North of The Arctic Cirlcle: Lofoten – Vesteralen – Senja

NOORWEGEN

  • Reistijd: mei, juni, juli, augustus, september
  • Vluchten: 
  • dagelijkse vluchten met Scandinavian Airlines
  • Bezienswaardigheden:
  • Lofoten – Reine
  • Lofoten – Svolvaer
  • Vesteralen – Andenes
  • Senja – Hamn Skaland

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL – OLSO – BODO:

Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Scandinavian Airlines via Oslo naar Bodø Bij aankomst oppikken van de huurwagen.  Aangezien het late aankomstuur staat er vandaag niets meer op het programma.

1 overnachting

DAG 2 & 3 & 4: BODO – MOSKENES – REINE / LOFOTEN: +/- 7 km

Vandaag neemt u de ferry vanuit Bodo naar Moskenes, gelegen in het zuidelijke gedeelte van de Lofoten. (+/- 3 ½ uur varen).  Bij aankomst in Moskenes rijdt u +/- 5 ½ verder verder noordwaarts naar het plaatsje Reine waar u de volgende 3 overnachtingen zal verblijven. Het stadje is al sinds 1743 een handelspost en het was ook een belangrijk centrum voor de plaatselijke visserij-industrie. Dat zie je aan de vloot van boten en alle faciliteiten voor het verwerken en verhandelen van vis. Tegenwoordig is vooral het toerisme belangrijk en ondanks de afgelegen ligging komen er jaarlijks vele duizenden mensen op dit stadje af.

Reine Het dorpje ligt voor een handjevol steile pieken, waardoor het een soort symbool voor de Lofoten is geworden. Neem hier de tijd, ga ergens op je gemak zitten. Of beklim één van de heuvels, zodat je het echte panorama krijgt te zien. Je zult niet worden teleurgesteld. En door het wisselende klimaat bijna elke minuut een ander karakter krijgt.

3 overnachtingen

Suggesties uitstappen Reine:

Het schilderachtige vissersdorpje Hamnøy

Het parchtige zandstrand van Ramberg

Het stadje A bekend voor het Lofoten Stockfish Museum en het Norwegian Fishing Village Museum

De rauwe schoonheid van Flakstadn gebergte op 484 meter hoog.

De Nusfjord

Lofoten

DAG 5 & 6 & 7 & 8: REINE – SVOLVAER / LOFOTEN: +/- 166 km

De reis gaat verder via de panoramische E10 Road noordwaarts naar Scolvaer.  Op weg naar komt u het boerendorp Napp tegen en het stadje Leknes. Hier kan u een bezoek brengen aan de witte houten Hol Kerk de op éé na oudste kerk op de Lofoten. Af en toe kan u de E10 even verlaten voor de stadjes Mortsund en Stamsun. Beide zijn erg belangrijk voor de visserij. Svolvaer is het belangrijkste toeristische centrum van de Lofoten.  Hier kan u het oorlogsmuseum en het kunstcentrum.

4 overnachtingen

Suggesties uitstappen Svolvaer

Neem deel aan de Silent Cruise door de Trollfjord met een hybryde-electrische boot. De kan is groot dat u zeearenden, zeehonden of walvissen tegenkomt.

De wandeling naar de Dievelporten & Floyo van waaruit u prachtig zicht heeft over het omringende landschap en de stad.

De populaire Tieldbergtind wandeling

Het stadje Kabelvag met de Vagan kerk, het Lofoten Museum en aquarium.

Het natuurreservaat Laukvikoyene

Het schilderachtige stadje Henningsvaer waar u de sfeer van een authentiek vissersdorp kan  opsnuiven, maar vooral bekend voor z’n spectaculaire voetbalveld.

Het Lofotr Vikingmuseum in Borg

DAG 9 & 10 & 11: SVOLVAER – ANDENES / VESTERALEN: +/- 212 km

De reis gaat verder over de E10 naar het plaatsje Gullesfjord. Vanaf hier gaat het verder noordwaarts naar het stadje Andenes, gelegen in Vesteralen. Deze regio staat bekend om zijn witte stranden, idyllische landerijen met steile bergtoppen die uit de zee oprijzen. Maar de grootste trekpleister zijn de walvissen. De voedselrijke omgeving vormt de enige plek waar je met 95 % zekerheid walvissen vindt.

3 overnachtingen

Suggesties uitstappen Andenes Vesteralen:

Neem deel aan een walvisexcursie

Het spotten van papegaaiduikers op het kleine eilandje Bleiksoy, voor de kust van Bleik.

Spaceship Aurora het bezoekerscentrum van het Space Center

Mount Matinden Hike naar de 408 meter hoge bergtop

De Dverberg Church uit 1843

De vuurtoren van Andenes.

Vesteralen

DAG 12 & 13 & 14: ANDENES – GRYLLEFJORD – HAMN /SKALAND – SENYA: +/- 12 km

Vandaag verlaat u Vesteralen en neemt u de ferry vanuit Andenes naar Gryllefjord. Nadat u bent aangekomen in Gryllefjord, Senja Island rijdt u via Route 86 verder via Hamn nar Straumsbotn waar u Route 862 verder naar Hamn / Skaland  gelegen op het op één na grootsteeiland van Noorwegen: Senja waar u de volgende 3 nachten zal verblijven. De  verscheidenheid aan landschappen is hier groot, evenals het contrast tussen de glooiende oostzijde met bossen en landbouwgrond en de ruige westkust met hoge rotskusten en levendige vissersdorpjes.

3 overnachtingen

Suggesties uitstappen Hamn / Senja:

Hamn is benoemd als 1 van de 25 mooiste plekjes in Noorwegen

Het Husfjellet Trail, een geweldige wandeling voor mensen met een relatief goede fysieke conditie en biedt een prachtig uitzicht op de kenmerkende, scherpgerande bergen van het gebied, majestueuze fjorden en de uitgestrekte Noorse Zee aan de horizon

Het uitzichtspunt van Bergsbotn

Tungenest Senja, de bergen hier zijn ongeloofelijk en zienertuit als torens die plotseling uit de zee oprijzen.

Het vissersdorp Mefjordvaer

Het Mejfordvaer Knuten Trail, een populaire route voor vogels kijken

Het Hesten Trail, een absolute must van waaruit een prachtig zicht heft op de omliggende bergtoppen

Het Segla Mountain Trail die u naar een hoogte van 639 meter brengt. Het uitzicht vanaf de top omvat de prachtige bergen in de omgeving, samen met de fjorden en de Noorse Zee.

Senja

DAG 15: HAMN / SKALAND – NARVIK: +/- 192 km

Vandaag kan u nog uitstappen maken op het Senja Eiland alvorens u verder rijd naar Narvik, gelegen nabij de luchthaven.

1 overnachting

DAG 16: NARVIK – OSLO – BRUSSEL

Vandaag levert u de huurwagen binnen bij het autoverhuurkantoor. Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Scandinavian Airlines via Oslo naar Brussel.

Einde van de reis

NOTA

U kan deze reis ook inkorten als u dit wenst. Voor meer informatie contacteer Inforeizen.

Praktische info

Belgen hebben een geldige identiteitskaart nodig en een Belgisch rijbewijs.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.