Florida:The Sunshine State

AMERIKA

 • Reistijd: ganse jaar door
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Orlando
 • Crystal River
 • Sarasota
 • Sanibel & Captiva Island
 • Naples Beach
 • Everglades National Park
 • Key Largo
 • Key West
 • Miami Beach

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3 & 4 : BRUSSEL - ORLANDO

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Orlando. Bij aankomst in Los Angeles pikt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder naar uw hotel waar u de volgende nachten zal verblijven. Orlando is rijk aan verschillende pret- en themaparken waaronder het bekendste Walt Disney World met het Magic Kingdom, Disney’s Animal Kingdom, Epcot Center, Typhoon Lagoon, Blizzard Strand, Pandora – The World of Avatar, The Wizarding World of Harry Potter en nog veel meer. Andere themaparken die zeker aan bod komen zijn  Seaworld, Universal Studio’s en Legoland Florida. Toch meer geïnteresseerd in ruimtevaart? Een kleine 100 km verder aan de oostkust ligt het Kennedy Space Center at Cape Canaveral. Bezoek er zeker het Kennedy Space Center Visitor Complex met o.a. de US Astronaut Hall of Fame en het Air Force Space and Missile Museum, een voormalig lanceerplatform dat tegenwoordig dienst doet als museum en waar raketten worden tentoongesteld.

Orlando
Space Kennedy Center

DAG 5 & 6: ORLANDO - CRYSTAL RIVER : +/- 145 KM

Vandaag verlaat u Orlando en rijdt u naar  het plaatsje Crystal River gelegen aan de westkust van Florida die beter bekend staat als de “Nature Coast”. De meeste mensen hebben al eens gesnorkeld, maar snorkelen bij zeekoeien? Crystal River trekt jaarlijks tussen november en maart honderden zeekoeien aan die hier komen genieten van de warme zoetwaterbronnen. Ook tijdens de andere maanden vindt je hier zeekoeien. Zowel in Crystal River als in Homosossa Springs zijn er verschillende organisaties die snorkeltrips organiseren naar deze zachtaardige zeedieren.  Houdt u meer van wandelen, fietsen of kajakken, dan is het Crystal River Preserve State Park de ideale plaats.

Crystal River

DAG 7 & 8: CRYSTAL RIVER - SARASOTA : +/- 210 KM

Florida heeft meer dan 567 stranden met een totale lengte van meer dan 1834 kilometer. Een groot deel hiervan ligt aan de westkant van de langgerekte staat. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit de rode draad wordt van uw reis. Maar toch merk je verschillen op. De rit van vandaag loopt helemaal zuidwaarts naar Sarasota en zijn verschillende strandeilandjes die voor de kust liggen te schitteren. Sarasota wordt ook wel het culturele centrum genoemd van Florida. Zo kan u een bezoekje brengen aan The Ringling Estate van het Ringling Brothers Circus; de Marie Selby Botanical Gardens en het Myakka River State Park.

Sarasota

DAG 9 & 10: SARASOTA - NAPLES BEACH : +/- 200 KM

Vervolg van de reis verder zuidwaarts naar de Lee Island Coast waar Fort Myers Beach gelegen is. De Lee Island Coast biedt een onweerstaanbare combinatie van zandstranden (beroemd om hun schelpen), exotisch dierenleven, weelderige vegetatie en overweldigende zonsondergangen. De meeste mensen gaan naar de eilanden Sanibel en Captiva, vanwege de mooie badplaatsen, jachthavens en golfbanen. Op een klein eindje varen liggen echter eilandjes waar u weinig anders zult vinden dan stranden en natuurschoon. Op veel plaatsen kunt u boten huren en er zijn ook regelmatig bootdiensten. Probeer eens een fietstochtje uit op Sanibel Island. De eindbestemming van vandaag is het mondaine plaatsje Naples. De beste stranden van de Golfkust vindt u bij Naples en Marco Island in het noordwesten. Bovendien kunt u er fantastisch golven en ligt het ongerepte en uitgestrekte landschap van de Big Cypress Swamp en het Everglades National Park binnen handbereik.

Naples

DAG 11 & 12: NAPLES BEACH - KEY LARGO : +/- 280 KM

Highway 41, ook bekend als de Tamiami Trail loopt dwars door het Big Cypress National Park en het Everlglades National Park. Het Everglades National Park is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Eigenlijk kan je het park vergelijken met een 150 kilometer brede rivier van een paar centimeter diep, bedekt door moerasgrassen. De Amerikaanse alligator is heer en meester in dit gebied, maar er leven ook zeldzame vogels, een 40-tal zoogdieren, 50 soorten reptielen,… Breng een bezoekje aan een “Gatorfarm” of maak een excursie per airboat op het laagstaande water. Rij verder naar de poort van de “Floriday Keys”: Key Largo. Het eiland wordt vooral bezocht vanwege de geweldige mogelijkheden om te duiken en te snorkelen rond het koraalrif, in het John Pennekamp Coral Reef State Park en de National Marine Sanctuary.

Everglades National Park

DAG 13 & 14: KEY LARGO - KEY WEST : +/- 160 KM

De Florida Keys zijn een archipel van ongeveer 1700 kleine eilandjes. Alle bewoonde Keys zijn verbonden via de Overseas Highway, waarvan het meest zuidelijke Key West. U bent constant omringd door de zee als u op weg bent naar het eiland van Ernest Hemingway. Aan de straten staan Victoriaanse huizen omringd door palmbomen. Verder biedt Key West prachtige duiklocaties, geschiedenis, kunst, musea en goede restaurants. De meest gefotografeerde plek op Key West, het eiland dat zichzelf uitgeroepen heeft tot de ‘Conch Republiek’, is de grote betonnen boei die het meest zuidelijke punt van de VS markeert. Het eiland ligt vlak bij Cuba, waardoor er veel Cubaanse invloeden zijn.

DAG 15 & 16 & 17: KEY WEST - MIAMI BEACH : +/- 275 KM

De eindbestemming van de reis is Miami Beach. Helemaal in het zuidelijkste punt ervan ligt de Art Deco wijk en South Beach. Hier vindt u talrijke restaurants, bars, winkels,… Miami, waar de Atlantische Oceaan de Caraïbische zee ontmoet. Deze kleurrijke stad biedt voor elk wat wils. Van het ontspannen North Miami Beach tot het hippe South Beach, waar voor velen de dag pas na zonsondergang begint. Er zijn uitstekende winkelmogelijkheden in Bal Harbour en Bayside, de ‘hip en trendy’ op Ocean Drive en uiteraard de prachtige stranden van Key Biscayne en van South Beach tot Sunny Island. Miami heeft het allemaal. Een uitstekend eindpunt van uw reis door de Sunshine State.

DAG 18: MIAMI - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Miami International Airport. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussel. Aankomst volgende dag.

DAG 19: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.