Mashatu The Land of the Giants

BOTSWANA

  • Reistijd: april tot oktober
  • Vluchten: dagelijkse vluchten met KLM vanuit Brussel of Amsterdam naar Johannesburg
  • Bezienswaardigheden:
  • Mashatu Game Reserve

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL OF AMSTERDAM - JOHANNESBURG

Vertrek met regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel via Amsterdam naar Johannesburg of vanuit Amsterdam naar Johannesburg. Bij aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht door de lokale correspondent die u helpt met de douaneformaliteiten en de bagage.

Overnachting in hotel Southern Sun OR Tambo International Airport of Intercontinental OR Tambo International Airport.

Southern Sun OR Tambo International Airport: Dit hotel is gelegen nabij de luchthaven. Alle kamers zijn voorzien van een private badkamer met douche en toilet, airconditioning, tv, telefoon. Het heeft een eigen restaurant, een bar, een zwembad en een spa afdeling.

Intercontinental OR Tambo International Airport: Het InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport hotel  biedt 138 kamers voorzien van airconditioning, private badkamer met toilet, wifi, satelliet-tv, telefoon en koffie- en theefaciliteiten. De entertainmentfaciliteiten in elke kamer zijn films op aanvraag en een DVD-speler. Het is gelegen tussen de boetieks en restaurants op de luchthaven. Het hotel heeft een eigen restaurant, bar, zwembad en wellnesscentrum. Het hotel beschikt over classic kamers, executive kamers en suites.

DAG 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 : JOHANNESBURG - MASHATU GAME RESERVE : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Na het ontbijt wordt u opgewacht door de lokale correspondent aan de receptie van het hotel. Deze zorgt voor een private transfer met minibus naar Pont Drift, gelegen aan de grens van Botswana. De rit neemt ongeveer 5 à 6 uur in beslag. Aan de grenspost wordt u opgewacht door uw gids van het Mashatu Game Reserve. Na de nodige formaliteiten aan de grenspost van Zuid-Afrika wordt u, afhankelijk van het seizoen en de hoogte van de Limpopo Rivier, overgezet per 4×4 of per kabelliftje (ter plaatse te betalen). Eens u over de Limpopo Rivier bent vervult u hier de douaneformaliteiten van Botswana.

Daarna brengt uw gids u naar het Main Camp of Tented Camp van het Mashatu Game Reserve. In de namiddag gaat u voor een eerste keer op safari. De volgende dagen staat er een ochtend- en namiddagsafari op het programma. Ter plaatse kan u ook tegen betaling deelnemen aan een mountainbike safari en een safari te paard (u dient een goed ruiter te zijn).

Mashatu Game Reserve ligt in de afgelegen oostelijke hoek van Botswana. Aan de samenvloeiing van de Limpopo- en Shasherivier, ligt een gebied dat bekend staat als de Tuli enclave – een gevarieerde natuur van savanne, riviergebieden bossen, moeras, open vlakten en zandsteen ontsluitingen. Het is hier dat het grootste van de Rattray Reserves is gelegen – Mashatu Game Reserve. De naam is afgeleid van de prachtige Mashatu bomen, die u in dit gebied overal ziet staan. Mashatu is ook de thuis van niet minder dan zeven van de Afrikaanse reuzen: de Afrikaanse olifant, de leeuw, de giraf, de Baobab boom, de eland, de struisvogel en de Koritrap. Mashatu Game Reserve is een plaats van uitzonderlijke schoonheid, waar men op verkenning kan gaan in de ruige, ongerepte Afrikaanse landschappen met open 4-wheel drive voertuigen, al wandelend, al fietsend of te paard, begeleid door deskundige en ervaren rangers trackers. In aanvulling op de game ervaring kent het gebied historische en archeologische sites in overvloed; opmerkelijk zijn de Motloutse Ruins en de Pitsani Koppie sites. Mashatu is nog steeds de thuis van grote kuddes olifanten (naar schatting meer dan 1500), leeuwen en cheetah’s. Langs de rivier bieden de grote bomen schaduw voor de eland, impala’s, gnoes, giraffe en de zebra, terwijl ’s nachts, de grootoorvos, de Afrikaanse wilde kat en het prachtige luipaard op zoek gaan naar een prooi. Ornitologen zijn hier ook koning te rijk: in dit gebied kan men meer dan 366 soorten vogels zien.

Mashatu Main Camp: het hoofdkamp bestaat uit zestien ruime suites bereikbaar via goed aangelegde weggetjes rond het basis gedeelte van het kamp. De kamers zijn heel ruim en prachtig gedecoreerd met Afrikaanse kunst en grote zwart wit foto’s van wilde dieren en landschappen. Iedere kamer heeft een gemeubelde veranda met panoramische vensters. De badkamer bestaat uit een ligbad, aparte douche, twee lavabo’s voorzien van de nodige toiletartikelen, haardroger en handdoeken. Er is ook nog een apart toilet aanwezig. De kamer heeft een safe en een bureautafel. Het hoofdgebouw bestaat uit een receptie, kleine boetiek, mooie lounge, de Gin Trap bar met boma, overdekte open eetruimte met zicht op de drinkpoel, gesloten eetruimte en lounge. Het Mashuta Main Camp heeft ook een zwembad met ligstoelen en handdoekenservice. In het kamp vindt u ook de “Discovery Room”. In deze ruimte vind u alle mogelijke informatie over het dierenleven via boeken, posters, …

Mashatu Tented Camp: Het kamp ligt in de noordelijke regio van het reservaat en beschikt over 8 comfortabele tenten, elk met twee aparte bedden, een eigen toilet en een douche onder de Afrikaanse sterrenhemel. De maaltijden worden doorgaans in open lucht geserveerd in de boma die omgeven is door Lala palmen. Het kamp beschikt over een zwembadje. Er is een bar, een boetiek en een verlichte waterdrinkplaats waar het wild regelmatig de dorst komt lessen. Tijdens uw verblijf maakt u de game drives onder begeleiding van ervaren rangers en trackers in open landrovers. Verder kan u deelnemen aan andere safari-activiteiten zoals wandelsafari’s, safari’s per mountainbike, speciale roofdier safari’s, een tour met de nadruk op archeologie en voor de ervaren rijder een safari te paard.

Nota: omdat het main camp en het tented camp in twee verschillende delen van het park gelegen zijn kan u ook een combinatie vragen om te verblijven in beide kampen. U kan ook korter of langer verblijven of Mashatu Game Reserve als een extensie aan een Zuid-Afrika reis koppelen.

DAG 8: MASHATU GAME RESERVE - JOHNNESBURG - AMSTERDAM : ONTBIJT & LUNCH

Na een laatste ochtendsafari en een kleine lunch wordt u terug gebracht naar de grenspost van Pont Drift waar u afscheid neemt van uw gids. Aan de Zuid-Afrikaanse zijde wacht de lokale correspondent die een private transfer per minibus regelt naar de luchthaven van Johannesburg, OR Tambo International Airport. Check in aan de balie van KLM voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG 9: AMSTERDAM - BRUSSEL

Als u gekozen heeft om te vertrekken vanuit Schiphol, Amsterdam dan eindigt uw reis hier. Indien u gekozen heeft om vanuit Brussel via Amsterdam te vliegen, dan dient u hier de vlucht naar Brussels International Airport te nemen. Einde van de reis.

Duurzaam Toerisme:

De lokale agent van Africa By Excellence per bed per nacht dat er verkocht wordt $1 voor lokale goede doelen, waaronder Bana Ba Letsatsi. Deze organisatie exploiteert een revalidatiecentrum dat een veilige plaats biedt aan het angstaanjagend groot aantal weeskinderen en kwetsbare kinderen in Maun. Vanuit dit centrum bieden ze continue ondersteuning in de vorm van bemiddeling, onderwijs, vaardigheidstraining, dagelijkse maaltijden, sport, kleding, transport, medische zorg en een plek om hun kleren te wassen en schoon te maken. Zonder BBL staan deze kinderen er helemaal alleen voor.

Een ander project is The Magic Bus. de lokaleagent van Africa By Excellenceverzamelde en doneert fondsen om een bus te kopen en te blijven onderhouden (zodat de kost van de reparaties & onderhoud niet ten laste van de mensen valt en ze zo het maximum kunnen overhouden om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. Dit is geen gewone bus. Het is een magische bus: het ene moment is het een schoolbus die verweesde kinderen terug naar het onderwijs en een toekomst helpt; het volgende moment is het een ziekenhuis shuttle die de behoeftigen en wanhopigen naar doktersafspraken rijdt; soms is het een feestbus die gezelschap brengt naar kwetsbare en geïsoleerde oude mensen. Het brengt voedsel naar de hongerigen, schoon water naar degenen die geen sanitaire voorzieningen hebben, gezelschap naar degenen die vergeten zijn door de maatschappij. Het is het auto equivalent van een helpende hand.

            

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Gelieve uw voorzorgen te nemen tegen Malaria. Hepatitis A is aangeraden. Voor meer informatie kan u contact opnemen met uw geneesheer of het Tropisch Instituut te Antwerpen.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.