Searching The Big 5 of Costa Rica

COSTA RICA

 • Reistijd: december tot april
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport, Schiphol Amsterdam of Charles de Gaule, Parijs
 • Bezienswaardigheden:
 • Irazu Volcano
 • La Selva Sarapiqui
 • Boca Tapada
 • Arenal
 • Tenorio
 • Manuel Antonio
 • Playa Uvita
 • Corcovado National Park
 • San Gerardo De Dota

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG - SAN JOSE

Vertrek per regelmatige vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs CDG. Bij aankomst in San José vervult u eerst de douaneformaliteiten. Na het oppikken van de bagage wordt er een private transfer naar uw hotel in San José of omgeving geregeld waar u zal overnachten.

DAG 2 & 3 & 4: SAN JOSE - IRAZU VOLCANO - SARAPIQUI: +/- 170 km

Ontbijt. De huurwagen wordt afgeleverd aan uw hotel. Vandaag rijdt u eerst oostwaarts naar het Irazu Volcano National Park (+/- 50 km, duur +/- 1 ½ uur). Deze berg is een van de beroemdste van Costa Rica en zelfs een van de beroemdste vulkanen ter wereld. Het is de hoogste actieve vulkaan in Costa Rica, evenals de grootste van het land, met een hoogte van 3432 meter en 500 vierkante kilometer aan de basis.

Irazu Volcano

Na het bezoek aan de vulkaan rijdt u terug naar beneden en gaat de rit verder noordwaarts richting Puerto Viejo de Sarapiqui. Puerto Viejo de Sarapiqui heeft zijn naam te danken aan de twee rivieren, Rio Puerto Viejo en Rio Sarapiqui, die vlakbij het dorpje samenkomen. U kan hier o.a. een bezoek brengen aan het La Tirimbina Rainforest Service. Een tocht met de Rain Forest Arial Tram is zeker en vast ook de moeite. En een bezoek aan het 27 km noordwaarts gelegen La Selva Biological Station mag ook niet ontbreken op het programma.

DAG 5 & 6: SARAPIQUI - BOCA TAPADA: +/- 60 km

Ontbijt. Een korte rit brengt u naar het plaatsje Boca Tapada en de Maquenque Eco Lodge, gelegen in het gelijknamige Maquenque Wildlife Refuge. Het Maquenque Wildlife Refuge werd opgericht in 2005 en is een van de weinige overgebleven nestplaatsen van de bedreigde grote groene ara. Het ligt ten noorden van Boca Tapada en dicht bij de monding van de Rio San Carlos, op de grens met Nicaragua, in de noordelijke laaglandregio van Costa Rica.

Er worden begeleide dag- en nachtwandelingen in het regenwoud georganiseerd, bootexcursies met raft op de San Carlos Rivier op zoek naar krokodillen, waterschilpadden, vleermuizen, ijsvogels,..

Maquenque Wildlife Refuge

DAG 7 & 8: BOCA TAPADA - LA FORTUNUNA - ARENAL: +/- 85 km

Ontbijt. De reis gaat verder naar de streek van Arenal. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de Poas Vulkaan. Het regenwoud dat deze vulkaan omringt, herbergt een hele eigen vegetatie, resistent aan de extreem hoge PH-waarden van de vulkaan.

Poas Volcano

Een absolute aanrader is een bezoek aan de Mistico Arenal Hanging Bridges. Dit prachtige, milieuvriendelijke project in de buurt van de Arenal-vulkaan biedt een reeks paden die in totaal 3,2 kmbeslaan, zodat u het regenwoud vanuit een vogelperspectief kunt zien! Je natuurgids leert je over de Costa Ricaanse cultuur, geschiedenis en natuur, terwijl je onderweg wijst op verschillende soorten planten, dieren en vogels. U wordt hier begeleid door een ervaren gids.

Mistico Arenal Hanging Bridges

Andere mogelijkheden zijn een begeleide wandeling aan het Volcano National Park, de prachtige Cataratas Fortuna waar u aan de voet van de waterval kan zwemmen of in de rivier;  of een bezoek aan de warmwaterbronnen van Tabacon. Bezoek ook de Cataratas Fortuna. Deze prachtige waterval in het regenwoud in de buurt van de rand van het Arenal-vulkaanpark wordt beheerd door een lokale gemeenschapsontwikkelingsgroep. De glibberige trailwandeling door de kloof is vervangen door metalen treden en aan het eind wordt je beloond met een natuurlijk zwembad onder de watervallen, perfect voor een duik op een warme dag.

Arenal Volcano
Warmwaterbronnen Tabacon
Cataratas Fortuna

DAG 9 & 10: LA FORTUNA - ARENAL - TENORIO : +/- 75 km

Ontbijt. U verlaat Arenal en rijdt verder door naar de streek van Tenorio, befaamd om zijn Nationaal Park en het helderblauwe water van de Rio Celeste. Dit park beschikt over unieke bezienswaardigheden, zoals bossen, plantensoorten zoals orchideeën, bromelia’s en varens, en tevens thermaal water. Het is heerlijk om in het water van deze hemelsblauwe rivier te liggen, en de natuurlijke omgeving van dit park te beschouwen. De Tenerio vulkaan werd onlangs toegevoegd aan de nationale parken van Costa Rica, en heeft een eigen vulkanische geologie. Miravalles is beroemd om zijn hoogste piek in de Cordillera de Guanacaste en de warme zwavelbaden en borrelende modderpoelen in de omgeving.

Aanrader: neem deel aan de Night Tour at Tapir Valley.

Tijdens deze tour kun je de nachtgeluiden van de ecosystemen horen en de natuur in al zijn glorie ervaren. Je zicht raakt eraan gewend om in het donker te zijn en ook  zult  u in staat zijn om zelfs de kleinste wezens in het bos te spotten. U zult veel insecten, amfibieën en zoogdieren zien die overdag moeilijk te spotten zijn. U kunt kikkers, slangen, spinnen, slapende vogels, kinkajous en andere dieren zien. En hoewel waarnemingen van de bedreigde Baird’s tapir zeldzaam zijn, is het dier een nachtdier, en het vinden van bewijs van aanwezigheid is vooral ’s nachts opwindend als je weet dat het actief is in het bos, net als jij.

DAG 11 &12: TENORIO - MANUEL ANTONIO: +/- 260 km

Ontbijt. Vervolg van de reis naar Manuel Antonio. Hier liggen ongetwijfeld de meest weelderige stranden van Costa Rica, geflankeerd door dik beboste heuvels. Het Manuel Antonio National Park beschermt bovendien de bijzondere formatie van Punta Catedral, alsook mangroven, een eilandengroep, en een tropisch woud. Bezoekers kunnen hier wandelen over de bospaden om het wildleven te observeren. Favoriete activiteiten in deze streek: zee kajakken naar Isla Damas, paardrijden naar de Tocori watervallen, een dolfijnentour, peddelen langs de kust, wandeltochten door het Manuel Antonio National Park of sportvissen in Quepos.

Aanrader: breng een begeleid bezoek aan het Manuel Antonio National Park. Bezoekers hebben de mogelijkheid om een duik te nemen in het warme water, te wandelen over  bospaden en de overvloedige dieren in het wild te observeren, zoals doodshoofdaapjes, wasberen, neusberen en luiaards. Keer tegen het middaguur terug naar je hotel.

Aanrader: Ocean Kayaking & Snorkeling: Deze tour is de perfecte keuze voor diegenen die geïnteresseerd zijn in nat worden en de natuur willen zien!. U kayakt ongeveer 2 ½ uur (retour), langs eilanden en inhammen waar u tal van zeevogels en hun broedgebieden kunt observeren en bewonderen. Halverwege je route stop je bij een prachtige verborgen baai om uit te rusten en te genieten van een verfrissende snack. U kunt profiteren van de pitstop van 30 minuten om te snorkelen aan deze afgelegen kustlijn die de naam Bisanz-strand draagt.

Manuel Antonio

DAG 13 & 14 & 15 : MANUEL ANTONIO - PLAYA UVITA: +/- 70 km

Ontbijt. U verlaat Manuel Antonio en rijdt verder zuidwaarts langs de kust naar Playa Uvita, een fijn backpack-dorp in het zuiden van Costa Rica, waar minder toeristen en mooie groene landschappen zijn. Het is een bekend vanwege het walvissen spotten, mooie stranden met volle zonsondergangen. Het dorp zelf is een mix van onverharde en verharde wegen met overhangende bomen, veel wilde dieren en kleine cafés en verborgen restaurants. Bezoek er de El Pavon waterval, de Nauyaca watervallen, Dominical en het Marino Ballena National Park.

Aanrader: Boat Tour in the Marino Ballena Marine Park: Deze interessante tour van een halve dag geeft ons een algemeen beeld van enkele van de belangrijkste hoogtepunten van het gebied. De tour vertrekt vanaf het strand van Punta Uvita en bezoekt de beroemde Punta Uvita Whale Tale, Ballena Island, Tres Hermanas Islets en Ventana Sea Caves. Tijdens de tour zoeken we naar bultruggen en grienden en naar drie verschillende soorten dolfijnen. Als je de kans krijgt, kun je de bultruggen zien en horen en/of de acrobatische vertoningen van de dolfijnen observeren. We bezoeken ook de koraal- en rotsriffen om te snorkelen en de prachtige zeedieren te observeren.

Playa Uvita

DAG 16 & 17 & 18: PLAYA UVITA - SIERPE - CORCOVADO NATIONAL PARK: + 60 km

Ontbijt. Vertrek tijdig naar de haven in het plaatsje Sierpe  waar u als voetpassagier de ferry neemt naar Drake Bay, gelegen nabij het Corcovado National Park.  Dit is een van Costa Rica’s mooiste natuurgebieden! Het park herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan planten- en dierenleven, evenals enkele van de mooiste landschappen van het land. Je kunt regenwouden, rivieren en stranden verkennen en zelfs enkele van de iconische bewoners van het park spotten, zoals brulapen en luiaards. Dit is namelijk het laatste grote tropisch regenwoud in Midden-Amerika. De verbazingwekkende biodiversiteit van Corcovado en de vele wandelpaden van het park trekken al jaren bezoekers die op zoek zijn naar een uniek stuk natuur.


Corcovado National Park

Aanrader: volledige dag bezoek aan het Corcovado National Park: Een maagdelijk en ongekend oord, dat zelfs bij het merendeel van de Costa Ricanen niet bekend is. Een web van 1.600km rivieren en natuurlijke kanalen baant zich een weg doorheen het primitieve regenwoud. Een waar paradijs met 139 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten tussen 100 diversiteiten in bomen, planten en bloemen. Corcovado is de grootste broedplaats voor de geelvleugelara, en verschillende soorten zeldzame reuze katten en reptielen worden er beschermd. Het is ongetwijfeld het meest spannende natuurpark van Costa Rica, met zijn vier ranger stations en zijn ongeschonden terreinen.

Aanrader: Dolphin Encounters: Tijdens deze once-in-a-lifetime ervaring krijg je de kans om enorme groepen dolfijnen, walvissen en ander zeeleven te observeren in hun natuurlijke wateromgeving. Je wordt vaak omringd door honderden dolfijnen, vele malen duizenden Pantropic Spotted Dolphins, omdat ze verbazingwekkend luchtgedrag vertonen, zoals springen, spionagehoppen,… We kunnen interacties op geen enkel moment garanderen. Deze dieren zijn allemaal wild en vrij om te komen en gaan wanneer ze willen. Vanwege de grote hoeveelheid zeeleven in het gebied is de kans echter groot dat u dolfijnen en soms walvissen tegenkomt. De lunch wordt op de boot geserveerd en al je snorkelspullen zijn aanwezig.

DAG 19 & 20: CORCOVADO - SIERPE - SAN GERARDO DE DOTA: +/- 170 km

Ontbijt. U neemt tijdig de ferry terug naar Sierpe.  U rijdtverder naar San Gerardo de Dota.In het plaatsje San Gerardo de Dota. Reizigers komen hier om door de ongerepte wildernis te wandelen en enkele van de meest overheersende flora en fauna van de regio te bekijken. Dit schilderachtige dorp is een van de mooiste van  de regio rond San Jose. Een van de meest populaire redenen waarom reizigers naar San Gerardo de Dota komen is de mogelijkheid om vogels te spotten. Het omringende nevelwoud is een toevluchtsoord voor zowel vogels als een grote verscheidenheid aan insectensoorten, die beide waarschijnlijk hand in hand gaan.

Aanrader: Early Morning Quetzal & Birdwatching Tour: Geniet van een vroege ochtendtour van 2 uur om de prachtige Quetzal-vogel te spotten, die wordt beschouwd als de heilige vogel van de Maya’s. De quetzalvogel leeft in het nevelwoud van de San Gerrado de Dota en is een van de hoogtepunten voor elke bezoeker die naar dit gebied komt. Het gebied staat ook bekend om de grote hoeveelheid verschillende vogelsoorten.

Aanrader: Guided Flora and Fauna Tour in the Dantica Forest Reserve: Geniet van de paden van het privébosreservaat langs de rivier de ´´Ojo de Agua´´, een van de helderste rivieren in Midden-Amerika, en loop onder oude eiken door en leer over de vele plantensoorten zoals bromelia’s, orchideeën, varens en mossen . Ga door natuurlijke open plekken, secundair en primair eikenbos om u een beter inzicht te geven in hoe regeneratie werkt.

San Gerardo de Dota

DAG 21: SAN GERARDO DE DOTA - SAN JOSE: +/- 100 km

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Manuel Antonio naar San Jose, waar we u laten verblijven net buiten de stad. Hier kan u de laatste nacht verblijven in het prachtige Xandari Resort & Spa. U levert dan ook hier de huurwagen terug af aan het hotel. Geniet van de prachtige omgeving van het hotel en geniet van je laatste dag in Costa Rica. Voor morgen is er een private transfer voorzien naar de luchthaven van San Jose.

DAG 22: SAN JOSE - BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG

Er wordt tijdig een private transfer geregeld naar de luchthaven van San José. Vertrek per regelmatig lijnvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs CDG.

DAG 23: BRUSSEL OF AMSTERDAM OF PARIJS CDG

Aankomst in Brussel, Amsterdam of Parijs CDG. Einde van de reis

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.