The Land Down Under

AUSTRALIË

 • Reistijd: gans het jaar
 • Vluchten: dagelijkse vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Sydney
 • Adelaide
 • Kangaroo Island
 • Fleurieu Peninsula
 • Grampians National Park
 • Port Fairy
 • Great Ocean Road
 • Port Campbell National Park
 • Melbourne
 • Alice Springs
 • Australian Outback
 • Ayers Rock & Kata Tjuta
 • Port Douglas
 • Great Barrier Reef
 • Daintree Rainforest

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - SYDNEY

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Sydney. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3 & 4: SYDNEY

Bij aankomst in Sydney vervult u eerst de douaneformaliteiten. Daarna pikt u uw bagage op en neemt u een taxi naar uw hotel. Sydney is de hoofdstad van New South Wales en is met een bevolking van bijna 4 miljoen inwoners de grootste stad van Australië. Sydney heeft een belangrijke haven en een druk, industrie- zaken- en productiecentrum. De stad heeft een grootte van 1736 km². Sydney wordt door de haven in een noordelijke en een zuidelijk deel gesplitst en door de beroemde “Sydney Harbor Bridge” met elkaar verbonden. Een tweede belangrijke bezienswaardigheid en herkenningspunt van Sydney is het spectaculaire gebouw “The Opera House”. Bezoek er ook het Sydney Aquarium, Tarongo Zoo, de Sydney Tower of maak een wandeling door Darling Harbour. Ook buiten Centraal Sydney valt er veel te genieten. Langs de kust van Sydney Harbour vindt u schilderachtige voorstadjes, beschutte stranden en historische bezienswaardigheden: het Ku-ring-gai Chase National Park, Bondi Beach,…

DAG 5: SYDNEY - ADELAIDE

Neem tijdig een taxi naar de luchthaven van Sydney. Vertrek met binnenlandse vlucht naar Adelaide. Bij aankomst begeeft u zich naar het autoverhuurkantoor waar u de huurwagen oppikt. U rijdt verder naar de stad Adelaide. Het is de op vier na grootste stad van Australië. Het heeft als bijnaam de “City of Churches”, vanwege de vele kerken die de stad telt. De stad ligt ingebed tussen de glooiende heuvels van de Mount Lofty Ranges en de rustige Golf van St. Vincent. Wandel door King William Street, de breedste hoofdstraat van alle Australische steden, met St. Peter’s Cathedral. Snuif hier ook een stukje cultuur op in het Tandanya Aboriginal Cultural Institute of geniet van het Victoria plein.

DAG 6 & 7 & 8: ADELAIDE - KANGAROO ISLAND : +/- 110 km

Vandaag rijdt u zuidwaarts over de Fleurieu Peninsula naar het plaatsje Cape Jervis waar u de ferry neemt naar Penneshaw, gelegen op Kangaroo Island. Kangaroo Island is het op twee na grootste eiland van Australië. Het heeft een lengte van ongeveer 150 km en een breedte van 30 km. Er is geen openbaar vervoer op het eiland, zodat u steeds per auto moet komen op het te kunnen bezoeken. Omdat het eiland dunbevolkt is, is het een veilige haven voor zoogdieren en vogels waarvan er veel beschermd worden in nationale parken. Zo kan u bijvoorbeeld ’s avonds vaak kleine blauwe pinguïns zien op het strand aan de zuidoostkant van het eiland, het Flinders Chase National Park heeft grote groepen kangoeroe’s en op Seal Bay ziet u dan weer grote kolonies Australische zeeleeuwen. Langs de zuidkust liggen meer dan 40 scheepswrakken. Aan de zuidwestkant van het eiland bevinden zich de Remarkable Rocks, die hun grillige vormen te danken hebben aan de gure wind en ruige zee.

DAG 9: KANGAROO ISLAND - MCLAREN VALE / FLEURIEU PENSINSULA : +/- 95 km

U verlaat Kangaroo Island en gaat weer terug met de ferry van Penneshaw naar Cape Jervis. De rit gaat verder over het Fleurieu Peninsula naar het plaatsje Mclaren Vale, gelegen in één van de bekendste wijnregio’s rond Adelaide. De belangrijkste druivensoorten in McLaren Vale zijn onder andere Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc. Fleurieu Peninsula is een van de mooiste en veelzijdige gebieden van Australië. Je hebt er een heerlijk mediterraan klimaat, schilderachtige stranden en een relaxte laidback lifestyle. De bewoners van de Peninsula zijn niet alleen bedreven in het telen van wijn, maar ook koffie, chocola, olijfolie en kazen komen hier van eigen bodem. De kustplaats Victor Harbour met zijn schilderachtige ligging aan de Encounter Bay met zijn prachtige zandstranden. De belangrijkste attractie is een cruise naar waar je de walvissen kan zien zwemmen en de grote pinguïnkolonie op Granite Island kan zien.

DAG 10 & 11 & 12: MCLAREN VALE - HALLS GAP / GRAMPIANS NATIONAL PARK : +/- 515 km

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Vertrek dus tijdig vanuit McLaren Vale en rijd verder oostwaarts naar het plaatsje Halls Gap, gelegen in het Grampions National Park. Bergbossen met Eucalyptus-soorten, als de rode gomboom en de stringybark, en varens domineren het landschap van Grampians National Park. Meer dan 970 plantensoorten kunnen in het gebied gevonden worden. Zoogdieren, met ongeveer veertig soorten vertegenwoordigd, als de oostelijke grijze reuzenkangoeroe, de Bennettwalaby, de voskosoe en de koala zijn algemeen. Meer dan 200 vogelsoorten leven in het Grampians National Park. Het park biedt een aantal spectaculaire wandelingen aan. bezoek zeker het panoramisch uitkijkpunt van Mount Abrupt, de Mackenzie Falls, The Balconies of bezoek Biliminia Shelter, een plaats waar spectaculaire rock art van de lokale Aboriginals is terug te vinden.

DAG 13: HALLS GAP - PORT FAIRY : +/- 160 km

U verlaat het Grampians National Park en rijdt zuidwaarts via Dunkeld en Penshurst naar de kust en het plaatsje Port Fairy. De rit van vandaag is niet lang, maar geniet van het leuke plaatsje Port Fairy, alvorens u de volgende dag de Great Ocean Road & het Port Campbell National Park bezoekt. Dit schilderachtige bad- en vissersplaatsje is gelegen aan de monding van de Moyne River en behoort tot één van de oudste nederzettingen van Victoria. Oorspronkelijk werd het bewoond door robben- en walvisvaarders. Nu behoort het stadje tot de National Trust en zijn zo’n 50 gebouwen uitgeroepen tot historisch monument.

DAG 14: PORT FAIRY - GREAT OCEAN ROAD - PORT CAMPBELL NATIONAL PARK - APOLLO BAY : +/- 188 km

Vandaag rijdt u langs één van de spectaculairste kustlandschappen van Australië: Het Port Campbell National Park. Over een lengte van ongeveer 30 km ligt een van de spectaculairste kustlandschappen ter wereld, met hoge kliffen, landtongen en vreemde rotsformaties. Doordat de rotsen qua hardheid en textuur verschillen, rukt de zee op sommige plaatsen sneller op dan op andere, zodat er geïsoleerde rotspartijen achterblijven zoals de “Twelve Apostles”. De beste manier om deze ruige en prachtige kust met zijn vele wrakken te zien, is een rit over het historische wrakkenpad richting Apollo Bay. Tijdens deze dagtocht kunt u de beroemde “Loch Ard Gorge” bezoeken, maar ook het “Mutton Bird Island” en de “Twelve Apostles”. De Loch Ard Gorge is één van de populairste trekpleisters, en om daar echt van te kunnen genieten hebt u minstens 3 uur nodig. De rit eindigt in het plaatsje Apollo Bay. Nabij Apollo Bay ligt ook nog het prachtige Great Otway National Park.

DAG 15 & 16: APOLLO BAY - MELBOURNE : +/- 200 km

Vandaag levert u de huurwagen binnen op Melbourne Airport. Neem een taxi naar de stad. Melbourne is de tweede grootste stad van Australië. Melbourne zit vol verrassingen: zij gaat er prat op om het centrum van Australië te zijn betreffende restaurants, cultuur, bankwezen en mode. Het centrum wordt afgebakend door de Yarra in het zuiden, Spencer Street in het westen, La Trobe Street in het noorden en Spring Street in het oosten. De Royal Botanic Gardens en Kings Domain vormen het groene hart van Melbourne en bevatten de beste collecties bloemen en planten ter wereld. St. Kilda is één van de meest populaire wijken door zijn gezellige terrasjes en prachtige strand. Bezoek er Federation Square, the Shrine of Remembrance, Centre Place, de Eureka Tower van waar u op een hoogte van 250 meter een prachtig zicht heeft over de stad, Queen Victoria Market,…

DAG 17: MELBOURNE - ALICE SPRINGS

Neem tijdig een taxi naar de luchthaven van Melbourne. Vertrek met een binnenlandse vlucht naar Alice Springs. Oppikken van de 4×4 huurwagen. U rijdt verder naar Alice Springs dat vaak door de Australiërs liefkozend “The Alice” wordt genoemd. Het stadje is gelegen in het hart van Australië en is de hoofdstad van het Red Centre. U kan het stadje bezoeken met de Alice Hop On Hop Off bus. Deze bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Alice Springs. Ervaren gidsen geven op de bus alle informatie van de te bezoeken plaatsen. U kiest zelf waar u al dan niet afstapt. Stopplaatsen onderweg: Old Telegraph Station, School of the Air, Anzac Hill, Royal Flying Doctor Base, Reptile Centre, Museum of Central Australia, Aviation Museum, Araluen Art Galleries, Historic Cemetery, Road Transport Hall of Fame, Old Ghan Train, Date Gardens, Olive Pink Botanic Garden, Todd Mall.

DAG 18: ALICE SPRINGS - GLEN HELEN : +/- 140 km

Vandaag vertrekt u met uw 4×4 voertuig naar de “The Real Australian Outback”. U rijdt via de Namanjira Drive naar het plaatsje Glen Helen. Onderweg loopt de weg  naast de West MacDonnell Ranges, die tot 1500 meter hoog zijn.  Onderweg passeert u ook de Serpetine Gorge en de Glen Helen Gorge. De Serpentine Gorge is een lange smalle kloof die door de bergketen van de Macdonnels snijdt. Beide uiteinden worden geblokkeerd door grote waterpoelen. Indien u niet bang bent van een kleine zwempartij, kan u de rest van deze kloof bezoeken. De Finke River, de oudste waterweg ter wereld, doorsnijdt de West McDonnell Rangel via de Glen Helen Gorge. Aan de zuidkant van het gebergte ligt een reeks fascinerende rotsformaties  die de Organ Pipes heten. Overnachting in de Glen Helen Resort.

DAG 19: GLEN HELEN - KINGS CANYON / WATARRKA NATIONAL PARK : +/- 230 km

Koop vandaag eerst uw permit aan de receptie van het Glen Helen Resort omdat u over de Mereenie Loop Road gaat rijden. De Mereenie Loop Road is een gravelroad waar u uw 4×4 dient te gebruiken. Opvallend zijn de overal in het landschap uit de grond groeiende termietenheuvels. Deze route is natuurlijk een stuk avontuurlijker en geeft je echt het gevoel te reizen in de “Middle of Nowhere”. Onderweg is de kans groot om de “brumbies”, wilde paarden te zien. De rit eindigt in Kings Canyon. Afhankelijk van het weer kan u hier de 6 kilometer lange Kings Canyon Walk uitproberen. (alleen voor mensen met een goed uithoudingsvermogen). Kings Canyon is met zijn ruige zandstenen rotswanden, één van de indrukwekkendste landschappen in Centraal Australië. De meer dan 100 meter hoge wanden zijn gevormd door een miljoenen jaren durend erosieproces. Ze bevatten fossielen van zeedieren en er zijn zelfs sporen van de golfslag van een oude zee te zien. U kan via verschillende wandelpaden langs de rand van de kloof lopenOvernachting in het Kings Canyon Resort.

DAG 19 & 20: KINGS CANYON - AYERS ROCK / ULURU : +/- 303 km

Vervolg van de rit door de outback over de Luritja Road naar de Lasseter Highway. Van hieruit is het 136 kilometer naar één van de grootste toeristische attracties van Australië: Ayers Rock. Hoe vaak je de Uluru ook al op plaatjes hebt gezien, in het echt blijft het een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel. Je staat versteld van de intense kleurveranderingen gedurende de dag en de gigantische afmetingen van de rots: hij heeft een omtrek van 3,6 km en is 348 m hoog en steekt maar liefst 5 km de grond in. De Uluru staat beter bekend als Ayers Rock, zoals de rots eerder officieel werd genoemd en ligt in het Uluru-Kata Tjuta National Park. Vandaag kan u nog naar de zonsondergang gaan kijken boven Ayers Rock.

Op dag 20 kan u deelnemen aan de facultatieve excursie naar Kata Tjuta (The Olgas): Kata Tjuta Sunrise & Valley of the Wind: U wordt ongeveer 85 minuten voor de zonsopgang opgepikt aan uw hotel. Tijdens  deze excursie rijdt u eerst naar de 36 mysterieuze rotshompen van Kata Tjuta (The Olgas) waar u bij een tas koffie of thee de zonsopgang meemaakt nabij Kata Tjuta. Op uw weg hiernaar toe maakt u een stop waar u een prachtig panoramische zicht heeft over het zuidelijke gedeelte van The Olgas alvorens u het beginpunt van Valley of Winds bereikt. De wandeling door de Valley of the Winds brengt u eerst naar de Karo Lookout. Vanaf hier heeft u een prachtig zicht over The Olgas. De wandeling loopt verder naar het Karinganga Lookout Point.

DAG 21: AYERS ROCK - ALICE SPRINGS : +/- 440 km

Na een laatste zonsopgang boven Ayers Rock rijdt u terug via de geasfalteerde Lasseter Highway naar de aansluiting van de Stuart Highway. Van hieruit gaat het in één rechte lijn naar Alice Springs waar u zal overnachten.

DAG 22 & 23 & 24 & 25 : ALICE SPRINGS - PORT DOUGLAS

Vandaag levert u de huurwagen binnen op de luchthaven van Alice Springs. Vertrek met een binnenlandse vlucht naar Cairns waar u in de vroege avond zal arriveren. Private transfer naar uw hotel in Port Douglas. De meeste excursies die vanuit Port Douglas worden georganiseerd zijn dagexcursies zodat u geen wagen nodig heeft. Port Douglas ligt ongeveer 75 kilometer ten noorden van Cairns en staat vooral bekend als de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest. De meeste hotels liggen nabij het prachtige Four Mile Beach.

Facultatieve excursie: 4WD Daintree Rainforest & Cape Tribulation: U rijdt met een 4×4 voertuig noordwaarts langs de prachtige kustlijn van Queensland naar de Daintree River. Hier gaat u aan boord voor een korte riviercruise op de Daintree waar u zoek gaat naar wildleven en vooral de zoutwater krokodil. De cruise eindigt in de Cape Tribulation, een stuk van het World Heritage Tropical Rainforest. U rijdt door het regenwoud en de Alexandra bergen, langs watervallen en andere stukjes natuur. Aan de National Park Boardwalk wordt u vergast op een heerlijke ochtendthee. Een ervaren gids neemt u mee op een wandeling en legt u alles uit van de fauna en de flora van het regenwoud. De BBQ-lunch wordt genoten in het regenwoud. Na de lunch rijdt u verder via het 4WD Bloomfield Track naar Emmagen Creek waar u de mogelijkheid krijgt om te zwemmen. Hier kan u zeevissen, schildpadden, vlinders en exotische vogels bekijken en wordt u vergast op tropisch fruit en een heerlijke glas witte wijn en/of thee. De rit gaat verder naar Cape Tribulation Beach waar u wat vrije tijd krijgt om te genieten van het uitzicht over de het strand, de bergen en het regenwoud vanaf een uitkijkplatform. Daarna steekt u de Daintree River met de ferry over en wordt u teruggebracht naar Port Douglas.

Facultatieve excursie: Calypso Outer Barrier Reef Cruise Snorkel & Dive: Vandaag wordt u opgepikt door de mensen van Calypso Snorkel & Dive tussen 07.00 u en 08.20 u (juiste uur wordt medegedeeld bij reservatie). Tijdens deze cruise maakt u op 3 verschillende plaatsen in het Great Barrier Reef Marine Park stops om te snorkelen. De Calypso boot kan een maximum van 110 gasten meenemen. Ochtend- en namiddagthee, tropisch lunchbuffet, snorkelgerief, snorkelgids, wetsuits inbegrepen.

DAG 26: CAIRNS - SYDNEY OF MELBOURNE - DUBAI

Private transfer naar de luchthaven van Cairns. Binnenlandse vlucht naar Sydney of Melbourne. Aansluitende internationale vlucht naar Dubai. Aankomst volgende dag.

DAG 27: DUBAI - BRUSSEL

Vlucht vanuit Dubai naar Brussel. Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.