Discover South Island

NIEUW-ZEELAND

 • Reistijd: november, december, januari, februari, maart, april
 • Vluchten: dagelijkse vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Christchurch
 • Kaikoura
 • Abel Tasman National Park
 • Farewell Spit
 • Takaka Hill & omgeving
 • Paparoa National Park
 • Franz Josef
 • Queenstown
 • Te Anau
 • Milford Sound
 • Dunedin
 • Taeirie Gorge Railway
 • Otago Peninsula
 • Moeraki Boulders
 • Mount Cook National Park

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - CHRISTCHURCH

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Christchurch. Aankomst volgende dag.

DAG 2 : CHRISTCHURCH

Bij aankomst in Christchurch vervult u eerst de douaneformaliteiten. Daarna haalt u de huurwagen af bij het autoverhuurkantoor. U rijdt verder naar de stad Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland. De stad ademt een Engelse sfeer uit, mede door de Victoriaanse en neogotische bouwstijl. Ze wordt ook de “tuinstad van Nieuw-Zeeland genoemd” door de vele parken en de Botanic Gardens. De rivier de Avon is een rustig stromende rivier die door een stuk van het centrum loopt. U kan er o.a. Cathedral Square en het International Arctic Centre bezoeken.

DAG 3: CHRISTCHURCH - KAIKOURA : +/- 180 km

Vertrek vandaag tijdig vanuit Christchurch en rij verder naar Kaikoura. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers om potvissen en diverse dolfijnsoorten te bekijken. Maar er leven ook blauwe pinguïns, orka’s en andere walvissoorten. Door het zeer diepe water en het samenkomen van warme en koude oceaanstromingen komt het voedsel naar boven waardoor deze zeedieren hier talrijk aanwezig zijn. Een walvisexcursie mag dan ook niet ontbreken op uw programma. Overnachting in Kaikoura.

DAG 4 & 5 & 6: KAIKOURA - MARAHAU / ABEL TASMAN NATIONAL PARK : +/- 306 km

De reis gaat verder noordwaarts door Wairau vallei waar de bekende Marlborough wijngaarden liggen. Deze streek heeft het hoogste aantal zonuren van het land en weinig regenval, zodat er lekkere wijnen kunnen worden geproduceerd. Rij verder via Nelson naar het plaatsje Marahau, de toegangspoort tot het Abel Tasman National Park, Takaka Hill en het natuurreservaat Farewell Spit. Het Abel Tasman National Park is met zijn 225 km² het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Niettemin is dit park enorm geliefd voor zijn goudgele zandstranden die omzoomd worden door wouden. Voor de kust leven dolfijnen, zeehonden, dwergpinguïns, zeevogels,… Het is een prachtige plaats om wandelingen te maken, te kajakken of bootexcursies te maken. In de Takaka Hill zijn er veel grotten die u kan bezoeken waaronder de Ngarua Caves. Helemaal in het noordelijkste punt van het South Island ligt de Farewell Spit, een landtong die voor het grootste deel bestaat uit een kaal landschap met duinen en vooral een heleboel zeevogels waaronder de Jan-van-Gents, reuzensterns, scholeksters, aalscholvers en de rosse grutto’s.

DAG 6: MARAHAU - PUNAIKI / PAPAROA NATIONAL PARK : +/- 282 km

Vanuit Marahau rijdt u verder naar de westkant van het Zuidereiland. U passeert een aantal natuurparken en valleien waaronder de Buller River Valley, een plaats waar bijna niemand lijkt te wonen en u de ongereptheid van Nieuw-Zeeland kan proeven. Langs de westkust ligt het plaatsje Punakaiki. Vanaf hier kan u naar het Paparoa National Park gaan waarvan de “Pancake Rocks” en de “Punakaiki Blowholes” de spectaculairste bezienswaardigheden zijn.

DAG 7 & 8: PUNAKAIKI - FRANZ JOSEF : +/- 217 km

Vervolg van de reis naar Westland National Park en het plaatsje Franz Josef. Deze streek is bezaaid met ongeveer 60 gletsjers waarvan de Franz Jozef Glacier en Fox Glacier de belangrijkste zijn. Hier kan u deelnemen aan een spectaculaire helikoptertour. Vanuit de lucht heeft u, bij goed weer, een fantastisch zicht op de Tasman Glacier en Mount Cook. Er worden hier ook gletsjerwandelingen georganiseerd.

Facultatieve excursie: Mountain Spectaculair Helicopter Tour with Snow Landing: Tijdens deze spectaculaire vlucht met helikopter over de legendarische ijsvlaktes van de Fox Glacier en Franz Jozef Glacier komt u oog in oog te staan met dit overweldigende natuurfenomeen. U landt op de gletsjer zelf. Tijdens de 40 minuten durende vlucht heeft u ook fantastische zichten op de Tasman Glacier en Mount Cook.

DAG 9 & 10 & 11: FRANZ JOSEF - QUEENSTOWN : +/- 350 km

De enige transalpine route tussen Westland en Otago gaat via de Haast Pass. Deze prachtige panoramische rit loopt langs watervallen met uitzicht op meren en omringende bergpieken. Eens u de pass bent gepasseerd, loopt de weg verder langs het idyllische Lake Wanaka. Het eindpunt van vandaag is de stad Queenstown. Deze stad is gelegen aan de noordoostkust van Lake Wakatipu met de bergketen de Remarkables op de achtergrond. Met de Skyline Gopndola kan u naar Bob’s Peak gaan waar u een adembenemend uitzicht heeft over de streek. Bezoek er Underwaterworld of neem deel aan één van de vele avontuurlijke excursies die men van hieruit organiseert.

Facultatieve excursie: Safari of the Scenes – Wakatipu: Deze adembenemende excursie met 4×4-wagen neemt u mee naar enkele bekende “Lord of the Ring”-filmlocaties, gelegen in de Wakatipu Basin. Nabij Arrowtown begint de echte offroad met 4×4’s die een historische goudmijnroute volgt stroomopwaarts van de Arrow River. Vervolg naar de toegang van de Skippers Canyon waar u getrakteerd word op spectaculaire panoramische uitzichten van het Wakatipu Basin en de Skippers Canyon.

Facultatieve excursie: Safari of the Scens – Glenorchy: De 4×4-safari die in het teken staat van “The Lord of the Ring” is de Safari of The Scens Glenorchy tour. Deze panoramische trip biedt u adembenemende berg- en woud uitzichten langs de oevers van Lake Wakatipu naar Glenorchy en Paradise Valley.

Facultatieve excursie: Shotover Jetboat: Spectaculaire jetboattrip door de Shotover River Canyon. U slingert en draait door smalle ravijnen aan een adembenemende snelheid met als hoogtepunt de wereldberoemde Shotover Jet 360° spin.

DAG 12 & 13: QUEENSTOWN - TE ANAU / MILFORD SOUND : +/- 180 km

De reis gaat verder naar Te Anau, de uitvalsbasis om het Fjordland National Park te bezoeken. Het Te Anau meer heeft een lengte van 61 km en een diepte van 417 m. Vandaag kan u bezoek brengen aan de betoverende glimwormgrotten van Te Ana-Au, waar de kleverige draden van de diertjes twinkelen aan het plafond. Op dag 13 kan u deelnemen aan de excursie naar de Milford Sound.

Facultatieve excursie: Milford Sound: De Milford Sound, een fjord van 16 km lang, is de bekendste attractie van het Fjordland National Park. Het beroemdste oriëntatiepunt is Mitre Peak, een piramidevormige berg van 1692 m hoog, die rechtstreeks uit de diepe fjord oprijst. Boottochten varen langs bijzonder geologische verschijnselen, zoals Lion Mountain, The Elephant en Copper Point. De watervallen storten zich van een gigantische hoogte naar beneden: Bowen Falls is de koploper met een hoogte van 160 m, gevolgd door de 146 m hoge Stirling Falls.

DAG 14 & 15 & 16 : TE ANAU - DUNEDIN / OTAGO PENINSULA : +/- 290 km

U verlaat Te Anau en rijdt verder naar de andere kant van het Zuidereiland naar Duendin. Dunedin is de tweede grootste stad op het Zuidereiland en, in tegenstelling tot Christchurch, door Schotse kolonisten in 1848 gesticht. Zij gaven de stad de naam ‘Dun Edin’ wat de Keltische naam is voor Edinburgh. Het Otago Peninsula – gelegen op het Zuidereiland niet ver van Dunedin – is zeker een bezoek waard. Het schiereiland heeft met zijn lengte van 24 km veel te bieden en leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje. Hier kunt u op zoek naar zeldzame dieren en vogels in het wild, of het enige kasteel dat Nieuw Zeeland rijk is – Larnach Castle – bezoeken.

Facultatieve excursie: Taieri Gorge / Pukerangi Return Train: De Taieri Gorge Railway vertrekt vanaf het prachtige treinstation van Dunedin en begint aan zijn schilderachtige reis naar enkele van de meest altijd veranderende, spectaculaire en iconische landschappen van Nieuw-Zeeland. De trein rijdt door de zuidelijke delen van de stad Dunedin totdat deze bij de Wingatui-kruising aankomt, waar deze afslaat naar de Taieri-tak. Vanaf hier sluipt de trein over de Taieri-vlaktes en klimt de Taieri-kloof in, een smalle en diepe kloof die is uitgehouwen door de oude Taieri-rivier.

Facultatieve excursie: Otago Peninsula Wildlife Tour: Na een mooie tocht langs het pittoreske schiereiland Otago kunt u genieten van een fascinerende wildlife-cruise door de prachtige baaien van de Otago-haven en rond Taiaroa Head, de enige broedplaats van de prachtige noordelijke koninklijke albatros. Dit gebied is rijk aan zee- en vogelsoorten en biedt de kans om pelsrobben, dolfijnen, zeeleeuwen en het vruchtbare vogelleven in Nieuw-Zeeland te zien.

DAG 17 & 18 & 19 : DUNEDIN - MOUNT COOK NATIONAL PARK : +/- 275 km

U verlaat Dunedin en rijdt verder langs de kust naar de Moearaki Boulders. Deze ongebruikelijk, grijze ronde zwerfkeien liggen verspreid over het strand. Via Oamaru rijdt u verder naar Twizel en het prachtige Lake Pukaki. Het uitzonderlijke mooie meer heeft een adembenemend uitzicht op Mount Cook en de Nieuw-Zeelandse bergen. Ongeveer 65 km verder ligt Mount Cook National Park. Het 700 km grote gebied telt meer dan 19 bergpieken van meer dan 3.000 m hoog. Gletsjers bedekken 40 % van het park. Het opvallendste aan de flora van het park is de beroemde Mount Cook Lily terwijl op de hellingen ook boterbloemen, sneeuwgentiaan en “ribbonwood” groeien. De Tasman Glacier is met zijn 29 km lengte de langste gletsjer op het zuidelijke halfrond. In het park lopen er talrijke wandelpaden.

Facultatieve excursie: Glacier Explorers Tasman Glacier Terminal Lake & Iceberg: Bezoek het Tasman Glacier-meer in Nieuw-Zeeland voor een fascinerende ontmoeting met het ijs. Vaar over het snelgroeiende terminalmeer met spectaculaire uitzichten op de bergen en het landschap. IJsbergen van elke vorm en grootte scheuren periodiek weg van de gletsjer, waardoor u de 300-500 jaar oude glaciale kristallen kunt aanraken en proeven.

DAG 20: MOUNT COOK NATOINAL PARK - CHRISTCHURCH : +/- 333 km

U verlaat Mount Cook en rijdt verder naar Christchurch waar u voor de laatste overnachting zal verblijven.

DAG 21: CHRISTCHURCH - SYDNEY - DUBAI

Lever tijdig de huurwagen binnen op het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Christchurch. Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Emirates via Sydney naar Dubai.

DAG 22 : DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai neemt u de vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Vanaf 1 oktober 2019 bent u verplicht om een ETA (Electronic Travel Authority) aan te vragen (prijs : NZ$12 pp) Er wordt ook een verplicht IVT (International Visitor Conservation and Tourism Levy) gevraagd van NZ$ 35 pp). U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.