The Untamed Wilderness of Vancouver Island

CANADA

  • Reistijd: derde week van mei tot half oktober
  • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
  • Bezienswaardigheden:
  • Vancouver
  • Pacific Rim National Park
  • Campbell River
  • Elk Falls Provincial Park
  • Stratchona Pronvincial Park
  • Quadra Island
  • Knight Inlet Lodge Grizzly Bears

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - VANCOUVER

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Vancouver. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar uw airporthotel. Op het einde van deze reis bezoekt u de stad Vancouver.

DAG 2 & 3 & 4: VANCOUVER - TOFINO/PACIFIC RIM NATIONAL PARK : +/- 300 KM

Vertrek tijdig naar de ferryterminal van Horseshoe Bay waar u de overtocht maakt naar Vancouver Island. Op weg naar het Pacific Rim National Park kan u een stop maken in Cathedral Cove. Cathedral Cove is het laatste oorspronkelijke  stuk woud dat gelegen is in het MacMillan Provincial Park. De grote douglassparren  zijn meer dan 800 jaar oud, 5 meter dik en meer den 70 meter hoog. Hier krijgt u een indruk van hoe het hele zuidelijke deel van Vancouver Island er uit heeft gezien. Op het einde van de Pacific Rim Highway ligt het plaatsje Tofino. Een van de belangrijkste activiteiten in deze regio is het observeren van zeedieren: zeehonden, zeeleeuwen en natuurlijk de orka’s en de grijze walvissen. Het gebied is ook een prachtige plaats om wandelingen te maken in de natuur of op het strand. Long Beach is tevens de populairste surflocatie van Canada. Of toch maar even met een watervliegtuig op pad?

Pacific Rim National Park

DAG 5 & 6 & 7: TOFINO - CAMPBELL RIVER : +/- 270 KM

U verlaat de westkust van Vancouver Island en rijdt verder via de Inland Island Highway naar de oostkant van het eiland naar het stadje Campbell River. Van hieruit kan u het Elks Falls Pronvincial Park bezoeken, Quadra Island en het Strathcona Provincial Park. Ook vanuit Campbell River worden er walvis- en orkaexcursies aangeboden. Orka’s behoren tot de familie van de tandwalvissen en zijn de grootste soort dolfijnen. De typische rugvin van de mannelijke zwaardwalvis kan zelfs tot twee meter uitgroeien.

Strathcona Provincial Park

DAG 8 & 9 & 10: CAMPBELL RIVER - KNIGHT INLET LODGE - BEARVIEWING

’s Morgens vertrekt u met een watervliegtuig voor een 30 minuten durende vlucht naar Glendale Cove, gelegen op de Knight Inlet. Vanuit de lucht ziet u de drijvende lodge reeds liggen. Bij aankomst wordt u verwelkomt en maakt u kennis met de natuurgidsen. De Knight Inlet is de langste fjord in west-Canada, en biedt de reiziger die deze tocht onderneemt, een panorama van scherpe besneeuwde bergtoppen, die afdalen naar het stille water van de fjorden. Het water van de fjord is soms groen, dan weer blauw, maar altijd glashelder. De Knight Inlet Lodge ligt op ongeveer 60 km landinwaarts van de ingang van de Knight Inlet fjord. Deze plek is bekend voor zijn grizzlyberen. Afhankelijk van het seizoen maakt u boottochtjes op zoek naar deze prachtige dieren of ziet u ze vanaf uitkijkplatformen. Er worden tijdens deze speciale excursie ook nog andere activiteiten georganiseerd die inclusief in de prijs zitten. Nota: u mag per persoon max. 1 stuk bagage van 14 kg meenemen.

-Dagelijks marine wildlife excursies naar de Johnstone Strait
-Zeearenden en andere vogels
-Panoramische cruise in de Knight Inlet op zoek naar grizzly’s van op boten
-Excursie naar de Thompson Sound en Bond Sound op zoek naar beren en ander wildleven
-Tijdens de avond worden er steeds leerrijke lezingen gegeven
-Zoektocht naar wild om in plaaster afdrukken te maken van de pootafdrukken
-Leerrijke woudwandeling in de Kwalate River Valley
-Alle toegangsgelden van de parken + provinciale & Federale taksen zijn inbegrepen
-Er wordt regenkledij voorzien indien nodig
-Bijstand door lokale natuurgidsen

Knight Inlet Lodge beren

Knight Inlet Lodge omgeving

Knight Inlet Lodge

DAG 11 & 12: KNIGHT INLET LODGE - CAMPBELL RIVER - VANCOUVER : +/- 235 KM

’s Morgens wordt u teruggevlogen naar Campbell River. U verlaat Vancouver Island en neemt de ferry vanuit Nanaimo naar Horseshoe Bay. Op weg naar Vancouver kan u eerst nog een wandeling maken over de langste hangbrug ter wereld: Capilano Suspension Bridge. Of toch maar even een “Cliffwalk” of Treetops Adventure”. U rijdt Vancouver stad binnen via Stanley Park. Vancouver is vermoedelijk de mooiste stad in heel Canada. Met zijn ligging in het westelijke kustgebied van het Canadese vasteland, mag Vancouver zich verheugen in een omgeving dat qua landschappelijk schoon door maar heel weinig ander steden ter wereld wordt geëvenaard. U kan er o.a. een bezoek brengen aan het UBC Museum of Anthropology, het Vancouver Museum, Gastown, Robsonstrasse,…

Vancouver

DAG 13: VANCOUVER - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Vancouver. Vertrek met regelmatig lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 14: BRUSSEL

Aankomst in Brussels International Airport. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & Canada Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

     

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte ETA formulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.