The Quest to the Inside Passage

CANADA

 • Reistijd: eind mei tot midden oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Whistler
 • Wells Gray Provincial Park
 • Barkerville
 • Hyder Alaska
 • Inside Passage
 • Campbell River
 • Elk Falls Provincial Park
 • Quadra Island
 • Strathcona Provincial Park
 • Pacific Rim National Park
 • Vancouver

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - VANCOUVER

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Vancouver. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw airporthotel. Op het einde van deze reis bezoekt u Vancouver.

DAG 2 & 3: VANCOUVER - WHISTLER : +/- 136 KM

Whistler is een resortstadje dat vooral bekend is vanwege een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika: Whistler-Blackcomb. Tijdens de zomermaanden worden er talrijke avontuurlijke activiteiten georganiseerd. Buiten de prachtige wandelingen en fietstochten kan je er ook paardrijden, bungeejumpen, rotsklimmen, ATV & UTV rijden en nog veel meer. Vergeet vooral niet een rit te maken met de Peak-to-Peak Gondola. Het is de hoogste en langste gondellift ter wereld die de bergtoppen van Whistler Mountain en Blackcomb Mountain met elkaar verbindt.

Whistler & omgeving

DAG 4 & 5 & 6: WHISTLER – WELLS GRAY PROVINCIAL PARK : +/- 423 KM

De reis gaat verder noordwaarts door Caribou County naar het plaatsje Clearwater, de toegangspoort naar het Wells Gray Provincial Park. De bijnaam van het park is “Waterfall Park”. Het park telt meer dan 200 watervallen waarvan er 39 een naam hebben gekregen. De bekendste zijn de Spahats Falls, Dawson Falls en de vierde hoogste waterval van Canada nl. de Helmcken Falls. Het water stort zich van een hoogte van 141 meter naar beneden. In het park kan u prachtige wandelingen maken, paardrijden, kanovaren,… Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren waaronder bevers, sneeuwgeiten, grizzlyberen, zwarte beren,… Wilt u toch wat meer waterpret probeer dan zeker één van de wildwaterraftings op de Clearwater River.

Wells Gray Provincial Park

DAG 7 & 8: WELLS GRAY PROVINCIAL PARK – QUESNEL : +/- 355 KM

The Cariboo Highway (Highway 97) was ooit de route die heel wat stampeders namen op zoek naar goud. De “Cariboo Road” werd aangelegd tussen 1862 en 1865 en loopt vanuit de Fraser River Valley 644 km noordwaarts naar Barkerville. Vandaag rijdt u een stukje over deze historische route naar het plaatsje Quesnel. Van hieruit kan u de volgende dag een bezoek brengen aan Barkerville (+/- 86 km enkel naar Quesnel). Barkerville was de belangrijkste gemeenschap voor zaken doen in het goldrush-tijdperk van de Cariboo. Nu is het een openluchtmuseum met bijna 100 huizen die gerestaureerd en gereconstrueerd zijn zoals de stad er rond 1870 uitzag.

Barkerville

DAG 9: QUESNEL – SMITHERS : +/- 488 KM

Highway 97 loopt verder noordwaarts naar Prince George. Hier loopt de Yellowhead Highway (Highway 13) westwaarts naar het stadje Vanderhoof. Vanderhoof ligt niet ver van het Fort Saint James National Historic Site, een fort uit 1806. Verder westwaarts ligt het plaatsje Houston. In Houston valt onmiddellijk de 18 meter hoge en 363 kg wegende vislijn op die een symbool is voor de honderden vissers die hier jaarlijks genieten van de verscheidene soorten zalm. Vervolg van de reis naar het stadje Smithers. Smithers wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd; het enige verschil is de “chocolade” , maar die voeren zij in. Smithers is gelegen aan de voet van de machtige Hudson Bay Mountain. Hier haalt iedere bergliefhebber zijn hartje op : prachtige met ijs besneeuwde bergen, met bloemen bezaaide alpenweide,…

DAG 10 & 11: SMITHERS – STEWART – HYDER ALASKA : +/- 330 KM

Verder westwaarts komen de Coast Mountains dichterbij. Tijdens de lente en zomermaanden staan de weiden vol bloemen en de dennen, berken en essen zijn hoger en groener vanwege het vochtige klimaat. Daartussen staan de ceders, waarvan het zachte hout het belangrijkste materiaal levert voor de houtsnijkunst van de Indianen aan de kust. Nabij Hazelton krijgt u het beste overzicht van deze stamcultuur in het Ksan Indian Village Museum . Zeven traditionele Gitk’san huizen in hout werden op de landtong gereconstrueerd. Buiten staan beschilderde totempalen uit de beroemde houtsnijschool van het dorp. Neem tijdig de afslag op Highway 37, de Cassier Highway. Het indianendorp Kitwancool loont de moeite om een stop te maken, want hier kan u mooi beschilderde totempalen bewonderen.  In Meziadin Junction neemt u route 37A. Langs haarspeldbochten gaat het dan verder naar beneden tot bij het zoute water van de Stille Oceaan nabij het stadje Stewart. Even verder ligt het vijftig zielen kleine stadje Hyder aan de noordelijke oever van de Fjord in Alaska. Vanuit het plaatsje Hyder kan u verder rijden naar Fish Creek. In juli en augustus komen de koningszalmen hier kuit schieten. Met een beetje geluk ziet u een Amerikaanse zeearend, Bald Eagle en een zwarte beer. Als u geïnteresseerd bent in het bezoeken van een goudmijn dan kan dit vanuit Hyder. Hyder wordt ook wel het vriendelijkste spookstadje van Amerika genoemd.

DAG 12: HYDER / ALASKA – PRINCE RUPERT : +/- 460 KM

U dient dezelfde route terug te rijden om terug op Highway 16 te komen. U verlaat Hazelton en rijdt verder oostwaarts richting Terrace. Hier worden vanuit de houtzagerijen reusachtige houtstapels op eindeloze goederentreinen geladen. Vervolg van de route naar Prince Rupert. Velen weten niet dat Prince Rupert gelegen is op een eiland. Houtindustrie is de belangrijkste werkgelegenheid. Prince Rupert is dan ook de haven waar jaarlijks duizenden bezoekers hun weg vinden naar Yukon, Alaska, The Queen Charlottes Islands en Vancouver Island (Inside Passage).

DAG 13: PRINCE RUPERT – INSIDE PASSAGE – PORT HARDY

Vandaag moet u vroeg opstaan want een gemoedelijke vaart op de ferry doorheen een groen labyrint van eilanden neemt nu de plaats in van het kilometer vreten op de snelweg. De route brengt u langsheen de beroemde “Inside Passage”.  Men verveelt zich niet op dit 440 km lange traject. De kustlijn wordt afgewisseld met groene oevers, eilandjes, roodwitte lichttorens en blauwgroene heuvels. Ook op het gebied van fauna is er veel te zien: zeeleeuwen, tuimelaars, witkopzeearenden en met een beetje geluk een walvis of een orka. U passeert het kleine indianendorp Bella Bella. Het dorp is een van de weinige nederzettingen in dit deel van de westkust. In de late avond komt het einde in zicht en eindigt deze prachtige boottrip in Port Hardy.

DAG 14 & 15: PORT HARDY – TELEGRAPH COVE - CAMPBELL RIVER: +/- 265 KM

Wat zou een reis in Canada zijn zonder orka’s te zien. De rit gaat verder naar het plaatsje Telegraph Cove, het mekka van de vrienden van de orka. Het doel van vandaag is de “Johnson Strait” waar van begin juli tot oktober een permanent verblijvende troep orka’s leeft. Orka’s behoren tot de familie van de tandwalvissen en zijn de grootste soort onder de dolfijnen. De typische rugvin van de mannelijke zwaardwalvis kan zelfs tot twee meter uitgroeien. Tijdens een 3 uur durende tocht gaat u op zoek naar deze imponerende “Killer Whales”. U heeft de keuze uit een vertrek om 09.00 u en om 13.00 u. Na de excursie rijdt u verder naar Campbell River. Van hieruit kan u het Elks Falls Pronvincial Park bezoeken, Quadra Island en het Strathcona Provincial Park. Ook vanuit Campbell River worden er walvis- en orkaexcursies aangeboden.

Telegraph Cove
Strathcona Provincial Park

DAG 16 & 17 & 18: CAMPBELL RIVER – TOFINO / PACIFIC RIM NATIONAL PARK : +/- 270 KM

Op weg naar het Pacific Rim National Park kan u een stop maken in Cathedral Cove. Cathedral Cove is het laatste oorspronkelijke stuk woud dat gelegen is in het MacMillan Provincial Park. De grote douglassparren  zijn meer dan 800 jaar oud, 5 meter dik en meer den 70 meter hoog. Hier krijgt u een indruk van hoe het hele zuidelijke deel van Vancouver Island er uit heeft gezien. Op het einde van de Pacific Rim Highway ligt het plaatsje Tofino. Een van de belangrijkste activiteiten in deze regio is het observeren van  zeedieren: zeehonden, zeeleeuwen en natuurlijk de orka’s en de grijze walvissen. Het gebied is ook een prachtige plaats om wandelingen te maken in de natuur of op het strand. Long Beach is tevens de populairste surflocatie van Canada. Of toch maar even met een watervliegtuig op pad?

Pacific Rim National Park

DAG 19 & 20 : TOFINO – VANCOUVER: +/- 282 KM

U verlaat Vancouver Island en neemt de ferry vanuit Nanaimo naar Horseshoe Bay. Op weg naar Vancouver kan u eerst nog een wandeling maken over de langste hangbrug ter wereld : Capilano Suspension Bridge. Of toch maar even een “Cliffwalk” of Treetops Adventure”. U rijdt Vancouver stad binnen via Stanley Park. Vancouver is vermoedelijk de mooiste stad in heel Canada. Met zijn ligging in het westelijke kustgebied van het Canadese vasteland, mag Vancouver zich verheugen in een omgeving dat qua landschappelijk schoon door maar heel weinig ander steden ter wereld wordt geëvenaard. U kan er o.a. een bezoek brengen aan het UBC Museum of Anthropology, het Vancouver Museum, Gastown, Robsonstrasse,…

Vancouver

DAG 21: VANCOUVER – BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op Vancouver International Airport. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 22: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Sectie

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

         

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsoffertes

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.