Oregon The Beautiful Secret

AMERIKA

  • Reistijd: midden mei tot midden oktober
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • Portland
  • Columbia River
  • Mount Hood
  • Smith Rock State Park
  • Newberry  National Volcanic Monument
  • Crater Lake
  • Oregon Coast

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - PORTLAND

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Portland. Na aankomst begeeft u zich naar het autoverhuurkantoor waar u de huurwagen oppikt. U rijdt verder naar uw hotel, gelegen nabij de luchthaven.

DAG 2 & 3: PORTLAND - COLUMBIA RIVER - HOOD RIVER : +/- 100 KM

Tussen de staat Washington en Oregon loopt de Columbia River. Langs deze rivier heeft men een weg aangelegd waarlangs u de mooiste stukjes van deze streek kan bewonderen. Deze weg, die is opgenomen in The National Register of Historic Places, heeft een totale lengte van +/- 120 km. Er liggen tientallen watervallen waaronder de parel Multnomah Falls met een hoogte van 186 meter. Via diverse panoramische uitkijkpunten slingert de weg verder naar de Oneonta Gorge. Hier kan u een wandeling langs de rivier maken met naast u hoge groene rostwanden. De rit eindigt in het plaatsje Hood River. Van hier ziet u de besneeuwde toppen van Mount Hood en Mount Adams waar u de volgende dag naar toe kan rijden. Aan Mount Hood kan u de stoeltjeslift nemen naar de Timberline Lodge, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft en waar een paar wandelpaden vertrekken.

Columbia River
Mount Hood

DAG 4 & 5: HOOD RIVER - SMITH ROCK STATE PARK - NEWBERRY NATIONAL VOLCANIC MONUMENT - BEND : +/- 245 KM

Vandaag trekt u het binnenland van Oregon in. Rij zuidwaarts richting Terrebonne. Net voor u dit kleine plaatsje bereikt ligt Smith Rock State Park. De twee belangrijkste kenmerken zijn de Crooked River en de hoge verticale rotskliffen langs de oevers ervan. Doordat de rotsen bestaan uit diverse soorten lavagesteente is dit de ideale plek voor rotsbeklimmers. In het park zijn er diverse wandelmogelijkheden. Even verder ligt het plaatsje Bend, de grootste stad in Centraal Oregon, gelegen langs de Deschuttes River. De volgende dag kan u het Newberry National Volcanic Monument bezoeken, een park bezaaid met lavaheuvels, lavatunnels, watervallen, meren en een paar mooie panoramische uitkijkpunten.

Smith Rock State Park

DAG 6 & 7: BEND - CRATER LAKE NATIONAL PARK : +/- 230 KM

Lavavelden, lavarotsen, lavagrotten,… de ondergrond in Oregon is altijd actief. Vandaag rijdt u naar het diepste meer van de Verenigde Staten: Crater Lake. Het is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting ongeveer 7.700 jaar geleden en heeft een diepte van 457 meter. Op één punt bereikt het meer zelfs een diepte van 589 meter en is daarmee het zesde diepste meer ter wereld. De 53 kilometer lange Rim Drive loopt over de kraterrand rond het meer van waar u verschillende uitkijkpunten heeft en waarlangs verschillende wandelingen vertrekken. In het meer liggen de eilandjes Wizard Island en Phantom Ship die u kan bezoeken met bootjes (betalend).

Crater Lake

DAG 8 & 9 & 10: CRATER LAKE NATIONAL PARK - FLORENCE / OREGON COAST : +/- 380 KM

De staat Oregon ligt langs de Stille Oceaan en heeft een ongeveer 584 kilometer lange kustlijn die zich uitstrekt van de Columbia River in het noorden tot aan de grens met de staat Californië. Langs de kust zijn veel toeristische trekpleisters te vinden, zoals stranden met mooie rotspartijen, uitgestrekte duinen, vuurtorens en historische plaatsen.  Vanuit Coos Bay gaat de rit verder noordwaarts naar het plaatsje Florence. De volgende 3 dagen wordt dit de ideale uitvalsbasis om het Oregon Dunes National Recreation Area, de Sea Lions Cave, Cape Perputua, Seal Rock… te bezoeken.

Oregon Coast

DAG 11: FLORENCE - CANNON BEACH : +/- 257 KM

Rij verder naar Newport, de Central Coast waar je zeekliffen tegenkomt met uitzichten op de Yaquina Bay. Hier ligt ook de oudste en enige houten vuurtoren uit 1871: Yaquina Bay Lighthouse. Mensen die houden van zeedieren kunnen hier het Oregon Coast Aquarium bezoeken, een indrukwekkend aquarium dat tot de beste van de Verenigde Staten hoort. Verder noordwaarts ligt de zandstenen grot Devil’s Punchbow, waarvan  het plafond is ingevallen, het unieke natuurreservaat Cascade Head, Tillamook State Forest en een prachtig stukje regenwoud dat grenst aan de kust nl. Oswald West State Park. De rit eindigt aan Cannon Beach, één van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. Vlak voor de kust ligt Haystack Rock, een bijna 72 meter hoge monoliet die uit de zee rijst en vooral bij zeevogels zeer geliefd is als broedplaats.

Cannon Beach

DAG 12 & 13: CANNON BEACH - PORTLAND : +/- 130 KM

Portland is een prettig gestoorde stad met een hoge cultuur-, muziek-, kunst- en uitgaansleven scène. Met maar liefst 65 brouwerijen, talrijke wijnhuizen, wijnbars, restaurants, musea, boetieks,… komt de innerlijk mens hier heel goed aan zijn trekken. De stad is omgeven door natuur, zoals de Rose Garden en het Mount Tabor Park. Hier zal u de laatste nacht van uw reis doorbrengen.

Portland

DAG 14: PORTLAND - BRUSSEL

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport, Zaventem.

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport, Zaventem. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.