Day out of the City

AMERIKA

 • Reistijd: eind mei tot eind oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • New York
 • Hudson River Valley
 • Adirondack Mountains
 • Green Mountains
 • White Mountain National Forest
 • Acadia National Park
 • Boston
 • Cape Cod
 • Rhode Island

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL - NEW YORK - HUDSON RIVER VALLEY : +/- 140 KM

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar New York. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar het hart van de Hudson River Valley. De Hudson Valley verwijst naar een gebied ten zuiden van Albany en volgt de Hudson rivier. Het is gelegen tussen de Catskill Mountains en de Taconic Highlands en grenst in het oosten aan Connecticut. De rivier begint aan het meer van Lake Tear of the Clouds, gelegen in de Adirondacks. Deze vloeit zuidwaarts over een lengte van 460 kilometer naar de New York Bay. Langs de rivier liggen kleine dorpjes,boerderijen, mansions,… de New Yorkers komen hier graag naar toe om de drukte van de stad te ontvluchten.

Hudson River Valley

DAG 2 & 3: HUDSON RIVER VALLEY - LAKE GEORGE/ADIRONDACK MOUNTAINS: +/- 225 KM

Verder noordwaarts in de staat New York liggen de Adirondack Mountains. De Adirondacks zijn een massief van door gletsjers gebeitelde bergen tussen de 1000 en 1600 meter hoog in het noordoosten van de staat New York. Het Adirondack Park, dat al sinds 1892 bestaat, is een 26.000 km² groot beschermd natuurgebied, niet zo heel veel kleiner dan België. Naast het wintersportplaatsje Lake Placid, waar in 1932 en 1980 de Olympische Winterspelen werden gehouden, zijn er een handvol ver uit elkaar liggende dorpen, honderden meren, moerassen, beken en een oneindig areaal wild bos.

Adirondack Mountains

DAG 4: LAKE GEORGE/ADIRONDACK MOUNTAINS - GREEN MOUNTAINS - RUTLAND : +/- 255 KM

Vanuit Lake George rijdt u zuidoostwaarts naar Bennington en Wilmington in de New England staat Vermont. Hier begint Route 100; de Glen Mountain Highway. Deze weg wordt ook wel in de volksmond “Vermont’s Main Street” genoemd. De weg begint aan de grens van Massachusetts en loopt helemaal door naar de Canadese grens. De totale lengte van deze route, samen met de omliggende bezienswaardigheden neemt ongeveer 352 kilometer in beslag en is vooral bekend als één van de mooiste routes tijdens de Amerikaanse “Foliage”. Onderweg passeert u kleine dorpjes, staatsparkjes, overspande houten bruggen en prachtige heuvelruggen met panoramische vergezichten.

Green Mountains

DAG 5 & 6: RUTLAND - WHITE MOUNTAIN NATIONAL FOREST : +/- 245 KM

De reis gaat verder naar de tweede New England State: New Hampshire. De White Mountains is een bergketen die een kwart van de staat New Hampshire in de Verenigde Staten bedekt, en zich uitstrekt tot de staat Maine. De keten maakt deel uit van de Appalachen. Mount Washington is met 1917 meter de hoogste berg in de White Mountains. Deze berg ligt in een deel van het gebergte dat de Presidential Range heet, omdat de bergen er genoemd zijn naar Amerikaanse presidenten. De White Mountains bestaan uit lichtgekleurd graniet, en worden gekenmerkt door afgeronde toppen en diepe U-vormige dalen, die “notches” worden genoemd. Een groot deel van de White Mountains ligt in een nationaal natuurgebied, het White Mountains National Forest.

White Mountains

DAG 7 & 8 & 9: WHITE MOUNTAIN NATIONAL FOREST - BAR HARBOR/ACADIA NATIONAL PARK : +/- 375 KM

Helemaal in het noordoosten van de Verenigde Staten ligt het dunbevolkte Maine, de grootste staat van New England. Maine grenst in het zuidoosten aan de Atlantische oceaan en in het noordoosten aan de Canadese provincies Québec en New Brunswick. De staat bestaat voor een groot deel uit bossen (vandaar de bijnaam Pine Tree State) en heeft een ruige, rotsachtige kust die bekend staat om zijn vele vuurtorens. De herfst is er prachtig. Acadia National Park ligt voor het grootste deel op Mount Desert Island, waar steile rotsen afgewisseld worden met glooiende heuveltoppen en schilderachtige dorpjes. Het groene eiland met bossen en een mozaïek aan meren lijkt in de verste verte niet op een woestijn. Van de dorpjes op Mount Desert Island is Bar Harbor, in het oosten, het grootste. Het dient voor veel toeristen als uitvalsbasis. Northeast Harbor is een van de mooiste plaatsen aan Maine’s kust. Amerikaanse celebrities weten deze plek te vinden. De aantrekkingskracht van Southwest Harbor is het panorama over de zuidkusten van het eiland en de haven vol jachten en zeilboten.

Acadia National Park

DAG 10: BAR HARBOR - MAINE COAST - LINCOLNVILLE: +/- 115 KM

De prachtige kust van Maine mag niet ontbreken in dit programma. Vandaag verlaat u Bar Harbor en rijdt u via Ellsworth verder naar Bucksport. Het kleine stadje ligt op de oostelijke oever van de Penobscot River tegenover Verona Island die de rivier in twee verdeeld. Vanaf hier laten wij u langs de kust verder rijden naar Belfast. Belfast is een klein stadje aan de kust van Maine. In de negentiende eeuw floreerde de scheepsbouw, waardoor rijke scheepsbouwers konden investeren in de plaatselijke architectuur. Een groot deel van de historische landhuizen is bewaard gebleven en bepaalt nog steeds het karakter van het stadje. Daarnaast staat Belfast bekend om de levendige kunstsector. Vervolg naar één van de mooiste stadjes van New England: Camden. Het is gelegen aan de voet van de Camden Hills, uitkijkend op de Penobscot Bay. Het centrum van Camden heeft talrijke restaurants, kunstgalerijen en winkels. In de jachthaven ligt de ene na de andere “windjammer” en andere zeilboten naast elkaar te pronken.

Coast of Maine

DAG 11: LINCOLNVILLE - KENNEBUNKPORT : +/- 185 KM

Blijf de kustweg volgen naar het plaatsje Bath. Het stadje Bath is sinds de 18de eeuw het centrum van de bouw van schepen. De ideale ligging aan een kanaal dat naar de zee loopt is het grootste voordeel van de stad van deze industrie. De rit gaat verder naar de grootste stad van Maine: Portland. Het stadje Portland ligt direct aan de Atlantische Oceaan. Je kunt er een boottocht maken, wandelen over de promenade of genieten van het uitzicht over Casco Bay. Ook zijn er amusementsparken en musea. Ook boetiekjes en winkels bieden de bezoeker vermaak. Portland is de grootste stad van Maine en tevens haar culturele, sociale én economische centrum. Kennebunkport is misschien wel het meest bekend geworden bij het grote publiek door de aanwezigheid van het zomerhuis van de voormalige presidenten Bush senior en junior. In dit huis zijn menig bekende gasten ontvangen. Rijdt over de Ocean Ave/Shore Road, die langs de oostzijde van de Kennebunk-rivier loopt en mooie uitzichten biedt op de Atlantische Oceaan. Je komt langs mooie landgoederen, inclusief die van de oud-presidenten.

DAG 12 & 13: KENNEBUNKPORT - NEWPORT / RHODE ISLAND : +/- 280 KM

U laat de kust van Maine achter u en rijdt verder naar de kleinste van de New England States: Rhode Island. Het schiereiland heeft een lengte van +/- 80 km en een breedte van +/- 60 km. De belangrijkste plaats is Newport, een oud schilderachtig havenstadje vlakbij de Atlantische Oceaan. Omstreeks het einde van de 19de eeuw was Newport de zomerresidentie en het ontspanningsoord voor vele miljonairs, die er indrukwekkende huizen lieten bouwen waarin zij de zomer doorbrachten en grote, extravagante feesten organiseerden. Ongetwijfeld vormen deze buitenverblijven de grootste toeristische trekpleister in Newport. Wandel langs de Cliff Walk en Bellevue Avenue en bezoek het Bannister’s & Bowen’s Wharf, het historische stadsdeel uit de 18de eeuw.

DAG 14 & 15: NEWPORT - CAPE COD : +/- 100 KM

Af en toe even uitwaaien… dit kan op het schiereiland Cape Cod van de staat Massachusetts. Cape Cod, dikwijls kortweg de Cape genoemd, is een smal schiereiland dat zich over een lengte van circa 120 km uitstrekt in de Atlantische Oceaan. Het schiereiland is nagenoeg vlak, met wat lage heuvels, door de wind gevormde zandduinen, zoetwatervijvers en meren, groene dennenbossen en mooie zandstranden. Het dorp Hyannis beschrijft zichzelf graag als het hart van Cape Cod. Je kunt er een bezoek brengen aan het John F. Kennedy Museum, met interessante exposities over het leven van de oud-president en zijn voorliefde voor Cape Cod. Ook kun je hier vis eten in goede restaurants, een bezoek brengen aan een van de stranden of eropuit trekken in de natuur. U kan ook per ferry naar het eiland Martha’s Vinyard varen en daar fietstochtjes maken.

Cape Cod
Martha’s Vineyard

DAG 16 & 17: CAPE COD - BOSTON : +/- 140 KM

Breng vandaag eerst de huurwagen binnen op de luchthaven van Boston. Neem een taxi naar de stad. Boston, het boegbeeld van New England en de wieg van de Amerikaanse vrijheid, staat bekend als een van de meest historische, welvarende en invloedrijke steden van de Verenigde Staten. Als hoofdstad van de staat Massachusetts is Boston rijk aan bezienswaardigheden, musea en historische locaties. De stad bestaat uit verschillende wijken, die elk hun eigen karakter hebben. Wandel over de Freedom Trail langs de zestien belangrijkste historische locaties in Boston waaronder het Old State House, Fauneuil Hall, Paul Revere House en het Benjamin Franklin Statue. Universiteit liefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan Harvard University in het nabijgelegen Cambridge.

Boston

DAG 17 & 18 & 19 & 20: BOSTON - NEW YORK

Begeef u tijdig naar het treinstation South Station waar u de Acela Express neemt naar Penn Station, Manhattan, New York. I Love NY’ is een uitspraak die overal terug te vinden is. De tekst staat op dekbedden, truien, sleutelhangers, ondergoed, mokken, kerstballen; je kunt het zo gek niet bedenken. ‘The City that Never Sleeps’ trekt oneindig grote stromen mensen aan, zowel zakenmensen als toeristen. New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en behoort tot de beroemdste steden ter wereld. New York City staat ook wel bekend als de ‘Big Apple’ en ‘The City That Never Sleeps’. Het door neonreclames verlichte Times Square, de gele taxi’s en het Vrijheidsbeeld symboliseren de stad, maar zijn natuurlijk bij lange na niet de enige bezienswaardigheden.

New York

DAG 21: NEW YORK - BRUSSEL

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 22: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Eind van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.