Rhythm of the Desert

AMERIKA

 • Reistijd: begin maart tot eind oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Tucson
 • Arizona Sonora Desert Museum
 • Saguaro National Park
 • San Xavier del Bac
 • El Paso
 • Big Bend National Park
 • Carlsbad Caverns
 • Roswell UFO
 • Santa Fe

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - PHOENIX

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Phoenix. Bij aankomst begeeft u zich naar het autoverhuurkantoor waar u de huurwagen oppikt. U rijdt verder naar uw hotel.

DAG 2 & 3 & 4: PHOENIX - TUCSON : +/- 180 KM

Tucson is één van de grootste steden van de staat Arizona en wordt omgeven door vijf bergketens. Bezoek er zeker het Spaanse fort El Presidio, Pima County Courthouse, de St. Augustine Cathedral en het Barrio Historic District met zijn gekleurde adobehuizen. Maar de stad is vooral een ideale uitvalsbasis om de omliggende woestijn van het  Saguaro National Park te bezoeken. De Saguaro is een reuze cactus die meer dan 20 meter hoog kan worden met een leeftijd van 200 jaar. De populairste periode om het park te bezoeken loopt van eind april tot juni wanneer er tientallen witte bloemen bloeien, die ’s nachts opengaan en die enkele uren na zonsopgang verwelken. Liefhebbers van de fauna en flora van de Sonora woestijn kunnen dan weer hun hart ophalen in het Arizona Sonora Desert Museum. Ten zuiden van Tuscon ligt de Mission San Xavier del Back, met een goed bewaarde missiekerk uit de 17de eeuw. Interesse in kerkhoven? Bezoek dan zeker “The Boneyard”. Hier staan duizenden oude vliegtuigen op de Davis Monathan Air Force Bace. In het Pima Air & Space Museum leert u meer bij over lucht- en ruimtevaart.

Tucson
Saguaro National Park

DAG 5: TUCSON - EL PASO : +/- 519 KM

U verlaat de staat Arizona en rijdt verder naar de stad Las Cruces, gelegen in de staat New Mexico. Las Cruces is gelegen in de vruchtbare Mesila Valley, aan de oevers van de Rio Grande, tegen de schitterende achtergrond van de Organ Mountains. In de Mesilla Valley liggen boomgaarden van pecannoten en fruit, katoenvelden en akkers. Ten zuiden ervan ligt El Paso. El Paso ligt op een hoogte van 1147 meter boven de zeespiegel in het uiterste puntje van West-Texas en grenst aan zowel Mexico als de Amerikaanse staat New Mexico. De stad, die tegenover de Mexicaanse stad Juarez is gesitueerd, ligt te midden van een streek met grote ranches, katoenplantages en tuinbouwbedrijven. El Paso en Juarez zijn door de slingerende Rio Grande van elkaar gescheiden, maar door middel van vier bruggen met elkaar verbonden. Het droge en welhaast altijd zonnige klimaat van deze streek oefent een grote aantrekkingskracht uit op vele bezoekers en mensen die hier de winter willen doorbrengen.

Las Cruces
EL Paso

DAG 6 & 7 & 8: EL PASO - BIG BEND NATIONAL PARK : +/- 507 KM

Vandaag rijdt u verder naar het uiterste zuidwesten van de staat Texas: Big Bend National Park. Dit enorm uitgestrekte nationale park ligt in de grote bocht van de machtige Rio Grande in het zuidwesten van Texas, langs de grens met Mexico. In dit gebied van 2867 km² vormen bergen een sterk contrast met woestijngebieden. Uitgestrekte woestijnen zetten zich voort tot verre horizonten; bergketens en bizarre rotsformaties rijzen abrupt op uit het omringende, vlakke, droge land en steilwandige canyons en groene, lintvormige vegetatiestroken volgen de bedding van de Rio Grande, de rivier die de internationale grens tussen Mexico en de Verenigde Staten aangeeft. Neem hier zeker de Ross Maxwell Scenic Drive, een 50 km lange panoramische weg met prachtige uitkijkpunten in het meest westelijke puntje van het park. Bezoek ook de Santa Elena Canyon, een indrukwekkende kloof van 450 meter diep; de Boquillas Canyon en Castolon waar u een wandeling kan maken door de woestijn, met uitzichten op de omliggende bergen en de woestijn.

Big Bend National Park

DAG 9 & 10 : BIG BEND NATIONAL PARK - CARSLBAD : +/- 464 KM

Verder noordwaarts, in de staat New Mexico, ligt het plaatsje Carlsbad. Bovengronds bestaat de omgeving van de Chihuanhan Desert uit een ruig, heuvelachtig terrein met een woestijnachtige flora. Maar hier gaat het meer om wat er onder de grond gelegen is: de Carlsbad Caverns. Het is één van de meest uitgestrekte en mooiste grottenstelsels ter wereld en is dan ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de grotten zijn er wandelpaden aangelegd waarmee u een groot deel van het grottenstelsel kan bezoeken. Stalagtieten, stalagmieten, druipsteenformaties en gigantische ondergrondse ruimtes in alle mogelijke vormen en kleuren dompelen u onder in de prachtige ondergrondse wereld van het Carlsbad Caverns National Park. Ongeveer 85 km ten zuidwesten van Carlsbad liggen de Guadalupe Mountains, een 80 km lange bergketen waarvan de 667 meter hoge Guadalupe Peak het hoogste punt is. De ervaren wandelaar heeft hier ruim 128 km aan wandelmogelijkheden.

Carlsbad Caverns
Guadaloupe Mountains

DAG 11: CARLSBAD - ROSWELL : +/- 125 KM

Vanuit Carslbad rijdt u verder naar de mysterieuze plaats Roswell. Roswell staat natuurlijk vooral bekend om zijn ruimtewezens, en er is op dat gebied dan ook veel te beleven in de stad. Er zijn allerlei thema-activiteiten en –gelegenheden te vinden, van cafés tot winkels tot musea. Zo is er bijvoorbeeld de International UFO Museum and Research Center en de Alien Zone, een van de beste winkels op dit vlak.

Roswell

DAG 12 & 13: ROSWELL - SANTA FE : +/- 310 KM

De rit van vandaag eindigt in één van de oudste steden van Amerika: Santa Fe. De stad ademt het oude Spaanse koloniale verleden uit. Bezoek er de Santa Fe Plaza, een historisch plein waar u de Palace of The Governors en het New Mexico History Museum terug vindt, de Barrio de Analco Historic District, een historische wijk die u een indruk geeft van hoe Santa Fe eruitzag tijdens de Spaanse overheersing en zeker Canyon Road, het creatieve hart van deze kunststad met talrijke kunstgalerieën, winkels, restaurantjes…

Santa Fe

DAG 14: SANTA FE - ALBUQUERQUE - BRUSSEL : +/- 107 KM

Lever tijdig de huurwagen binnen op het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Albuquerque. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport, Zaventem.

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport, Zaventem. Einde van de reis

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.