The Navajo Voyage

AMERIKA

 • Reistijd: begin april tot eind oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Apache Trail
 • Sedona
 • Red Rock State Park
 • Grand Canyon National Park
 • Antelope Canyon
 • Lake Powell
 • Monument Valley
 • Mesa Verde National Park
 • Taos
 • Santa Fe

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - PHOENIX

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Phoenix. Bij aankomst in Phoenix pikt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder naar uw hotel waar u zal overnachten.

DAG 2 & 3: PHOENIX - APACHE TRAIL - SEDONA : +/- 350 KM

Niet ver van Phoenix begint “The Apache Trail”, een 64 km lange route dwars door het ruige landschap van de Superstition Mountains in Arizona. Zoals de naam al doet vermoeden gebruikten de Apache Indianen reeds in het verleden deze route toen er nog geen weg was aangelegd. De weg loopt door een woestijnachtig landschap met cactusvelden langs drie  grote meren die ontstaan zijn bij de aanleg van verschillende dammen in de Salt River. Ongeveer de helft van de weg is geasfalteerd; de andere helft bestaat uit harde gravel die ongeveer 8 km na Tortilla Flat begint en verder loopt langs de hellingen van Fish Creek Hill naar Apache Lake. Op het einde van de route ligt de Theodore Roosevelt Dam. De rit gaat verder naar naar het New Age plaatsje Sedona en het Red Rock State Park dat bestaat uit rode woestijnbergen en bijzonder rotsformaties. In Sedona zouden er sterke concentraties van aardse energiestralen, die een helende werking hebben, aanwezig zijn. In de omgeving van Sedona kan je ook deelnemen aan jeeptours (betalend) en zijn er een aantal leuke wandelingen uitgestippeld.

Apache Trail
Sedona

DAG 4: SEDONA - GRAND CANYON NATIONAL PARK / SOUTH RIM : +/- 165 KM

Wat zou deze reis zijn zonder een bezoek aan één van de 7 natuur wereldwonderen: de Grand Canyon. Vanuit het plaatsje Cameron rijdt u het nationale park binnen en ziet u in het begin nog net de Colorado Rivier de canyon binnen duiken. Hoe verder u rijdt hoe hoger de rotswanden liggen. Ook al beslaat de Grand Canyon een oppervlakte van meer 1.900 vierkante kilometer, dan kan u nog al de belangrijkste bezienswaardigheden op één dag bezoeken. De Grand Canyon is ’s werelds grootste en gecompliceerde stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. Op het gebied van grillige en fantastische vormen, schitterende kleuren en geologische betekenis kan geen enkel ander ravijn ter wereld zich meten met het majestueuze karakter van de Grand Canyon. Hier kan u ook een helikoptervlucht maken (betalend).

Grand Canyon National Park

DAG 5 & 6: GRAND CANYON NATIONAL PARK / SOUTH RIM - PAGE / LAKE POWELL : +/- 250 KM

Het stadje Page zou niets zijn zonder zijn prachtige natuurwonderen.  Een eerste trekpleister is Antelope Canyon. U bezoekt niet de buitenkant maar de binnenkant van een rots. Slotcanyons zijn rotsen die langs de binnenkant zijn uitgesleten en gepolijst door water, wind en zand. Door het zonlicht, dat langs de bovenkant van de rotsen binnenvalt, worden verschillende roze, rode en oranje 40 meter hoge kamers omgetoverd tot prachtige glooiende golven. Een absolute “must do” in je programma. Woestijn en water; een combinatie die je niet overal vindt, maar wel op het 658 km² grote stuwmeer van Lake Powell. Met een powerboat ontdekt u het groenblauwe meer dat omsloten wordt door zandstranden, rode rotsen, ondergelopen canyons,… en of dit nog niet genoeg is, kan je ook de zonsondergang gaan bekijken aan Horseshoe Bend, een prachtig uitkijkpunt waar de Colorado Rivier een hoefijzervormige bocht heeft gecreëerd.

Antelope Canyon
Lake Powell

DAG 7: PAGE / LAKE POWELL - MONUMENT VALLEY : +/- 215 KM

The Navajo Indianen leefden in de “Four Corners”, een gebied waar de staten Arizona, Utah, Colorado en New Mexico mekaar ontmoeten. Eén van de mysterieuze plaatsen die iedereen hier wel kent is Monument Valley. Een eindeloze, desolate vlakte bezaaid met “buttes”, vrijstaande, smalle en hoge rotsformaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze locatie regelmatig te zien is in films zoals Far West films “Stagecoach” en “The Searchers”, “Easy Rider”, “Forest Gump” en in de televisieserie van het Britse “Doctor Who”. In het park loopt de onverharde en zeer hobbelige Valley Drive waar u zelf of met begeleide tours (betalend) de belangrijkste zandsteenformaties en tafelbergen kan bezoeken.

Monument Valley

DAG 8 & 9: MONUMENT VALLEY - MESA VERDE NATIONAL PARK : +/- 250 KM

U volgt het spoor van de Navajo naar de staat Colorado, naar één van de best bewaarde nederzettingen van de Pueblo Indianen: Mesa Verde National Park. De vijf grote nederzettingen zijn gebouwd in nissen in ravijnen en staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Hier gaat het niet zozeer om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners van de staat Colorado. Via verschillende uitkijkpunten en begeleide wandelingen (betalend en reservatie verplicht) ziet u verschillende “Cliff dwellings” (rotswoningen) waarvan de Cliff Palace, de grootste en bekendste is in Mesa Verde.

Mesa Verde National Park

DAG 10: MESA VERDE NATIONAL PARK - TAOS : +/- 411 KM

De reis gaat verder via Durango en Pagosa Springs naar de staat New Mexico. Deze verbazingwekkende staat van prachtig rauwe landschappen en een diep cultureel erfgoed biedt de beste mix van buitenavontuur en etnische diversiteit in Amerika. De eindbestemming is het plaatsje Taos. Naast monumenten en authentieke gebouwen in Adobestijl kan u een bezoek brengen aan Taos Pueblo (betalend), een indianengemeenschap die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat genoteerd. De adobewoningen worden al meer dan 1.000 jaar bewoond.

Taos

DAG 11 & 12: TAOS - SANTA FE : +/- 125 KM

The High Road to Taos Scenic Byway is een panoramische weg die van Taos richting Santa Fe loopt. De 107 kilometer lange schilderachtige route loopt langs verschillende kleine Spaans-beïnvloede stadjes met historische gebouwen waaronder Chimayo. Hier staat het plaza dat het beroemde Santuario de Chimayo herbergt, een centrum dat ontelbare pelgrims trekt vanwege het vermeende vermogen om zieken te genezen. De rit van vandaag eindigt in één van de oudste steden van Amerika: Santa Fe. De stad ademt het oude Spaanse koloniale verleden uit. Bezoek er de Santa Fe Plaza, een historisch plein waar u de Palace of The Governors en het New Mexico History Museum terug vindt; de Barrio de Analco Historic District, een historische wijk die u een indruk geeft van hoe Santa Fe eruitzag tijdens de Spaanse overheersing en zeker Canyon Road, het creatieve hart van deze kunststad met talrijke kunstgalerieën, winkels, restaurantjes…

Santa Fe

DAG 13: SANTA FE - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Santa Fe. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 14: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

       

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.