Search for the Silverback

OEGANDA

 • Reistijd: december, januari, februari, juni, juli, augutstus (droge seizoen)
 • Vluchten: vertrek vanuit Zaventem, Brussel met Brussel Airlines. Voor de juiste vertrekdagen contacteer ons.
 • Bezienswaardigheden:
 • Fort Portal
 • Kibale Forest National Park
 • Bigodi Wetland Sanctuary
 • Queen Elizabeth National Park
 • Bwindi National Park
 • Bwindi Impenetrable Forest
 • Lake Mburo National Park

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL - ENTEBBE

Vertrek met regelmatige directe lijnvlucht van Brussels Airlines naar Entebbe, Oeganda. Bij aankomst wordt u verwerlkomd door de lokale correspondent die een private transfer regelt naar uw hotel. Overnachting.

DAG 2: ENTEBBE - KIBALE FOREST : +/- 370 km (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

Na het ontbijt vertrek u met uw Engelstalige gids/chauffeur per 4×4 landcruiser vanuit Entebbe en rijdt u verder richting Fort Portal met lunch onderweg. Je rijdt door de heuvels van de Grote Rift Vallei door zeer typische Afrikaanse dorpen en schitterende landschappen! Het mooie stadje Fort Portal ligt in de schaduw van de legendarische Mountains of the Moon en is beroemd om de vele theeplantages.

DAG 3: KIBALE FOREST (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

Na het ontbijt staat er in de voormiddag een sensationele chimpansee trekking op het programma in het Kibale Forest. Kibale Forest National Park is een van de prachtigste en meest adembenemende wouden in Oeganda en de thuisbasis  is van het grootste aantal primaten in Oost-Afrika, waaronder de bedreigde chimpansees, de rode franjeaapjes en de L’Hoëstmeerkatten. Je treft er ook : de bosolifant, buffels, antilopen en heel wat vogelsoorten aan. In de late namiddag begeleide natuurwandeling door het Bigodi-wetland. Het aan Kibale grenzende moerasgebied Bigodi Swamp is een paradijs voor de vogelliefhebber. Je vindt er tevens de primaten en ander wild dat zich vrij tussen Kibale en Bigodi beweegt. Bigodi Swamp Walk is een initiatief van de lokale gemeenschap en staat bekend om zijn rijke diversiteit aan vogels en primaten. Het pad en de promenade lopen misschien overstroomd en modderig na zware regenval en rubberlaarzen worden aanbevolen Let op! Het wandelpad kan soms overstroomd zijn en modderig na zware regenval en rubberlaarzen worden aanbevolen. De wandeling is ongeveer 4 km lang en duurt 3-4 uur wordt begeleid door lokale gemeenschapsgidsen. Alle opbrengsten van het ecotoerisme gaan terug naar de gemeenschap, een beschermingsproject dat de moeite waard is om te ondersteunen.

DAG 4: KIBALE FOREST - QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK: +/- 200 km (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

Na het ontbijt verken je het gebied van de kratermeren die in de omgeving van Kibale Forest liggen. Het landschap ten zuiden van Fort Portal is bezaaid met pittoreske kratermeren, zo’n 400 meter diep. Deze kratermeren zijn adembenemend mooi om te zien: in de omgeving vind je verschillende van die kratermeren, dorpjes, theeplantages en watervallen. Op een heldere zonnige dag kan men soms ook de hoogste Afrikaanse bergketen, de Rwenzori Mountains of the Moon, in de verte zien. De kratermeren zijn vrij recentelijk ontstaan, slechts 8.000-10.000 jaar geleden. Deze serene, schilderachtige meren werden veroorzaakt door hevige vulkanische activiteit, exploderende as en rotsen van heinde en verre.  Het zijn biotopen voor apen, tropische vogels en andere prachtige bezienswaardigheden.

Vertrek naar Queen Elizabeth National Park en de lodge waar u de volgende 2 nachten zal verblijven. In de late namiddag vertrek u op uw eerste safari in het Queen Elizabeth National Park. Het Queen Elizabeth National Park van bijna 2000 km² grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Het wildpark is het meest wildrijke van Oeganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen aan, waaronder de Uganda Kob (een antiloop die aan de impala doet denken). De mannetjes houden er een harem van zo’n twintig vrouwtjes op na en verdedigen hun gebied vurig tegen mededingers. Het zuidelijk deel van het park bij Ishasha is vooral in trek vanwege zijn boomklimmende leeuwen, die in de bovenste takken van oude vijgenbomen huizen. Een ongebruikelijke gewoonte voor leeuwen.

DAG 5: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

De dag begint vroeg met een ochtend safari in het paringsgebied van de Uganda Kobs. We zoeken naar leeuwen, olifanten, buffels en andere wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. ’s Middags gaan we op boottocht op het Kazinga-kanaal, een natuurlijk kanaal tussen Lake Edward en Lake George. Dankzij de talloze vogels, de olifanten, buffels en honderden nijlpaarden die afkoelen aan de oevers, zal deze cruise zeker een van de hoogtepunten van uw safari zijn

DAG 6: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK - BWINDI NATIONAL PARK: +/- 225 km (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

Na je ontbijt vertrek  je naar het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park (Ishasha), voor een safari op zoek naar de boom klimmende leeuwen. Het is een prachtige safari met het Rwenzori-gebergte aan de rechterkant en de groene vallei aan de linkerkant. Daarna verlaat u het zuidelijke deel van Queen Elizabeth en rijdt u richting het Bwindi National Park.  De schilderachtige route loopt door een groen landschap terwijl u langs traditionele boerderijen passeert. Biwindi National Park is bekend om zijn buitengewone biodiversiteit, waar naast een enorm vogelbestand, vlinders en verschillende bedreigde diersoorten, vooral de berggorilla als trekpleister fungeert.  Hier leeft zowat de helft is van het aantal berggorilla’s  ter wereld, en vind je tevens  Afrika’s oudste bevolkingsgroep: de Batwa-gemeenschap. In hun nederzettingen leven ze op een duurzame manier in harmonie met hun omgeving.

Dag 7: BWINDI NATIONAL PARK - GORILLA TREKKING (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

Vandaag staat wellicht het hoogtepunt van de reis op het programma. We maken een lange trekking naar het leefgebied van de gorilla’s begeleid door ervaren rangers. Opgelet: deze trekking gebeurt over steile hellingen en vaak in modderige omstandigheden, afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar het is een onvergetelijk avontuur om deze dieren te zien eten, spelen, rusten…

DAG 8: BWINDI NATIONAL PARK - LAKE MBURO NATIONAL PARK: +/- 250 km (ONTBIJT - LUNCH - DINER)

Na het ontbijt check out en vertrek naar Lake Mburo. Bij aankomst lunch en daarna  wat tijd om te ontspannen en daarna boottocht op het Mburo Meer. Lake Mburo National Park herbergt enkele bijzondere diersoorten onder de takken van haar hoge acaciabomen. Deze bossen zijn de plaats bij uitstek om de gigantische eland antilope te zien, net als de topi, de buffel, de impala en meer dan 300 vogelsoorten. Het is een eerder klein, onbekend park, dus massatoerisme zal je hier zeker niet meemaken.

DAG 9: LAKE MBURO NATIONAL PARK - ENTEBBE - BRUSSEL

Vandaag staat er nog een vroege bushwalk in  het Lake Mburo National Park. Na het ontbijt terugrit naar  Entebbe. Onderweg  stop aan de evenaar. Bij aankomst in Entebbe en afhankelijk van het aankomstuur heeft u nog even tijd voor wat shopping of u kan ook gewoon wat rusten in de dagkamers die er zijn voorzien alvorens er een transfer naar de luchthaven wordt geregeld.

DAG 10: BRUSSEL

Aankomst in Brussel of Amsterdam. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Praktische info

 • Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retour
 • Visum voor Oeganda:
 • Inenting tegen gele koorts is verplicht
 • Inentingen tegen dyfterie, tetanus, polio en cholera zijn aangeraden
 • U reist in malariagebied, gelieve dan ook het tropisch instituut te Antwerpen te contacteren
 • Maatregelen tegen het Covid 19 virus zullen bij vertrek tijdig worden medegedeeld

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte ? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.