The Evergreen & Beaver State

AMERIKA

 • Reistijd: midden juni tot eind september
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Seattle
 • Olympic National Park
 • Mount Rainier National Park
 • Columbie River
 • Mount Hood
 • Smith Rock State Park
 • Newberry National Volcanic Monument
 • Crater Lake  National Park
 • Oregon Coast
 • Portland

Reisprogramma

DAG 1 & 2 : BRUSSEL - SEATTLE

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Seattle. Bij aankomst in Seattle pikt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder naar uw hotel waar u zal overnachten. De stad ademt raar genoeg een Europese sfeer uit en is dan ook niet te vergelijken met een andere Amerikaanse stad. Het bekendste symbool in Seattle is de 185 meter hoge Space Needle, dat in 1962 werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Op Pioneer Square vindt u kunstgalerijen, cafés, boekenwinkels en het Klondike Rush National Historical Park dat de goudkoorts herdenkt van alle stampeders die tussen 1896 en 1899 naar de Klondike en de Yukon vertrokken op zoek naar geluk. Maar Seattle is ook een stad waar “grunge” is ontstaan met muziekgroepen als Nirvana, Pearl Jam,… Muziekliefhebbers bezoeken dan ook het Experience Music Project Museum. Liefhebbers van de luchtvaart kunnen in het nabijgelegen Everett de Boeing fabriek bezoeken (betalend).

Seattle

DAG 3 & 4: SEATTLE - LAKE CRESCENT / OLYMPIC NATIONAL PARK : +/- 165 KM

Aan de andere kant van de Puget Sound ligt Olympic National Park waar de 2917 meter hoge Mount Olympus boven uittorent. In het noorden van het park draait alles om bergen en diepe valleien. Neem de steile en bochtige weg naar Hurricane Ridge van waar u een prachtig uitzicht heeft op de met sneeuw bedekte Olympic Mountains. Liefhebbers van watervallen kunnen naar de 18 meter hoge Madison Falls, die gelegen is in de grootste waterstroom van het park, de Elwha River en naar de 274 meter hoge Sol Duc waterval, gelegen in de wouden en meren Sol Duc Valley. In deze regio van het park zijn er talrijke mogelijkheden om te wandelen.

Hurricane Ridge
Lake Crescent

DAG 5 & 6: LAKE CRESCENT - RIALTO BEACH - HOH RAIN FOREST - KALALOCH / OLYMPIC NATIONAL PARK : +/- 215 KM

Olympic National Park is meer dan bergen alleen. Het park grenst in het westen aan de Stille Oceaan en is een stuk vlakker dan het noorden. Vanaf Highway 101 kan u afslaan naar Rialto Beach, dat gekenmerkt wordt door de “seastacks”, grote kustrotsen die voor de kust uit het water rijzen. De stranden zijn ruig en onbezoedeld en even uitwaaien tijdens een wandeling van First Beach naar Second Beach hoort er zeker bij. In het westelijke centrale deel van het park ligt het Hoh Rain Forest. Door het sprookjesachtige regenwoud van sparren en loofbomen die overwoekerd worden door groene en bruine mossen en varens loopt er een prachtig wandelpad. Rij verder naar de zuidwestkust van het park en stop bij één van de mooiste stranden: Ruby Beach. Op de rotsachtige kust nestelen vele zeevogels en de wateren zijn rijk aan walvissen, zeehonden, zeeotters en zeeleeuwen. De rit eindig in het plaatsje Kalaloch.

Rialto Beach
Hoh Rainforst
Olympic National Park

DAG 7 & 8 & 9: KALALOCH - MOUNT RAINIER NATIONAL PARK : +/- 281 KM

U ruilt de kust in voor het binnenland en het majestueuze Mount Rainier National Park. Hier ligt de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. De vulkaan wordt omgeven door bergweiden, die tijdens de korte zomer bedekt zijn door kleurrijke wilde bloemen. In de lager gelegen gebieden vind je prachtige bossen; in het noordwesten van het park ligt zelfs een gematigd regenwoud. Verder vind je hier diverse bergmeren, rivieren en watervallen. In het park komen ongeveer 50 verschillende zoogdieren voor waaronder muildierherten, elanden, zwarte beren, coyotes en rode lynxen maar ook wasberen, stekelvarkens, boommarters en eekhoorns. Ook de vogelliefhebber komt hier aan zijn trekken met meer dan 140 soorten waarvan de steenarend de grootste is en de kleinste de kolibrie. Het park wordt onderverdeeld in vijf verschillende gebieden: Sunrise, Paradise, Longmire, Ohanapecosch en de Carbon River. Mount Rainier National Park is een waar paradijs voor de natuur- en wandelliefhebbers.

Mount Rainier National Park

DAG 10 & 11: MOUNT RAINIER NATIONAL PARK - COLUMBIA RIVER - HOOD RIVER : +/- 300 KM

Tussen de staat Washington en Oregon loopt de Columbia River. Langs deze rivier heeft men een weg aangelegd waarlangs u de mooiste stukjes van deze streek kan bewonderen. Deze weg, die is opgenomen in The National Register of Historic Places, heeft een totale lengte van +/- 120 km. Er liggen tientallen watervallen, waaronder de parel Multnomah Falls met een hoogte van 186 meter. Via diverse panoramische uitkijkpunten slingert de weg verder naar de Oneonta Gorge. Hier kan u een wandeling langs de rivier maken met naast u hoge groene rotswanden. De rit eindigt in het plaatsje Hood River. Van hier ziet u de besneeuwde toppen van Mount Hood en Mount Adams waar u de dag erna kan naar toe rijden. Aan Mount Hood kan u de stoeltjeslift nemen naar de Timberline Lodge vanwaar u een schitterend uitzicht heeft en van waar er een paar wandelpaden vertrekken.

Columbia River
Mount Hood

DAG 12 & 13: HOOD RIVER - BEND : +/- 245 KM

Vandaag trekt u het binnenland van Oregon in. Rij zuidwaarts richting Terrebonne. Net voor u dit kleine plaatsje bereikt ligt Smith Rock State Park. De twee belangrijkste kenmerken zijn de Crooked River en de hoge verticale rotskliffen langs de oevers ervan. Doordat de rotsen bestaan uit diverse soorten lavagesteente is dit de ideale plek voor rotsbeklimmers. In het park zijn er diverse wandelmogelijkheden. Even verder ligt het plaatsje Bend, de grootste stad in Centraal Oregon, gelegen langs de Deschuttes River. De volgende dag kan u het Newberry National Volcanic Monument bezoeken, een park bezaaid met lavaheuvels, lavatunnels, watervallen, meren en een paar mooie panoramische uitkijkpunten.

Smith Rock State Park

DAG 14 & 15: BEND - CRATER LAKE NATIONAL PARK : +/- 230 KM

Lavavelden, lavarotsen, lavagrotten,… de ondergrond in Oregon is altijd actief. Vandaag rijdt u naar het diepste meer van de Verenigde Staten: Crater Lake. Het is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting ongeveer 7.700 jaar geleden en heeft een diepte van 457 meter. Op één punt bereikt het meer zelfs een diepte van 589 meter en is daarmee het zesde diepste meer ter wereld. De 53 kilometer lange Rim Drive loopt over de kraterrand rond het meer van waar u verschillende uitkijkpunten heeft en waarlangs verschillende wandelingen vertrekken. In het meer liggen de eilandjes Wizard Island en Phantom Ship die u kan bezoeken met bootjes (betalend).

Crater Lake

DAG 16 & 17 & 18: CRATER LAKE NATIONAL PARK - FLORENCE / OREGON COAST : +/- 380 KM

De staat Oregon ligt langs de Stille Oceaan en heeft een ongeveer 584 kilometer lange kustlijn die zich uitstrekt van de Columbia River in het noorden tot aan de grens met de staat Californië. Langs de kust zijn veel toeristische trekpleisters te vinden, zoals stranden met mooie rotspartijen, uitgestrekte duinen, vuurtorens en historische plaatsen.  Vanuit Coos Bay gaat de rit verder noordwaarts naar het plaatsje Florence. De volgende 3 dagen wordt dit de ideale uitvalsbasis om het Oregon Dunes National Recreation Area, de Sea Lions Cave, Cape Perputua, Seal Rock… te bezoeken.

Oregon Coast

DAG 19: FLORENCE - CANNON BEACH : +/- 257 KM

Rij verder naar Newport, de Central Coast waar je zeekliffen tegenkomt met uitzichten op de Yaquina Bay. Hier ligt ook de oudste en enige houten vuurtoren uit 1871: Yaquina Bay Lighthouse. Mensen die houden van zeedieren kunnen hier het Oregon Coast Aquarium bezoeken, een indrukwekkend aquarium dat tot de beste van de Verenigde Staten hoort. Verder noordwaarts ligt de zandstenen grot Devil’s Punchbow, waarvan het plafond is ingevallen, het unieke natuurreservaat Cascade Head, Tillamook State Forest en een prachtig stukje regenwoud dat grenst aan de kust nl. Oswald West State Park. De rit eindigt aan Cannon Beach, één van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. Vlak voor de kust ligt Haystack Rock, een bijna 72 meter hoge monoliet die uit de zee rijst en vooral bij zeevogels  geliefd is als broedplaats.

Cannon Beach

DAG 20: CANNON BEACH - PORTLAND : +/- 130 KM

Portland is een prettig gestoorde stad met een hoge cultuur-, muziek-, kunst- en uitgaansleven scène. Met maar liefst 65 brouwerijen, talrijke wijnhuizen, wijnbars, restaurants, musea, boetieks,… komt de innerlijke mens hier heel goed aan zijn trekken. De stad is omgeving door natuur zoals de Rose Garden en het Mount Tabor Park.  Hier zal u de laatste nacht van uw reis doorbrengen.

Portland

DAG 21: PORTLAND - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen bij het autoverhuurstation. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport, Zaventem.

DAG 22: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport, Zaventem. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.