New Year in Inari

FINS LAPLAND

  • Reistijd:  26.12.20 – 27.12.20 – 28.12.20 – 29.12.20 – 30.12.20
  • Duur: 6 dagen – facultatief te verlengen
  • Vluchten: 
  • Vlucht met Finnair naar Ivalo
  • Bezienswaardigheden:
  • Inari

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL - HELSINIKI - IVALO

Vertrek vanuit Brussels International Airport  via Helsinki naar Ivalo. Bij aankomst wordt een transfer geregeld naar het charmante Inarin Kultahovi Hotel of het River Hotel. Welkomstdiner in het hotel en overnachting.

Inarin Kultahovi Hotel: Dit hotel is mooi en rustig gelegen naast de rivier. Het centrum van Inari en het SIIDA-museum bevinden zich op wandelafstand. Het heeft een receptie, lobbybar met open haard, internetbibliotheek, Laps specialiteitenrestaurant en een traditionele sauna naast de rivier (ter plaatse te boeken en te betalen aan de receptie). U heeft de keuze uit één van de 29 standaard kamers in het Inarin Kultahovi Hotel die allemaal gerenoveerd werden in 2014. Ze hebben een frisse inrichting met enkele Finse designklassiekers en beschikken allemaal over radio, telefoon, koffie/theefaciliteiten, televisie en een badkamer met douche/wc. Maximaal 1 extra bed op de kamer mogelijk.

River Hotel: Of u kan ook verblijven in één van de 16 superior kamers in het nieuwe River Hotel dat zich naast het Inarin Kultahovi Hotel bevindt. Ze bieden allemaal uitzicht op de rivier en zijn ingericht met kwaliteitsmaterialen uit de omringende natuur. Ze beschikken over alle faciliteiten van de standaard kamers en daarenboven een privé-sauna, droogkast, frigo,  draadloze internetverbinding en balkon of terras.

DAG 2: HONDENSLEDETOCHT EN BEZOEK AAN SIIDA

Transfer naar de hondenkennel waar je meer te weten komt over het dagelijkse leven van deze fascinerende dieren. Daarna worden de sledes ingespannen en vertrek je voor een prachtige sledetocht (2 personen per slede). Halverwege wordt gestopt voor de lunch waarna de bestuurder desgewenst gewisseld kan worden (totale duur inclusief 1u00 transfers = circa 3u30). Na de middag kan je het beroemde SIIDA-museum bezoeken op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. Daarna kan je optioneel lunchen in restaurant Sarrit of de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 3: BEZOEK AAN TRADITIONELE RENDIERBOERDERIJ

’s Namiddag’s bezoek je een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 4: SNEEUWSCOOTERSAFARI

Ontbijt waarna instructies worden gegeven over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een opwindende sneeuwscootersafari op het bevroren Inarimeer dat tot de grootste in Scandinavië behoort en daarom ook wel de Lapse zee wordt genoemd (totale duur = circa 2u00 – 2 personen per scooter – single supplement = € 35)!. Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel. ’s Avonds kunnen er nog noorderlichtexcursies toegevoegd worden.

DAG 5: VRIJE DAG

Na het het ontbijt kan je de rest van de dag vrij besteden. Je kan op zoek gaan naar souvenirs in Inari of langlaufski’s/sneeuwschoenen huren om de schitterende natuur nog verder te verkennen op eigen houtje. Je kan ook inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten (kunnen ook ingepland worden op andere dagen).
Met oudjaar is een extra feestelijk diner voorzien in het restaurant en het nieuwe jaar wordt ingezet met vuurwerk.

DAG 6: VERTREK

Laatste ontbijt, transfer naar de luchthaven en vluchten Ivalo-Helsinki en Helsinki-Brussel met Finnair.

DAG 6: VERTREK

Laatste ontbijt, transfer naar de luchthaven en vluchten Ivalo-Helsinki en Helsinki-Brussel met Finnair.

OPTIONELE EXCURSIES

Avondlijke sneeuwschoenwandeling:

Avondlijke sneeuwschoenwandeling onder begeleiding met goede kansen om het noorderlicht te kunnen waarnemen bij gunstige klimatologische omstandigheden. Onderweg vertelt de gids over dit hoogst merkwaardige fenomeen en de arctische natuur.

Dagen: dagelijks
Transport: sneeuwschoenen
Duur: 3u00 (incl. transfers)
Niveau: 2
Inbegrepen: snack
Prijs: € 85 per volwassene en € 60 per kind 4-11j.

Rendiersledetocht:

Tijdens een rendiersledetocht beleef je op een authentieke manier hoe de Samen reisden. Onderweg vertelt de gids over de arctische natuur en Samencultuur. Deze excursie kan overdag of ’s avonds met kans op het noorderlicht gedaan worden.

Dagen: maandag, woensdag en zaterdag
Transport: slede
Duur:
– overdag 1u30 (incl. transfers)
– ’s avonds 2u00 (incl. transfers)
Niveau: 2
Inbegrepen: warm bessensap
Prijs:
– overdag € 139 per volwassene en € 98 per kind 4-11j.
– ’s avonds € 150 per volwassene en € 105 per kind 4-11j.

Sneeuwscooter + Sami:

Per sneeuwscooter rijd je over het bevroren Inarimeer naar verschillende Samensites zoals de oude Samenkerk in Pielpajärvi en het eiland Ukonkivi, een rotsachtig eiland dat vroeger dienst deed als offereiland. Onderweg wordt een lunch aan het kampvuur voorzien.

Dagen: maandag, woensdag en vrijdag
Transport: sneeuwscooter
Duur: 4u00 à 5u00
Niveau: 2
Inbegrepen: lunch
Prijs:
€ 170 per persoon (€ 40 single driver supplement – € 25 korting als je de sneeuwscooter niet zelf bestuurt)
€ 102 per kind 4-11j. (in slede van de gids)

Bezoek aan rendierhoeder:

Vergezel een traditionele rendierhoeder als hij zijn rendieren gaat voederen in de wildernis. Je gaat naar de voederplaats per slede die door een sneeuwscooter wordt voortgetrokken (je bestuurt de sneeuwscooter niet zelf). Ter plekke kan je de prachtige kudde in alle rust observeren in haar natuurlijke omgeving. Onderweg wordt ook halt gehouden voor koffie/thee rondom een open vuur.

Dagen: dinsdag, donderdag en zondag
Transport: sneeuwscooter met slede
Duur: 3u00 (incl. transfers)
Niveau: 2
Inbegrepen: koffie/thee + cake
Prijs: € 189 per volwassene en € 133 per kind 4-11j.

Sneeuwschoenwandeling:

Tijdens deze begeleide sneeuwschoenwandeling ontdek je de pracht van de winterse bossen die Fins Lapland te bieden heeft. Onderweg vertelt de gids de arctische natuur.

Dagen: maandag t.e.m zaterdag
Transport: sneeuwschoenen
Duur: 2u00 (incl. transfers)
Niveau: 2
Inbegrepen: koffie/thee
Prijs: € 75 per volwassen en € 53 per kind 4-11j

Sneeuwscooter + ijsvissen:

Per sneeuwscooter rijd je over het uitgestrekte Inarimeer naar een geschikte plek om te ijsvissen. Mits wat geluk kan je de verse vangst meteen bereiden op een open vuur. Alvorens terug te rijden naar het dorp, wordt halt gehouden om de vissersnetten te controleren die onder het ijs werden bevestigd. Het is niet noodzakelijk om de sneeuwscooter zelf te besturen tijdens deze excursie en desgewenst kan je ook in een slede achter de gids plaatsnemen.
Dagen: dinsdag, donderdag en zaterdag
Transport: sneeuwscooter
Duur: 4u00
Niveau: 2
Inbegrepen: koffie/thee en soeplunch
Prijs:
€ 165 per persoon (€ 35 single driver supplement – € 25 korting als je de sneeuwscooter niet zelf bestuurt)
€ 98 per kind 4-11j. (in slede van de gids)

PRIJZEN:

Prijs per persoon in een Standaardkamer in het Inarin Kultahovi Hotel:

Dubbel: € 1.135

Single: € 1.315

Extra bed volwassene: € 1.050

Extra bed kind 4 – 11 j: € 985

Prijs per persoon in een Superior kamer in River Hotel:

Dubbel: € 1.260

Single: € 1.475

Extra bed kind 4 – 11 j: € 685

Inbegrepen:

– Transfers van luchthaven naar hotel en terug
– 5 overnachtingen in het gekozen kamertype met douche/wc
– Halfpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 6
– Alle vermelde activiteiten o.l.v. ervaren gidsen
– Thermische uitrusting gedurende het ganse verblijf
– Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
– BTW

Niet inbegrepen:

– Vluchten: tarieven op aanvraag
Supplement voor een single sneeuwscooter = € 35 per persoon
Gebruik van de riviersauna gedurende 1u00 op privé-basis = € 5 per persoon
Facultatieve excursies
Extra nacht in het Inarin Kultahovi Hotel inclusief halfpension = € 105 per volwassene in dubbel – € 142 per volwassene in single – € 90 per volwassene in extra bed – € 45 per kind 4-11j. in extra bed
Extra nacht in het River Hotel inclusief halfpension= € 125 per volwassene in dubbel – € 165 per volwassene in single – € 45 per kind 4-11j. in extra bed

SPECIALE ANNULERINGSVOORWAARDEN:

– Tot meer dan 8 weken voor vertrek = 30% annuleringskosten
– Van 8 tot 6 weken voor vertrek = 40% annuleringskosten
– Van 6 tot 4 weken voor vertrek = 60% annuleringskosten
– Van 4 tot 2 weken voor vertrek = 80% annuleringskosten
– Minder dan 2 weken voor vertrek = 100% annuleringskosten

Praktische info

Belgen hebben een geldige identiteitskaart nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.