Off The Beaten Track

AUSTRALIË

 • Reistijd: mei, juni, juli, augustus, september
 • Vluchten: dagelijks vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Sydney
 • Darwin
 • Kakadu National Park
 • Nitmiluk National Park
 • Litchfield National Park
 • Alice Springs
 • Australian Outback
 • Ayers Rock & Kata Tjuta
 • Port Douglas
 • Great Barrier Reef
 • Daintree Rainforest

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - SYDNEY

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Sydney. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3 & 4: SYDNEY

Bij aankomst in Sydney vervult u eerst de douaneformaliteiten. Daarna pikt u uw bagage op en neemt u een taxi naar uw hotel. Sydney is de hoofdstad van New South Wales en is met een bevolking van bijna 4 miljoen inwoners de grootste stad van Australië. Sydney heeft een belangrijke haven en een druk industrie-, zaken- en productiecentrum. De stad heeft een grootte van 1736 km². Sydney wordt door de haven in een noordelijk en zuidelijk deel gesplitst en door de beroemde “Sydney Harbor Bridge” met elkaar verbonden. Een tweede belangrijke bezienswaardigheid en herkenningspunt van Sydney is het spectaculaire gebouw “The Opera House”. Bezoek er ook het Sydney Aquarium, Tarongo Zoo, de Sydney Tower of maak een wandeling door Darling Harbour. Ook buiten Centraal Sydney valt er veel te beleven. Langs de kust van Sydney Harbour vindt u schilderachtige voorstadjes, beschutte stranden en historische bezienswaardigheden zoals het Ku-ring-gai Chase National Park, Bondi Beach,…

DAG 5: SYDNEY - DARWIN

Neem tijdig een taxi naar de luchthaven van Sydney. Vertrek met binnenlandse vlucht naar Darwin. Bij aankomst begeeft u zich naar het autoverhuurkantoor waar u de huurwagen oppikt. U rijdt verder naar de stad Darwin, de hoofdstad van het Northern Territory. Er leven een mengeling van Aboriginals, Vietnamezen, Filipijnen, Maleisiërs, Japanners, Indonesiërs van de “Top End” stad, wat voor een kosmopolitische sfeer zorgt. Om Darwin heen liggen uitgestrekte goudkleurige zandstranden. Zes maanden per jaar is Darwin Harbour het verzamelpunt van zeilliefhebbers uit de omgeving. In Darwin kan u een bezoekje brengen aan Aquascene waar u honderden vissen kan voederen, Crocodylus Park waar er meer dan 8.000 zoet- en zoutwaterkrokodillen leven of bezoek Darwin’s Waterfront.

DAG 6 & 7 & 8: DARWIN - COOINDA / KAKADU NATIONAL PARK : +/- 400 km

De reis gaat verder via de Kakadu Highway naar het Ubirr. Ubirr is een van de grote, toegankelijke kunstcentra van het park en u komt er via een verharde weg van het park. Vanaf het parkeerterrein bereikt u het met een lichte wandeling van 1 uur heen en terug. U krijgt diverse stijlen te zien. De Stokdunnen Mimi-figuren zijn volgens sommigen 20.000 jaar oud. Als u naar de top van de rotsachtige helling klimt, hebt u een schitterend uitzicht over het omringende landschap, inclusief het nabijgelegen water van de Arnhem-moerassen en de hoge heuvelrug van Arnhem Land aan de overkant van de East Alligator River.

Vervolg van de reis door Kakadu National Park naar het plaatsje Cooinda waar u zal overnachten. Kakadu National Park heeft een oppervlakte van 20.000 km² en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het park omvat uiteenlopende landschappen met o.a. rotsplateaus, rode rotswanden, verdronken land en kustvlakten, billabongs, lange rivieren, mangrovemoerassen,… In het zuiden liggen eucalyptusbossen die bezaaid zijn met termietenheuvels, waaruit rotspartijen oprijzen. In Kakadu leven er ongeveer 25 verschillende soorten kikkers, 60 verschillende soorten zoogdieren, 51 soorten zoetwatervissen, 120 soorten reptielen, 280 verschillende soorten vogels en meer dan 10.000 soorten insecten.

Facultatieve excursie: Full Day Spirit of Kakadu: tijdens deze excursie rijdt u met airconditioned 4×4 voertuigen door de Australische wildernis van het Kakadu National Park. Na een wandeling door een rivierbedding langs 150 meter hoge rotswanden van een moessonwoud arriveert u aan de voet van de Jim Jim Falls. De diepe koele poel en het zandstrand zijn buitengewoon prachtig. Vervolg met de 4×4 naar de vertrekplaats voor een korte boottrip naar het vertrekpunt van een wandeling naar de Twin Falls, waar twee waterstromen neerkomen aan het einde van een door palmen overschaduwd strand. Tijdens deze +/-  9 uur durende trip zijn er een ochtendthee, picknicklunch en koud drinkbaar water inbegrepen. Nota: neem gesloten degelijke wandelschoenen en een handdoek mee tijdens deze excursie.

Facultatieve excursie: Yellow Water cruise: De beste tijd om deze excursie te maken is ’s morgens vroeg. Bij het ontwaken van de natuur vaart u langs de 10 kilometer lange Yellow Water Billabong naar het hart van Kakadu National Park. Dit gebied is bekend om de talrijke soorten watervogels en zijn krokodillen.

DAG 9 & 10: KAKADU NATIONAL PARK - KATHERINE / NITMILUK NATIONAL PARK : +/- 260 km

Vandaag gaat de rit verder door Kakadu National Park naar het plaatsje Katherine, gelegen aan de de Nitmiluk Gorge (Katherine Gorge). Het Nitmiluk National Park heeft twee hoofdgedeeltes: het Katherine Gorge-deel in het zuiden en het Edith Falls-deel in het noorden. Beide zijn het hele jaar door over verharde wegen bereikbaar. Katherine Gorge heeft hoge, grijze en oranje zandsteenrotsen boven diepe poelen en stukken welig regenbos. Aan de ingang van het ravijnsysteem kan u het park bezoeken met bootexcursies of zelf varen van een 1 uur tot de hele dag. Edith Falls (Leliyn) kan u bereiken via een zijweg van de Stuart Highway op 42 km van Katherine. Er lopen hier een aantal prachtige wandelingen door het park.

Facultatieve excursie: Timeless Land 3 Gorges Cruise: tijdens een 4 uur durende bootcruise door Nitmiluk National Park vaart u door de eerste 3 canyons en komt oog in oog te staan met de prachtige natuur die dit stukje van Northern Territory te bieden heeft. Tijdens de cruise kan u zwemmen, dus breng zeker je zwempak mee. Afhankelijk van de waterstand in de rivieren staat er een 1200 meter lange wandeling op het programma. Voorzie dus schoeisel dat tegen het water kan. In de namiddag zijn er kleine snacks en drank voorzien.

DAG 11: KATHERINE / NITMILUK NATIONAL PARK - BATCHELOR / LITCHFIELD NATIONAL PARK : +/- 237 km

De reis gaat verder noordwaarts naar het Litchfield National Park. Het park bestaat uit zandsteenplateau’s met hier en daar stukjes regenwoud. De lokale inwoners van Darwin gaan er voornamelijk naartoe om te zwemmen in de krokodilvrije bassins nabij de Florence Falls, Wangi en Buley Rockhole. Het park is ook gekend vanwege zijn hoge heuvels gemaakt door magneettermieten. U verblijft in het plaatsje Batchelor, gelegen op +/- 19 km van de ingang van het nationale park.

DAG 12: BATCHELOR - LITCHFIELD NATIONAL PARK : +/- 99 km

Geniet nog even van de omgeving van Litchfield en rij dan terug naar Darwin. Omdat de vluchten naar Alice Springs heel vroeg vertrekken vanuit Darwin laten wij u nog een dagje vrij verblijven in Darwin.

DAG 13: DARWIN - ALICE SPRINGS

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Darwin. Vertrek met een binnenlandse vlucht naar Alice Springs. Oppikken van de 4×4 huurwagen. U rijdt verder naar Alice Springs dat vaak door de Australiërs liefkozend “The Alice” wordt genoemd. Het stadje is gelegen in het hart van Australië en is de hoofdstad van het Red Centre. U kan het stadje bezoeken met de Alice Hop On Hop Off bus. Deze bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Alice Springs. Ervaren gidsen geven op de bus alle informatie van de te bezoeken plaatsen. U kiest zelf waar u al dan niet afstapt. Stopplaatsen onderweg: Old Telegraph Station, School of the Air, Anzac Hill, Royal Flying Doctor Base, Reptile Centre, Museum of Central Australia, Aviation Museum, Araluen Art Galleries, Historic Cemetery, Road Transport Hall of Fame, Old Ghan Train, Date Gardens, Olive Pink Botanic Garden, Todd Mall.

DAG 14: ALICE SPRINGS - GLEN HELEN : +/- 140 km

Vandaag vertrekt u met uw 4×4 voertuig naar de “The Real Australian Outback”. U rijdt via de Namanjira Drive naar het plaatsje Glen Helen. Onderweg loopt de weg  naast  de West MacDonnell Ranges, die tot 1500 meter hoog zijn.  Onderweg passeert u ook de Serpetine Gorge en de Glen Helen Gorge. De Serpentine Gorge is een lange smalle kloof die door de bergketen van de Macdonnels snijdt. Beide uiteinden worden geblokkeerd door grote waterpoelen. Indien u niet bang bent van een kleine zwempartij, dan kan u de rest van deze kloof bezoeken. De Finke River, de oudste waterweg ter wereld, doorsnijdt de West McDonnell Rangel via de Glen Helen Gorge. Aan de zuidkant van het gebergte ligt een reeks fascinerende rotsformaties die de Organ Pipes heten. Overnachting in de Glen Helen Resort.

DAG 15: GLEN HELEN - KINGS CANYON / WATARRKA NATIONAL PARK : +/- 230 km

Koop vandaag eerst uw permit aan de receptie van het Glen Helen Resort omdat u over de Mereenie Loop Road gaat rijden. De Mereenie Loop Road is een gravelroad waar u uw 4×4 dient te gebruiken. Opvallend zijn de overal in het landschap uit de grond groeiende termietenheuvels. Deze route is natuurlijk een stuk avontuurlijker en geeft je echt het gevoel te reizen in de “Middle of Nowhere”. Onderweg is de kans groot om de “brumbies”, wilde paarden te zien. De rit eindigt in Kings Canyon. Afhankelijk van het weer kan u hier de 6 kilometer lange Kings Canyon Walk uitproberen (alleen voor mensen met een goed uithoudingsvermogen). Kings Canyon is met zijn ruige zandstenen rotswanden, één van de indrukwekkendste landschappen in Centraal Australië. De meer dan 100 meter hoge wanden zijn gevormd door een miljoenen jaren durend erosieproces. Ze bevatten fossielen van zeedieren en er zijn zelfs sporen van de golfslag van een oude zee te zien. U kan via verschillende wandelpaden langs de rand van de kloof lopenOvernachting in de Kings Canyon Resort.

DAG 16 & 17: KINGS CANYON - AYERS ROCK / ULURU : +/- 303 km

Vervolg van de rit door de outback over de Luritja Road naar de Lasseter Highway. Van hieruit is het 136 kilometer naar één van de grootste toeristische attracties van Australië: Ayers Rock. Hoe vaak je de Uluru ook al op plaatjes hebt gezien, in het echt blijft het een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel. Je staat versteld van de intense kleurveranderingen gedurende de dag en de gigantische afmetingen van de rots: hij heeft een omtrek van 3,6 km en is 348 m hoog en steekt maar liefst 5 km de grond in. De Uluru staat beter bekend als Ayers Rock, zoals de rots eerder officieel werd genoemd en ligt in het Uluru-Kata Tjuta National Park. Vandaag kan u nog naar de zonsondergang gaan kijken boven Ayers Rock.

Op dag 20 kan u deelnemen aan de facultatieve excursie naar Kata Tjuta (The Olgas): Kata Tjuta Sunrise & Valley of the Wind: U wordt opgepikt ongeveer 85 minuten voor de zonsopgang aan uw hotel. Tijdens  deze excursie rijdt u eerst naar de 36 mysterieuze rotshompen van Kata Tjuta (The Olgas) waar u bij een tas koffie of thee de zonsopgang meemaakt nabij Kata Tjuta. Op uw weg hiernaar toe maakt u een stop waar u een prachtig panoramische zicht heeft over het zuidelijke gedeelte van The Olgas alvorens u het beginpunt van Valley of Winds bereikt. De wandeling door de Valley of the Winds brengt u eerst naar de Karo Lookout. Vanaf hier heeft u een prachtig zicht over The Olgas. De wandeling loopt verder naar het Karinganga Lookout Point.

DAG 18: AYERS ROCK - ALICE SPRINGS : +/- 440 km

Na een laatste zonsopgang boven Ayers Rock rijdt u terug via de geasfalteerde Lasseter Highway naar de aansluiting van de Stuart Highway. Van hieruit gaat het in één rechte lijn naar Alice Springs waar u zal overnachten.

DAG 19: ALICE SPRINGS - CAIRNS

Bij aankomst in Cairns pikt u eerst de huurwagen op en rijdt dan verder naar het stadje. Cairns is de hoofdstad van Noord Queensland en is met zijn 121.000 inwoners de 16de grootste stad van Australië. De stad ligt aan de warme wateren van de Trinity Bay en heeft een prachtige boulevard. De stad zelf staat bekend om zijn uitbundige uitgaansleven met vele pubs‚ discotheken en restaurants. Eén van de drukste gedeeltes van de stad is de Esplanade. Deze lange boulevard biedt allerlei amusementscentra en winkels.

DAG 20 & 21: CAIRNS - UNDARA : +/- 300 km

De reis gaat verder langs de kust naar Innisfail. Onderweg rijdt u voorbij Babinda en de Boulders. Vanuit het plattelandsplaatsje Babinda kan u 7 km landinwaarts rijden en gaan kijken naar de gladgeslepen rotsen, de Boulders. Vanuit Innisfail rijdt u landinwaarts in het “Outback region” van Tropical North Queensland. Het weelderige groen van de oostelijke regenwouden staat in scherp contrast met de droge vlakten, mijngebieden en Aboriginalnederzettingen in het noordwesten van Queensland. Dit gebied wordt dan ook niet platgereden door toeristen. Dit gebied geeft u een goed beeld van het harde leven in de outback.  De rit gaat helemaal verder over de Kennedy Highway naar het Undara Volcanic National Park. Hier zal u de volgende twee nachten verblijven.

U verblijft in volledig gerenoveerde treinwagons die voorzien zijn van douche, toilet. De maaltijden worden genomen in de nabijgelegen lodge in de Fettler’s Iron Pot Bistro. Hier kan u genieten van een heerlijk ontbijt en lunch in de buitenlucht en een diner onder de sterrenhemel.

Undara Experience programma: 

Omstreeks 07.00 u wordt er een stevige Bushbreakfast geserveerd in het Ringers Camp. Omstreeks 08.00 u neemt u deel aan de 4 uur durende Volcano Valley Tour inclusief een bezoek aan de  Undara Lava Tubes onder begeleiding van een gids.

’s Middags geniet u van een Buffet Lunch in de Fettler’sIron Pot Bistro. In de namiddag bent u vrij en kan wandelingen maken (zie hierboven) of genieten van het zwembad. Omstreeks 17.15 u  neemt u deel aan een Wildife at Sunset Tour onder begeleiding van een natuurgids.

DAG 22 & 23 & 24 & 25: UNDARA - ATHERTON TABLELANDS - PORT DOUGLAS : +/- 316 km

Na het ontbijt verlaat u Undara en rijdt u verder langs de hoogvlakte van de Atherton Tablelands ten zuidwesten van Cairns. Vervolg via Mareeba en Bigoohra naar Port Douglas. Port Douglas ligt 75 km ten noorden van Cairns, het is het meest noordelijke badplaatsje. De meeste hotels liggen nabij het prachtige Four Mile Beach. Vanuit Port Douglas kan u een aantal mooie dagexcursies maken.

Facultatieve excursie: 4WD Daintree Rainforest & Cape Tribulation: U rijdt met een 4×4 voertuig noordwaarts langs de prachtige kustlijn van Queensland naar de Daintree River. Hier gaat u aan boord voor een korte riviercruise op de Daintree waar u zoek gaat naar wildleven en vooral de zoutwaterkrokodil. De cruise eindigt in de Cape Tribulation, een stuk van het World Heritage Tropical Rainforest. U rijdt door het regenwoud en de Alexandra bergen, langs watervallen en andere stukjes natuur. Aan de National Park Boardwalk wordt u vergast op een heerlijke ochtendthee. Een ervaren gids neemt u mee op een wandeling en legt u alles uit van de fauna en de flora van het regenwoud. De BBQ-lunch wordt genoten in het regenwoud. Na de lunch rijdt u verder via het 4WD Bloomfield Track naar Emmagen Creek waar u de mogelijkheid krijgt om te zwemmen. Hier kan u zeevissen, schildpadden, vlinders en exotische vogels bekijken en wordt u vergast op tropisch fruit en een heerlijk glas witte wijn en/of thee. De rit gaat verder naar Cape Tribulation Beach waar u wat vrije tijd krijgt om te genieten van het uitzicht over de het strand, de bergen en het regenwoud vanaf een uitkijkplatform. Daarna steekt u de Daintree River met de ferry over en wordt u teruggebracht naar Port Douglas.

Facultatieve excursie: Calypso Outer Barrier Reef Cruise Snorkel & Dive: Vandaag wordt u opgepikt door de mensen van Calypso Snorkel & Dive tussen 07.00 u en 08.20 u (juiste uur wordt meegedeeld bij reservatie). Tijdens deze cruise maakt u op 3 verschillende plaatsen in het Great Barrier Reef Marine Park stops om te snorkelen. De Calypso boot kan een maximum van 110 gasten meenemen. Ochtend- en namiddag thee, tropisch lunchbuffet, snorkelgerief, snorkelgids, wetsuits inbegrepen.

DAG 26: PORT DOUGLAS - CAIRNS - MELBOURNE OF SYDNEY - DUBAI : +/- 66 km

Lever tijdig de huurwagen binnen op het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Cairns. Binnenlandse vlucht naar Sydney of Melbourne. Aansluitende internationale vlucht naar Dubai. Aankomst volgende dag.

DAG 27: DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai dient u van vlucht te wijzigen. Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig, dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.