The Shaky Isles

NIEUW-ZEELAND

 • Reistijd: november, december, januari, februari, maart, april
 • Vluchten: dagelijkse vluchten met  Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Auckland
 • Coromandel Peninsula
 • Roturua & omgeving
 • Tongariro National Park
 • Lake Taupo
 • Wellington
 • Abel Tasman National Park
 • Paparoa Natoinal Park
 • Franz Josef
 • Queenstown
 • Milford Sound
 • Dunedin
 • Taeirie Gorge Railway
 • Otago Peninsula
 • Moeraki Boulders
 • Mount Cook National Park
 • Christchurch

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - AUCKLAND

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Auckland. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3: AUCKLAND

Bij aankomst vervult u eerste de douaneformaliteiten. Er wordt een private transfer verzorgt naar uw hotel in Auckland. Auckland is de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Ongeveer een derde van de bevolking van het land woont en werkt in deze stad. Het inwonersaantal bedraagt iets meer dan 1 miljoen en de stad heeft een overvloed aan restaurants, winkels, musea en talloze andere attracties. De volgende dagen kan u een bezoekje brengen aan de Harbour Bridge, Aotea Square, het Auckland War Memorial, St. Patrick’s Cathedral, De Sky Tower, Underwater World Kelly Tarlton’s,…

DAG 4 & 5: AUCKLAND - WHITIANGA / COROMANDEL PENINSNULA : +/- 210 km

Vandaag zorgt de autoverhuurmaatschappij ervoor dat u wordt opgepikt aan uw hotel en regelt een transfer naar het verhuurkantoor. Na de nodige formulieren verlaat u Auckland en rijdt u verder zuidwaarts via State Highway 2 naar Kopu, waar u tijdig afslaat naar de Coromandel Peninsula. U kan de onverharde “Tapu-Coroglen Road” nemen  naar het bergdorp Tapu. Het is een adembenemende weg die zich al kronkelend langs met varens begroeide heuvelruggen een weg baant naar dit vergeten oord. Vervolg van de reis naar het plaatsje Whitianga gelegen aan Mercure Bay waar u de volgende 2 nachten zal verblijven. Vanuit Whitianga kan u o.a. de magische baai van Fletcher Bay, Mercury Bay en natuurlijk Cathedral Cove bezoeken. Cathedral Cove is een natuurlijk rotsboog die tussen twee stranden in ligt. Je kan alleen bij eb van het ene naar het andere strand onder deze boog doorlopen.

DAG 6 & 7: WHITIANGA - ROTORUA : +/- 230 km

Vanuit Whitianga rijdt u verder naar het plaatsje Matamata. Hier halen de “Lord of the Rings” fans hun hartje op tijdens de Hobbiton Movie Set Tour.

Facultatieve excursie: Hobbiton Movie Set Tour: Tijdens de Hobbiton Movie Set Tour beleeft u het plaatsje Middle Earth waar u het dorp kan bezoeken tussen de weilanden van de “Shire”, zoals u getoond in de film “The Lord of The Rings en de Hobbit Trilogie. Wordt verliefd op de schapenboerderijen van de familie Alexander met op de achtergrond de machtige Kamai bergen. Uw gids begeleidt u langs de filmset en legt alle ingewikkelde details uit, wijst de bekendste locaties tijdens de filmscènes aan,… U bezoekt er de Hobbit Holes, de Green Dragon Inn, waar u een typisch Southfarthing drankje kan bestellen en je Middle Earth avontuur afsluit.

Vervolg van de reis naar Rotorua, gelegen aan de zuidkant van het gelijknamige meer. De stad is gebouwd rond een reeks spuitende geisers en modder- en zwavelpoelen. Rotorua is de ideale uitvalsbasis om de Whakarewarewa Thermal Area, Tamaki Maori Village, de Blue en Green Lakes en de Waimangu Volcanic Valley te bezoeken.

DAG 8 & 9: ROTORUA - TAUPO / TONGARIRO NATIONAL PARK : +/- 85 km

Een korte rit neemt u mee naar Taupo. Het circa 600 km² grote meer ligt op 350 m boven zeeniveau. De stad Taupo ligt aan de noordkant van het meer. Ongeveer 100 km zuidwaarts hiervan ligt het Tongariro National Park. Dit was het eerste park dat vanwege natuurlijke en culturele waarde op de UNESCO lijst van Werelderfgoed werd geplaatst. Het heeft een oppervlakte van 7600 km² en bestaat uit drie actieve vulkanen: Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. Ten westen van deze vulkanen liggen weelderige bossen en hebben de hellingen een grote verscheidenheid aan vegetatie. De echte hikers zullen zeker de Tongariro Crossing Walk willen bewandelen. Indien u dit wenst kan u deze wandeling op dag 18 maken. U verblijft de volgende overnachtingen aan Lake Taupo.

DAG 10: TAUPO - WELLINGTON : +/- 372 km

Vandaag rijdt u verder door naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Wellington is een bruisende, culturele en mondaine stad die gelegen is aan Port Nicholson, één van de mooiste havens ter wereld. Ze wordt door de Cook Strait gescheiden van het Zuidereiland. U kan er met de Kelburn Cable Car naar de top van een steile heuvel rijden waar u een fantastisch zicht heeft over Wellington en Port Nicholson. Bezoek hier ook de Botanical Gardens, de parlementsgebouwen waar vooral “The Beehiveé zal opvallen, het Te Papa Museum, de Art Walk en het Maori Treasures Complex.

DAG 11 & 12 & 13: WELLINGTON - INTER ISLAND FERRY - ABEL TASMAN NATIONAL PARK : +/- 204 km

Begeef u tijdig naar de ferryterminal van Wellington waar u de Interisland Ferry neemt naar het Zuidereiland. Rij verder via Nelson naar het plaatsje Marahau, de toegangspoort tot het Abel Tasman National Park, Takaka Hill en het natuurreservaat Farewell Spit. Het Abel Tasman National Park is met zijn 225 km² het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Niettemin is dit park enorm geliefd voor zijn goudgele zandstranden die omzoomd worden door wouden. Voor de kust leven dolfijnen, zeehonden, dwergpinguïns, zeevogels,… Het is een prachtige plaats om wandelingen te maken, te kajakken of bootexcursies te maken. In de Takaka Hill zijn er veel grotten die u kan bezoeken waaronder de Ngarua Caves. Helemaal in het noordelijkste punt van het South Island ligt de Farewell Spit, een landtong die voor het grootste deel bestaat uit een kaal landschap met duinen en waar een heleboel zeevogels leven waaronder de Jan-van-Gents, reuzensterns, scholeksters, aalscholvers en de rosse grutto’s.

DAG 13: MARAHAU - PUNAKAIKI/PAPAROA NATIONAL PARK : +/- 282 km

Vanuit Marahau rijdt u verder naar de westkant van het Zuidereiland. U passeert een aantal natuurparken en valleien waaronder de Buller River Valley, een plaats waar bijna niemand lijkt te wonen en u de ongereptheid van Nieuw-Zeeland kan proeven. Langs de westkust ligt het plaatsje Punakaiki. Vanaf hier kan u naar het Paparoa National Park gaan waarvan de “Pancake Rocks” en de “Punakaiki Blowholes” de spectaculairste bezienswaardigheden zijn.

DAG 14 & 15: PUNAIKI - FRANZ JOSEF : +/- 217 km

Vervolg van de reis naar Westland National Park en het plaatsje Franz Josef. Deze streek is bezaaid met ongeveer 60 gletsjers waaronder de Franz Jozef Glacier en Fox Glacier de belangrijkste zijn. Hier kan u deelnemen aan een spectaculaire helikoptertour. Vanuit de lucht heeft u bij goed weer een fantastisch zicht op de Tasman Glacier en Mount Cook. Er worden hier ook gletsjerwandelingen georganiseerd.

Facultatieve excursie: Mountain Spectaculair Helicopter Tour with Snow Landing: Tijdens  deze spectaculaire vlucht over de legendarische ijsvlaktes van de Fox Glacier en Franz Jozef Glacier komt u oog in oog te staan met dit overweldigende natuurfenomeen. U landt op de gletsjer zelf. Tijdens de 40 minuten durende vlucht heeft u ook fantastische zichten op de Tasman Glacier en Mount Cook.

DAG 16 & 17 & 18: FRANZ JOSEF - QUEENSTOWN : +/- 350 km

De enige transalpine route tussen Westland en Otago gaat via de Haast Pass. Deze prachtige panoramische rit loopt langs watervallen met uitzicht op meren en omringende bergpieken. Eens u de pass bent gepasseerd loopt de weg verder langs het idyllische Lake Wanaka. Het eindpunt van vandaag is de stad Queenstown. Deze stad is gelegen aan de noordoostkust van Lake Wakatipu met de bergketen de Remarkables op de achtergrond. Met de Skyline Gondola kan u naar Bob’s Peak gaan waar u een adembenemend uitzicht heeft over de streek. Bezoek er Underwaterworld of neem deel aan één van de vele avontuurlijke excursies die men van hieruit organiseert.

Facultatieve excursie: Safari of the Scenes – Wakatipu: Deze adembenemende excursie met 4×4-wagen neemt u mee naar enkele bekende “Lord of the Ring”-filmlocaties, gelegen in de Wakatipu Basin. Nabij Arrowtown begint de echte offroad met 4×4’s die een historische goudmijnroute volgt stroomopwaarts van de Arrow River. Vervolg naar de toegang van de Skippers Canyon waar u getrakteerd word op spectaculaire panoramische uitzichten van het Wakatipu Basin en de Skippers Canyon.

Facultatieve excursie: Safari of the Scens – Glenorchy: De 4×4-safari die in het teken staat van “The Lord of the Ring” is de Safari of The Scens Glenorchy tour. Deze panoramische trip biedt u adembenemende berg- en woud uitzichten langs de oevers van Lake Wakatipu naar Glenorchy en Paradise Valley.

Facultatieve excursie: Shotover Jetboat: Spectaculaire jetboattrip door de Shotover River Canyon. U slingert en draait door smalle ravijnen aan een adembenemende snelheid met als hoogtepunt de wereldberoemde Shotover Jet 360° spin.

DAG 19 & 20: FRANZ JOSEF - TE ANAU : +/- 180 km

De reis gaat verder naar Te Anau, de uitvalsbasis om het Fjordland National Park te bezoeken. Het Te Anau meer heeft een lengte van 61 km en een diepte van 417 m. Vandaag kan u bezoek brengen aan de betoverende glimwormgrotten van Te Ana-Au, waar de kleverige draden van de diertjes twinkelen aan het plafond. Op dag 13 kan u deelnemen aan de excursie naar de Milford Sound.

Facultatieve excursie: Milford Sound: De Milford Sound, een fjord van 16 km lang, is de bekendste attractie van het Fjordland National Park. Het beroemdste oriëntatiepunt is Mitre Peak, een piramidevormige berg van 1692 m hoog, die rechtstreeks uit de diepe fjord oprijst. Boottochten varen langs bijzonder geologische verschijnselen, zoals Lion Mountain, The Elephant en Copper Point. De watervallen storten zich van een gigantische hoogte naar beneden: Bowen Falls is de koploper met een hoogte van 160 m, gevolgd door de 146 m hoge Stirling Falls.

DAG 21 & 22 & 23: TE ANAU - DUNEDIN/OTAGO PENINSULA : +/- 290 km

U verlaat Te Anau en rijdt verder naar de andere kant van het Zuidereiland naar Duendin. Dunedin is de tweede grootste stad op het Zuidereiland en, in tegenstelling tot Christchurch, door Schotse kolonisten in 1848 gesticht. Zij gaven de stad de naam ‘Dun Edin’ wat de Keltische naam is voor Edinburgh. Het Otago Peninsula – gelegen op het Zuidereiland niet ver van Dunedin – is zeker een bezoek waard. Het schiereiland heeft met zijn lengte van 24 km veel te bieden en leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje. Hier kunt u op zoek naar zeldzame dieren en vogels in het wild, of het enige kasteel dat Nieuw Zeeland rijk is – Larnach Castle – bezoeken.

Facultatieve excursie: Taieri Gorge / Pukerangi Return Train: De Taieri Gorge Railway vertrekt vanaf het prachtige treinstation van Dunedin en begint aan zijn schilderachtige reis naar enkele van de meest altijd veranderende, spectaculaire en iconische landschappen van Nieuw-Zeeland. De trein rijdt door de zuidelijke delen van de stad Dunedin totdat deze bij de Wingatui-kruising aankomt, waar deze afslaat naar de Taieri-tak. Vanaf hier sluipt de trein over de Taieri-vlaktes en klimt de Taieri-kloof in, een smalle en diepe kloof die is uitgehouwen door de oude Taieri-rivier.

Facultatieve excursie: Otago Peninsula Wildlife Tour: Na een mooie tocht langs het pittoreske schiereiland Otago kunt u genieten van een fascinerende wildlife-cruise door de prachtige baaien van de Otago-haven en rond Taiaroa Head, de enige broedplaats van de prachtige noordelijke koninklijke albatros. Dit gebied is rijk aan zee- en vogelsoorten en biedt de kans om pelsrobben, dolfijnen, zeeleeuwen en het vruchtbare vogelleven in Nieuw-Zeeland te zien.

DAG 24 & 25 & 26: DUNEDIN - MOUNT COOK NATIONAL PARK : +/- 275 km

U verlaat Dunedin en rijdt verder langs de kust naar de Moearaki Boulders. Deze ongebruikelijk, grijze ronde zwerfkeien liggen verspreid over het strand. Via Oamaru rijdt u verder naar Twizel en het prachtige Lake Pukaki. Het uitzonderlijke mooie meer heeft een adembenemend uitzicht op Mount Cook en de Nieuw-Zeelandse bergen. Ongeveer 65 km verder ligt Mount Cook National Park. Het 700 km grote gebied telt meer dan 19 bergpieken van meer dan 3.000 m hoog. Gletsjers bedekken 40 % van het park. Het opvallendste aan de flora van het park is de beroemde Mount Cook Lily terwijl op de hellingen ook boterbloemen, sneeuwgentiaan en “ribbonwood” groeien. De Tasman Glacier is met zijn 29 km lengte de langste gletsjer op het zuidelijke halfrond. In het park lopen er talrijke wandelpaden.

Facultatieve excursie: Glacier Explorers Tasman Glacier Terminal Lake & Iceberg: Bezoek het Tasman Glacier-meer in Nieuw-Zeeland voor een fascinerende ontmoeting met het ijs. Vaar over het snelgroeiende terminalmeer met spectaculaire uitzichten op de bergen en het landschap. IJsbergen van elke vorm en grootte scheuren periodiek weg van de gletsjer, waardoor u de 300-500 jaar oude glaciale kristallen kunt aanraken en proeven.

DAG 27: MOUNT COOK NATIONAL PARK - CHRISTCHURCH : +/- 333 km

U verlaat Mount Cook en rijdt verder naar Christchurch waar u voor de laatste overnachting zal verblijven. De stad ademt een Engelse sfeer uit, mede door de Victoriaanse en neogotische bouwstijl. Ze wordt ook de “tuinstad van Nieuw-Zeeland genoemd”, door de vele parken en de Botanic Gardens. De rivier de Avon is een rustig stromende rivier die door een deel van het centrum loopt. U kan er o.a. Cathedral Square en het International Arctic Centre bezoeken.

DAG 28: CHRISTCHURCH - SYDNEY - DUBAI

Lever tijdig de huurwagen binnen op het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Christchurch. Vertrek met regelmatige lijnvlucht van Emirates via Sydney naar Dubai.

DAG 29: DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai neemt u de vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Vanaf 1 oktober 2019 bent u verplicht om een ETA (Electronic Travel Authority) aan te vragen (prijs : NZ$12 pp) Er wordt ook een verplicht IVT (International Visitor Conservation and Tourism Levy) gevraagd van NZ$ 35 pp). U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.