Colours of Nature

COSTA RICA

  • Reistijd: december tot april
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport, Schiphol Amsterdam of Charles de Gaule, Parijs
  • Bezienswaardigheden:
  • Tortuguero National Park
  • La Selva / Sarapiqui
  • Arenal
  • Tenorio
  • Monteverde
  • Playa Quizales / Tambor

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG - SAN JOSE

Vertrek per regelmatige vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs CDG naar San José. Bij aankomst wordt u opgewacht door de lokale correspondent die u helpt met de douaneformaliteiten. Na het oppikken van de bagage private transfer naar uw hotel in San José of omgeving waar u zal overnachten.

DAG 2 & 3: SAN JOSE - TORTUGUERO NATIONAL PARK

Na het ontbijt wordt er een private transfer geregeld vanuit San José naar  het Torugero National Park via het primaire woud van het Braulio Carrillo National Park. U wordt per boot via talrijke waterkanalen doorheen een prachtige natuuromgeving overgebracht naar één van de lodges. Tortuguero National Park  is mede door haar moerasachtige gebieden en donkere zwarte zandstranden één van de mooiste plaatsen aan de Caraïbische kust. In het nationale park leven er 150 soorten zoogdieren, 50 soorten amfibieën, 30 soorten reptielen en meer dan 400 soorten vogels.

Tijdens uw verblijf maakt u kennis met de lokale cultuur in dorpjes en brengt u een bezoek aan het schildpaddenmuseum, verkent u met kleine open boten de fauna en flora van Tortuguero en staan er trektochten in het regenwoud op het programma.

DAG 4 & 5: TORTUGUERO NATIONTAL PARK - LA SELVA / SARAPIQUI : +/- 60 km

Na het ontbijt boottransfer terug en transfer naar Guapilis. U pikt de huurwagen op en vertrekt naar La Selva, Sarapiqui. Puerto Viejo de Sarapiquí – of kortweg Sarapiquí – is een dorp in het noordoosten van Costa Rica, in de Caribische laaglanden. Puerto Viejo de Sarapiqui heeft zijn naam te danken aan de twee rivieren, Rio Puerto Viejo en Rio Sarapiqui, die vlakbij het dorpje samenkomen. La Selva is een 3500 ha groot onderzoekstation en biologisch reservaat dat bekend staat om zijn enorme verscheidenheid aan tropische planten en dieren. Jaguars en poema’s genieten van een beschermd jachtterritorium. Hedendaags zijn reeds 450 boomsoorten, 113 verschillende zoogdieren, 81 reptiel- en 48 amfibieënsoorten geïdentificeerd. Voeg hier nog 400 vogelsoorten en meer dan 50 km aan wandelpaden toe en het paradijs is voltooid.

DAG 6 & 7 & 8: LA SELVA / SARAPIQUI - ARENAL : +/- 95 km

Ontbijt. De reis gaat verder naar de streek van Arenal. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de Poas Vulkaan. Het regenwoud dat deze vulkaan omringt, herbergt een hele eigen vegetatie, resistent aan de extreem hoge PH-waarden van de vulkaan.

Poas Volcano

Een absolute aanrader is een bezoek aan de Mistico Arenal Hanging Bridges. Dit prachtige, milieuvriendelijke project in de buurt van de Arenal-vulkaan biedt een reeks paden die in totaal 3,2 kmbeslaan, zodat u het regenwoud vanuit een vogelperspectief kunt zien! Je natuurgids leert je over de Costa Ricaanse cultuur, geschiedenis en natuur, terwijl je onderweg wijst op verschillende soorten planten, dieren en vogels. U wordt hier begeleid door een ervaren gids.

Mistico Arenal Hanging Bridges

Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen of aan het Arenal Volcano National Park. Naast de indrukwekkende actieve Arenal vulkaan, kunt u in het park eveneens een grote variëteit aan orchideeën, bromelia’s en varens ontdekken. Andere opties mogelijk in de regio: bootexcursie naar Cano Negro Wildlife Refuge, Arenal vulkaan, Arenal Rainforest Reserve, Sky Tram, Arenal hanging bridges, Ecocentro Danaus,… (excursies niet inbegrepen). Bezoek ook de Cataratas Fortuna. Deze prachtige waterval in het regenwoud in de buurt van de rand van het Arenal-vulkaanpark wordt beheerd door een lokale gemeenschapsontwikkelingsgroep. De glibberige trailwandeling door de kloof is vervangen door metalen treden en aan het eind wordt je beloond met een natuurlijk zwembad onder de watervallen, perfect voor een duik op een warme dag.

Arenal Volcano
Warmwaterbronnen Tabacon
Cataratas Fortuna

DAG 9 & 10: ARENAL - TENORIO : +/- 110 km

U verlaat Arenal en rijdt verder door naar de streek van Tenorio, befaamd om zijn Nationaal Park en het helderblauwe water van de Rio Celeste. Dit park beschikt over unieke bezienswaardigheden, zoals bossen, plantensoorten zoals orchideeën, bromelia’s en varens, en tevens thermaal water. Het is heerlijk om in het water van deze hemelsblauwe rivier te liggen, en de natuurlijke omgeving van dit park te beschouwen. De Tenerio vulkaan werd onlangs toegevoegd aan de nationale parken van Costa Rica, en heeft een eigen vulkanische geologie. Miravalles is beroemd om zijn hoogste piek in de Cordillera de Guanacaste en de warme zwavelbaden en borrelende modderpoelen in de omgeving.

DAG 11 &12: TENORIO - MONTEVERDE : +/- 105 km

De reis gaat verder naar de hoge bergen van de Tilaranketen en naar Monteverde. De volgende twee dagen bezoekt u deze streek uitbundig. De nevelwouden van Monteverde herbergen een rijke fauna waarbij vooral vogels talrijk zijn vertegenwoordigd. De meest karakteristieke vogel is zonder meer de Quetzal die deel uitmaakt van het Monteverde-embleem. Andere prachtige vogelsoorten zijn: de groene bergtoekans, kolibries, tangara’s, motmots, manneqins, vinken,… In het park leven ook verscheidene paddensoorten die alle kleuren van de regenboog hebben.Wij raden u aan een begeleide wandeling te maken in het Monteverde Cloud Forest reservaat. In dit reservaat kunt u maar liefst 6 diverse ecosystemen terugvinden. Andere opties in de regio: herpetarium, kikker pond, hangende bruggen, vlinder en hummingbird tuinen,… (excursies niet inbegrepen).

Monteverde

DAG 13 & 14 & 15 : MONTEVERDE - PLAYA QUIZALES / TAMBOR : +/- 200 km

Vervolg van de reis naar Puntarenas. Hier neemt u de ferry naar het schiereiland van Nicoya. En het plaatsje Paquera. Tijdens deze 1 uur en 15 minuten durende overtocht is de kans groot dat u dolfijnen ziet. Vervolg van de rit naar Tambor. Bij aankomst in het hotel levert u de huurwagen af. Playa Quizales is gelegen in de Golf van Nicoya. Een exclusieve atmosfeer, hiermee kan u het best een verblijf in Tambor typeren. Een vakantieoord met tal van mogelijkheden in het hartje van de natuur, tussen een weelderige vegetatie. Een tropisch paradijs van maagdelijke natuur met prachtige tuinen, afgelegen stranden, mooie wandelpaden en een waterval die zich in de oceaan stort… De volgende dagen bent u vrij om te genieten van zon, zee en strand… maar ook op deze plek in Costa Rica kan u nog verscheidene excursies plannen.

DAG 16: PLAYA QUIZALES /TAMBOR - SAN JOSE: +/- 150 km

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Playa Quizales naar San Jose, waar we u laten verblijven net buiten de stad. Hier kan u de laatste nacht verblijven in het prachtige Xandari Resort & Spa. U levert dan ook hier de huurwagen terug af aan het hotel. Geniet van de prachtige omgeving van het hotel en geniet van je laatste dag in Costa Rica. Voor morgen is er een private transfer voorzien naar de luchthaven van San Jose.

DAG 17: BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG

Aankomst in Brussel, Amsterdam of Parijs CDG. Einde van de reis

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.