Up the Pacific Highway

AUSTRALIË

 • Reistijd: juli, augustus, september, oktober, november, december
 • Vluchten: 
 • Dagelijkse vluchten met Emirates
 • Bezienswaardigheden:
 • Sydney
 • Lamington National Park
 • Blue Glass Mountains
 • Noosa Heads
 • Fraser Island
 • Port Douglas
 • Great Barrier Reef
 • Daintree Rainforest
 • Whitesunday Islands

Reisprogramma

DAG 1 : BRUSSEL - SYDNEY

Vertrek vanuit Brussels International Airport via Dubai naar Sydney. Aankomst volgende dag.

DAG 2 & 3 & 4: SYDNEY

Bij aankomst in Sydney vervult u eerst de douaneformaliteiten. Daarna pikt u uw bagage op en neemt u een taxi naar uw hotel. Sydney is de hoofdstad van New South Wales en is met een bevolking van bijna 4 miljoen inwoners de grootste stad van Australië. Sydney heeft een belangrijke haven en een druk, industrie- zaken- en productiecentrum. De stad heeft een grootte van 1736 km². Sydney wordt door de haven in een noordelijk en een zuidelijk deel gesplitst en door de beroemde “Sydney Harbor Bridge” met elkaar verbonden. Een tweede belangrijke bezienswaardigheid en herkenningspunt van Sydney is het spectaculaire gebouw “The Opera House”. Bezoek er ook het Sydney Aquarium, Tarongo Zoo, de Sydney Tower of maak een wandeling door Darling Harbour. Ook buiten Centraal Sydney valt er veel te genieten. Langs de kust van Sydney Harbour vindt u schilderachtige voorstadjes, beschutte stranden en historische bezienswaardigheden: het Ku-ring-gai Chase National Park, Bondi Beach,…

DAG 5 & 6 : SYDNEY - BRISBANE - LAMINGTON NATIONAL PARK : +/- 115 km

Neem tijdig een taxi naar de luchthaven van Sydney. Binnenlandse vlucht naar Brisbane. Na het oppikken van de huurwagen rijdt u verder naar Lamington National Park. Na de drukte van de stad Sydney is dit een welkome verpozing in één van de populairste en mooiste parken van Queensland. Dit 200 km² grote, dichtbegroeide park werd gesticht in 1915. De wandelpaden, met een totale lengte van meer dan 160 km, voeren u door subtropisch regenwouden met onder meer ceders. De hoogste delen van het park liggen boven de 900 meter en zijn begroeid met antarctische beuken, de noordelijkste van Australië. Met zo’n 150 soorten is vogelkijken hier een geliefd tijdverdrijf.

DAG 7 : LAMINGTON NATIONAL PARK - NOOSA HEADS : +/- 246 km

U verlaat Lamington National Park en rijdt verder noordwaarts naar de “Glass House Mountains”. Deze groep van tien vulkanen rijzen in het midden van een open vlakte omhoog tot wel 300 meter. De bergen hebben hun naam gekregen van Captain Cook, die de bergen door de reflectie van de zon zag, en hem deden denken aan de glasovens van zijn ‘Yorkshire’ in Engeland. Uw reisdoel is Noosa Heads. Noosa staat bekend om zijn mooie stranden en de nabij gelegen rotsachtige, beboste heuvels. De Noosa River vormt een natuurlijke grens tussen het dorp, de heuvels en het Noosa National Park. In tal van baaien wordt gesurft. De inwoners van Noosa komen meer relaxed over dan de inwoners van nabijgelegen dorpen. Er wordt gezegd dat nieuwe inwoners lang moeten wennen aan de ontspannen levenswijze.

DAG 8 & 9 & 10: NOOSA HEADS - HERVEY BAY - FRASER ISLAND : +/- 191 km

Vertrek tijdig naar het plaatsje Hervey Bay waar u de huurwagen binnen levert op de luchthaven. Hier wordt u opgewacht door de mensen van het Kingfisher Bay Resort van Fraser Island. Transfer naar het Kingfisher Bay Mainland Reception. Ferry naar Fraser Island. Voor de kust van Queensland bij Maryborough ligt Fraser Island. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Het strekt zich uit over een lengte van 144 km langs de zuidkust van Queensland en sluit de Hervey Bay gedeeltelijk in. Het eiland bestaat uit prachtige stranden en duinen van wel 240 meter hoog, mangroven en zoetwatermeren, regenwoud en heideland. Het behoort dan ook toe aan het Wereld erfgoed van de UNESCO. Fraser Island staat voornamelijk bekend om zijn in het wild levende dingo’s. Dingo’s zijn Australische wilde honden, die in het verleden vanuit Azië zijn meegebracht. Vanuit het Kingfisher Bay Resort worden er verscheidene excursies georganiseerd die bestaan uit dagtrips over het eiland, walvisexcursies, segway tours, begeleide wandelingen,…

DAG 11: FRASER ISLAND - HERVEY BAY - CAIRNS

U wordt tijdig terug gebracht per ferry naar Hervey Bay. Hier neemt u het best een taxi naar Het Maryborough West Rail Station (+/- 39 km). Op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag vertrek vanuit hier de “Spirit of Queensland”, een comfortabele nachttrein die naar Cairns rijdt. In de trein zijn twee klassen: RailBed Sleeper en Premium Economy. In RailBed zijn geen slaapcompartimenten, maar staan stoelen die tot bed kunnen worden uitgeklapt. In beide klassen bevinden de douche en de toiletten zich aan het einde van de wagon. Er is een entertainmentsysteem aan boord met film en muziek. Aankomst volgende dag in de late namiddag.

DAG 12 & 13 & 14 : CAIRNS - PORT DOUGLAS

Bij aankomst in Cairns private transfer naar uw hotel in Port Douglas. De meeste excursies die vanuit Port Douglas worden georganiseerd zijn dagexcursies zodat u geen wagen nodig heeft. Port Douglas ligt ongeveer 75 kilometer ten noorden van Cairns en staat vooral bekend als de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest. De meeste hotels liggen nabij het prachtige Four Mile Beach.

Facultatieve excursie: 4WD Daintree Rainforest & Cape Tribulation: U rijdt met een 4×4 voertuig noordwaarts langs de prachtige kustlijn van Queensland naar de Daintree River. Hier gaat u aan boord voor een korte riviercruise op de Daintree waar u op zoek gaat naar wildleven en vooral de zoutwaterkrokodil. De cruise eindigt in Cape Tribulation, een stuk van het World Heritage Tropical Rainforest. U rijdt door het regenwoud en de Alexandra bergen, langs watervallen en andere stukjes natuur. Aan de National Park Boardwalk wordt u vergast op een heerlijke ochtendthee. Een ervaren gids neemt u mee op een wandeling en legt u alles uit van de fauna en de flora van het regenwoud. De BBQ-lunch wordt genoten in het regenwoud. Na de lunch rijdt u verder via het 4WD Bloomfield Track naar Emmagen Creek waar u de mogelijkheid krijgt om te zwemmen. Hier kan u zeevissen, schildpadden, vlinders en exotische vogels bekijken en wordt u vergast op tropisch fruit en een heerlijk glas witte wijn en/of thee. De rit gaat verder naar Cape Tribulation Beach waar u wat vrije tijd krijgt om te genieten van het uitzicht over het strand, de bergen en het regenwoud vanaf een uitkijkplatform. Daarna steekt u de Daintree River met de ferry over en wordt u teruggebracht naar Port Douglas.

Facultatieve excursie: Calypso Outer Barrier Reef Cruise Snorkel & Dive: vandaag wordt u opgepikt door de mensen van Calypso Snorkel & Dive tussen 07.00 u en 08.20 u (juiste uur wordt medegedeeld bij reservatie). Tijdens deze cruise maakt u op 3 verschillende plaatsen in het Great Barrier Reef Marine Park stops om te snorkelen. De Calypso boot kan een max. van 110 gasten meenemen. Ochtend- en namiddagthee, tropisch lunchbuffet, snorkelgerief, snorkelgids, wetsuits.

DAG 15 & 16 & 17: PORT DOUGLAS - CAIRNS - AIRLIE BEACH

Private transfer naar de luchthaven van Cairns. Binnenlandse vlucht naar Hamilton Island. Hier zorgt de organisatie Cruise Whitsundays voor een ferry naar de Airlie Beach. Bij aankomst in Airlie Beach kan u een taxi nemen of te voet (+/- 700 m) naar het hotel. Airlie Beach is een klein populair stadje dat voornamelijk bekend staat als de toegangspoort naar de “Whitsunday Islands”. Ondanks zijn naam heeft Airlie Beach geen grote stranden, maar komen de mensen hier voornamelijk naartoe om een boottocht te maken naar de Whitsunday Islands of om te leren duiken in één van de lokale scholen die het plaatsje rijk is. Het plaatsje heeft een aantal budgettaire en middenklasse hotels, een paar goede restaurants en een uitbundig nachtleven.

Facultatieve excursie: Whitehaven Beach & Hill Inlet Lookout Tour: 

Het is een vroege start, met de boot die om 7.00 uur vertrekt vanuit de haven van Airlie. Het is tijd om te genieten van de ochtendkoffie en thee, terwijl je meandert door de Whitsunday Islands richting Hamilton Island. Dit duurt maximaal 1 uur – 1,5 uur en is een tussenstop om meer passagiers te verzamelen voordat je op weg gaat naar het beroemde Whitehavenstrand. Een deel van de ochtend wordt doorgebracht op Whitehaven Beach en degenen die willen wandelen en de prachtige natuurwandeling Hill Inlet willen bezoeken, worden snel door hun gids begroet om naar deze activiteiten te vertrekken. Bij uw terugkeer van al dat harde werk, wacht u een picknicklunch om uw honger te stillen. De rest van de dag is ter vrije besteding om te genieten van Whitehaven Beach. Dagelijkse programma’s zijn afhankelijk van laag en hoog water op de dag.

DAG 18: AIRLIE BEACH - SYDNEY - DUBAI

Neem tijdig de ferry terug naar Hamilton Island. Binnenlandse vlucht naar Sydney. Internationale vlucht naar Dubai met aankomst de volgende dag.

DAG 19: DUBAI - BRUSSEL

Bij aankomst in Dubai dient u van vlucht te wijzigen. Vlucht naar Brussels International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retourdatum. U heeft buiten een Belgisch rijbewijs ook een Internationaal rijbewijs nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk. Ook de hierboven vermelde accommodaties kunnen waar mogelijk nog aangepast worden.