Monumental Cities

AMERIKA

  • Reistijd: eind mei tot eind oktober
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • New York
  • Philadelphia
  • Washington DC

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3 & 4 & 5: BRUSSEL - NEW YORK

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar New York. Na de douaneformaliteiten en het oppikken van de bagage kan u een taxi nemen naar Manhattan of gebruik maken van een shuttle of limoservice. Veel mensen beschouwen New York als synoniem aan Manhattan. Manhattan is natuurlijk het bruisende hart van New York City en de happy few hebben er hun domicilie. Wolkenkrabbers, brede avenues, reusachtige neonreclames, Central Park, Broadway, Wall Street, tientallen musea, The Empire State Building, Top of the Rock, 9/11 Memorial, One World Trade Center, Little Italy en natuurlijk het Statue of Liberty maken van New York City de citytrip stad bij uitstek.

New York

DAG 6 & 7: NEW YORK - PHILADELPHIA

Waarom een lange rit maken met de wagen of tijd verliezen op luchthavens als u vanuit het hart van New York de “Acela Express” kan nemen. Deze trein neemt u in minder dan 1uur en 15 minuten naar de volgende stad op het programma: Philadelphia. De grootste stad van de staat Pennsylvania ligt op de westelijke oever van de Delaware River en is tevens één van de vijf grootste steden van de Verenigde Staten. Philadelphia bewaart meer herinneringen aan het verleden dan enig andere stad in dit land. Bezoek o.a. Independence Square met de vrijheidsklok die de ondertekening aankondigde van de Onafhankelijkheidsverklaring van Amerika, Congress Hall, Christ Church, City Hall,…

Philadelphia

DAG 8 & 9 & 10: PHILDELPHIA - WASHINGTON DC

Opnieuw neemt u de Acela Express en bereikt u uw volgende monumentale stad in minder dan 1 uur en 40 minuten: Washington DC. Dit is de hoofdstad van het land en is vooral bekend vanwege zijn “Mall”; een autovrij gebied van 2 mijl lang met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Rond deze mall zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden: het Witte Huis, Vietnam en Korea Memorials, Jefferson Memorial, Washington Monument, Smithsonian Institute, National Air and Space Museum, Smithsonian Museum,…. Bezoek de stad met de metro of laat u een dagje rijden met een taxi.

Washington DC

DAG 11: WASHINGTON DC - BRUSSEL

U heeft nog een laatste voormiddag om te genieten van Washington DC. Neem tijdig een taxi of shuttleservice naar de luchthaven van Washington Dulles International Airport. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussel.

DAG12: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport, Zaventem. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.