New York: Big City of Dreams

AMERIKA

  • Reistijd: ganse jaar door
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • New York

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL OF AMSTERDAM - NEW YORK - MANHATTAN

Vertrek met  rechtstreekse  lijnvlucht naar Newark International Airport of New York JFK International Airport waar u aankomst tussen 12.00 u en 13.00 u. Na de douanecontrole en het oppikken van de bagage neemt u het beste een taxi naar uw hotel in Manhattan. U zal pas arriveren tussen 15.30 u en 16.30 u. De eerste dag staat er niets meer op het programma.

Wanneer mensen denken aan New York City, is Manhattan vaak de eerste plaats die ze zich voorstellen. Het is geen wonder: in het stadje zijn grote attracties te vinden, zoals Central Park, het Empire State Building, de St. Patrick’s Cathedral, de High Line en One World Observatory; musea, restaurants en concertzalen van wereldklasse; en de felle lichten van Times Square en Broadway. Maar er is meer voor het stadje dan de voor de hand liggende bezienswaardigheden. Manhattan heeft charmante wijken en verborgen groene ruimtes, trendy boetieks en klassieke bars.

Nota: bij het opmaken van een offerte stellen wij een 4-tal hotels voor in verschillende prijsklassen.

New York

DAG 2: MANHATTAN

Hieronder vindt u een voorstel van hoe u uw dag kan doorbrengen in Manhattan.

Begin vandaag met een bezoek aan The Top of The Rock Observation Deck. Vanaf de 70ste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de Skyline van Manhattan. Het is geopend van 08.00 u tot middernacht. Daarna wandelt u verder naar Times Square. Vergeet vooral niet om in het midden te gaan staan voor de beste foto’s. Wandel verder van 46th Street naar 34th Street. Op 7th Avenue staat het bekend warehuis Macy’s. Loop verder naar de kruising van Broadway en 23rd Street waar u oog in oog komt te staan met het smalste gebouw van New York: Flat Iron Building. Wandel verder naar Unon Square waar op woensdag, vrijdag en zaterdag de “Greenmarket Farmes” wordt gehouden. Loop verder naar Gramercy Park, één van de mooiste stukjes tuin in Manhattan. Wandel verder naar 5th Avenue en 33rd Street waar de Empire State Building staat. Op 42nd Street ligt Grand Central Terminal. Het Romanesque gebouw is al imponerend langs de buitenkant, maar bezoke zeker de binnenkant van het gebouw. Als u vanaf hier naar 5th Avenue loopt komt u Bryant Park en de New York Public Library tegen. op 50t h street staat St. Patricks Cathedral. Als u van 5th Avenue naar 49th Street wandelt dan ben u terug op uw vertrekpunt aangekomen.

DAG 3: MANHATTAN

Hieronder vindt u een voorstel van hoe u uw dag kan doorbrengen in Manhattan.

Vandaag neemt u het beste eerst de metro. Vertrekpunt: 50th Street Subway C E Downtown & Brookline only. Neem hier de E-train die gelegen is op de Blue Line. U stapt af aan het World Trade Centre / Church Street station. Wandel verder naar het One World Trade Centre. Met zijn 541 meter is dit het hoogste gebouw van New York. Vanaf het ONe World Observatory heeft u hier een prachtig zich over Manhattan. Niet ver hier vandaag ligt het 9/11 Memorial. Bezoekers zullen delen van de originele kolommen van de Twin Towers zien, evenals andere voorwerpen die met de gebeurtenissen te maken hebben gehad. Loop verder naar Wall Steet waar u de New York Stock Exchange langs de buitenkant kan bekijken. Als u terug wandelt naar Broadway en deze zuidwaarts blijft volgen dan komt u de Charging Bull tegen. De stier vertegenwoordigt een ‘bull market’, een steeds stijgende beurs. Wandel verder door naar Battery Place en loop zo Battery Park binnen. Vanaf hier kan u een ferry nemen naar Ellis Island en het Statue of Liberty. Wandel verder naar de zuidelijke punt van Manhattan waar u de Staten Island Ferry kan nemen. Bij de terugkeer van de ferry heeft u een prachtig zich vanaf het water op de zudielijke skyline van Manhattan. Als u terug op Manhattan bent aangekomen loopt u verder naar het Bowling Green Subway Station waar u de metro neemt naar Brooklyn Bridge-City Hall. Hier stapt u af en kan u via de Brookly Bridge Promenade over de Brooklyn Bridge wandelen. Aan de overkant van de brug wordt u vergast op een prachtig zich over Manhattan. Eenmaal terug in Manhattan wacht er nog South Street Seaport op u. U kan in het Fulton Street Metro Station de metro nemen naar Midtown Manhattan.

DAG 4: MANHATTAN

Hieronder vindt u een voorstel van hoe u uw dag kan doorbrengen in Manhattan.

Vandaag staat een heel apart stukje Manhattan op het programma: The Meatpacking District. Het Meatpacking District is een wijk in Manhattan, New York, die grofweg van West 14th Street tot Gansevoort Street loopt, en van de Hudson River tot aan Hudson Street. Wandel naar de 50th Street Subway en neem hier de lijn C-E Blue Line. Stap af in het metrostation van 14th STreet / 8 Avenue en waldel verder naar Gansevoort Street. Nabij Washington Street vindt u de trappen naar het begin van The High Line. Dit park is gebouwd op een oude spoorbaan en geeft een aparte blik op de stad. U vindt er allerhande planten en kunstwerken. Vooral in de zomer is het erg leuk om het park te bezoeken. Daar het park boven de grond is gelegen heeft u een part zich over het Meatpacking District, Manhattan en de Hudson River. Nabij 23rd Street kan u terug naar de trappen nemen naar het straatniveau zelf. Even verder neemt u de metro van 23rd Street / 8th Avenue naar Canal Street / 6th Avenue met de C Line Dowtown metrolijn. Eens u bent aangekomen in Canal Street loopt u verder naar Mulberry STreet waar u aankomt in Little Italiy. Hier liggen veel Italiaanse restaurants die gewild zijn bij toeristen. U kan de metro terug nemen naar Midtown Manhattan via het Prince Street Station.

DAG 5: MANHATTAN

Hieronder vindt u een voorstel van hoe u uw dag kan doorbrengen in Manhattan.

Fietsen in grootsteden is de nieuwste rage. Dus dit mag ook niet ontbreken in je bezoek aan Manhattan. En waar kan dit beter dan in Central Park. Op de hoek van Columbus Circle en Central Park kan u fietsen huren bij Bike Rental Central Park. de fietstrip door het park bedraagt +/- 10 km en is een rustige manier om alle verborgen plekjes van het park te ontdekken. U kan natuurlijk ook een wandeling maken door het park van +/- 6,4 km met een bezoek aan het Guggenheim Museum en het Museum of Natural History.

DAG 6: MANHATTAN

Hieronder vindt u een voorstel van hoe u uw dag kan doorbrengen in Manhattan.

Vrije dag.  New York City is een van de beste plekken ter wereld om te shoppen. Maar New York City is groot, dus waar moet je nu precies zijn? De leukste wijk om te winkelen in Manhattan is Soho. Soho vind je aan de zuidkant van Manhattan. Zoek je de wat meer luxe winkels, zoals Michael Kors, Versace, Chanel, Gucci en Louis Vuitton, dan is de straat 5th Avenue de place to be. In de Upper East Side (rondom Park Avenue en Madison Avenue, ten oosten van Central Park) vind je nog veel meer winkels, maar dit zijn wel de duurdere winkels. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.

DAG 7: NEW YORK - BRUSSEL OF AMSTERDAM

U heeft nog een ganse dag de tijd om te genieten van New York. Neem tijdig een taxi naar de luchthaven. Vertrek met regelmatige vlucht naar Brussel of Amsterdam.

DAG 8: BRUSSEL OF AMSTERDAM

Aankomst in Brussel of Amsterdam. Einde van de reis

FACULATIEVE EXCURSIES

Hieronder staan een aantal mogelijkheden van excursies:

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inentingen is verplicht. In de Verenigde Staten gebruikt met 110 volt en is de stopcontactdoos anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte ? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.