Grizzlies, Whales & Glaciers

ALASKA

Alaska, hier ga je naar toe als je houdt van de ongerepte natuur. Het is de  grootste staat van Amerika met de laagste bevolkingsdichtheid. “Everything is big in America” en dit merk je vooral in Alaska.  Mount McKinley torent  trots met zijn 6.194 meter uit boven de Alaska Range; The Harding Icefield met een oppervlakte van 777 km²; de Prince William Sound met een kustlengte van 5.000 km,; 78 soorten walvissen, dolfijnen en bruinvissen om nog maar niet te spreken van  31.000 grizzlies.

 • Reistijd: Midden juni tot begin september
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Anchorage
 • Portage Glacier
 • Kenai Fjords National Park
 • Prince William Sound
 • Lake Clark Bear Camp
 • Wrangell St. Elias National Park
 • Denali Highway
 • Denali National Park
 • Talkeetna
 • Palmer
 • Knik Glacier
 • Hatcher Pass

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - ANCHORAGE

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Anchorage. Na aankomst vervult u eerst de douaneformaliteiten en begeeft u zich naar de “Bagage Claim” waar u uw bagage oppikt. Daarna begeeft u zich naar het autoverhuurkantoor waar u de huurwagen oppikt. U rijdt verder naar uw hotel.

Anchorage

DAG 2 : ANCHORAGE - SEWARD : +/- 215 KM

U vervolgt uw reis zuidwaarts via de prachtige panoramische Seward Highway. Deze route slingert langs de “Turnagain Arm”; een zeearm van de Cook Inlet. Onderweg kan u de Portage Glacier bezoeken. Op het einde van de route ligt de pittoreske vissers- en jachthaven van het stadje Seward. Vandaag heeft u nog tijd om de bedrijvigheid van de binnenkomende vissers in het haventje gade te slaan of een bezoekje te brengen aan het Alaska Sealife Center. De volgende 3 nachten verblijft u in Seward.

Seward

DAG 3: SEWARD - KENAI FJORDS NATIONAL PARK

Vandaag neemt u deel aan één van de spectaculairste bootexcursies die u vanuit het vissersstadje Seward kan maken nl.: Kenai Fjords National Park Cruise & Fox Island. U vaart langs een prachtige fjordenkust richting zee. Hier gaat u op zoek naar het rijke dierenleven: walvissen, bruinvissen, orka’s, zeeotters, zeeleeuwen, robben, zeehonden, papegaaiduikers en duizenden zeevogels. De boot vaart ook naar één van de 8 gletsjers van het Harding Icefield, die uitmonden in de zee. Een onvergetelijke dag!

Kenai Fjords

DAG 4: SEWARD - EXIT GLACIER - HARDING ICEFIELD

Alaska is een bestemming waar de natuur om de hoek ligt en al wandelend te bereiken is. De echte wandelaars gaan dan ook voor een bezoek aan de Exit Glacier. Eens u hier bent aangekomen kan u verder wandelen naar de Harding Icefield Overlook. Op een hoogte van +/- 1.000 meter heeft u een panoramische uitzicht over de ijsvelden van het Harding Icefield.

Harding Icefield

DAG 5: SEWARD - COOPER LANDING : +/- 80 KM

Vandaag verlaat u Seward en rijdt u noordwaarts via de Seward Highway naar de afslag op de Sterling Highway. Even verder ligt het plaatsje Cooper Landing waar u zal overnachten. De volgende dag neemt u deel aan de grizzly excursie naar Lake Clark.  Vandaag kan u een bezoek brengen aan het plaatje Kenai. Hier kan u de Russische invloeden zien aan de op uien gelijkende blauwe koepels van de Russisch Orthodoxe Holy Assumption of the Virgin Mary Orthodox Church.  U kan een wandeling maken naar The Bluff, één van de grootste stranden van het schiereiland Kenai. U kan ook verder wandelen naar het Beluga Whale Lookout Point.

DAG 6 & 7: LAKE CLARK BEAR CAMP

Vandaag vertrekt u met een bushvliegtuigje naar het bearcamp nabij Lake Clark. Lake Clark National Park is een van de meest onherbergzame gebieden in het Nationale Parkensysteem. Het ligt op de plek waar twee bergketens, de Alaska Range en de Aleutian Range, bij elkaar komen. In de namiddag, op de tweede dag en op de derde dag in de voormiddag gaat u  op zoek naar de Alaskaanse Brown Bears onder begeleiding van een ervaren natuurgids.  Alaska BearCamp® wordt door Outside Magazine ‘North America’s best Bush camp’ en een van de ‘America’s Best Adventures’ van de National Geographic-reiziger genoemd.

Nota: u slaapt in hi-tech tenten die voorzien zijn van een hardhouten vloer en deur, gemaakt om extreme winden en weersomstandigheden te weerstaan. De tenten zijn voorzien van  knusse volledig opgemaakte bedden en licht en warmte op propaangas. De douches en toiletten bevinden zich in een apart douchehuis. Alle maaltijden zijn inbegrepen en worden in de hoofdtent genuttigd.

DAG 8: LAKE CLARK BEAR CAMP - COOPER LANDING

De ganse voormiddag gaat u nog op zoek naar grizzly beren. Na de lunch vertrekt u terug per bushvliegtuigje richting Cooper Landing waar u zal overnachten.

DAG 9: COOPERLANDING - PRINCE WILLIAM SOUND - VALDEZ : +/- 105 KM

Vandaag rijdt u terug richting de Portage Glacier waar u via de Anton Anderson Memorial Tunnel de havenplaats Whittier bereikt. Van hieruit neemt u de ferry naar Valdez. U vaart hier door het oogverblindende gebied van de Prince William Sound: prachtige fjorden, gletsjers, walvissen, zeeleeuwen, visarenden,… Aan boord zijn er steeds Park Rangers aanwezig die u uitleg over dit gebied kunnen geven.

DAG 10: VALDEZ - WRANGELL ST. ELIAS NATIONAL PARK : +/- 290 KM

Valdez is in de vroege uurtjes het mooiste. Het havenstadje straalt rust uit en in de vlakke waterspiegel worden de besneeuwde bergtoppen weerspiegelt. U neemt de Richardson Highway noordwaarts waar u onderweg de Thompson Pass moet oversteken. Hier heeft u een fantastisch panoramisch overzicht van de honderden bergtoppen van de Chugach Mountains. De Edgerton Highway brengt u naar het plaatsje Chitina dat de toegangspoort is naar het Wrangell St. Elias Park. Net voorbij Chitina start er een bijna 100 km lange gravelroad waar vroeger de spoorweg van de Northwestern Railroad heeft gelegen. De route eindigt aan de Kennicott River. Afhankelijk van waar u verblijft, wordt er een transfer verzorgd door de mensen van de Kennicott Glacier Lodge of van het Ma Johnson’s Hotel te McCarthy.

Wrangell St.Elias

DAG11: WRANGELL ST. ELIAS NATIONAL PARK

In de voormiddag kan u deelnemen aan een spectaculaire gletsjerwandeling op de Root Glacier (betalend). Een oude mijnroute brengt u na een uurtje wandelen aan de voet van het witte ijs van de Root Glacier. Iedereen krijgt “crimpons” aangebonden en men zal u leren wandelen op een gletsjer. De ontdekking van een uniek ijslandschap ligt voor u klaar: gletsjerspleten, watervallen, helder blauwe meertjes, smalle ijsgrotten… In de namiddag kan u altijd relaxen en genieten van het uitzicht dat u heeft vanuit de Lodge; of men kan u naar het stadje McCarthy  brengen waar u kennis kunt maken met de eenzaamheid en isolatie. Een andere mogelijkheid die wij aanbieden is een spectaculaire vlucht boven Wrangell St. Elias National Park met een ervaren bushpilot (betalend).

DAG 12: WRANGELL ST. ELIAS NATIONAL PARK - PAXSON : +/- 345 KM

In de vroege uurtjes transfer naar “The End of The Road” waar u opnieuw de tocht uit het park start. Eens u Chitina achter u heeft gelaten, rijdt u verder noordwaarts over de Richardson Highway naar het plaatsje Paxson. Paxson is gelegen aan de Gulkana River en is het vertrekpunt van de oude “Denali Highway”. Een kleine 32 km verder ligt uw overnachtingshotel aan de Tangle Lakes.

DAG13: PAXSON - DENALI HIGHWAY - DENALI NATIONAL PARK : +/- 250 KM

Een kleine 250 km scheiden u nu nog van het majestueuze Denali National Park. Maar eerst dient u nog een kleine 180 km over de “Old Denali Highway”, die trouwens uit gravel bestaat, te overbruggen. Het landschap waardoor u rijdt is te mooi voor woorden. Diepe valleien, prachtige berglandschappen, besneeuwde bergtoppen,… dit is één van de mooiste panoramische routes van Alaska die langs de Chuchagh Mountains en de Alaska Range loopt. Zodra u de Old Denali Highway verlaat is de route opnieuw geasfalteerd. De rit eindigt vandaag in Denali National Park.

Denali National Park

DAG14: DENALI NATIONAL PARK

Vandaag neemt u deel aan de Full Day Denali Wildlife Tour; een dagtour die u de fauna en de flora van het park laat zien. In het 2,4 miljoen ha grote nationale park leven 159 soorten vogels, 3000 caribou’s, 2500 schapen, 2000 elanden, om nog maar te zwijgen over de rode vos, wolf en de 200 Toklat Grizzly beren. Denali National Park is natuurlijk ook bekend van “Mount McKinley, de 6194 m hoge granieten monoliet.

DAG15: DENALI NATIONAL PARK

Houdt u van wandelen, probeer dan zeker eens de wandeling naar het Mount Healy Overlook point of de Savage River Loop Trail. Een andere mogelijkheid is de  Denali Heli Hiking Adventure (betalend), waar u per helikopter naar een afgelegen gebied wordt gebracht in Denali National Park en onder begeleiding een 3 1/2 uur durende wandeling onderneemt. Houdt u niet van wandelingen, dan zijn er ook nog verschillende helikoptertours met of zonder gletsjer landing (betalend). Bent u toch iets meer avontuurlijk aangelegd dan kan u deelnemen aan de Whitewater Canyon Run, een wildwater rafting op de Nenana River (betalend).

DAG 16: DENALI NATIONAL PARK - TALKEETNA : +/- 245 km

U verlaat Denali National Park en rijdt zuidwaarts via de George Parks Highway naar één van de meest kleurrijke stadjes langs deze route: Talkeetna. Dit stadje was ooit een pioniersplaatsje voor de mijnbouw. Het ligt aan de oevers van de Susitna River en is nog niet zo veel veranderd sinds de oprichting in 1901. In de achtertuin van Talkeetna ligt Mount McKinley te pronken. Over een afstand van minder dan 80 km ziet u het landschap van +/- 120 m (Talkeetna) naar een hoogte van 6.194 m overgaan. Er worden begeleide wandelingen georganiseerd van 2 tot 5 uur (betalend). Of u kan ook deelnemen aan een ATV tour (betalend) of aan de Denali Zipline Tour (betalend).

Talkeetna

DAG 17: TALKEETNA

Vandaag kan u deelnemen aan de Devil’s Canyon Adventure (betalend). U vertrekt per jetboat naar de Devil’s Gorge en een zuidelijk stukje van Denali National Park. Onderweg bezoekt u een Dena’ina Indian camp en een authentieke Trappers Cabin. Tijdens de boottrip bestaat er een kans dat u bruine en zwarte beren, visarenden en elanden ziet. Deze excursie duur +/- 5 uur. Talkeetna is ook het vertrekpunt van heel wat alpinisten die Mount McKinley willen beklimmen. Zij worden aangevlogen naar hun basecamp. U hoeft geen bergbeklimmer te zijn om te kunnen deelnemen aan één van de verschillende vliegexcursies met bushpilot (betalend) naar het herbergzame gebied van Denali National Park met mogelijkheid tot landing op een gletsjer. Vanuit de lucht ziet u de Sheldon Amphitheater, de Ruth Glacier en de Great Gorge die een diepte heeft van 3,2 km.

DAG 18: TALKEENTA - PALMER : +/- 130 KM

Na Talkeetna gaat de reis verder zuidwaarts naar de Sustina Valley. Tussen de Matanuska Glacier en het plaatsje Palmer slingert de weg door een prachtige vallei. Vanuit Palmer kan u naar de op één na hoogste bergpas van Alaska rijden: de Hatcher Pass. Op een hoogte van 1148 m vindt u nog restanten van één van Alaska’s grootste goudmijnen. In de omgeving kan u prachtige wandelingen maken.

Hatcher Pass
Knik Glacier

DAG 19: PALMER

Vandaag kan u deelnemen aan de Knik Glacier Tour (betalend). U wordt met een 4×4 voertuig naar het achterland van het Lake George National Natural Landmark gebracht. U doorkruist rivieren en rijdt door een prachtig landschap alvorens u de plek bereikt waar u vertrekt met een airboot naar The Knik Glacier. U vaart langzaam door een gebied met talrijke drijvende ijsbergen tot u oog in oog staat met de majestueuze gletsjer.

DAG 20: PALMER - ANCHORAGE - BRUSSEL : +/- 85 KM

Vandaag kan u in de omgeving van Palmer nog enkele bezoeken plannen of u rijdt onmiddellijk door naar Anchorage. De stad is prachtig gelegen aan de oever van de Cook Inlet en aan de voet van de Chugach Mountains. U kan hier o.a. het Alaska Native Heritage Center bezoeken (betalend), dat u meer inzicht geeft over de oorspronkelijke bewoners van Alaska. Omdat de vlucht net voor middernacht vertrekt zorgt Inforeizen voor een dagkamer in een hotel, die u kan gebruiken tot het vertrek van de vlucht. Lever tijdig de huurwagen af op het autoverhuurkantoor op de luchthaven. Vertrek per regelmatige lijnvlucht naar Brussel.

DAG 21: BRUSSEL

Aankomst op Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische informatie

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inentingen is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte ? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges, motels of B&B’s voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Deze reis kan ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden.