Rocky Mountains in Depth

CANADA

 • Reistijd: begin juni tot eind september
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Edmonton
 • Jasper National Park
 • Icefield Parkway
 • Yoho National Park
 • Lake Louise
 • Lake Moraine
 • Banff National Park
 • Calgary

Reisprogramma

DAG 1 & 2: BRUSSEL - EDMONTON

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Edmonton. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw hotel in Edmonton. Het gezicht van de hoofdstad van Alberta, Edmonton, wordt grotendeels bepaald door de North Saskatchewan River. Langs de oevers liggen twintig grote parken, die samen de River Valley Parks vormen; het grootste stadspark van Noord-Amerika. In de parken vind je onder andere Fort Edmonton Park en de Valley Zoo. ‘s Zomers zijn er in Edmonton veel festivals en wordt de stad omgedoopt tot ‘Festival City’.

DAG 3 & 4 & 5 & 6: EDMONTON – JASPER : +/- 365 km

Tussen de provincies British Columbia en Alberta liggen de majestueuze Rock Mountains. De Canadian Rocky Mountains is een aaneengesloten gebied met 4 nationale parken nl. Banff, Jasper, Kootenay en Yoho National Park. Met zijn 3954 meter is Mount Robson hier de hoogste berg. Het landschap van de Rockies bestaat uit honderden bergtoppen, gletsjers, meren, watervallen, diepe canyons en alpenweiden. Het eerste nationale park op uw reis is Jasper. Het is de ideale uitvalsbasis om de omringende natuur te verkennen zoals Maligne Lake, The Athabasca en Sunwapta Falls,  Maligne Canyon, Medicine & Maligne Lakes,… Bovendien kan u met de Jasper Skytram naar Whistlers Mountain van waar u op een hoogte van 2500 meter een prachtig zicht heeft over de Rocky Mountains. Deze plek is ook een paradijs voor wandelaars. Een beetje meer adrenaline krijg je tijdens een wildwaterrafting op de Sunwapta River.

Jasper

DAG 7 & 8 : JASPER – ICEFIELD PARKWAY – YOHO NATIONAL PARK : +/- 265 KM

The Icefield Parkway is een 230 kilometer lange highway die door het mooiste en hoogste gebied van de Rocky Mountains loopt. Ongeveer 100 km van Jasper ligt het Columbia Icefield waar u van half april tot half oktober een tocht kan maken met speciale snowbussen op de Athabasca Glacier. Vanop de Glacier Skywalk loopt u op een hoogte van 280 meter over een glazen brug, van waarop u de omliggende valleien en watervallen kan bekijken. Rij verder en geniet van het omliggende gebergte. Maak een stop aan  Peyto Lake  met zijn ijsblauwe kleur. Neem tijdig de afslag op de TransCanada Highway 1 en rij verder richting Field gelegen in de provincie British Columbia. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de Takakkaw Falls. Met een hoogte van 254 meter behoort deze tot de hoogste van Canada. Net voorbij Field kan u afslaan naar Emerald Lake, gelegen in het Yoho National Park. Het park staat bovenal bekend om haar helderblauwe gletsjermeren en hoge watervallen.

Icefield Parkway
Yoho National Park

DAG 9 & 10 & 11 & 12: YOHO NATIONAL PARK – LAKE LOUISE – BANFF : +/- 95 KM

Rij terug naar de provincie Alberta via TransCanada Highway 1. Op weg naar Banff komt u Lake Louise tegen, één van de mooiste en hoogst gelegen gletsjermeren van Canada. Een kleine 15 km van Lake Louise, ligt Moraine Lake in de Valley of the Ten Peaks, een plek waar de echte wandelaar aan zijn trekken komt. Een uurtje rijden hiervandaan ligt het plaatsje Banff. Banff National Park  is vooral bekend om zijn met sneeuw bedekte bergpieken, gletsjers, bergmeren, diepe dalen en beboste hellingen,… Maak gebruik van de Banff Gondola en geniet van een 360° panoramische zicht. Zij die graag  gaan wandelen kunnen gebruik maken van tientallen mogelijkheden. Een wandeling die zeker niet mag ontbreken is de Johnston Canyon & The Inkpots.

Lake Louise
Moraine Lake
Banff

DAG 13: BANFF – CALGARY : +/- 130 km

U verlaat de Rocky Mountains en rijdt verder naar de stad Calgary. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen. Leuke bezienswaardigheden in Calgary zijn de Calgary Tower, het Heritage Park en de locaties van de Olympische Spelen.

Calgary

DAG 14: CALGARY – BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

          

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.