Tanzania: The Ark of Noah

TANZANIA

 • Reistijd: het ganse jaar door, maar van streek tot streek kan dit wijzigen. Gelieve Inforeizen hiervoor te contacteren.
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Amsterdam, Schiphol International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • West Kilimanjaro
 • Sinya Private Game Reserve
 • Tarangiri National Park
 • Lake Manyara National Park
 • Lake Eyasi & Hadzabe stam
 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro Crater

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL OF AMSTERDAM - ARUSHA / KILIMANJARO

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Arusha, Kilimanjaro Airport. Bij aankomst staat de lokale correspondent u op te wachten en helpt u met de douaneformaliteiten. Gezien het late uur staat er vandaag niets meer op het programma. U wordt overgebracht naar uw hotel.

Overnachting in het Lake Duluti Serena Hotel of The Arusha Coffee Lodge.

DAG 2 & 3: ARUSHA - WEST KILIMANJARO - SINYA PRIVATE GAME RESERVE : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw private Engelstalige gids/chauffeur. De rit gaat verder naar de westelijke heuvelruggen van Mount Kilimanjaro. Op weg naar uw overnachtingsplaats rijdt u door het Sinya Private Game Reserve waar u reeds in contact komt de prachtige natuur en het wildleven dat Tanzania te bieden heeft.  In Sinya Game Reserve treft u alle dieren aan die u zou verwachten in een Oost Afrikaans wildpark, vooral veel herbivoren zoals zebra, wildebeest (gnoe), Thomson’s en Grant’s gazelle, Masai giraffe, eland, kudu en oryx. In Sinya Game Reserve leven een aantal zeer grote olifanten mannetjes van meer dan 50 jaar oud met gigantische slagtanden. Lunch in het tented camp. Vanuit het kamp ziet u Mount Namanga, Mount Longido, Mount Meru en de prachtige bergtop van Mount Kilimanjaro. In de late namiddag gaat u opnieuw op safari in het Sinya Private Game Reserve op zoek naar wilde dieren.

Op dag 3 kan u kiezen uit de volgende mogelijkheden :

Safari in Sinya Private Game Reserve in combinatie met wandeltocht van +/- 2 uur met een Masai krijger en bezoek aan Masai dorp.

of

Vertrek naar het Shira Plateau waar u een begeleide wandeltocht maakt op de flanken van de Kilimanjaro. Deze wandeling neemt minimum 5 uur in beslag. Daarna keert u terug naar uw kamp. Gezien de nodige fysieke inspanningen is dit de enige activiteit van de dag.

Overnachting in het Kambo Ya Tembo Camp.

DAG 4 & 5: WEST KILIMANJARO - TARANGIRI NATIONAL PARK : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Na het ontbijt gaat de reis verder naar het Tarangiri National Park waar u iets later in de namiddag aankomt. Lunch. In de late namiddag maakt u een begeleide wandeling naar het Burungimeer. Dit zoutmeer bevat groenblauwe algen en lokt van juli tot november duizenden flamingo’s. Vanaf de hoogste plekken in het park kunt u op een heldere dag uitkijken op de kraterranden van de Ngorongorokrater en verder gelegen vulkanen als de Lengai en Meru. Zelfs de Kilimanjaro is hier soms te zien.

Op dag 5 gaat u een ganse dag op safari met picknicklunch naar het Tarangiri National Park. Tarangire is minder bekend dan de andere wildreservaten in het noorden van Tanzania maar is daarom niet minder interessant om op safari te gaan. Langs de rivier de Tarangire ligt het Tarangire National Park. Een lang, smal park op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha. Bij binnenkomst wordt u direct welkom geheten door een overweldigende Baobabboom. In het park staan exemplaren met een diameter van wel elf meter. Deze natuurlijke vegetatie wordt afgewisseld met grote moerasgebieden. Vanuit de zuidelijk moerassen kronkelt de Tarangire richting het Burungimeer. Het wildpark bestaat voornamelijk uit een grote olifantenpopulatie en grote kuddes elandantilopen en buffels, maar er zijn ook een hoop roofdieren te vinden zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.

Overnachting in de Lake Burunge Tented Lodge of het Maramboi  Tented Camp.

DAG 6 & 7: TARANGIRI NATIONAL PARK - LAKE MANYARA NATIONAL PARK : ONTBIJT - LUNCH - DINER

U verlaat het prachtige Tarangiri en rijdt verder naar het Lake Manyara Nationtal Park. Lunch in uw hotel. In de namiddag staat er een fietstocht op het programma. U rijdt naar Lake Manyara en zakt dan af langs Mto Wa Mbu Village met zijn bananenplantages. Deze fietstocht duurt +/- 3 1/2 uur.

Op dag 7 gaat u een ganse dag op safari in het Lake Manaya National Park inclusief Picknicklunch. Hier leven ongeveer 380 verschillende vogelsoorten in een gebied dat door Hemingway ooit beschreven werd als de “Green Hills of Africa”. Bij het binnenrijden van het Lake Manyara nationaal park ervaart de bezoeker een uniek bosgebied dat lijkt op een typisch regenwoud, gevoed door ondergrondse rivieren in plaats van hevige regenval. Dit is het leefgebied van vele blauwe meerkatten die zich al schreeuwend en slingerend tussen de takken voortbewegen van de eeuwenoude mahonie bomen. In dit woud bewegen schichtige bos- en waterbokken zich sluipend voort en is het aardvarken in de avonden te vinden, een favoriete prooi van het geliefde luipaard die zich hier schuil houdt. Vanaf de hellingen van de Rift Vallei heeft u een mooi, haast sereen, panoramisch uitzicht over het alkalische Lake Manyara dat wordt afgebakend door een roze lint van vele flamingo’s. Olifanten worden aangetrokken door de vijgen en wilde fruitsoorten die hier in deze zone van het park aan de diverse bomen groeien. De nijlpaarden bevinden zich verderop in het park, nabij de Simba rivier, die hier het park binnenstroomt via heldere beekjes en in deze rivierbossen is de grootste diversiteit aan vogelsoorten te vinden, waaronder adelaars en visarenden.

Overnachting in de Lake Manyara Serena Safari Lodge of de Lake Manyara Tree Lodge

DAG 8 & 9: LAKE MANYARA NATIONAL PARK - LAYE EYASI : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Eyasi. Het landschap rondom Lake Eyasi wordt vooral gekenmerkt door droogte waardoor de vegetatie bestaat uit vetplanten en grote agaven en Baobabbomen. Aan de zuidelijk kant van het meer is het een sterk variërend berglandschap van Kidero met tropische bossen van inheemse boomsoorten, in het noordwesten ingesloten door de hoge granieten steile wanden van het Ailipi Escarpment. Lake Eyasi is de thuisbasis van de Hadzabe -stam, jagers/verzamelaars die leven volgens de eeuwenoude gebruiken. Je maakt kennis met hun overlevingstechnieken. Op dag 8 laten wij u rustig genieten van het kleinschalige Kisima Ngeda Tented Camp, gelegen nabij Lake Eyasi. Enkel in het natte seizoen staat er water in Lake Eyasi, in het droge seizoen wordt het meer een zoutpan.

Op dag 9 gaat u op zoek naar de Hadzabe stam. De nomadische Hadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk van de andere stammen. De Hadzabe stam jaagt nog met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte.

Overnachting in het Kisimi Ngeda Tented Camp.

DAG 10 & 11 : LAKE EYASI - SERENGETI NATIONAL PARK : ONTBIJT - LUNCH - DINER

U verlaat Lake Eyasi en rijdt verder via de Ngorongoro Crater naar het Serengeti National Park. Op weg naar deze grote vlakte van bijna 15.000 km² passeert u Masai dorpen en uitgestrekte dalen. U heeft hier reeds een eerste glimp op de Ngorongoro Crater. En dan plotseling verschijnen de oneindige vlaktes van het Serengeti National Park. Het is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Het is op geen enkele manier te vergelijken met enig ander wildpark wat betreft schoonheid en ecologische waarde. Meer dan 3 miljoen dieren, waaronder de Big Five, leven hier op de eindeloze savannes. Her en der breken de “kopjes” het landschap. Op deze granieten rotsformaties leven vooral leeuwen. Het Serengeti National Park is ook bekend vanwege de “Big Migration”; de jaarlijkse trek van bijna duizend kilometer van meer dan een miljoen gnoes, met in hun kielzog tienduizenden zebra’s en gazellen. Ze volgen de regenval, naar het malse gras, scherp in de gaten gehouden door hongerige leeuwen, hyena’s, cheeta’s en gieren. (Contacteer Inforeizen voor het juiste seizoen). Lunch. In de late namiddag maakt u reeds een safari in het park.

Op dag 11 gaat u een volledige dag op safari in het Serengeti National Park met picknicklunch.

Afhankelijk van waar de Big Migration zich bevindt zal u overnachten in Kati Kati Tented Camp, Kubu Kubu Tented Camp of de Serengeti Serena Safari Lodge.

DAG 12 & 13: SERENGETI NATIONAL PARK - NGORONGORO CRATER : ONTBIJT - LUNCH - DINER

Na het ontbijt maakt u nog een safari in de Serengeti op weg naar de Ngorongoro Crater. Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika. Volgens de reglementen van de Ngorongoro Crater Conservation Authority mag een voertuig slechts 1 x per dag in de krater afdalen en dit voor max. een halve dag. U zal pas op dag 8 in de krater afdalen. U verblijft op de Crater Rim of in het plaatsje Karatu (+/- 30 minuten rijden van de ingang).

Overnachting in de Ngorongoro Serena Safari Lodge, Ngorongoro Crater Lodge of de Farm House Valley Lodge, Karatu.

DAG 14: NGORONGORO CRATER - ARUSHA - AMSTERDAM OF BRUSSEL : ONTBIJT - LUNCH

Na het ontbijt vertrek u terug via Arusha. Lunch in de Arusha Coffee Lodge en bezoek aan het Shanga Community Centre. Tijdig transfer naar Arusha Airport. Check in aan de balie van KLM ten laatste 3 uur voor het vertrek. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Amsterdam of Brussel.

DAG 15: AMSTERDAM OF BRUSSEL

Aankomst in Schiphol, Amsterdam of Brussels International Airport, Brussel. Einde van de reis.

OPTIONELE VERLENGING ZANZIBAR

Na uw individuele begeleide rondreis in Tanzania kan u steeds opteren voor een verlenging aan het strand van Zanzibar. U vertrekt per binnenlandse vlucht vanuit Arusha naar Zanzibar. U kiest zelf het aantal nachten dat u wenst te verblijven. Na de strandvakantie vliegt u terug via Dar Es Salaam naar Amsterdam of Brussel.

Baraza Resort & Spa*****: Dit superieur 5-sterrenboetiek hotel maakt deel uit van The Zanzibar Collection. Het hotel ligt aan Bwejuu Beach in het zuidoosten van Zanzibar en staat gekend als een van de mooiste stranden ter wereld. Een koraalrif aan het strand biedt gasten onmiddellijke snorkelmogelijkheden aan. De keuken in dit hotel is van topkwaliteit en wordt geïnspireerd door smaken uit de Arabische, Indische, Perzische, Aziatische en Swahili wereld. Elke avond creëert de chef een ander menu met verse lokale producten. In ‘Livingstone Terrace’, een openluchtrestaurant, geniet u elke ochtend van een vers ontbijt. Op bepaalde avonden wordt hier tevens het diner gehouden. Een lichte lunch, chefs specialiteiten, pizza of salade kan u dagelijks vinden in het ‘Ocean Lounge Bar & Restaurant’. Geniet ’s avonds in een fabelachtige setting van het buffet of de creaties van de chef in ‘The Sultans Dining Room’. Voor of na het diner kan u in de ‘Dhahabu Bar & Lounge’ terecht voor een verfrissende cocktail. De Frangipani Spa is een oasis met eigen zwembad met onderwater muziek, indoor en outdoor relaxatiekamers, de Sultans Bath, een fitness en tennisbanen. Professionele therapeuten uit Thailand, Bali en Indië bieden een ruime keuze uit massagetechnieken aan. Het hotel telt slechts 30 villa’s. Elke villa heeft een eigen zithoek, privé zwembad en ruim terras. De badkamers hebben bad en douche. Er zijn villa’s met 1 of 2 slaapkamers met tuinzicht, zeezicht of oceanfront. Standaard verblijft u in een 1-slaapkamer villa met tuinzicht (148 m²).

Zanziber: Baraza Resort & Spa

Essque Zalu Zanzibar*****: Het fabelachtige Per Aquum Zalu is één van de nieuwere luxehotels op het prachtige droomeiland Zanzibar. Geniet van de persoonlijke service, op één van de meest idyllische locaties van het eiland, aan de noordoostkust van Zanzibar, genesteld in een natuurlijke inham en met indrukwekkend zicht over de Oceaan. Met een traditionele boot (dhow) kan u ook tot aan Prison Island varen, waar u kunt zonnebaden of snorkelen tussen de gigantische waterschildpadden. Het hotel beschikt over een prachtig overlopend zwembad met indrukwekkend uitzicht, een openluchtfitness en een kunstgalerie. Verwen uw smaakpapillen in één van de drie restaurants: Market Kitchen, A La Carte en The Jetty. Market Kitchen is het hoofdrestaurant van het hotel en is als het ware opgebouwd als een markt met keuze uit tal van dagverse gerechten gaande van lekkere salades tot smakelijke zeevruchten. Bij A La Carte gaat het er net nog iets meer gastronomisch aan toe, met de meest verfijnde keuken in een stijlvol kader. Tenslotte is er The Jetty, die zoals de naam al doet vermoeden op de pier van het hotel ligt. Hier proeft u in open lucht van de moderne Arabische keuken in een informele setting. Het is tevens mogelijk om te dineren in de privacy van uw eigen villa. U kunt niet alleen maaltijden bestellen, maar ook gewoon de chef inhuren en die voor u laten koken terwijl u relaxt in uw eigen suite of villa. Verder herbergt het hotel ook nog verschillende bars, waar u voor of na de maaltijd heerlijk kunt uitblazen met een lekkere cocktail of een goed glas wijn. Het hotel heeft ook een eigen mixologist, die gespecialiseerd is in het maken van de meest verrassende cocktails. Zie hem in actie in één van de bars of nodig hem uit voor een avondje cocktailshaken in de privacy van uw suite of villa. Door de locatie van het Essque Hotel aan het water kan u er ook verschillende watersporten beoefenen of boottochtjes maken. Het is ook een perfecte duiklocatie, aangezien het hotel omgeven wordt door koraalriffen. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de Petit Vip, de kinderclub van het hotel. Verwennerij ten top vindt u tenslotte in The Spa, het spacentrum van Per Aquum Zalu. Er zijn verschillende behandelingskamers beschikbaar, waaronder ook een aantal speciaal voor koppels. Verder vindt u er o.m. een sauna en een stoomkamer terug. 40 luxueuze suites, allen met pittoresk zicht over de tropische tuinen of (mits supplement) het turkoois water van de oceaan. Alle 40 suites beschikken over een ruime slaapkamer, zithoek en terras of balkon. Er zijn ook 9 villa’s met privé zwembadje, massage, kitchenette en terras/balkon. U heeft keuze uit villa’s met 3 of 4 slaapkamers, waarvan de laatste plaats bieden aan wel 8 volwassenen.

Zanzibar: Essque Zalu Zanzibar

Melia Zanzibar*****: Prachtig resort van de gerenommeerde Melia keten. Hier voelt u zich volledig één met de natuur, door de unieke bouwstijl van het hotel en de prachtige vergezichten. Het hotel herbergt een Anantara Spa met 6 behandelingskamers, een buitenzwembad met zonneterras en een moderne fitnessruimte met sauna. Op het poederwitte zandstrand van het Melia Hotel vindt u de Gabi Beach Club met ligbedden, parasols, badlakens, douches, Balinese bedden, een restaurant en een bar. Geniet van de zwoele beats, nuttig een drankje of degusteer de lekkere grillspecialiteiten. Een zalig dagje aan het strand gegarandeerd. Buiten het restaurant aan het strand zijn er nog 4 andere restaurants in het hotel, alsook 3 bars, een buitenzwembad met gratis ligstoelen, schoonheidssalon, boetiekjes en een 150 meter lange pier. Hotelgasten hebben tevens de beschikking over een verlichte tennisbaan en kunnen nog tal van andere sporten beoefenen zoals tafeltennis, beachvolley, kajak, duiken, snorkelen en kitesurf. Er is een dagelijks activiteitenprogramma en dit zowel overdag als ’s avonds. Er is elke avond ook live entertainment voorzien met muzikale optredens of lokale shows. Melia Zanzibar beschikt over 124 ruime, moderne kamers en suites verdeeld over 10 charmante gebouwen met zicht op de tuinen of de Indische Oceaan. Er zijn zes verschillende accommodatietypes variërend van privé villa’s, compleet met prachtige tuinen en adembenemende infinity zwembaden tot romantische kamers met sierlijke Zanzibari bedden, grote prachtige badkamers en regendouches in open lucht. Ze beschikken allen over een privéterras of balkon, badkamer met aparte douche en bad, buitendouche in de binnentuin, kabel-tv, minibar, kluis, haardroger, koffiezet, roomservice (betalend) en internetaansluiting. De mix van moderne trends en Moorse elementen is er overal aanwezig. Standaard verblijft u in een kamer met tuinzicht op de benedenverdieping, mits supplement kan u een terraskamer met zeezicht boeken op het eerste verdieping. Er zijn verder ook Zanzibar suites of zelfs volledig ingerichte villa’s met 1,2 of 3 slaapkamers. Prachtig zijn de Romance Pavilions, ideaal voor koppels en honeymooners, die zich hoog op de klif bevinden en zo van een magnifiek uitzicht genieten.

Zanzibar: Melia Zanzibar

White Sand Luxury Villa & Spa*****: White Sand Luxury Villas & Spa is een waar architectonisch pareltje. Het is tevens de thuisbasis van enkele van de mooiste en grootste villa’s met privé zwembad op het eiland. White Sand Luxury Villas & Spa besteedt verder veel aandacht aan het beperken van de ecologische voetdruk. Het beschikt over een glorieus strand, ideaal voor kitesurfen. Het hotel is omgeven door tropische tuinen en ligt aan het Paje strand, aan de zuidoostkust van het eiland. De luchthaven van Zanzibar bevindt zich op een klein uurtje rijden. Het exclusieve White Sand Zanzibar is de eco-vriendelijke visie van één van de meest gerenommeerde architecten van Oost-Afrika, prachtig ontworpen om in de natuurlijke omgeving te passen. Er is hier een sterke focus op duurzaamheid, want het hotel wordt aangedreven door zonne- en windenergie en heeft een eigen waterbron en recyclagebeleid om ervoor te zorgen dat uw luxe geen schade berokkent aan het milieu. Het stijlvolle restaurant kijkt uit over het grote zwembad en serveert een internationaal menu met lokale smaken. Ga voor extra privacy door te dineren in uw eigen villa. Er is een tropisch kuuroord in een rustige omgeving met watervallen, een stoombad en een sauna, waar de therapeuten gebruik maken van lokale producten zoals kokosnoot en kruiden. De kalme wateren van het Paje strand bieden één van ’s werelds beste plekken om te kitesurfen (van half december tot maart en half juni tot september), en het resort heeft een eigen high-end watersportcentrum. De 11 prachtige villa’s kijken allen richting de zee en beschikken over een privé zwembad. Ze hebben twee aparte ruimtes – de één met een woonkamer met een lichte en luchtige lounge en eetkamer, de andere met een slaapkamer, dressing, badkamer met regendouche en buitenbad. De ruimtes zijn met elkaar verbonden door een tuin met terras en privé zwembad. In de Beachfront Villas ligt uw zwembad direct aan het strand, en beschikt u over een tuin en terras. Daarenboven is er een buitentrap die leidt tot een eigen dakterras met ligbedden, ideaal om te ontspannen. Familievilla’s hebben twee en-suite slaapkamers.

Zanzibar: White Sand Luxury Villa’s

Breezes Beach Club & Spa****Deluxe: Dit sfeervolle resort is gelegen aan het lange, parelwitte zandstrand aan de zuidoostkust. Breezes is zeer smaakvol ingericht met veel oog voor detail en beschikt over alle ingrediënten voor een ontspannend verblijf. Alle 71 ruime kamers liggen in een fraai aangelegde tuin en zijn voorzien van een comfortabel bed, badkamer, airconditioning, kluisje, zitgedeelte, telefoon, minibar, balkon of terras. De 10 standaard en 40 deluxe kamers zijn identiek ingericht. De deluxe kamers liggen meer verspreid over het complex, dichter bij het strand en bevinden zich op de begane grond van de bungalows. De 20 suites liggen op de bovenste etage en beschikken over een extra groot balkon met ligbedden, aparte garderobe en een ruimere badkamer. De familievilla is geschikt voor een verblijf met twee families van maximaal 6 personen. Het resort biedt een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan, een bijzonder goede keuken, een ongedwongen sfeer en mogelijkheden voor culturele uitstapjes. Ter plaatse is een PADI duikcentrum aanwezig en u kunt hier fitnessen en tennissen. Het fraaie zwembad, de diverse watersportmogelijkheden, de Spa en niet te vergeten het schitterende strand maken uw verblijf compleet. Ook voor honeymooners is dit resort zeer geschikt. Breezes heeft maar liefst 3 restaurants met keuze voor iedereen. U dineert in het hoofdrestaurant, waar u geniet van een buffet of een keuzemenu. U kunt tegen bijbetaling ook à la carte dineren. Gedurende de dag kunt u wanneer u maar wilt snacks en lunchgerechten bestellen op het strand of in de gezellige beach bar. Dit resort staat hoog aangeschreven vanwege zijn gemoedelijke sfeer en uitstekende service.

Zanzibar: Breezes Beach Club & Spa

Op het voormalige slaveneiland Zanzibar tref je zowel specerijenplantages als witte stranden en wuivende palmen. Zanzibar is wereldwijd bekend als het ‘kruideneiland’, en sinds lang vindt men op het eiland grote kruidnagel- en kokospalmplantages.

Zanzibar

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Bij aankomst in Tanzania kan u een visum aankopen op de luchthaven. U dient zich te laten inenten tegen Gele Koorts en uw voorzorgen te nemen tegen Malaria. Hepatitis A is aangeraden. Voor meer informatie kan u contact opnemen met uw geneesheer of het Tropisch Instituut te Antwerpen.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.