Tasmanian Devils & Twelve Apostels

AUSTRALIË

 • Reistijd: gans het jaar
 • Vluchten: dagelijkse vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Adelaide
 • Kangaroo Island
 • Fleurieu Peninsula
 • Grampians National Park
 • Port Fairy
 • Great Ocean Road
 • Port Campbell National Park
 • Melbourne
 • Hobart
 • Strahan & Gordon Wildrivers National Park
 • Craddle Mountain & Lake St.Clair National Park
 • Freycinet National Park
 • Port Arthur

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - ADELAIDE

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Adelaide. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3 : ADELAIDE

Bij aankomst in Adelaide vervult u eerst de douaneformaliteiten. Daarna neemt u best een taxi naar uw hotel. Adelaide  is de op vier na grootste stad van Australië. Het heeft als bijnaam de “City of Churches”, vanwege de vele kerken die de stad telt. De stad ligt ingebed tussen de glooiende heuvels van de Mount Lofty Ranges en de rustige Golf van St. Vincent. Wandel door King William Street, de breedste hoofdstraat van alle Australische steden, met St. Peter’s Cathedral. Snuif hier ook een stukje cultuur op in het Tandanya Aboriginal Cultural Institute of geniet van het Victoria plein.

Adelaide

DAG 4 & 5 & 6: ADELAIDE - KANGAROO ISLAND : +/- 110 km

Na het oppikken van de huurwagen in Adelaide Downtown rijdt u zuidwaarts over de Fleurieu Peninsula naar het plaatsje Cape Jervis waar u de ferry neemt naar Penneshaw, gelegen op Kangaroo Island. Kangaroo Island is het op twee na grootste eiland van Australië. Het heeft een lengte van ongeveer 150 km en een breedte van 30 km. Er is geen openbaar vervoer op het eiland, zodat u steeds per auto moet komen om het te kunnen bezoeken. Omdat het eiland dunbevolkt is, is het een veilige haven voor zoogdieren en vogels waarvan er veel beschermd worden in nationale parken. Zo kan u bijvoorbeeld ’s avonds vaak kleine blauwe pinguïns zien op het strand aan de zuidoostkant van het eiland; het Flinders Chase National Park heeft grote groepen kangoeroe’s en op Seal Bay ziet u dan weer grote kolonies Australische zeeleeuwen. Langs de zuidkust liggen meer dan 40 scheepswrakken. Aan de zuidwestkant van het eiland bevinden zich de Remarkable Rocks, die hun grillige vormen te danken hebben aan de gure wind en ruige zee.

Kangaroo Island

DAG 7: KANGAROO ISLAND - MCLAREN VALE / FLEURIEU PENSINSULA : +/- 95 km

U verlaat Kangaroo Island en gaat weer terug met de ferry van Penneshaw naar Cape Jervis. De rit gaat verder over het Fleurieu Peninsula naar het plaatsje Mclaren Vale, gelegen in één van de bekendste wijnregio’s rond Adelaide. De belangrijkste druivensoorten in McLaren Vale zijn onder andere Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc. Fleurieu Peninsula is een van de mooiste en veelzijdige gebieden van Australië. Je hebt er een heerlijk mediterraan klimaat, schilderachtige stranden en een relaxte laidback lifestyle. De bewoners van de Peninsula zijn niet alleen bedreven in het telen van wijn, maar ook koffie, chocola, olijfolie en kazen komen hier van eigen bodem. De kustplaats Victor Harbour met zijn schilderachtige ligging aan de Encounter Bay met zijn prachtige zandstranden. De belangrijkste attractie is een cruise naar waar je de walvissen kan zien zwemmen en de grote pinguïnkolonie op Granite Island kan zien.

Fleurieu Peninsula

DAG 8 & 9 & 10: MCLAREN VALE - HALLS GAP / GRAMPIANS NATIONAL PARK : +/- 515 km

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Vertrek dus tijdig vanuit McLaren Vale en rijd verder oostwaarts naar het plaatsje Halls Gap, gelegen in het Grampions National Park. Bergbossen met Eucalyptussoorten als de rode gomboom en de stringybark, en varens domineren het landschap van Grampians National Park. Meer dan 970 plantensoorten kunnen in het gebied gevonden worden. Zoogdieren, met ongeveer veertig soorten vertegenwoordigd, als de oostelijke grijze reuzenkangoeroe, de Bennettwalaby, de voskosoe en de koala zijn algemeen. Meer dan 200 vogelsoorten leven in het Grampians National Park. Het park biedt een aantal spectaculaire wandelingen aan. bezoek zeker het panoramisch uitkijkpunt van Mount Abrupt, de Mackenzie Falls, The Balconies of bezoek Biliminia Shelter, een plaats waar spectaculaire rockart van de lokale Aboriginals is terug te vinden.

Grampians National Park

DAG 11: HALLS GAP - PORT FAIRY : +/- 160 km

U verlaat het Grampians National Park en rijdt zuidwaarts via Dunkeld en Penshurst naar de kust en het plaatsje Port Fairy. De rit van vandaag is niet lang, maar geniet van de leuke plaatsje Port Fairy, alvorens u de volgende dag de Great Ocean Road & het Port Campbell National Park bezoekt. Dit schilderachtige bad- en vissersplaatsje is gelegen aan de monding van de Moyne River en behoort tot één van de oudste nederzettingen van Victoria. Oorspronkelijk werd het bewoond door robben- en walvisvaarders. Nu behoort het stadje tot de National Trust en zijn zo’n 50 gebouwen uitgeroepen tot historisch monument.

Port Fairy

DAG 12: PORT FAIRY - GREAT OCEAN ROAD - PORT CAMPBELL NATIONAL PARK - APOLLO BAY : +/- 188 km

Vandaag rijdt u langs één van de spectaculairste kustlandschappen van Australië : Het Port Campbell National Park. Over een lengte van ongeveer 30 km ligt een van de spectaculairste kustlandschappen ter wereld, met hoge kliffen, landtongen en vreemde rotsformaties. Doordat de rotsen qua hardheid en textuur verschillen, rukt de zee op sommige plaatsen sneller op dan op andere, zodat er geïsoleerde rotspartijen achterblijven zoals de “Twelve Apostles”. De beste manier om deze ruige en prachtige kust met zijn vele wrakken te zien is een rit over het historische wrakkenpad richting Apollo Bay. Tijdens deze dagtocht kunt u de beroemde “Loch Ard Gorge” bezoeken, maar ook het “Mutton Bird Island” en de “Twelve Apostles”.  De Loch Ard Gorge is één van de populairste trekpleisters, en om daar echt van te kunnen genieten hebt u minstens 3 uur nodig. De rit eindigt in het plaatsje Apollo Bay. Nabij Apollo Bay ligt ook nog het prachtige Great Otway National Park.

Great Ocean Road & Port Campbell National Park
Great Otway National Park

DAG 13 & 14: APOLLO BAY - MELBOURNE : +/- 200 km

Vandaag levert u de huurwagen binnen op Melbourne Airport. Neem een taxi naar de stad. Melbourne is de tweede grootste stad van Australië. Melbourne zit vol verrassingen: zij gaat er prat op om het centrum van Australië te zijn betreffende restaurants, cultuur, bankwezen en mode. Het centrum wordt afgebakend door de Yarra in het zuiden, Spencer Street in het westen, La Trobe Street in het noorden en Spring Street in het oosten. De Royal Botanic Gardens en Kings Domain vormen het groene hart van Melbourne en bevatten de beste collecties bloemen en planten ter wereld. St. Kilda is één van de meest populaire wijken door zijn gezellige terrasjes en prachtige strand. Bezoek er Federation Square, the Shrine of Remembrance, Centre Place, de Eureka Tower van waar u op een hoogte van 250 meter een prachtig zicht heeft over de stad, Queen Victoria Market,…

Melbourne

DAG 15: MELBOURNE - HOBART / TASMANIA

Neem tijdig een taxi naar de luchthaven van Melbourne. Binnenlandse vlucht naar Hobart, Tasmanië. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar Hobart. De kleine pittoreske hoofdstad van Tasmanië is bekend om haar Georgiaanse gebouwen. De stad strekt zich uit langs beide oevers van de monding van de rivier Derwent, één van de diepste havens van Australië. Bezoek er Salamance Square en het Antarctic Experience, het Maritime Museum of Tasmania of geniet gewoon van de restaurants aan de waterkant.

Hobart

DAG 16 & 17: HOBART - STRAHAN : +/- 290 km

Vandaag begint uw reis door Tasmanië. Vanuit Hobart rijdt u over de panoramische Lyell Highway richting de Derwent Bridge. Onderweg passeert u Lake St. Clair, gelegen aan de zuidkant van het Cradle Mountain – Lake St. Clair National Park. Het meer wordt omringd door magische bergen en is tevens het diepste meer van Australië. Vervolg van de rit naar Queenstown, een plaats waar de industrie het landschap heeft omgetoverd tot een kale vlek die in schril contrast staat met de uitgestrekte en weelderige regenwouden van Tasmanië. De rit eindigt echter in het plaatsje Strahan. De stad en de haven hebben de bezoeker veel te bieden, zoals musea, restaurants, bushwandelingen en rondvaarten door de Macquarie Harbour. Strahan is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Franklin-Gordon Wildrivers  National Park. Maak een cruise door Macquarie Harbour en over de prachtige Gordon River. U ziet Sarah Island, het beruchtste gevangeniseiland van Australië. Gordon River stroomt door een uniek regenwoud, met zeldzame planten en dieren.

Facultaiteve excursie: Gordon River Cruise: Vaar langs oeroude regenwouden tijdens een boottocht op de Gordon River vanuit Strahan. Als u ’s ochtends vertrekt, heeft u tijdens uw vijf à zes uur durende boottocht op de Gordon River meer dan genoeg tijd om Strahan en omgeving, de poort tot het Werelderfgoedgebied van Tasmanië, te verkennen. U vertrekt met de Lady Jane Franklin II vanuit Strahan en vaart eerst op de open zee naar de spectaculaire Hell’s Gate. Daarna passeert u Macquarie Harbour en vaart u de Gorden River op die door het Tasmanian Wilderness World Heritage Area loopt. Op sommige plaatsen legt men aan en kan u een wandeling maken in het onbezoedelde woud. Op Sarah Island aanhoort u een interessant verhaal over de veroordeelden die hier boomstammen  kwamen kappen voor vervoer naar andere oorden. De riviercruise eindigt terug in Strahan.

DAG 18 & 19: STRAHAN - CRADLE MOUNTAIN NATIONAL PARK : +/- 145 km

De reis gaat verder naar het Cradle Mountain & Lake St. Clair National Park. Het park behoort tot het Tasmanian Wilderness World Heritage Area en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit verbijsterend mooie gebied omvat ruige bergtoppen, steile, beboste ravijnen, heidevelden, regenbos en gletsjermeren. De dalen en meren zijn zo’n 500.000 jaar geleden door gletsjers en water ontstaan. De flora verraadt haar ouderdom doordat ze nauwer verwant is met die van Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika dan met die van het Australische vasteland. Het sterk wisselende landschap vertoont een heel diverse begroeiing. In dit gebied zijn er talrijke wandelingen uitgezet die variëren van 1 uur tot 9 uur.

DAG 20 & 21: CRADDLE MOUNTAIN - FREYCINET NATIONAL PARK : +/- 300 km

De reis gaat verder vanuit Cradle Mountain naar het stadje Sheffield, dat gekend is vanwege zijn muurschilderingen. Als u interesse heeft in grotten, maak dan zeker eens een stop in het Mole Creek Karst National Park gelegen op ongeveer 25 km van Deloraine. Hier liggen meer dan 300 grotten waarvan er een 50-tal in Mole Creek. De reis gaat verder naar Coles Bay, de toegangspoort van het Freycinet National Park. Het schiereiland Freycinet aan de oostkust van Tasmanië is een langgerekte en smalle strook land die wordt beheerst door de granieten bergen van de Hazard Mountain Range. Het bestaat uit stranden aan de oostkant en beschutte baaien aan de westkant. Het vissersdorp Coles Bay ligt aan de grootste baai. De populairste is Wineglass Bay, die de vorm heeft van een wijnglas. U ziet zee, kliffen, baaien met zandstrandje en moerassen die worden bewoond door zwarte zwanen.

DAG 22: FREYCINET NATIONAL PARK - PORT ARTHUR - HOBART : +/- 300 km

U verlaat het Freycinet schiereiland en rijdt terug via de Tasman Highway zuidwaarts via de kust van de Great Oyster Bay. Rij verder via de Arthur Highway naar het Forestier Peninsula, dat verbonden is met het meer zuidelijk gelegen Tasman Peninsula. Hier ligt de plaats Port Arthur, dat op zich zelf bijna een eiland is; het is met de rest van Tasmanië verbonden door niet meer dan een smalle landengte van 100 meter breed: Eaglehawk Neck. Het werd in 1830 gesticht als strafkolonie voor recidivisten van wie de meesten uit New South Wales hierheen werden verscheept. Na een bezoek aan deze voormalige strafkolonie rijdt u verder naar Hobart waar u zal overnachten.

DAG 23: HOBART - MELBOURNE - DUBAI

Lever tijdig de huurwagen binnen bij het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Hobart. Vertrek met een binnenlandse vlucht naar Melbourne. Aansluiting met internationale vlucht van Emirates naar Dubai. Aankomst volgende dag.

DAG 24: DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai dient u van vlucht te wijzigen voor uw vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.