Gardens of Eden

HAWAII

  • Reistijd: ganse jaar door
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • Maui : bekijk de dagbespreking
  • Kauai : bekijk de dagbespreking

Reisprogramma

In het hieronder beschreven reisprogramma wordt er een dag per dag bespreking gedaan. Dit is slechts een suggestie. U kan zelf de dagen kiezen waarop u de bezienswaardigheden wenst te bezoeken. Er worden een aantal excursies voorgesteld. Deze zijn facultatief en ook hier kan u weer kiezen op welke dag u deze wenst te maken.

DAG 1: BRUSSEL - KAHULUI - LAHAINA MAUI

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Kahului, Maui. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw hotel in Lahaina of Kaanapali. Gezien het late tijdstip van aankomst staat er vandaag niets meer op het programma. Lahaina is één van de belangrijkste vakantiebestemmingen op het eiland waarvan het oude deel geheel beschermd is. Bezoek er het Banyan Tree Square, waar de gelijknamige boom van 18 meter hoog het gehele plein in beslag neemt.

Lahaina

DAG 2: MAUI / LAHAINA – IAO VALLEY

Niet ver van Lahaina ligt het Iao Valley State Park, een prachtig natuurpark waar tropische vogels leven, orchideeën en tal van andere schitterende bloemen bloeien. Hier valt onmiddellijk de 300 meter hoge Iao Needle, een naaldvormige rots, op.

Iao Valley

DAG 3: MAUI – MOLOKINI CRATER – ZUIDKUST

Vertrek tijdig naar Ma’alaea Bay waar u omstreeks 06.15 vertrekt per catamaran naar de uit zee oprijzende rots van Molokini Crater. Het heeft de vorm van een maansikkel en is ontstaan door een vulkanische uitbarsting. In deze veilige baken staat u oog in oog met de prachtige onderwaterwereld van Hawaii. Snorkelmateriaal is voorzien. De excursie eindig rond 13.00 u.

Na de snorkelexcursie kan u verder rijden naar de zuidkust van Maui. Van zodra u Makena bent gepasseerd, verdwijnen de hotels uit het zicht en volgt het ene strand het andere op: Oneuli Beach, Little Beach, Big Beach,…Verder zuidwaarts ligt Ahiki-Kinau Natural Area Reserve, een marine natuurpark met zeldzame koralen, vissen en andere zeedieren. Nog verder zuidwaarts ligt La Pérouse Bay, een grimmige, woeste plek waar golven breken op de rotsen. Niet ver van La Pérouse Bay begint de Hoapili Trail, een 6,4 km (enkel) wandelpad, die over een oude weg naar Kanaio Beach loopt.

Maui Beaches

DAG 4: MAUI – EL HANA HIGHWAY

Een van de mooiste panoramische routes van de Hawaii Eilanden ligt op Maui: de Hana Highway. Hoewel deze maar 84 km lang is (enkel) moet u een volle dag uittrekken voor deze trip.  Het grootste deel van de smalle weg slingert langs een afgrond over de woeste noordelijke helling van de Haleakala. Meestal hebt u de zee in zicht en u komt over steile, met oerwoud begroeide hellingen. De weg passeert een groot aantal bruggen met één rijbaan en is soms uitgehakt in zeer steile rotsen. U kunt hier slechts langzaam rijden, maar de tocht is beslist onvergetelijk. U komt langs een groot aantal prachtige kleine natuurparken en er zijn veel zijwegen naar dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Als u het dorpje Hana bereikt, heeft u… 617 bochten en 56 bruggen overwonnen.

Road to Hana

DAG 5: MAUI – HALEAKALE SUNRISE TOUR

Haleakala, wat zoveel betekent als “huis van de zon”, is een 11.600 ha groot nationaal park met een aantal uitkijkpunten over een krater die lijkt op een maanlandschap. Omstreeks 02.30 u wordt u opgepikt aan uw hotel en vertrek u naar dit prachtige vulkaanpark. Onderweg is de kans groot dat u de zeldzame zilverzwaardplanten tegenkomt. Van zodra u de kraterrand nadert komt u oog in oog te staan met de op meer dan 3.000 meter gelegen krater. De zonsopgang boven dit overweldigend natuurfenomeen blijft op uw netvlies gebrand.

Gezien het vroege uur van vertrek bent u voor de rest van de dag vrij. Of toch maar even de nationale sport van Hawaii uitproberen: surfen! Probeer het eens uit en neem een paar lessen in een surfschool.

Haleakala National Park

DAG 6: KAHULUI MAUI – LIHUE – POIPU BEACH KAUAI

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Kahului Airport. Vertrek met Hawaiian Airlines naar Lihue Airport, Kauai. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar Poipu, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Het magazine Travel Channel riep Poipu Beach ooit uit tot één van de beste en veiligste stranden van de Verenigde Staten. Van december tot mei is het niet ongewoon om hier bultrugwalvissen en groene zeeschildpadden te zien. U kan hier ook goed snorkelen.

Poipu Beach

DAG 7: KAUAI: NOORD EN NOORDWEST ZIJDE KAUAI

Vandaag kan u de noord en noordwestzijde van Kauai Ontdekken. Net voor Princeville ligt het Kilauea Point National Wildlife Refuge. Het is één van de weinige natuurreservaten in Hawaii die toegankelijk zijn voor publiek. Hier is de kans groot dat u albatrossen, Hawaiiaanse ganzen, fregatvogels, sternen en andere zeevogels ziet. Vanaf de rotsen is het ook een ideale plek om walvissen, dolfijnen en zeehonden te spotten. Verder westwaarts ligt de Kahiliwai Valley, de Waterfall Lookout en één van de meest gefotografeerde plaatsen van Kauai: Hanalei Valley Lookout. Op het einde van Route 560 begint de Kalalau Trail, een wandelpad van 18 km waarvan de eerste 3 km zonder vergunning mogen gewandeld worden. Vanaf hier ziet u reeds een stuk van de prachtige Napili Coast.

Kilauea Point National Wildlife Refuge
Kalalau Trail

DAG 8: KAUAI : WAIMEA CANYON

De Waimea Canyon wordt wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd. Eigenlijk lijkt de canyon in het geheel niet op de Grand Canyon. Waimea Canyon is een prachtig geheel van (voornamelijk groene) kleuren. Geflankeerd door watervallen en regenbogen, die meestal meerdere malen per dag verschijnen door de korte buien die in delen van de Canyon vallen terwijl elders de zon schijnt, biedt de Waimea Canyon een heel andere blik dan de Grand Canyon. De canyon is ongeveer 1.100 meter diep, 3,2 km breed en 16 km lang. Langs de Waimea Canyon Drive heeft u een aantal spectaculaire uitkijkpunten en lopen er een aantal wandelpaden.

Waimea Canyon

DAG 9: KAUAI : KIPU FALLS ZIPLINE SAFARI OF CENTRAAL WEST KAUAI

Deze avonturentrip begint met een 3 kilometer lange kajaktocht op de Hule’ia River. U wordt omringd door de prachtige natuur met de geluiden van tropische vogels en de verhalen van een echte Hawaiiaan. Na de kajektocht wandelt u verder naar waterpoelen en watervallen waar u al zwemmend van de ene naar de andere poel verder gaat. Eens u dit heeft overbrugt staat er een tractor trailer u op te wachten. Deze rijdt langs de prachtige landschappen van de Kipu Ranch die beroemd werden in de films van Jurrasic Parc en Raiders of the Lost Ark. Na de picknicklunch is uw volgende stop de Keko Kai zipline. Alvorens u de “zipline” bereikt, klimt u eerst via hangbruggetjes door het regenwoud. Beetje bij beetje bereikt u de canopy of het bladerdak van het regenwoud. Hier gaat u per twee vastgekoppeld worden aan de zipline. De volgende 90 seconden vliegt u door het regenwoud. En als dit nog niet genoeg is, staat er op het einde nog een unieke waterzipline op u te wachten die u naar een waterpoel brengt na een dag van klimmen, springen, zwemmen,…U wordt door een gemotoriseerde kano teruggebracht naar het vertrekpunt.

of

Vlak voor de Wailua River is bij de jachthaven een afslag landinwaarts waar u een tocht naar de beroemde Fern Grotto (varengrot) kunt boeken. De rivierboten worden geëxploiteerd door twee ondernemingen, Smiths Motor Boat Service en de Wai’ale’ale Boats. De tocht stroomopwaarts en de grot zelf zijn zo mooi dat u ze eigenlijk niet mag missen. Elk jaar worden tussen de varens honderden huwelijken gesloten; er is dan ook een grote kans dat u in de prachtige akoestiek van de grot “The Hawaiian Wedding Song” hoort zingen. U kan deze trip ook per kayak afleggen.

of

Vanaf de voet van de Kapaia heuvel rijdt u ongeveer 6,5 km verder naar de Wailua Falls. Dit is één van de mooiste watervallen van alle Hawaii eilanden. Men noemt deze watervallen ook wel de “Fantasy Island Waterfalls”, dat verwijst naar de televisieserie. Na het bezoek aan de Wailua Falls rijdt u terug naar de Kuhio Highway die u noordwaarts blijft volgen tot aan de splitsing van Highway 580, de Kings Highway. Vroeger werden leden van het koningshuis over deze weg gedragen, zodat hun voeten de grond niet hoefden te beroeren. De weg leidt naar een aantal historische bezienswaardigheden. Langs de rivier de Wailua staan zeven “Heiaus”, gebouwd door de eerste Hawaïanen die in dit gebied woonden. Enkele honderden meters verder langs de hoofdweg, vlak na een bochtige zijweg naar de Poli’ahu Heiau , komt u bij het uitkijkpunt over de Opaeka’a Falls. Aan de andere kant van de weg ligt Kamokila, een gerestaureerd Hawaiïaans dorp, dat zich met moeite staande kan houden. De gidsen geven er uitleg over Hawaiiaanse voorwerpen, gerechten, gewoonten en huizen. Wie belangstelling heeft voor tropische flora kan een bezoek brengen aan de Alexander Nursery ongeveer 1,5 km van de Opaeka’a Falls.

Wailua Falls
Wailua River

DAG 10: KAUAI : NA PALI COAST

Kauai is vooral bekend vanwege de spectaculaire Na Pali Coast. De overweldigende schoonheid van de geplooide rotsen die soms meer dan 1 kilometer uit de blauwe oceaan oprijzen zijn de parel van het eiland. Hieronder vindt u de verschillende manieren om dit deel van Kauai te bezoeken:

Facultatieve excursie: Na Pali Snorkel Picnic Sail : 5 1/2 tot 6 uur durende catamaran Cruise

Ervaar de majestueuze Na Pali coast op de catamaran Lucky Lady”. Tijdens de zeiltocht passeert u majestueuze seacliffs, watervallen, zeegrotten, ongerepte stranden en afgelegen kustlijnen. De ervaren kapiteins vertellen verhalen van de Hawaiiaanse geschiedenis & legendes. Tijdens deze trip kan u snorkelen of gewoon ontspannen op het ruime hoofddek of het panoramisch observatie dek. Tijdens het snorkelen is de kans groot dat u dolfijnen ziet.

Facultatieve excursie: Waterfall Deluxe Helicopter Safari: 50 à 55 minuten durende helikoptervlucht

U vliegt met een helikopter over Hanapepe Valley, Mana Waiapuna (Jurrasic Park Falls), Olokele Canyon en de Waimea Canyon. De vlucht gaat verder langs de Bali Hai Cliffs, de blauwe baai van Hanalei Bay, het Princeville Resort, Walua Falls en indien het weer het toelaat naar het hart van de vulkaan van de Mount Waialeale. U vliegt in de krater  (als het weer dit toelaat) en staat oog in oog met de steile rotswanden en 1.000 meter hoge watervallen die u omringen.

Facultatieve excursie: Jurrasic Falls Adventure Tour: 75 à 80 minuten durende helikoptervlucht

De helikopter neemt u mee naar de Manawaiopuna Falls, de waterval die bekend is geworden in de kaskraker Jurrasic Park van Steven Spielberg. Het is de enige helikoptertour die ook een landing maakt. Via een junglepad bereikt u de voet van de waterval. Natuurlijk vliegt u ook boven de haven van Nawiliwili en de tropische Hanapepe Vallei die bekend staat om zijn fantastische regenbogen. U vliegt ook de Olokele Canyon binnen, de toegangspoort van de Waimea Canyon. Hierna komt de spectaculaire en geïsoleerde Na Pali Coast aan de beurt. Geniet van de majestueuze bergen, watervallen, afgelegen stranden, ongerepte kliffen,…

Napali Coast

DAG 11: KAUAI - SAN FRANCISCO OF LOS ANGELES

U heeft nog een ganse vrije dag op Kauai. Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar het vasteland van Amerika. Afhankelijk van de vluchten is dit San Francisco of Los Angeles. Aankomst de volgende morgen.

DAG 12: SAN FRANCISCO OF LOS ANGELES – BRUSSEL

Vroege aankomst in San Francisco of Los Angeles. Aansluitende vlucht naar de oostkust met overstap en vlucht naar Brussels International Airport. Aankomst volgende morgen.

DAG 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

           

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.