Discover North Island

NIEUW-ZEELAND

 • Reistijd: november, december, januari, februari, maart, april
 • Vluchten: dagelijkse vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Auckland
 • Bay of Islands
 • Cape Reinga
 • Waipoua Forest
 • Coromandel Peninsula
 • Roturua & omgeving
 • Urewara National Park
 • Hastings
 • Cape Kindnappers
 • Wellington
 • Whanganui
 • Tongariro National Park
 • Lake Taupo

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - AUCKLAND

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Auckland. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3: AUCKLAND

Bij aankomst vervult u eerste de douaneformaliteiten. Er wordt een private transfer verzorgt naar uw hotel in Auckland. Auckland is de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Ongeveer een derde van de bevolking van het land woont en werkt in deze stad. Het inwonersaantal bedraagt iets meer dan 1 miljoen en de stad heeft een overvloed aan restaurants, winkels, musea en talloze andere attracties. De volgende dagen kan u een bezoekje brengen aan de Harbour Bridge, Aotea Square, het Auckland War Memorial, St. Patrick’s Cathedral, De Sky Tower, Underwater World Kelly Tarlton’s,…

DAG 4 & 5: AUCKLAND - PAIHIA / BAY OF ISLANDS : +/- 230 km

Vandaag zorgt de autoverhuurmaatschappij ervoor dat u wordt opgepikt aan uw hotel en regelt een transfer naar het verhuurkantoor. Na de nodige formulieren verlaat u Auckland en rijdt u verder noordwaarts naar Whangarei. Whangarei is een paradijs voor tuiniers wat tot uiting komt in de weelderige tuinen die stad rijk is. U rijdt verder naar Paihia, gelegen aan de Bay of Islands. Op de 144 eilandjes van de Bay of Islands kan u natuurlijk relaxen, maar je kan hier ook bootcruises maken, zeilen, zwemmen, duiken, zeevissen, fietsen, wandelen, kajakken en zwemmen met dolfijnen. Vanuit Paihia kan u de Maiki Flagstaff Hill bezoeken die een prachtig zich geeft over Russell en de Karoraeka Bay. Bezoek ook het historische stadje Russell, het Waitangi National Reserve, waar u nabij Hobson Beach een grote oorlogskano kan bekijken, en Matauri Bay.

DAG 6: PAIHIA - TAIPA : +/- 88 km

Een kleine rit scheidt u van het plaatsje Taipa waar u zal overnachten. Van hieruit kan u naar Cape Reinga rijden (+/- 126 km enkel), het op één na noordelijkste punt van het Noordereiland. Een deel van de route naar Cape Reinga loopt over Ninety Mile Beach. Het is het langste strand van Nieuw-Zeeland en heeft iets van een woestijn, met zandduinen die een hoogte van meer dan 140 meter kunnen bereiken.

DAG 7: TAIPA - WAIPOUA FOREST : +/- 175 km

Vanuit Taipa rijdt u terug zuidwaarts door het Raetea Forest, gelegen ten zuiden van de Maungataniwha Mountains. Het is één van de laatste overgebleven “Lowland” bossen. Na heel wat bochtenwerk door de Mangamuka Gorge bereikt u het plaatsje Kohukohu waar u de Hokianga Vehicle Ferry neemt naar Rawene. Nabij Opononi en Omapere ziet u enkele gigantische duinenreeksen. Blijf State Highway 13 volgen naar het Waipoua Forest en de gelijknamige lodge, waar u zal overnachten. Hier groeien de Kauri die tot de hoogste bomen ter wereld behoren. In het Waipoua Kauri Forest vindt u dan ook de mooiste exemplaren van Nieuw-Zeeland. De bomen zijn te herkennen aan hun massieve grijze stam en zijn door hun gigantische hoogte makkelijk vanaf de weg te zien. In het park zijn er verschillende wandelroutes uitgezet. In het park staat de Te Matua Nghare, de oudste boom van heel het land. Men denkt dat deze Kauri maar liefst 4.000 jaar oud is.

DAG 8 & 9: WAIPOUA FOREST - WHITIANGA / COROMANDEL PENINSULA : +/- 411 km

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Vertrek dus tijdig en rijdt verder zuidwaarts richting Auckland en  via State Highway 2 naar Kopu waar u tijdig afslaat naar de Coromandel Peninsula. U kan de onverharde “Tapu-Coroglen Road” nemen  naar het bergdorp Tapu. Het is een adembenemende weg die zich al kronkelend langs met varens begroeide heuvelruggen een weg baant naar dit vergeten oord. Vervolg van de reis naar het plaatsje Whitianga gelegen aan Mercure Bay, waar u de volgende 2 nachten zal verblijven. Vanuit Whitianga kan o.a. de magische baai van Fletcher Bay, Mercury Bay en natuurlijk Cathedral Cove bezoeken. Cathedral Cove is een natuurlijk rotsboog die tussen twee stranden in ligt. Je kan alleen bij eb van het ene naar het andere strand onder deze boog doorlopen.

DAG 10 & 11: WHITIANGA - ROTORUA : +/- 230 km

Vanuit Whitianga rijdt u verder naar het plaatsje Matamata. Hier halen de “Lord of the Rings” fans hun hartje op tijdens de Hobbiton Movie Set Tour.

Facultatieve excursie: Hobbiton Movie Set Tour: Tijdens de Hobbiton Movie Set Tour beleeft u het plaatsje Middle Earth waar u het dorp kan bezoeken tussen de weilanden van de “Shire”, zoals u getoond in de film “The Lord of The Rings en de Hobbit Trilogie. Wordt verliefd op de schapenboerderijen van de familie Alexander met op de achtergrond de machtige Kamai bergen. Uw gids begeleidt u langs de filmset en legt alle ingewikkelde details uit, wijst de bekendste locaties tijdens de filmscènes aan,… U bezoekt er de Hobbit Holes, de Green Dragon Inn, waar u een typisch Southfarthing drankje kan bestellen en je Middle Earth avontuur afsluit.

Vervolg van de reis naar Rotorua, gelegen aan de zuidkant van het gelijknamige meer. De stad is gebouwd rond een reeks spuitende geisers en modder- en zwavelpoelen. Rotorua is de ideale uitvalsbasis om de Whakarewarewa Thermal Area, Tamaki Maori Village, de Blue en Green Lakes en de Waimangu Volcanic Valley te bezoeken.

DAG 12 & 13: ROTORUA - TE UREWARA NATIONAL PARK - HASTINGS : +/- 354 km

U verlaat Rotorua en rijdt verder zuidwaarts naar het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland: het Te Urewara National Park. Door het park loopt State Highway 38. Er zijn honderden kilometers aan wandelingen, die in duur variëren van enkele uren tot meerdere dagen. In het park ligt het prachtige Lake Waikaremoana en de Breidal Veil, Papakorito en de Aniwaniwa Falls.

Vervolg van de rit naar het stadje Napier dat ook wel de “art deco city” wordt genoemd. Deze stad is ook een belangrijk centrum voor de wijnproductie. Niet zo ver hiervandaan ligt Hastings, ook wel de fruitschaal van Nieuw-Zeeland genoemd. Hier zal u overnachten. Vanuit Hastings kan u de Cape Kidnappers bezoeken waar duizenden Jan-van-Genten nestelen op de krijtrotsen. Deze gigantische vogels hebben een vleugelspanwijdte van twee m en leggen hier rond oktober en november hun eieren. Vanaf de 400 m hoge top van de Te Mata Peak heeft u een schitterend uitzicht op de Heretaunga vlakte.

DAG 14 & 15: HASTINGS - WELLINGTON : +/- 315 km

Vandaag rijdt u verder door naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Wellington is een bruisende, culturele en mondaine stad die gelegen is aan Port Nicholson, één van de mooiste havens ter wereld. Ze wordt door de Cook Strait gescheiden van het Zuidereiland. U kan er met de Kelburn Cable Car naar de top van een steile heuvel rijden waar u een fantastisch zicht heeft over Wellington en Port Nicholson. Bezoek hier ook de Botanical Gardens, de parlementsgebouwen waar vooral “The Beehiveé zal opvallen, het Te Papa Museum, de Art Walk en het Maori Treasures Complex.

DAG 16: WELLINGTON - WHANGANUI : +/- 193 km

Vandaag rijdt u langs de Kapiti coast die zich in noordelijke richting uitstrekt van de voorsteden van Wellington tot de fruitstreek van Otaki. De rit gaat verder naar Whanganui, één van de oudste stadjes van Nieuw-Zeeland. Door de stad loopt de gelijknamige Whanganui River. Hier niet ver vandaag ligt het Whanganui National Park dat u per kano of al wandelend kan ontdekken. Hier leven veel inheemse vogels die een hoop lawaai kunnen maken.

DAG 17 & 18: WHANGANUI - TAUPO : +/- 220 km

De reis gaat verder langs de westelijke zijde van het Tongariro National Park. Dit was het eerste park dat vanwege natuurlijke en culturele waarde op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen werd geplaatst. Het heeft een oppervlakte van 7600 km² en bestaat uit drie actieve vulkanen: Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. Ten westen van deze vulkanen liggen weelderige bossen en hebben de hellingen een grote verscheidenheid aan vegetatie. De echte hikers zullen zeker de Tongariro Crossing Walk willen bewandelen. Indien u dit wenst kan u deze wandeling op dag 18 maken. U verblijft de volgende overnachtingen aan Lake Taupo. Het circa 600 km² grote meer ligt op 350 m boven zeeniveau. De stad Taupo ligt aan de noordkant van het meer.

DAG 19: TAUPO - AUCKLAND : +/- 265 km

Vandaag kan u nog genieten van de omgeving rond Lake Taupo of u kan ook al richting Auckland rijden en aldaar de laatste uren van je vakantie doorbrengen. Lever tijdig de huurwagen binnen bij de autoverhuurmaatschappij. Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Auckland via Dubai naar Brussel. Aankomst volgende dag.

DAG 20: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Vanaf 1 oktober 2019 bent u verplicht om een ETA (Electronic Travel Authority) aan te vragen (prijs : NZ$12 pp) Er wordt ook een verplicht IVT (International Visitor Conservation and Tourism Levy) gevraagd van NZ$ 35 pp). U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.