In Between Coasts

COSTA RICA

  • Reistijd: december tot april
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport, Schiphol Amsterdam of Charles de Gaule, Parijs
  • Bezienswaardigheden:
  • Puerto Viejo
  • Maquenque Wildlife Refuge
  • Arenal
  • Tenorio
  • Monteverde
  • Manuel Antonio

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG - SAN JOSE

Vertrek per regelmatige vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs CDG. Bij aankomst in San José vervult u eerst de douaneformaliteiten. Na het oppikken van de bagage wordt er een private transfer naar uw hotel in San José of omgeving geregeld waar u zal overnachten.

DAG 2 & 3 & 4: SAN JOSE - PUERTO VIEJO: +/- 230 km

Ontbijt. De huurwagen wordt afgeleverd aan uw hotel. Vandaag rijdt u oostwaarts naar het plaatsje Puerto Viejo, gelegen  aan de weelderige Caribische kust rijdt. Puerto Viejo is een levendige, relaxte badplaats die wordt gekenmerkt door een sterke Afro-Caribische sfeer en cultuur, waarvan de bewoners het gebied aan het einde van de 19e eeuw bevolkten.

De volgende dagen kan u een bezoek brengen aan het Cahuita National Park waar u kan wandelen en snorkelen, op zoek gaan naar luiaards, brulapen, wasberen,… U kan gaan kajakken bij Plaza Punta Uva of een fietstocht maken naar Manzanillo, Playa cocles, Playa Punta Uva,…

Puerto Viejo
Cahuita National Park

DAG 5 & 6: PUERTO VIEJO - BOCA TAPADA: +/- 262 km

Ontbijt. Vandaag verlaat u de Caraibische kust en rijdt u verder het binnenland van Costa Rica naar het plaatsje Boca Tapada en de Maquenque Eco Lodge, gelegen in het gelijknamige Maquenque Wildlife Refuge. Het Maquenque Wildlife Refuge werd opgericht in 2005 en is een van de weinige overgebleven nestplaatsen van de bedreigde grote groene ara. Het ligt ten noorden van Boca Tapada en dicht bij de monding van de Rio San Carlos, op de grens met Nicaragua, in de noordelijke laaglandregio van Costa Rica.

Er worden begeleide dag- en nachtwandelingen in het regenwoud georganiseerd, bootexcursies met raft op de San Carlos Rivier op zoek naar krokodillen, wateschilpadden, vleermuizen, ijsvogels,..

Maquenque Wildlife Refuge

DAG 7 & 8: BOCA TAPADA - LA FORTUNA - ARENAL: +/- 85 km

Ontbijt. De reis gaat verder naar de streek van Arenal. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de Poas Vulkaan. Het regenwoud dat deze vulkaan omringt, herbergt een hele eigen vegetatie, resistent aan de extreem hoge PH-waarden van de vulkaan.

Poas Volcano

Een absolute aanrader is een bezoek aan de Mistico Arenal Hanging Bridges. Dit prachtige, milieuvriendelijke project in de buurt van de Arenal-vulkaan biedt een reeks paden die in totaal 3,2 kmbeslaan, zodat u het regenwoud vanuit een vogelperspectief kunt zien! Je natuurgids leert je over de Costa Ricaanse cultuur, geschiedenis en natuur, terwijl je onderweg wijst op verschillende soorten planten, dieren en vogels. U wordt hier begeleid door een ervaren gids.

Mistico Arenal Hanging Bridges

Andere mogelijkheden zijn een begeleide wandeling aan het Volcano National Park, de prachtige Cataratas Fortuna waar u aan de voet van de waterval kan zwemmen of in de rivier;  of een bezoek aan de warmwaterbronnen van Tabacon.  Bezoek ook de Cataratas Fortuna. Deze prachtige waterval in het regenwoud in de buurt van de rand van het Arenal-vulkaanpark wordt beheerd door een lokale gemeenschapsontwikkelingsgroep. De glibberige trailwandeling door de kloof is vervangen door metalen treden en aan het eind wordt je beloond met een natuurlijk zwembad onder de watervallen, perfect voor een duik op een warme dag.

Arenal Volcano
Warmwaterbronnen Tabacon
Cataratas Fortuna

DAG 9 & 10: LA FORTUNA - ARENAL - TENORIO : +/- 75 km

U verlaat Arenal en rijdt verder door naar de streek van Tenorio, befaamd om zijn Nationaal Park en het helderblauwe water van de Rio Celeste. Dit park beschikt over unieke bezienswaardigheden, zoals bossen, plantensoorten zoals orchideeën, bromelia’s en varens, en tevens thermaal water. Het is heerlijk om in het water van deze hemelsblauwe rivier te liggen, en de natuurlijke omgeving van dit park te beschouwen. De Tenerio vulkaan werd onlangs toegevoegd aan de nationale parken van Costa Rica, en heeft een eigen vulkanische geologie. Miravalles is beroemd om zijn hoogste piek in de Cordillera de Guanacaste en de warme zwavelbaden en borrelende modderpoelen in de omgeving.

Aanrader: neem deel aan de Night Tour at Tapir Valley.

Tijdens deze tour kun je de nachtgeluiden van de ecosystemen horen en de natuur in al zijn glorie ervaren. Je zicht raakt eraan gewend om in het donker te zijn en ook  zult  u in staat zijn om zelfs de kleinste wezens in het bos te spotten. U zult veel insecten, amfibieën en zoogdieren zien die overdag moeilijk te spotten zijn. U kunt kikkers, slangen, spinnen, slapende vogels, kinkajous en andere dieren zien. En hoewel waarnemingen van de bedreigde Baird’s tapir zeldzaam zijn, is het dier een nachtdier, en het vinden van bewijs van aanwezigheid is vooral ’s nachts opwindend als je weet dat het actief is in het bos, net als jij

DAG 11 &12: TENORIO - MONTEVERDE : +/- 105 km

De reis gaat verder naar de hoge bergen van de Tilaranketen en naar Monteverde. De volgende twee dagen bezoekt u deze streek uitbundig. De nevelwouden van Monteverde herbergen een rijke fauna waarbij vooral vogels talrijk zijn vertegenwoordigd. De meest karakteristieke vogel is zonder meer de Quetzal die deel uitmaakt van het Monteverde-embleem. Andere prachtige vogelsoorten zijn: de groene bergtoekans, kolibries, tangara’s, motmots, manneqins, vinken,… In het park leven ook verscheidene paddensoorten die alle kleuren van de regenboog hebben.

Wij raden u aan een begeleide wandeling te maken in het Monteverde Cloud Forest reservaat. In dit reservaat kunt u maar liefst 6 diverse ecosystemen terugvinden. Andere opties in de regio: herpetarium, kikker pond, hangende bruggen, vlinder en hummingbird tuinen,…

De avonturiers kunnen hier ook deelnemen aan de Selvatura’s Zipline Canopy Tour. De Selvatura zipline-tour omvat 15 kabels, 18 platforms en een Tarzan-schommel. Als je op zoek bent naar een extreme Monteverde canopy-tour en geweldige ritten, dan zijn de Zip Lines van Selvatura Park je beste keuze. . Selvatura Park beschikt over een van de langste zip-lijnen in Costa Rica en het is de enige zip-line in het Monteverde Cloud Forest.

Monteverde

DAG 13 & 14 & 15 : MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO: +/- 195 km

Ontbijt. Vervolg van de reis naar Manuel Antonio. Hier liggen ongetwijfeld de meest weelderige stranden van Costa Rica, geflankeerd door dik beboste heuvels. Het Manuel Antonio National Park beschermt bovendien de bijzondere formatie van Punta Catedral, alsook mangroven, een eilandengroep, en een tropisch woud. Bezoekers kunnen hier wandelen over de bospaden om het wildleven te observeren. Favoriete activiteiten in deze streek: zee kajakken naar Isla Damas, paardrijden naar de Tocori watervallen, een dolfijnentour, peddelen langs de kust, wandeltochten door het Manuel Antonio National Park of sportvissen in Quepos.

Aanrader: breng een begeleid bezoek aan het Manuel Antonio National Park. Bezoekers hebben de mogelijkheid om een duik te nemen in het warme water, te wandelen over  bospaden en de overvloedige dieren in het wild te observeren, zoals doodshoofdaapjes, wasberen, neusberen en luiaards. Keer tegen het middaguur terug naar je hotel.

Aanrader: Ocean Kayaking & Snorkeling: Deze tour is de perfecte keuze voor diegenen die geïnteresseerd zijn in nat worden en de natuur willen zien!. U kayakt ongeveer 2 ½ uur (retour), langs eilanden en inhammen waar u tal van zeevogels en hun broedgebieden kunt observeren en bewonderen. Halverwege je route stop je bij een prachtige verborgen baai om uit te rusten en te genieten van een verfrissende snack. U kunt profiteren van de pitstop van 30 minuten om te snorkelen aan deze afgelegen kustlijn die de naam Bisanz-strand draagt.

Manuel Antonio

DAG 16: MANUEL ANTONIO - SAN JOSE: +/- 160 km

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Manuel Antonio naar San Jose, waar we u laten verblijven net buiten de stad. Hier kan u de laatste nacht verblijven in het prachtige Xandari Resort & Spa. U levert dan ook hier de huurwagen terug af aan het hotel. Geniet van de prachtige omgeving van het hotel en geniet van je laatste dag in Costa Rica. Voor morgen is er een private transfer voorzien naar de luchthaven van San Jose.

DAG 17: MADRID - BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG

Er wordt tijdig een private transfer geregeld naar de luchthaven van San José. Vertrek per regelmatig lijnvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs CDG.

DAG 18: BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG

Aankomst in Brussel, Amsterdam of Parijs CDG. Einde van de reis

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.