New Year in Inari

FINS LAPLAND

  • Reistijd:  27 december 2018 tot 01 januari 2019
  • Vluchten: 
  • dagelijkse vlucht met Finnair
  • Bezienswaardigheden:
  • Inari

Reisprogramma

DONDERDAG 27 DECEMBER 2018 : BRUSSEL - HELSINIKI - IVALO

Vertrek vanuit Brussels International Airport op donderdag 27 december via Helsinki naar Ivalo. Bij aankomst wordt een transfer geregeld naar het charmante Inarin Kultahovi Hotel. Welkomstdiner in het hotel en overnachting in het kamertype naar keuze.

Inarin Kultahovi Hotel: Dit hotel is mooi en rustig gelegen naast de rivier. Het centrum van Inari en het SIIDA-museum bevinden zich op wandelafstand. Het heeft een receptie, lobbybar met open haard, internetbibliotheek, Laps specialiteitenrestaurant en een traditionele sauna naast de rivier (ter plaatse te boeken en te betalen aan de receptie). U heeft de keuze uit één van de 29 standaard kamers in het Inarin Kultahovi Hotel die allemaal gerenoveerd werden in 2014. Ze hebben een frisse inrichting met enkele Finse designklassiekers en beschikken allemaal over radio, telefoon, koffie/theefaciliteiten, televisie en een badkamer met douche/wc. Maximaal 1 extra bed op de kamer mogelijk. Of u kan ook verblijven in één van de 16 superior kamers in het nieuwe River Hotel dat zich naast het Inarin Kultahovi Hotel bevindt. Ze bieden allemaal uitzicht op de rivier en zijn ingericht met kwaliteitsmaterialen uit de omringende natuur. Ze beschikken over alle faciliteiten van de standaard kamers en daarenboven een privé-sauna, droogkast, frigo,  draadloze internetverbinding en balkon of terras.

Inarin Kultahovi Hotel algemeen

Inarin Kultahovi Hotel Standaard kamers
Inarin River Hotel Superior kamers

Inari omgeving & activiteiten

VRIJDAG 28 DECEMBER 2018: BEZOEK AAN SIIDA & TRADITIONELE RENDIERBOERDERIJ

’s Morgens kan je het beroemde SIIDA-museum bezoeken op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. Daarna kan je optioneel lunchen in restaurant Sarrit of de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen.

’s Namiddags bezoek je een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt. Diner en overnachting in het hotel.

ZATERDAG 29 DECEMBER 2018: SNEEUWSCOOTERSAFARI & ANDERE ACTIVITEITEN

Ontbijt waarna instructies worden gegeven over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een opwindende sneeuwscootersafari op het bevroren Inarimeer dat tot de grootste in Scandinavië behoort en daarom ook wel de Lapse zee wordt genoemd (totale duur = circa 2u – 2 personen per scooter – single supplement). Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel. ’s Avonds kunnen er nog noorderlichtexcursies toegevoegd worden mits betaling.

Sneeuwschoenwandeling op zoek naar het noorderlicht: Avondlijke sneeuwschoenwandeling onder begeleiding met goede kansen om het noorderlicht te kunnen waarnemen bij gunstige klimatologische omstandigheden. Onderweg vertelt de gids over dit hoogst merkwaardige fenomeen en de arctische natuur.

Avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht: Avondlijke sneeuwscootersafari onder begeleiding naar een zo donker mogelijke plek met goede kansen om het noorderlicht te kunnen waarnemen bij gunstige klimatologische omstandigheden. Onderweg vertelt de gids over dit hoogst merkwaardige fenomeen en kan je opwarmen met heerlijk warm bessensap.

Rendiersledetocht op zoek naar het noorderlicht: Tijdens een rendiersledetocht beleef je op een authentieke manier hoe de Samen reisden. Er zijn goede kansen om het noorderlicht te kunnen waarnemen bij gunstige klimatologische omstandigheden. Onderweg vertelt de gids over dit hoogst merkwaardige fenomeen en/of de arctische natuur.

ZONDAG 30 DECEMBER 2018: HONDENSLEDETOCHT

Transfer naar de hondenkennel waar je meer te weten komt over het dagelijkse leven van deze fascinerende dieren. Daarna worden de sledes ingespannen en vertrek je voor een prachtige sledetocht (2 personen per slede). Halverwege wordt gestopt voor de lunch waarna de bestuurder desgewenst gewisseld kan worden (totale duur inclusief 1u transfers = circa 3.30u). Diner en overnachting in het hotel.

MAANDAG 31 DECEMBER 2018: VRIJE DAG

Na het ontbijt kan je de rest van de dag vrij besteden. Je kan op zoek gaan naar souvenirs in Inari of langlaufski’s/sneeuwschoenen huren om de schitterende natuur nog verder te verkennen op eigen houtje. Met oudjaar is een extra feestelijk diner voorzien in het restaurant en het nieuwe jaar wordt ingezet met vuurwerk.

Je kan ook inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten mits betaling (kunnen ook ingepland worden op andere dagen):

Begeleide sneeuwschoenwandeling: Tijdens deze begeleide sneeuwschoenwandeling ontdek je de pracht van de winterse bossen die Fins Lapland te bieden heeft. Onderweg vertelt de gids over de arctische natuur.

Rendiersledetocht: Tijdens een rendiersledetocht beleef je op een authentieke manier hoe de Samen reisden. Onderweg vertelt de gids over de arctische natuur en Samencultuur.

Sneeuwscootersafari en ijsvissen op het Inarimeer: Per sneeuwscooter rijd je over het uitgestrekte Inarimeer naar een geschikte plek om te ijsvissen. Mits wat geluk kan je de verse vangst meteen bereiden op een open vuur. Alvorens terug te rijden naar het dorp, wordt halt gehouden om de vissersnetten te controleren die onder het ijs werden bevestigd. Het is niet noodzakelijk om de sneeuwscooter zelf te besturen tijdens deze excursie en desgewenst kan je ook in een slede achter de gids plaatsnemen.

DINSDAG 01 JANUARI 2019: IVALO - HELSINKI - BRUSSEL

Laatste ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Ivalo. Vertrek met Finnair via Helsinki naar Brussel. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een geldige identiteitskaart nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.