South West Australia

AUSTRALIË

 • Reistijd: maart, april, mei, september, oktober
 • Vluchten: dagelijkse vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Perth
 • Rottnest Island
 • Lancelin Sanddunes
 • Pinnacles Desert
 • Margaret River
 • Leeuwin Naturaliste National Park
 • D’Entrecasteaux National Park
 • Walpole Narlup National Park
 • William Bay National Park
 • Albany
 • Torndirrup National Park
 • Stirling Ranges
 • Wave Rock

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - PERTH

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar  Perth. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3 & 4: PERTH & OMGEVING

Bij aankomst in Perth vervult u eerst de douaneformaliteiten. Daarna neemt u een taxi naar uw hotel in Perth. Dit is veruit de grootste stad van Western Australia. Ze is gelegen aan de Swan River en wordt in het noorden en het westen begrensd door de Darling Range. Ondanks dat deze stad de meeste geïsoleerde is ter wereld blijft het een aangename plaats om te bezoeken. Het is de ideale uitvalsbasis om het historische centrum van Fremantle te bezoeken met leuke musea, kunstateliers en natuurlijk South Terrace, ook wel de “Strip” genoemd. Hier vindt u talrijke restaurantjes, terrasjes, gezellige pubs, met in de straten straatmuzikanten en straatartiesten.

Ongeveer 18 km voor de kust van Perth, in de Indische Oceaan ligt Rottnest Island. Op dit eiland leven quokka’s (kangoeroe-achtige buideldieren). Vanuit Perth kan u de trein nemen naar Fremantle vanwaar een high speed ferry naar Rottnest Island vaart. Het eiland is 11 km lang en heeft een breedte van maximaal 5 km. Er rijden nauwelijks auto’s op Rottnest Island. Het eiland kan het best per fiets worden verkend (ter plekke te huren). U kunt fietsen naar afgelegen baaien en vanaf 63 stranden gaan zwemmen rondom het rustige Rottnest Island. Geniet van fantastische uitzichten en wandel naar de zoutmeren. Wilt u liever de onderwater-wereld ontdekken? Volg dan de snorkelroute bij Parker Point waar diverse scheepswrakken liggen.

Facultatieve excursie: Daguitstap Pinnacels Desert: U verlaat Perth en steekt de Swan River over en rijdt verder naar de Swan Valley en het Caversham Wildlife Park. Hier  kan u een stop  maken en kan u koala’s en kangoeroes voederen. Vervolg van de rit verder noordwaarts naar het kleine vissersdorp Lancelin dat u even bezoekt. Daarna gaat het verder naar de zandduinen waar u de kans krijgt om te “Sand Boarden”. Na deze sportieve activiteit is het tijd om via desolate wegen het “wildflower county” waar regelmatige wilde  kangoeroes en emoes vertoeven. Tijdens de maanden augustus tot december heb je hier overvloedig wilde bloementapijten. Rond de middag  komt u dan eindelijk aan  bij de ‘Pinnacles Desert’, gelegen in het Nambung National Park. De vlakke zandwoestijn hier wordt onderbroken door bijzondere kalkstenen pilaren, ‘Pinnacles’, van zo’n 10 centimeter tot wel enkele meters hoog. Zie dat u comfortabele schoenen aan heeft om hier rond te wandelen en te fotograferen.

DAG 5 & 6: PERTH - GNARABUP BEACH / MARGARET RIVER : +/- 270 km

Vandaag haalt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder via de Kwinana Freeway en de Russell Highway richting Margaret River. De Margaret River-streek staat bekend als een van de beste wijnregio’s van Australië. Verder staat Cape Leeuwin op het programma, het zuidwestelijke punt van Australië waar de Indian & Southern Ocean samenkomen. U verblijft in Gnarabup Beach.

Margaret River ligt ongeveer 9 km voor de kust. Het plaatsje heeft ongeveer 4500 inwoners en leeft van de wijnbouw en het toerisme. Jaarlijks trekt de regio zo’n 500.000 toeristen. De meeste wijngaarden liggen tussen de Bussell Highway en de schilderachtige Cave Road. Als u genoeg heeft van de geneugten van de wijnkelders kunt u uw smaakpapillen verder laten verwennen in één van de talrijke sublieme restaurants tussen de wijngaarden. De combinatie van bekroonde chefs en verse, smakelijke ingrediënten betekent dat er altijd iets heerlijks op tafel komt.

Gnarabup Beach ligt centraal gelegen tussen het noordelijke en het zuidelijke gedeelte van Cape Leeuwin Naturaliste National Park. Dit 120 km lange natuurpark strekt zich uit van Bunker Bay en Cape Naturaliste in het noorden tot aan Cape Leeuwin en Augusta in het zuiden. De kustlijn van de twee kapen bestaat uit ruige kliffen, zoals Canal Rocks en de Sugarloaf Rock. U kunt prachtige wandeltochten maken op de mooi aangelegde wandelpaden. Tussen de kliffen en kapen vindt u diverse baaien en stranden. Eén van de meer beschutte plaatsen langs de kust is Prevelly Park.

DAG 7: GNARABUP BEACH - PEMBERTON : +/- 125 km

De rit van vandaag neemt u mee naar het plaatsje Pemberton. Pemberton maakt samen met Manjimup in het noorden en Walpole, 140 km verderop aan de kust, deel uit van de Southern Forests Region. Het aantrekkelijke stadje werd in 1913 gebouwd voor houtvesters en heeft de oorspronkelijke sfeer bewaard. In de nationale parken rond de stad vindt u een aantal van de grootste en oudste bomen ter wereld. Er staan vooral hoge karri’s, maar er zijn ook jarrah’s en marri’s. In het Warren National Park in het zuidwesten staan bomen van 89 m hoog. Ongeveer 30 km van Pemberton ligt het D’Entrecasteaus National Park. Het is 130 km lang en beslaat een heel divers en grotendeels ongerept gebied van ongeveer 115.000 ha. Het omvat enorme zandduinen, kalksteenrotsen en witte zandstranden. In het binnenland liggen meren, moerassen, de Shannon, Donnelly en Warren River, heidevelden en stukken karri- en jarrabos. De plaatselijke fauna omvat onder andere een klein aantal quokka’s, chuditch, ringtail, brushtail en pygmy possums, wallaby’s en buideldassen.

DAG 8: PEMBERTON - WALPOLE : +/- 142 km

De reis gaat verder naar Walpole. Nabij dit plaatsje ligt het Walpole Nornalup National Park bekend om zijn hoge karri- en tinglebomen. Hier kan u een bezoek brengen aan de Valley of The Giants. Bekijk  tijdens de Valley of the Giants Treetop Walk deze torenhoge bomen vanuit de lucht en verken daarna de massieve, knoestige stammen vanaf de Ancient Empires promenade op de grond. De grootste bezienswaardigheid is de bijna helemaal door land omsloten Nornalup Inlet, die door Frankland en de Deep River gevoed wordt.

DAG 9 & 10: WALPOLE - ALBANY : +/- 120 km

Verder oostwaarts ligt het plaatsje Denmark. Op weg hier naar toe kan u een stop maken in het William Bay National Park. Dit natuurpark heeft  mooie bossen, meertjes, een prachtig duingebied en zandstranden. De hoogtepunten van het park zijn Greens Pool, Elephant Rocks, Tower Hill, Madfish Bay en Waterfall Beach. Neem tussen het wandelen een pauze om te zwemmen in Peaceful Bay en de Greens Pool.

Denmark is gelegen  aan de Denmark River met zijn authentieke houten brug en de ruime aanwezigheid van oorspronkelijke vegetatie. Deze groeit tot tussen de bebouwing geeft het dorp een pittoresk aanzien. Her en der staan gebouwen die herinneren aan de pionierstijd, zoals de geheel uit hout opgetrokken Anglican Church, het oudste nog bestaande gebouw van Denmark aan de Strickland Street, de huidige winkelstraat.

Vervolg naar Albany, een stad die gesticht is in 1826 en daarmee de oudste Europese permanente nederzetting is in West-Australië. Het is een oud havenplaatsje met een aantal historische gebouw en musea. Ten zuiden van het stadje strekt zich het Torndirrup schiereiland uit, een natuurpark dat zeker een bezoek waard is. De oceaan beukt hier zwaar in op de zeekliffen, waardoor mooie rotsformaties zijn ontstaan, zoals de Gap en Natural Bridges. Bijzonder mooi is het uitzicht ’s avonds bij ondergaande zon.

DAG 11: ALBANY - STIRLING RANGES - AMELUP : +/- 150 km

85 km ten noorden van Albany liggen de Stirling Ranges. Deze bergketen stijgt plotseling op uit het licht heuvelachtige landschap eromheen. De Stirlings Ranges bestaan uit meer dan een dozijn abrupt oprijzende toppen van meer dan 750 meter hoog. Rij via Mount Baker noordwaarts naar Kenderup. Via de Red Gum Pass Road rijdt u naar de westkant van het Stirling Range National Park. De Stirling Range Drive, een rit van 42 km door het midden van het park, is een van de mooiste bergritten die Australië kent. Vanaf de gemarkeerde uitkijkpunten bij de Mondurup Peak en de Mount Magog is het uitzicht op het gebergte erg fraai. Voor liefhebbers van wilde bloemen is het een schitterende rit. Er zijn in dit gebergte meer dan 1500 soorten geteld. De hele Stirling Range is een wandelparadijs. Vanaf de parkeerterreinen beginnen veel gemarkeerde paden. Ten noorden van het park ligt het plaatsje Amelup waar u kan overnachten.

DAG 12: AMELUP - HYDEN : +/- 260 km

De reis gaat verder noordwaarts naar het plaatsje Hyden. Hier vlakbij ligt één van de bekendste “icoons” van West Australië, de Wave Rock. Deze 110 meter lange rotsformatie heeft de vorm van een 15 meter hoge oceaangolf. Het effect is vergroot door de verticale lijnen die ontstaan zijn door hier vanaf sijpelend regenwater. Bezoek in de onmiddellijke omgeving van Wave Rock ook rotsformaties met namen als Breakers, Hippo’s Yawn en the Humps.

DAG 13: HYDEN - PERTH : +/- 335 km

Het zuidwesten van Western Australia is een zeer dun bevolkte, vlakke en erg dorre streek. Tussen Hyden en Perth, wat ongeveer 4 uur rijden is over de Brookton Highway, passeert u stadjes als Brookton, Corrigin en Kondinin door een gebied dat bekend staat als de graanschuur of de Wheatbelt van Australië. De rit eindigt in de stad Perth.

DAG 14: PERTH - DUBAI

Lever tijdig de huurwagen binnen bij het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Perth. Vertrek met een internationale vlucht van Emirates naar Dubai. Aankomst volgende dag.

DAG 15: DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai dient u van vlucht te wijzigen met bestemming Brussel. Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

VERLENGINGEN

Deze reis kan steeds verlengd worden door gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Voor meer informatie dient u contact op te nemen met Inforeizen.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.