Majestic Views

AMERIKA

 • Reistijd: begin juni tot midden september
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Denver
 • Rocky Mountain National Park
 • Scottsbluff National Momument
 • Badlands National Park
 • Custer State Park
 • Mount Rushmore
 • Deadwood
 • Devils Tower
 • Bighorn National Forest
 • Cody
 • Beartooth Highway
 • Yellowstone National Park
 • Grand Teton National Park

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - DENVER

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Denver. Bij aankomst in Denver pikt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder naar uw hotel waar u zal overnachten. Denver wordt ook wel de Mile High City genoemd en dit omdat ze precies op één mijl hoogte ligt. Het is een bloeiende handelsstad, maar vooral het vertrekpunt om het noordelijk gelegen Rocky Mountain National Park te bezoeken.

Denver

DAG 2 & 3: DENVER - ESTES PARK/ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK : +/- 187 KM

Vandaag rijdt u verder naar het noordelijk gelegen Rocky Mountain National Park. Via Highway 72 rijdt u langs de oudste route naar het stadje Estes Park, gelegen op een boogscheut van het Rocky Mountain National Park. Het gevarieerde landschap van dit in het noorden van de staat Colorado gelegen park is kenmerkend voor de massieve grandeur van de Rocky Mountains. Het Rocky Mountain National Park ligt aan weerskanten van de Continental Divide en telt meer dan honderd bergen van meer dan 3350 m hoog. Vanuit het westen naar het oosten loopt de Trail Ridge Road, één van de hoogst gelegen wegen in Amerika. Het park is bezaaid met majestueuze uitkijkpunten, maar ook de natuurwandelaar komt hier zeker aan zijn trekken.

Rocky Mountain National Park

DAG 4: ESTES PARK - SCOTTSBLUFF : +/- 325 KM

Tijdens deze reis rijdt u naar de weinig toeristische staat Nebraska. Maar toch mag deze niet ontbreken op uw roadtrip. Het is een historische staat waar ontdekkingsreizigers van oost naar west trokken en dit via het bekende Oregon Trail. U verblijft dan ook in het plaatsje Scottsbluff, gelegen nabij het Scotts Bluff National Monument. De enorme rotspartij van 240 meter hoog, gelegen in de vlakke graslanden was eeuwenlang een herkenningspunt voor de pioniers die naar het westen trokken. Bezoek er het Oregon Trail Museum of rij via de Summit Road naar de top van de berg.

Scottsbluff

DAG 5 & 6: SCOTTSBLUFF - BADLANDS NATIONAL PARK : +/- 380 KM

Via eindeloze grasvlaktes verlaat u de staat Nebraska en ruilt deze in voor de staat South Dakota. Op weg naar het Badlands National Park komt u het bekend in de oren klinkende plaatsje “Wounded Knee” tegen. Hier vond ooit het bloedbad plaats tussen de kolonisten en de Minconiou-Lacota indianen. De rit eindigt vandaag nabij het Badlands National Park met een verblijf in Interior of in het stadje Wall. Het Badlands National Park is een bijzonder ruig gebied met grillige rotsformaties, verweerde bergpieken en diepe, vertakte ravijnen die door 500.000 jaar durende bodemerosie zijn uitgesleten in de vlakten van South Dakota. Het gebied is beroemd vanwege de vele fossielen die men hier terug vindt van prehistorische diersoorten. Toch is het park toegankelijk, met een paar prachtige uitkijkpunten en desolate wandelingen.

Badlands National Park

DAG 7 & 8: BADLANDS NATIONAL PARK - RAPID CITY : +/- 100 KM

De reis gaat verder naar Rapid City, de ideale uitvalsbasis om Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial en het Custer State Park te bezoeken. Mount Rushmore bestaat uit de hoofden van de vier belangrijke presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. De hoofden zijn in de rotsen uitgehouwen en beslaan een oppervlakte van vijf vierkante kilometer en zijn ruim 18 meter hoog. De grote tegenhanger van Mount Rushmore is het Crazy Horse Memorial. Dit uit de rotsen gehouwd monument stelt de Indiaanse leider Crazy Horse voor die op een galopperend paard zit. Ondanks dat het beeldhouwwerk nog niet klaar is blijft het een indrukwekkende bezienswaardigheid. Bezoek zeker het grootste natuurreservaat van South Dakota: Custer State Park. In het park leven meer dan 1400 bizons.

Mount Rushmore
Crazy Horse Memorial
Custer State Park

DAG 8: RAPID CITY - DEADWOOD - DEVILS TOWER - SHERIDAN : +/- 451 KM

Op weg naar de Devils Tower kan u een stop maken in het plaatsje Deadwood. Deze plaats heeft een roemruchte geschiedenis als goudzoekersplaats in het Wilde Westen. Even ten noorden ervan ligt het monument Tatanka Story of Bison; een monument van 14 bizons die opgejaagd worden door een Indiaanse jager. Maar het meest opmerkelijke kenmerk in het landschap van het noordoosten van de staat Wyoming is de 264 meter hoge monoliet Devils Tower. Vervolg van de reis naar het plaatsje Sheridan waar u zal overnachten.

Deadwood
Devils Tower

DAG 9 & 10: SHERIDAN - BIGHORN NATIONAL FOREST - CODY : +/- 240 KM

De bevolkingsdichtheid in Wyoming is, na Alaska, het laagst van alle staten van Amerika… en dat merk je ook. Vanuit Sheridan rijdt u verder naar het Bighorn National Forest. Dit natuurgebied bestaat uit een variëteit van landschappen waaronder uitgestrekte graslanden, hooggebergte, canyon, woestijn en alpenweiden. De weinige wegen die hier doorlopen behoren tot de mooiste panoramische routes van Wyoming. De rit eindigt in het stadje Cody, dat graag met het ruige imago van het wilde westen dweept. De stad is genoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Tijdens de zomermaanden vindt hier elke dag een rodeo plaats. In de omgeving kan u ook het Shoshone National Forest, The Absaroka Range, The Washakie Wilderness en het Buffalo Bill Reservoir bezoeken.

Bighorn National Forest
Cody

DAG 11 & 12: CODY - BEARTOOTH HIGHWAY - YELLOWSTONE NATIONAL PARK : +/- 230 KM

In Amerika zijn er 99 National Scenic Byways en 27 All American Roads. Een van de All American Roads is de 111 km lange Beartooth Highway, die deels in Montana en deels in Wyoming is gelegen. Langs de Beartooth Highway liggen meer dan 20 bergpieken van over de 4.000 meter. Na deze spectaculaire bergrit gaat het verder westwaarts naar Tower Junction; de westelijke ingang van Yellowstone National Park. In het ongeveer 8990 km² grote park leven zo’n 20.000 wapiti’s, 3500 bizons en honderden herten, elanden, dikhoornschapen, sneeuwgeiten, gaffelbokken, zwarte beren, grizzlyberen, coyotes, trompetzwanen, Canadese ganzen, kraanvogels, wolven en andere dieren. Naast al deze dieren heeft Yellowstone veel landschappelijk schoon te bieden: besneeuwde bergtoppen, verscheidene magnifieke meren in het hooggebergte, talrijke rivieren en beken die beroemd zijn omdat je er zo goed op forellen kunt vissen, een helder gekleurde canyon die zo groot is dat twee forse watervallen er bijna in het niet verdwijnen, één van de belangrijkste vulkaankraters van de wereld,…U verblijft eerst 2 nachten in het noordelijke gedeelte van park.

Beartooth Highway
Yellowstone North

DAG 13 & 14: NOORD YELLOWSTONE - ZUID YELLOWSTONE : +/- 100 KM

Nadat u het noordelijke gedeelte heeft kunnen bezoeken, zakt u af naar het zuidelijke gedeelte van het Yellowstone National Park. De meeste bezoekers hebben ten minste één reisdoel op hun programma staan: de geiser Old Faithfull. Maar wat u aantreft is oneindig veel meer. Behalve de Old Faithfull telt Yellowstone National Park nog een ruim 10.000 thermale verschijnselen, waaronder geisers.

Yellowstone South

DAG 15 & 16 & 17: YELLOWSTONE NATIONAL PARK - JACKSON HOLE/GRAND TETON NATIONAL PARK : +/- 155 KM

U verlaat het Yellowstone National Park en rijdt verder naar het plaatsje Jackson Hole. Dit stadje is uw uitvalsbasis om het Grand Teton National Park te bezoeken. De “Tetons” vormen een van de jongste bergketens van Noord-Amerika. De bergen rijzen naast de vloer van de vallei omhoog. Er zijn 12 bergpieken hoger dan 3650 meter met als koploper de Grand Teton met een top van 4198 meter. In de vallei leven veel vogels en wilde dieren waaronder zwarte en grizzlyberen, wolven, elanden,… In Grand Teton National Park zijn de belangrijkste bezienswaardigheden te bereiken via de talrijke “Loop” roads. U kan hier activiteiten beoefenen zoals raften, wandelen, paardrijden, hengelen, bergbeklimmen,…

Grand Teton National Park

DAG 18: JACKSON - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Phoenix International Airport. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 19: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.