Eastern Canada Surprise

CANADA

 • Reistijd: eind mei tot midden oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Kingston & Thousand Islands
 • Ottawa
 • Mastigouche Nature Reserve
 • Saguenay Fjord
 • Tadoussac
 • Charlevoix streek
 • Quebec
 • Montreal

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3: BRUSSEL - TORONTO

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Toronto. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw hotel in Toronto. Deze stad wordt vergeleken met New York en dit gevoel heb je vooral als je de skyline ziet vanaf Lake Ontario.
Het bekendste gebouw van Toronto is de CN Tower. Met een hoogte van 553 meter is dit het op één na hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Bezoek zeker ook het Waterfront, de levendige waterkant van de stad waar er verschillende parken zijn om te relaxen. Andere bezienswaardigheden zijn de Hockey Hall of Fame en de overdekte St. Lawrence Market; het Rogers Centre, Kensington Market, Little Italy, het Royal Ontario Museum en de prachtige City Hall. Geniet van de talrijke winkelstraten en restaurants en dompel je onder in het nachtleven van deze bruisende stad.

Toronto

Tip: Vanuit Toronto kan u een daguitstap maken naar de Niagara Falls (+/- 137 km enkel). Aan de Canadese zijde zijn dit de Horseshoe Falls. Met een breedte van 671 meter valt het water hier 60 meter naar beneden. U kan met de boot de Hornblower tot aan de voet van de watervallen varen of deelnemen aan de “Journey Behind The Falls”, waar u vanaf een observatieplatform van heel dichtbij de watervallen kan bewonderen.

Niagara Falls

DAG 4 & 5: TORONTO - KINGSTON/THOUSAND ISLANDS : +/- 265 KM

De noordelijke oever van Lake Ontario vormt het hart van de Engelssprekende gemeenschap van Canada. Na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog streken er veel royalisten neer – mensen die trouw bleven aan de Britse kroon. Op weg naar Kingston kan u een stop maken aan Old Fort Henry. Hier kan u kennis maken met het oude militaire leven. Kingston is een stad met vele historische gebouwen. Vanuit Kingston kan u een rondvaart reserveren naar de Thousand Islands, een groep rotsachtige eilanden waarop grote, luxueuze vakantiehuizen en kasteeltjes zijn gebouwd.

Kingston & Thousand Islands

DAG 6: KINGSTON - OTTAWA : +/- 200 KM

Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt aan de samenvloeiing van de Ottawa River en de Rideau River. De stad wordt doorsneden door het Rideau Canal en verdeelt de stad Upper Town en Lower Town. Hoewel Ottawa een moderne, politieke en culturele stad is, is het er aangenaam vertoeven. Bezoek zeker en vast Parliament Hill, The National Gallery of Canada, het Canadian Museum of Civilization of kuier gezellig langs de kade van het Rideau kanaal.

Ottawa

DAG 7 & 8: OTTAWA - SAINT ALEXIS DES MONTS: +/- 328 KM

U ruilt de provincie Ontario in voor de Franssprekende provincie Quebec. De rit gaat verder naar St. Alexis-des-Monts, een plaatsje gelegen nabij het Mastigouche Wildlife Reserve. Het is een betoverend gebied met kronkelende rivieren en honderden meren genesteld tussen een adembenemend gebergte. In dit wildreservaat leven er elanden, zwarte beren, bevers, hazen, reigers,… Men kan er wandelen, vissen, mountainbiken, kanovaren, kajakken,wild observeren of gewoon genieten van het uitzicht.

Mastigouche Wildlife Preserve

DAG 9 & 10 & 11: SAINT ALEXIS DES MONTS - SAINTE ROSE DU NORD : +/- 473 KM

Route 55 behoort tot de top 5 van de mooiste routes in Quebec. U volgt deze weg noordwaarts langs duizenden sparren en meren tot Lac St. Jean. Via de zuidelijke oevers en Chicoutimi rijdt u verder naar het plaatsje Sainte Rose du Nord, gelegen op de hoge rotsen van de Sageunay Fjord, één van de langste fjorden van Oost-Canada. Het is een spectaculaire geul van wel 500 meter diep die door het zeewater van de st. Lawrence rivier wordt gevoed. Op deze plaats kan u prachtige wandelingen maken, kanovaren en zwemmen, Mountainbiken of een bootcruise maken door de Saguenay Fjord. Wie avontuurlijk van geest is, kan via meer dan 70 platforms in bomen en aan rotsen een trip maken in het Parc Aventures van Cap Jaseux. Ongeveer een half uur rijden van Sainte Rose du Nord ligt het Parc National des Monts-Valin. Het park heeft bergtoppen van meer dan 900 meter hoog en heeft een rijk gevarieerde fauna en flora.

Saguenay Fjord

DAG 12: SAINTE ROSE DU NORD - TADOUSSAC : +/- 100 km

Tadoussac is gelegen op de plek waar de Saguenay rivier uitmondt in de St. Lawrence River. Door de menging van het warme, zoete water van de Saguenay en het koude, zoute water van de St. Lawrence komt er veel krill voor. Krill vormt voedsel voor walvissen, die er vaak gespot worden. Tadoussac is dan ook de perfecte locatie om mee te gaan met een walvisexcursie per boot of per zodiac.

Tadoussac

DAG 13 & 14: TADOUSSAC - LA MALBAIE : +/- 72 KM

Ten oosten van de St. Lawrence rivier en Quebec City liggen de mooiste landschappen van de provincie Quebec. Deze streek wordt ook wel de Charlevoix Streek genoemd. Langs de oevers van de St. Lawrence rivier liggen pittoreske dorpjes die worden gedomineerd door prachtige kerkjes; u komt er kleine boerderijen tegen waar het leven is blijven stilstaan. Dit is het echte buitenleven van de Quebec. Men spreekt hier enkel Frans maar de gastvrijheid van deze mensen is groot. U verblijf in het plaatsje La Mabaie wat de ideale uitvalsbasis is om het Parc National des Hautes Gorges de la Rivière Malbaie te bezoeken (+/- 66 km enkel). Waar het om draait zijn de honderden meters diepe kloven waar de Malbaie-rivier doorheen stroomt. Er loopt één verharde weg door het park, die na het Draveur Visitors Centre overgaat in gravel. Vanaf hier kun je te voet, per boot of fiets verder.

Parc National Des Hautes Gorges De La Rivière Malbaie

DAG 15 & 16: LA MALBAIE - BAIE ST PAUL - QUEBEC : +/- 140 KM

U blijft de St. Lawrence River volgen naar het plaatsje Baie St. Paul. Het is een klein stadje met leuke boetiekjes, kunstgalerijen en restaurantjes. Kuier even door Rue Saint Jean Baptiste. Vervolg van de reis naar de stad Quebec. Ongeveer 13 km voordat u Quebec bereikt kan u nog een stop maken aan de Montmorency Falls. De 83 meter hoge waterval domineert het landschap. Quebec is een bijzondere stad omdat het de enige stad in Noord-Amerika is die door een stadsmuur wordt omgeven. Dit is een overblijfsel van de Europese kolonisatie, en daardoor is Quebec een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het oude historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek er Vieux Quebec, La Citadelle, Place Royale, Rue du Petit Champlain en het Terrasse Dufferin.

Montmorency Falls

Quebec

DAG 17 & 18: QUEBEC - MONTREAL : +/- 285 KM

Montreal is na Toronto de grootste stad van Canada en na Parijs de stad met de meeste Franstalige inwoners ter wereld. Het vormt het culturele hart van Canada en als een van Noord-Amerika’s oudste steden heeft Montreal een boeiende geschiedenis en prachtige architectuur. In het oude centrum van Montreal waan je je even in Frankrijk. Hier vindt u de bekende pleinen Place Jacques-Cartier en Place d’Armes. Bezoek er het levendige district van Quartier Latin, bekend om zijn theaters, artistieke atmosfeer, cafés, boetieks en restaurants. De “shoppers” onder u zullen zeker hun hart ophalen in “Le Ville Souterraine”; een ondergrondse stad met 200 restaurants, 2000 winkels, bioscopen,…

Montreal

DAG 19: MONTREAL - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 20: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

     

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.