The Good Old South: following the rhythm of music

AMERIKA

  • Reistijd: midden maart tot eind november
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • Memphis
  • The Blues Highway
  • Natchez
  • Lafayette
  • New Orleans

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3: BRUSSEL - MEMPHIS

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Memphis. Daarna begeeft u zich naar het autoverhuurkantoor waar u de huurwagen oppikt. U rijdt verder naar uw hotel. Het eerste waar u aan denk als u de naam Memphis hoort is natuurlijk Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Graceland is een “bedevaartsoord” voor alle Elvis fans ook al is de “King of Rock ’n Roll” er niet meer. Memphis is ook de bakermat van de Blues muziek, en deze kan je nergens beter gaan opzoeken dan in Beale Street. Hier staat een belangrijk monument uit de muziekgeschiedenis: de Sun Studio. Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Elvis zijn maar enkele beroemdheden die hier hun albums opnamen. Maar Memphis is meer dan muziek alleen. Hier voerde Martin Luther King zijn lange strijd voor de gelijke rechten voor zwarte Amerikanen. Bezoek er zeker het National Civil Rights Museum.

Memphis

DAG 4 & 5: MEMPHIS - BLUES HIGHWAY - NATCHEZ : +/- 495 KM

Vanuit Memphis loopt de oude “Blues Highway” of Highway 61 zuidwaarts naar de staat Mississippi. Soms zingt een weg en de muziek komt je steeds tegemoet langs deze route. Soul, gospel en R&B klinken uit auto’s, kerken en kroegen die verscholen liggen onder de dennenbomen. Muddy Waters heeft de Blues Highway afgelegd, net als John Lee Hooker, Bessie Smith en B.B. King. Ook Elvis kende de weg – zijn rock-’n-roll is sterk verankerd in de Mississippi-delta. Bezoek in het charmante stadje Clarksdale het Delta Blues Museum en in Greenwood het petieterige Blues Heritage Museum. Maar de parel aan de kroon is het B.B. King Museum & Delta Interpretive Center in Indianola. Vervolg naar Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi. Er is geen enkele andere stad in het zuiden die kan bogen op een grotere hoeveelheid zichtbare rijkdom van de voormalige slavenbezitters. U kan hier in een typisch plantagehuis overnachten. Bezoek er de verschillende mansions en keer terug in de tijd van de “Old South”.

The Blues Highway
Natchez

DAG 6 & 7: NATCHEZ - LAFAYETTE : +/- 265 KM

U ruilt de staat Mississippi in voor de “The Pelican State”: Louisiana. De reis gaat verder naar Lafayette, het geografische hart van de Acadiana Streek, beter bekend als “Cajun Country”. De bevolking was ooit Franstalig maar werd in 1755 door de Engelsen verdreven en kwam terecht in de “bayous”, de moerassen van Louisiana. Hier weerklink de cajunmuziek, een muziekstijl verwant aan de blues waar vooral de viool, het accordeon en het triangel worden gebruikt. In de omgeving van Lafayette worden er “Swamp Tours” georganiseerd op zoek naar wilde dieren zoals de alligator. Verder kan u terug naar de 18de eeuw keren in Acadian Village, waar u het leven van de Acadians kan ontdekken via het openluchtmuseum.

Lafayette

DAG 8 & 9 & 10: LAFAYETTE - NEW ORLEANS : +/- 265 KM

De reis gaat verder via de Alley Plantation Route naar de “The Big Easy”: New Orleans. Neem Route 18 oostwaarts. Deze weg loopt langs de Mississippi rivier en langs een prachtige plantage route nl. De Plantation Alley. Een van de eerste plantages die u tegenkomt is de gelijknamidge Oak Alley Plantation. De route meandert lang de rivier verder waar u o.a. de Laura Plantation en de Whitney Plantation tegenkomt.

Plantation Alley

Vervolg van de reis naar New Orleans. Het is de bakermat van de jazz in zijn verschillende stijlen. In de French Quarter, de oudste en bekendste wijk van New Orleans, wordt u ondergedompeld in wijken met  prachtige huizen uit de achttiende en negentiende eeuw. De bekendste uitgaansbuurt is Bourbon Street, waar tot in de vroege uurtjes feest wordt gevierd. Langs Jackson Square liggen een aantal mooie historische gebouwen zoals de St. Louis Cathedral, de Presbytère en de Cabildo. Bezoek er ook zeker het Saint Louis Cemetery. Alle graven liggen boven de grond in verschillende huisjes met prachtige standbeelden. Mardi Gras is het grootste feest van New Orleans en is wereldbekend. De feestdag valt op de laatste dag van carnaval en 47 dagen voor Pasen. Grootse optochten met fanfares, parades en feestvierders gaan op deze dag uit hun dak. Maar ook buiten deze feestdag kan u kennismaken met Mardi Gras. Er worden tours georganiseerd die u een glimp achter de schermen laten zien van de voorbereidingen van het grootste feest van het jaar. Het kan dan ook niet anders dan dat je in deze stad lekker kan eten. De combinatie van de Franse, Spaanse, Afrikaanse en Cajun keuken valt bij de meeste bezoekers in de smaak.

New Orleans

DAG 11: NEW ORLEANS - BRUSSEL

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport, Zaventem.

DAG 12: BRUSSEL

Aankomst op Brussels International Airport, Zaventem. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.