Hawaii: The Complete Circle

HAWAII

  • Reistijd: ganse jaar door
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • Big Island : bekijk de dagbespreking
  • Maui : bekijk de dagbespreking
  • Molokai : bekijk de dagbespreking
  • Oahu : bekijk de dagbespreking
  • Kauai : bekijk de dagbespreking

Reisprogramma

In het hieronder beschreven reisprogramma wordt er een dag per dag bespreking gedaan. Dit is slechts een suggestie. U kan zelf de dagen kiezen waarop u de bezienswaardigheden wenst te bezoeken. Er worden een aantal excursies voorgesteld. Deze zijn facultatief en ook hier kan u weer kiezen op welke dag u deze wenst te maken.

DAG 1: BRUSSEL - KONA - KAILUA KONA BIG ISLAND

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Kona, Big Island. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw hotel in Kailua Kona. Gezien het late tijdstip van aankomst staat er vandaag niets meer op het programma.

DAG 2: BIG ISLAND: HET NOORDWESTEN VAN BIG ISLAND

Hawaii is een makkelijke bestemming om met een huurwagen te bezoeken. Ongeveer 55 km noordwaarts van Kailua Kona ligt het Pu’ukohola Heiau National Historic Site waar u de overblijfselen van een tempel, die in 1791 werd gebouwd, kan bezoeken. Negentien kilometer verder ligt het enige historische park van de Hawaii eilanden: Lapakahi Village. Hier krijgt u een indruk van de levenswijze van het vroegere Hawaii. Een tiental km verder ligt Hawi, bekend onder de sportliefhebbers van de jaarlijkse “Ironman World Championship”. Vanuit Hawi loopt de weg verder naar Waipio Valley. Hier wordt u beloond met een prachtig panoramische uitkijkpunt op een hoogte van 600 meter. Ongeveer 45 km verder ligt Lapahoehoe Point, een indrukwekkende lavarots die uit de Grote Oceaan uitsteekt. Rij terug zuidwestwaarts richting de Parker Ranch, een 100.000 ha grote ranch waar de eerste “pianolos” aan het werk gingen. Rond 1835 kwamen de eerste Mexicaans, Portugees, indiaanse cowboys hier toe. De rit eindigt in Kailua Kona.

Waipio Valley
Lapahoehoe Point Beach Park
Waimea

Snorkel with Mantas: facultatieve 2 uur durende excursie

De mysterieuze manta ray is een van de grootste vissen in de oceaan met een spanwijdte van maximaal 6 meter en Hawaï-eiland biedt u één van de beste kansen om deze geweldige schepsels te bekijken. Rond 17.00 u vertrekt u naar de zee waar er ’s nachts schijnwerpers worden gebruikt om de manta’s aan te trekken. Door het licht wordt de plankton verlicht en komen deze prachtige zeedieren zich hier voeden. De manta’s zwemmen tot op centimeters van u… het is één van de meest unieke ervaringen uit je leven.

Snorkel with Mantas

DAG 3: BIG ISLAND : KOHALA WATERFALLS ADVENTURE

Kohala Waterfalls Adventure: facultatieve 8 uur durende excursie

De Kohala Waterfalls Adventure neemt u mee naar het bosrijk en groen gebied van Kohala, gelegen in het noordwesten van Big Island. Onderweg passeert u de Kona en Kohale kust waar de kans bestaat dat u dolfijnen uit het water ziet springen. Eens u de plantagestadjes Hawai en Kapaau, waar het levensgrote standbeeld van King Kamehameha staat, bent gepasseerd begint het echtere werk. U vertrekt met een 6WD Pinzgauer voertuig over een oude suikerriet route. Gedurende 22 mijl rijdt u over de Kohala Ditch Trail en bezoekt u 7 prachtige watervallen. Aan de laatste waterval kan u zwemmen. Het hele traject is bezaaid met prachtige landschappen, groene valleien en verbazingwekkende panoramische uitzichten.

DAG 4: BIG ISLAND : ZUIDZIJDE BIG ISLAND & MAUNA KEA

Vertrek vandaag tijdig naar het het Pu’uhunoua o Honaunau National Historic Park via Highway 160. In dit openluchtmuseum krijgt u een beeld van de Hawaiaans – Polynesische cultuur. Even verder kan u op deze route een stop maken aan de St. Benedicts Painted Church. De muren, het plafond en de pilaren van het kleine kerkje zijn geheel beschilderd met Bijbelse taferelen. Een kleine 80 km verder bereikt u Punalu’ U Beach, ook gekend als het Black Sand Beach. Zwart zand ontstaat door gesmolten lava dat in contact komt met de zee. Het contrast tussen de zwarte zandkristallen, de turkoois blauwe zee en de palmbomen is prachtig. Rij terug en neem de weg naar Kaulana Bay. Vanaf hier loopt er een 4 km lang wandelpad naar het Papakolea Green Sand Beach. Het groene zand komt van de olivine mineralen die men terug vindt in lava. Rij tijdig terug naar Kailua Kona.

Green Sand Beach
Black Beach

Mauna Kea Summit & Stars Adventure: 8 uur durende facultatieve excursie

Deze excursie neemt u mee op een reis door de ruimte en leert u de opmerkelijke evolutie van de natuur op de Hawaii-eilanden. U wordt naar ’s werelds hoogste vulkaan, de Mauna Kea gereden. Vanop een hoogte van 4114  m staat u oog in oog met de grootste telescopen ter wereld. Vanaf de top heeft u een spectaculair uitzicht over Maui.

Mauna Kea

DAG 5 & 6 : BIG ISLAND : KAILUA KONA - VOLCANOES NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar de andere kant van het eiland. Op weg naar het Volcanoes National Park rijdt u langs de mooie Pepe’ekeo Scenic Drive; een weg langs tropische regenwouden en oude kerkjes. Even verder kan u een stop maken in het Akaka Falls State Park, een tropisch paradijs, geurend naar wilde gember. Strek hier even de benen en wandel verder naar de watervallen. Vervolg van de rit naar het Volcanoes National Park. U verblijft er in de Volcano House, het enige hotel gelegen aan de kraterrand Halema’uma. De volgende twee dagen kan u het park al wandelend bezoeken, deelnemen aan een begeleide excursie of per helikopter vanuit Hilo.

Nota: Afhankelijk van de toestand van de vulkanen, kan het zijn dat sommige delen van de wegen zijn afgesloten.

Akaka Falls State Park
Volcanoes National Park

DAG 7: HILO, BIG ISLAND - KAHULUI - LAHAINA, MAUI

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Hilo International Airport. Vertrek met Hawaiian Airlines naar Kahului Airport, Maui. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar Lahaina, gelegen aan de noordwestkant van het eiland. Lahaina is één van de belangrijkste vakantiebestemmingen op het eiland waarvan het oude deel geheel beschermd is. Bezoek er het Banyan Tree Square, waar de gelijknamige boom van 18 meter hoog het gehele plein in beslag neemt. Niet ver van Lahaina ligt het Iao Valley State Park, een prachtig natuurpark waar tropische vogels leven, orchideeën en tal van andere schitterende bloemen bloeien. Hier valt onmiddellijk de 300 meter hoge Iao Needle, een naaldvormige rots, op.

Lahaina
Iao Valley

DAG 8: MAUI - MOLOKINI CRATER - ZUIDKUST

Molokini Crater Snorkel Trip: facultatieve snorkelexcursie met catamaran

Vertrek tijdig naar Ma’alaea Bay waar u omstreeks 06.15 vertrekt per catamaran naar de uit zee oprijzende rots van Molokini Crater. Het heeft de vorm van een maansikkel en is ontstaan door een vulkanische uitbarsting. In deze veilige baken staat u oog in oog met de prachtige onderwaterwereld van Hawaii. Snorkelmateriaal is voorzien. De excursie eindig rond 13.00 u.

Na de snorkelexcursie kan u verder rijden naar de zuidkust van Maui. Van zodra u Makena bent gepasseerd, verdwijnen de hotels uit het zicht en volgt het ene strand het andere op: Oneuli Beach, Little Beach, Big Beach,…Verder zuidwaarts ligt Ahiki-Kinau Natural Area Reserve, een marine natuurpark met zeldzame koralen, vissen en andere zeedieren. Nog verder zuidwaarts ligt La Pérouse Bay, een grimmige, woeste plek waar golven breken op de rotsen.  Niet ver van La Pérouse Bay begint de Hoapili Trail, een 6,4 km (enkel) wandelpad die over een oude weg naar Kanaio Beach loopt.

Maui Beaches

DAG 9: MAUI - EL HANA HIGHWAY

Een van de mooiste panoramische routes van de Hawaii Eilanden ligt op Maui: de Hana Highway. Hoewel deze maar 84 km lang is (enkel) moet u een volle dag uittrekken voor deze trip. Het grootste deel van de smalle weg slingert langs een afgrond, over de woeste noordelijke helling van de Haleakala. Meestal hebt u de zee in zicht en u komt over steile, met oerwoud begroeide hellingen. De weg passeert een groot aantal bruggen met één rijbaan en is soms uitgehakt in zeer steile rotsen. U kunt hier slechts langzaam rijden, maar de tocht is beslist onvergetelijk. U komt langs een groot aantal prachtige kleine natuurparken en er zijn veel zijwegen naar dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Als u het dorpje Hana bereikt, heeft u… 617 bochten en 56 bruggen overwonnen.

Road to Hana

DAG 10: MAUI - HALEAKALA SUNRISE TOUR

Haleakala Sunrise Tour: facultatieve excursie – duur 8 uur

Haleakala, wat zoveel betekent als “huis van de zon”, is een 11.600 ha groot nationaal park met een aantal uitkijkpunten over een krater die lijkt op een maanlandschap. Omstreeks 02.30 u wordt u opgepikt aan uw hotel en vertrekt u naar dit prachtige vulkaanpark. Onderweg is de kans groot dat u de zeldzame zilverzwaardplanten tegenkomt. Van zodra u de kraterrand nadert komt u oog in oog te staan met de op meer dan 3.000 meter gelegen krater. De zonsopgang boven dit overweldigend natuurfenomeen blijft op uw netvlies  gebrand.

Gezien het vroege uur van vertrek bent u de rest van de dag vrij. Of toch maar even de nationale sport van Hawaii uitproberen: surfen! Probeer het eens uit en neem een paar lessen in een surfschool.

Haleakala National Park

DAG 11: KAHULUI, MAUI - HONOLULU - MOLOKAI

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Kahului, Maui. Vertrek met Hawaiian Airlines naar Molokai via Honolulu. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar Kaunakakai waar u de volgende nachten zal verblijven. Molokai is slechts 61 km lang en 16 km breed. U ziet er de hoogste zeekliffen ter wereld, witte zandstranden, prachtige snorkelplaatsen, Halawa Valley, de onaardse schoonheid van Kalaupapa…

Molokai

DAG 12: MOLOKAI - KALAUPAPA

Molokai Mule Ride: facultatieve excursie naar het schiereiland van Kalaupapa

Deze excursie is een zeer bijzondere ervaring. De tocht begint bij de Kalae Stables, even ten noorden van Kaunakakai, precies midden op het eiland. Met vaste tred dalen de muildieren met hun berijders af over een nauw pad met 26 haarspeldbochten naar het schiereiland Kalaupapa, 500 m lager. Voor wie geen hoogtevrees heeft en er niet tegenop ziet om op een muildier te rijden, is dit een schitterende tocht, met prachtige uitzichten en veel historische bezienswaardigheden die te maken hebben met de nederzetting van Pater Damiaan die hier een leprakolonie heeft gesticht.

DAG 13: MOLOKAI - KAUNAKAKAI - HALAWA VALLEY

De Kamehameha V Highway loopt 48 km langs de zuidkust van Kaunakakai naar de Halawa Valley. Trek voor een rit tenminste een halve dag uit; de weg komt langs enkele van de mooiste landschappen van Hawaï. In de geheimzinnige, ontoegankelijke bergen van oostelijk Molokai staan heiaus (tempels of heilige plaatsen) en aan de kust vindt u een groot aantal oude visvijvers. De tocht is bijzonder afwisselend. Zo af en toe komt u langs strandjes met wit zand. Onderweg komt u de St. Joseph’s Church in Kamalo tegen, één van de drie bestaande kerken die door pater Damiaan werden gebouwd, de 1515 meter hoge Mount Kamakou,  Halawa Valley en de Moaula Falls.

DAG 14: MOLOKAI - HONOLULU - WAIKIKI BEACH OAHU

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Molokai. Binnenlandse vlucht met Hawaiian Airlines naar Honolulu International Airport, Oahu. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar het wereldberoemde Waikiki Beach. De hoofdattractie is het witte zandstrand dat met haar azuurblauwe oceaan, hoela-dansers en cocktailkraampjes zo uit een reisgids lijkt geslopen. Het strand strekt zich uit van de Ala Wai Boat Harbor tot dichtbij Diamond Head en bestaat uit een aantal natuurlijke en kunstmatig aangelegde stranden. Omdat de stranden beschermd worden door koraalrif is de branding kalm. U hebt er een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan.

Waikiki Beach

DAG 15: OAHU - DIAMOND HEAD - KOKO HEAD - HANAUMA BAY

Ook Oahu ontsnapt niet aan het vulkanisme. Vandaag kan u een bezoek brengen aan het Diamond Head State Monument. Op de top van de uitgedoofde vulkaan Diamond Head wordt u beloond op een weids uitzicht over een groot deel van de zuidkust van Oahu.

Diamond Head

Het Koko Head Natural Park op de zuidoostpunt van O’ahu bestaat uit Koko Head, een uitgedoofde vulkaan, en de steile Koko Crater. Binnen de krater groeien cactussen en andere woestijnplanten. Hier begint de oostkust of de loefzijde van het eiland, op Hawaï de Windward Coast genoemd.

Koko Head

Even voorbij Koko Head ligt de halvemaanvormige baai van Hanauma Bay. U kan er snorkelen en duiken. Ziet u de zeefauna en -flora liever niet in het water, dan kan u verder rijden richting Makapu’u Point waar u een bezoek kan brengen aan het Sea Life Park.

Hanauma Bay

DAG 16: OAHU - HONOLULU

Het plaatsje Honolulu is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaï en ligt op het eiland O’ahu aan de Pacific Ocean. Deze exotische stad is niet zo heel groot, maar het barst van de bezienswaardigheden:

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Hawaï, bezoek dan het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten: het Iolanipaleis. Hier leer je alles over de geschiedenis van Hawaï en de monarchie voordat Hawaï tot de VS ging behoren.

Pearl Harbor is één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden, of eigenlijk gedenkplekken, in Honolulu. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werd de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor door Japan gebombardeerd. Het USS Arizona Memorial ligt ook in Pearl Harbor. De USS Arizona is een schip dat gezonken is door de aanval van de Japanners. Dit schip ligt nog steeds op de bodem en daarboven werd een Memorial gebouwd. Het USS Arizona Memorial kun je dus alleen per boot bezoeken.

Honolulu’s Chinatown is een van de oudste in de Verenigde Staten. De thuisbasis van een eclectisch assortiment aan winkelpuien, breng wat tijd door met ronddwalen en je zult herboristen, tempels, antiekwinkels en lei-makers vinden.

Leuke bezienswaardigheid in Honolulu voor kinderen: de Honolulu Zoo! Deze dierentuin heeft meer dan 900 verschillende dieren. Er wonen veel tropische diersoorten zoals de dodelijke dart frog en de toco toekan. Heb je in de Honolulu Zoo nog niet genoeg dieren gezien, ga dan ook naar het Waikiki Aquarium. Het ligt vlakbij de dierentuin en hoewel het een stukje kleiner is, leer je hier veel over de onderwaterwereld van Hawaï.

Honolulu Bezienswaardigheden

DAG 17: OAHU - NOORDWESTEN

De snelweg buigt bij La’ie landinwaarts en komt via Kahuku weer aan zee uit bij de schilderachtige Kawela Bay. Het luxueuze Turtle Bay Hilton Resort bij de noordpunt van O’ahu is geliefd bij toeristen die de drukte van Waikiki willen vermijden. Van hieruit kunt u de noordkust en de kust aan de loefzijde verkennen en zo een indruk krijgen van het vredige, landelijke ‘andere O’ahu’. Na de Kawela Bay loopt de weg verder langs de noordkust, beroemd om zijn hoge branding. Bij het Sunset Beach Park bereiken de golven ’s winters een hoogte van 6 tot 12 m; nergens ter wereld kan men in zo’n hoge branding surfen. Direct hiernaast ligt de beruchte Banzai Pipeline, een gevaarlijke branding met snel brekende rollers, die zelfs in warme zomermaanden alleen veilig is voor zeer ervaren surfers. Aan Makua Beach bij het meest noordwestelijke punt van O’ahu, even voor het einde van de Farrington Highway, ligt de indrukwekkende Kaneana Cave. Op het verder zuidwaarts richting Makaha gelegen strand worden veel puka-schelpen verzameld. Terugrit naar Waikiki Beach.

Noordkust Oahu

DAG 18: HONOLULU OAHU - LIHUE - POIPU BEACH KAUAI

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Honolulu International Airport. Vertrek met Hawaiian Airlines naar Lihue Airport, Kauai. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar Poipu, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Het magazine Travel Channel riep Poipu Beach ooit uit tot één van de beste en veiligste stranden van de Verenigde Staten. Van december tot mei is het niet ongewoon om hier bultrugwalvissen en groene zeeschildpadden te zien. U kan hier ook goed snorkelen.

Poipu Beach

DAG 19: KAUAI: NOORD EN NOORDWESTZIJDE KAUAI

Vandaag kan u de noord en noordwestzijde van Kauai Ontdekken. Net voor Princeville ligt het Kilauea Point National Wildlife Refuge. Het is één van de weinige natuurreservaten in Hawaii die toegankelijk zijn voor publiek. Hier is de kans groot dat u albatrossen, Hawaiiaanse ganzen, fregatvogels, sternen en andere zeevogels ziet. Vanaf de rotsen is het ook een ideale plek om walvissen, dolfijnen en zeehonden te spotten. Verder westwaarts ligt de Kahiliwai Valley, de Waterfall Lookout en één van de meest gefotografeerde plaatsen van Kauai: Hanalei Valley Lookout. Op het einde van Route 560 begint de Kalalau Trail, een wandelpad van 18 km waarvan de eerste 3 km zonder vergunning mogen gewandeld worden. Vanaf hier ziet u reeds een stuk van de prachtige Napili Coast.

Kilauea Point National Wildlife Refuge
Kalalau Trail

DAG 20: KAUAI: WAIMEA CANYON

De Waimea Canyon wordt wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd. Eigenlijk lijkt deze canyon in het geheel niet op de Grand Canyon. Waimea Canyon is een prachtig geheel van (voornamelijk groene) kleuren. Geflankeerd door watervallen en regenbogen, die meestal meerdere malen per dag verschijnen door de korte buien die in delen van de Canyon vallen terwijl elders de zon schijnt, biedt de Waimea Canyon een heel andere blik dan de Grand Canyon. De canyon is ongeveer 1.100 meter diep, 3,2 km breed en 16 km lang. Langs de Waimea Canyon Drive heeft u een aantal spectaculaire uitkijkpunten en lopen er een aantal wandelpaden.

Waimea Canyon

DAG 21: KAUAI: KIPU FALLS ZIPLINE SAFARI OF CENTRAALWEST KAUAI

Deze avonturentrip begint met een 3 kilometer lange kajaktocht op de Hule’ia River. U wordt omringd door de prachtige natuur met de geluiden van tropische vogels en de verhalen van een echte Hawaiiaan. Na de kajaktocht wandelt u verder naar waterpoelen en watervallen waar u al zwemmend van de ene naar de andere poel verder gaat. Eens u dit heeft overbrugt staat er een tractor trailer u op te wachten. Deze rijdt langs de prachtige landschappen van de Kipu Ranch die beroemd werden in de films van Jurrasic Parc en Raiders of the Lost Ark. Na de picknicklunch is uw volgende stop de Keko Kai zipline. Alvorens u de “zipline” bereikt, klimt u eerst via hangbruggetjes door het regenwoud. Beetje bij beetje bereikt u de canopy of het bladerdak van het regenwoud. Hier gaat u per twee vastgekoppeld worden aan de zipline. De volgende 90 seconden vliegt u door het regenwoud. En als dit nog niet genoeg is, staat er op het einde nog een unieke waterzipline op u te wachten die u naar een waterpoel brengt na een dag van klimmen, springen, zwemmen,… U wordt door een gemotoriseerde kano teruggebracht naar het vertrekpunt.

of

Vlak voor de Wailua River is bij de jachthaven een afslag landinwaarts waar u een tocht naar de beroemde Fern Grotto (varengrot) kunt boeken. De rivierboten worden geëxploiteerd door twee ondernemingen, Smiths Motor Boat Service en de Wai’ale’ale Boats. De tocht stroomopwaarts en de grot zelf zijn zo mooi dat u ze eigenlijk niet mag missen. Elk jaar worden tussen de varens honderden huwelijken gesloten; er is dan ook een grote kans dat u in de prachtige akoestiek van de grot “The Hawaiian Wedding Song” hoort zingen. U kan deze trip ook per kayak afleggen.

of

Vanaf de voet van de Kapaia heuvel rijdt u ongeveer 6,5 km verder naar de Wailua Falls. Dit is één van de mooiste watervallen van alle Hawaii eilanden. Men noemt deze watervallen ook wel de “Fantasy Island Waterfalls”, dat verwijst naar de televisieserie. Na het bezoek aan de Wailua Falls rijdt u terug naar de Kuhio Highway die u noordwaarts blijft volgen tot aan de splitsing van Highway 580, de Kings Highway. Vroeger werden leden van het koningshuis over deze weg gedragen, zodat hun voeten de grond niet hoefden te beroeren. De weg leidt naar een aantal historische bezienswaardigheden. Langs de rivier de Wailua staan zeven “Heiaus”, gebouwd door de eerste Hawaïanen die in dit gebied woonden. Enkele honderden meters verder langs de hoofdweg, vlak na een bochtige zijweg naar de Poli’ahu Heiau , komt u bij het uitkijkpunt over de Opaeka’a Falls. Aan de andere kant van de weg ligt Kamokila, een gerestaureerd Hawaiïaans dorp, dat zich met moeite staande kan houden. De gidsen geven er uitleg over Hawaiiaanse voorwerpen, gerechten, gewoonten en huizen. Wie belangstelling heeft voor tropische flora kan een bezoek brengen aan de Alexander Nursery ongeveer 1,5 km van de Opaeka’a Falls.

Wailua Falls
Wailua River

DAG 22: KAUAI: NA PALI COAST

Kauai is vooral bekend vanwege de spectaculaire Na Pali Coast. De overweldigende schoonheid van de geplooide rotsen die soms meer dan 1 kilometer uit de blauwe oceaan oprijzen zijn de parel van het eiland. Hieronder vindt u de verschillende manieren om dit deel van Kauai te bezoeken.

Facultatieve excursie: Na Pali Snorkel Picnic Sail: 5 1/2 tot 6 uur durende catamaran Cruise

Ervaar de majestueuze Na Pali coast op de catamaran Lucky Lady”. Tijdens de zeiltocht passeert u majestueuze seacliffs, watervallen, zeegrotten, ongerepte stranden en afgelegen kustlijnen. De ervaren kapiteins vertellen u verhalen van de Hawaiiaanse geschiedenis & legendes. Tijdens deze trip kan u snorkelen of gewoon ontspannen op het ruime hoofddek of het panoramisch observatiedek. Tijdens het snorkelen is de kans groot dat u dolfijnen ziet.

Facultatieve excursie: Waterfall Deluxe Helicopter Safari: 50 à 55 minuten durende helikoptervlucht

U vliegt met een helikopter over Hanapepe Valley, Mana Waiapuna (Jurrasic Park Falls), Olokele Canyon en de Waimea Canyon. De vlucht gaat verder langs de Bali Hai Cliffs, de blauwe baai van Hanalei Bay, het Princeville Resort, Walua Falls en indien het weer het toelaat naar het hart van de vulkaan van de Mount Waialeale. U vliegt in de krater (als het weer dit toelaat) en staat oog in oog met de steile rotswanden en 1.000 meter hoge watervallen die u omringen.

Facultatieve excursie: Jurrasic Falls Adventure Tour: 75 à 80 minuten durende helikoptervlucht

De helikopter neemt u mee naar de Manawaiopuna Falls, de waterval die bekend is geworden in de kaskraker Jurrasic Park van Steven Spielberg. Het is de enige helikoptertour die ook een landing maakt. Via een junglepad bereikt u de voet van de waterval. Natuurlijk vliegt u ook boven de haven van Nawiliwili en de tropische Hanapepe Vallei die bekend staat om zijn fantastische regenbogen. U vliegt ook de Olokele Canyon binnen, de toegangspoort van de Waimea Canyon. Hierna komt de spectaculaire en geïsoleerde Napali Coast aan de beurt. Geniet van de majestueuze bergen, watervallen, afgelegen stranden, ongerepte kliffen,…

Napali Coast

DAG 23: KAUAI - SAN FRANCISCO OF LOS ANGELES

U heeft nog een ganse vrije dag op Kauai. Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar het vasteland van Amerika. Afhankelijk van de vluchten is dit San Francisco of Los Angeles. Aankomst de volgende morgen.

DAG 24: SAN FRANCISCO OF LOS ANGELES - BRUSSEL

Vroege aankomst in San Francisco of Los Angeles. Aansluitende vlucht naar de oostkust met overstap en vlucht naar Brussels International Airport. Aankomst volgende morgen.

DAG 25: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.