Flatdogs & Mumbo

ZAMBIA & MALAWI

  • Reistijd: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
  • Vluchten: 
  • dagelijks Internationale vluchten met Emirates
  • binnenlandse vluchten met Pro Flight Zambia: afhankelijk van maand tot maand vliegt men dagelijks. Meer informatie kan u verkrijgen bij Inforeizen.
  • binnenlandse vluchten met Ulendo Airlink: afhankelijk van maand tot maand vliegt men dagelijks. Meer informatie kan u verkrijgen bij Inforeizen.
  • Bezienswaardigheden:
  • South Luangwa National Park
  • Mumbo Island

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL - DUBAI - LUSAKA

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Lusaka, Zambia. Aankomst volgende dag.

DAG 2: LUSAKA

Bij aankomst in Lusaka wordt u verwelkomd door de lokale correspondent die u helpt met uw visum. Na het oppikken van de bagage wordt er een private transfer geregeld naar uw hotel in Lusaka.

Overnachting in hotel Southern Sun Ridgeway Lusaka.

Dit viersterrenhotel is een herkenningspunt geworden in de drukke hoofdstad van Zambia. Het hotel is centraal gelegen op slechts 2,7 km van het centrum van Lusaka en op 27 km rijden van de luchthaven Lusaka City. De comfortabele hotelkamers kijken uit op de prachtige tuinen van het hotel. Ze zijn allen voorzien van airconditioning, eigen badkamer met toilet, haardroger, minibar, koffie- en thee faciliteiten, kluis en wifi. Het hotel heeft een buitenzwembad, restaurant, wasserij en souvenirwinkel.

DAG 3 & 4 & 5 & 6 & 7: LUSAKA - SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

Vroeg ontbijt. Private transfer naar de luchthaven van Lusaka. Vertrek met een binnenlandse vlucht van Proflight Zambia naar Mfuwe. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de mensen van Flatdogs Camp. Na een korte rit bereikt u uw verblijfsplaats, gelegen aan de South Luangwa Rivier net buiten het nationale park. In de namiddag staat de eerste safari reeds op het programma in open 4×4-voertuigen. De volgende dagen heeft u een ochtend- en namiddagsafari op het programma staan. Elke safari duurt ongeveer 4 uur en u zal meestal in het gebied langsheen de Luangwa rivier rondrijden. Dit geeft u de gelegenheid om ook vele vogels, nijlpaarden en krokodillen te zien. Tijdens de warmere middaguren kan u relaxen in het kamp. U verblijft hier op basis van vol pension. Dranken zijn betalend. U eet wat u wil en wanneer u wil. Het camp staat bekend om zijn lekkere keuken. Hieronder vindt u een beschrijving van het kamp, de kamers en de andere faciliteiten.

5 Overnachtingen in het Flatdogs Camp.

Het kamp bestaat uit 8 chalets waarvan één familie chalet, 5 standaard tenten, 7 luxe safaritenten waarvan één familietent met extra bedden. In het exclusieve Crocodile Nest geniet u van alle luxe onder canvas. Er zijn  2 slaapkamers (max. 6 pers) met elk een eigen badkamer, een woonkamer, privaat buitenzwembad en bemeubeld terras met  uitzicht op de South Luangwa rivier. Verder is er de mogelijkheid tot verblijf in het Jackelberry Treehouse, een prachtig open boomhuis met 2 aparte slaapkamers en badkamers met toilet met een gameviewing terras. Het kamp heeft een klein zwembad en in het Dog and Gate Bar Restaurant kan u genieten van à la carte maaltijden. U eet wanneer en wat u wilt van de kaart (dranken niet inbegrepen). Er is ook een kleine souvenirwinkel en een ruimte waar wifi aanwezig is. Gelieve er rekening mee te houden dat dit kamp niet omheind is en dat wilde dieren hier vrij in het kamp kunnen rondlopen. Het kamp is kindvriendelijk en ideaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

South Luangwa NP : Aan de noordoostkant van Zambia ligt de Luangwa Vallei. Met ongeveer een oppervlakte van België herbergt het South Luangwa National Park enorme aantallen wild en vogels. Het landschap bestaat grotendeels uit savanne en open bosland, de grote Luangwa Rivier stroomt als een ader dwars door het park heen. Weinig parken in Afrika kunnen zich vergelijken met de hoeveelheid en variëteit aan wild dat in dit park te vinden is. Grote volwassen nijlkrokodillen zonnen op de rivierbanken en grote groepen nijlpaarden zoeken verkoeling in de rivier. Kraanvogels, giraffen, grazende antilopen en massaal wegschietende bavianen zult u hier overal tegenkomen. Dieper en verspreid in het park leven kuddes olifanten, zebra’s, buffels en leeuwen. South Luangwa heeft een gezonde populatie luipaarden maar ze zijn niet gemakkelijk te zien, hoewel de trackers tijdens de nachtsafari’s vaak in staat zijn om ze te vinden.

DAG 8 & 9 & 10 & 11 : SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK - MFUWE - LILONGWE - MUMBO ISLAND

Na een laatste ochtendsafari in South Luangwa National Park verlaat u Flatdogs Camp en wordt er een transfer geregeld naar Mfuwe. Vertrek met een klein vliegtuig van Ulendo Airlink naar Lilongwe, Malawi. Bij aankomst staat de lokale correspondent u op te wachten en regelt een transfer naar Cape Maclear, gelegen aan het Malawi meer. Van hieruit gaat het verder per boot naar Mumbo Island (transfer neemt ongeveer 4 uur in beslag).

Mumbo Island Camp bestaat uit 6 tented chalets inclusief één familie tent voor 4 personen. Elke tent is eenvoudig doch comfortabel ingericht en beschikt over een en-suite toilet/badkamer met deels open bushdouche, zeep, shampoo, citronella spray, badhanddoeken, zaklantaarn en muskietennet. Op uw eigen privé terras, welke uitziet over het meer, vindt u een tafeltje met stoelen en een hangmat.

Zowel de ruime tented chalets, de dinerruimte en de bar zijn opgetrokken uit hout, gras en canvas en voldoen aan de principes van eco-architectuur. Dit tezamen met niet gemotoriseerde watersport, maken van Mumbo Island een ideale locatie voor de actieve outdoor liefhebber. Tussen alle activiteiten door kunt u genieten van een uitstekende keuken, een wandeling ondernemen of relaxen in uw hangmat al blikkend over het glinsterende water wanneer de zon achter de horizon verdwijnt.

Efficiënte en niet opdringerige medewerkers bereiden de heerlijke maaltijden, zorgen voor een primitieve maar goedwerkende warme douche en steken ’s avonds de olielampen voor u aan welke de utopische sfeer die op het eiland heerst doet versterken. Een professioneel team staat voor uw klaar om u eventueel tijdens de watersportactiviteiten te begeleiden, zoals kajakken, snorkelen of duiken – snorkelattributen worden gratis uitgeleend en duikattributen zijn te huur. Mumbo Island is een geregistreerd duikresort en zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht.

Verblijf op basis van vol pension + vogels spotten, snorkelen, zwemmen en kajakken. Alle dranken, wasserette en begeleide gemotoriseerde activiteiten zijn ter plaatse te betalen.

DAG 12: MUMBO ISLAND - LILONGWE - LUSAKA - DUBAI

Transfer per boot naar Cape Maclear en over land naar de luchthaven van Lilongwe. Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Emirates naar Lusaka en Dubai.

DAG 13: DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai dient u van vlucht te wijzigen. Vlucht naar Brussels International Airport. Einde van de reis.

NOTA

U kan zowel in South Luangwa National Park als op Mumbo Island meer nachten verblijven. Meer informatie kan u verkrijgen bij Inforeizen.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum met minimum 3 lege bladzijden. Het visum kan u aankopen op de luchthaven van Lusaka. Malariapreventie is noodzakelijk. Het visum van Malawi kan u aankopen op de luchthaven van Lilongwe. Malariapreventie is noodzakelijk.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.