei. Het interessante landschap maakt dit gebied een van de meest gefotografeerde ter wereld. De rit naar de vallei is ongeveer 65 km lang en over het grootste deel hiervan kun je met een gewone wagen rijden. Alleen voor de laatste 5 km heb je een 4×4-voertuig nodig of je neemt er een 4wd-shuttle. Je auto kan je achterlaten op een groot parkeerterrein.

Sossusvlei
Deadvlei

De Sesriem Canyon ligt op ongeveer 4,5 km van de toegangspoort van het Namib-Naukluft National Park. De Tsauchab-rivier heeft de Canyon miljoenen jaren gevormd en het is een van de weinige plaatsen in het gebied waar het hele jaar door water is. Er zijn parkeerfaciliteiten zodat bezoekers hun voertuigen kunnen parkeren en een wandeling door de kloof kunnen maken. De kloof is smal op sommige plaatsen, maar het is de moeite waard om te verkennen vanwege de prachtige rotsformaties die uw aandacht zullen boeien.

DAG 14 & 15: SOSSUSVLEI / NAMIB DESERT - SOLITAIRE : ONTBIJT : +/- 145 km

Het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft is zonder twijfel Solitaire. Ooit maakte het plaatsje deel uit van een Toyota-advertentie maar werd internationaal bekend door het boek ‘Solitaire’ van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Deze schrijver zocht eenzaamheid en vergetelheid in de Namib-woestijn, woonde er een jaar lang in het niets en besloot toch om er een restaurant te beginnen. In dit gebied ligt de Rostock Ritz Desert Lodge. Wij verkiezen deze lodge voor de prachtige ligging en de talrijke activiteiten die hier worden georganiseerd, zoals 4×4 safari’s en prachtige wandelingen.

DAG 16: SOLITAIRE - WINDHOEK : ONTBIJT : +/- 223 km

U verlaat Solitaire en rijdt verder naar Windhoek voor uw laatste overnachting.

DAG 17: WINDHOEK - BRUSSEL : ONTBIJT

Lever tijdig de huurwagen binnen bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussel.

DAG 18: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Geboortecertificaat verplicht voor kinderen onder de 18 jaar. Hepatitis A is aangeraden. Voor meer informatie kan u contact opnemen met uw geneesheer of het Tropisch Instituut te Antwerpen.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.