Ontario: Harmony of Cities and Lakes

CANADA

  • Reistijd: eind mei tot midden oktober
  • Vluchten: Dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • Toronto
  • Niagara Falls
  • Algonquin Provincial Park
  • Ottawa
  • Kingston & Thousand Islands

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3: BRUSSEL - TORONTO

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Toronto. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw hotel in Toronto. Deze stad wordt vergeleken met New York en dit gevoel heb je vooral als je de skyline ziet vanaf Lake Ontario. Het bekendste gebouw van Toronto is de CN Tower. Met een hoogte van 553 meter is dit het op één na hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Bezoek zeker ook het Waterfront, de levendige waterkant van de stad waar er verschillende parken zijn om te relaxen. Andere bezienswaardigheden zijn de Hockey Hall of Fame en de overdekte St. Lawrence Market; het Rogers Centre, Kensington Market, Little Italy, het Royal Ontario Museum en de prachtige City Hall. Geniet van de talrijke winkelstraten en restaurants en dompel je onder in het nachtleven van deze bruisende stad.

Toronto

Tip: Vanuit Toronto kan u een daguitstap maken naar de Niagara Falls (+/- 137 km enkel). Aan de Canadese zijde zijn dit de Horseshoe Falls. Met een breedte van 671 meter valt het water hier 60 meter naar beneden. U kan met de boot de Hornblower tot aan de voet van de watervallen varen of deelnemen aan de “Journey Behind The Falls”, waar u vanaf een observatieplatform van heel dichtbij de watervallen kan bewonderen.

Niagara Falls

DAG 3 & 4: TORONTO - HUNTSVILLE / ALGONQUIN PROVINCIAL PARK : +/- 232 KM

U rijdt verder noordwaarts naar Huntsville, gelegen nabij het Algonquin Provincial Park. Het Algonquin Provincial Park is het oudste en tevens één van de grootste natuurparken van Canada. Met meer dan 2.400 meren en 1.200 kilometer aan beken en rivieren is er geen betere bestemming als je van de natuur wilt genieten. Populaire activiteiten voor bezoekers van Algonquin Provincial Park zijn onder andere kanovaren, vissen, mountainbiken, paardrijden, langlaufen en wandelen. Tijdens een bezoek aan het park kan men zwarte beren en elanden tegenkomen.

Algonquin Park

DAG 6 & 7: HUNTSVILLE - OTTAWA: +/- 342 KM

U verlaat het park via de prachtige panoramische Highway 60. Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt aan de samenvloeiing van de Ottawa River en de Rideau River. De stad wordt doorsneden door het Rideau Canal en verdeelt de stad Upper Town en Lower Town. Hoewel Ottawa een moderne, politieke en culturele stad is, is het er aangenaam vertoeven. Bezoek zeker en vast Parliament Hill, The National Gallery of Canada, het Canadian Museum of Civilization of kuier gezellig langs de kade van het Rideau kanaal.

Ottawa

DAG 8 & 9: OTTAWA - KINGSTON / THOUSAND ISLANDS

De noordelijke oever van Lake Ontario vormt het hart van de Engelssprekende gemeenschap van Canada. Na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog streken er veel royalisten neer – mensen die trouw bleven aan de Britse kroon. Op weg naar Kingston kan u een stop maken aan Old Fort Henry. Hier kan u kennis maken met het oude militaire leven. Kingston is een stad met vele historische gebouwen. Vanuit Kingston kan u een rondvaart reserveren naar de Thousand Islands, een groep rotsachtige eilanden waarop grote, luxueuze vakantiehuizen en kasteeltjes zijn gebouwd.

Kingston & Thousand Islands

DAG 10: KINGSTON - TORONTO: +/- 265 KM

U rijdt terug naar Toronto waar u de laatste overnachting zal verblijven.

DAG 11: TORONTO - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 12: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Sectie

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

     

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.