Utah: This is the Place

AMERIKA

 • Reistijd: ganse jaar door
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport of Amsterdam, Schiphol
 • Bezienswaardigheden:
 • Colorado National Monument
 • Arches National Park
 • Canyonlands National Park
 • Castle Valley
 • Dead Horse Point
 • Monument Valley
 • Gooseneck State Park
 • Moki Dugway
 • Capitol Reef National Park
 • Bryce Canyon National Park
 • Kodachrome Basin State Park
 • Zion National Park
 • Salt Lake City

Reisprogramma

DAG 1: BRUSSEL OF AMSTERDAM - SALT LAKE

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Salt Lake City vanuit Brussel of Amsterdam. . Bij aankomst in Salt Lake City pikt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder naar uw hotel waar u zal overnachten.

Salt Lake City

DAG 2 & 3: SALT LAKE CITY – VERNAL – DINOSAUR NATIONAL PARK : +/- 280 km

U verlaat Salt Lake City en rijdt verder naar het plaatsje Vernal., de ideale uitvalsbasis om het Dinosaur National Park te bezoeken.  Dit monument in het noordoosten van Utah ontleent zijn naam aan de vele duizenden fossiele botten van reuzenreptielen die hier in 1909 zijn aangetroffen. Het grootste deel van het monument ligt ten noorden van het Visitor Center en omvat de canyons van de Green River en de Yampa River. Bezoek er zeker de Quarry Exhibit Hall, een groeve waar 1.500 dinosaurusbotten en fossielen te zien zijn. Vlakbij het Quarry Visitor Center vertrek de Cub Creek Road, een 32 kilometer lange panoramische route waarlangs verschillende wandelpaden vertrekken. Me noemt dit ook de “Tour of the Tilted Rocks Scenic Drive. Voor hen die liever een paar mooie uitkijkpunten hebben, nemen het beste de Harpers Corner Road. Het eindpunt ligt  760 meter hoger dan de omgeving. Het bekendste viewpoint is de Echo Canyon overlook.

Vernal

DAG 4 & 5 & 6 : VERNAL – MOAB : +/- 350 km

De reis gaat verder zuidwaarts naar het plaatsje Moab. Eén van de bekendste nationale park in deze regio is Arches National Park. Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor met klinkende namen als Delicate Arch, Double Arch, Broken Arch,… In het park lopen er verscheidene wandelpaden waarvan die van “Devils Garden” één van de bekendste is.  Moab is één van de plaatsen waar u oog in oog komt te staan met de machtige Colorado rivier. Een ten noorden van Moab kan u de panoramische Route 128 langs de rivier afrijden naar Castle Valley. Hier kan u o.a. de kathdraalachtige rotsformatie van de “Fisher Towers” bezoeken.  Rij ook naar de LaSal Mountains van waar u een prachtige zicht heeft over deze vallei en het naburige Arches National Park.  Een kleine 50 km ten noordwesten van Moab ligt “The Island in The Sky”, dat deel uitmaakt van het Canyonlands National Park. The Island in The Sky is het hoogst gelegen deel van het park en behoort tot één van de ruigste gebieden van de Verenigde Staten dat u kan bekijken vanaf uitkijkpunten en wandelingen. Op de terugweg kan je dan ook nog een stop maken in Dead Horse Point State Park, een panoramisch uitkijkpunt op 600 meter hoogte vanwaar u de lager gelegen Colorado rivier een meander ziet maken rond een rotsplateau. Moab is ook “The Place to Be” voor hen die houden van actie: paardrijden, raften, quadbiking, ziplines, mountainbiken, 4×4 off road trips,…

Arches National Park
Canyonlands National Park

DAG 7: MOAB – MONUMENT VALLEY : +/- 234 km

Vandaag rijdt u verder zuidwaarts naar Monument Valley. Onmiddellijk waant u zich hier in één van de Far West films die hier talrijk zijn gemaakt.  De opvallendste “buttes” die u ziet vanaf het bezoekerscentrum staan bekend als “The Mittens”. De Left of the West Mitten staat in Arizona en de Rigt of East Mitten staan in Utah. De bergen staan 300 m boven de woestijn uit en uit beide “wanten” steekt een karakteristieke duim. In Monument Valley merkt u pas hoezeer uw beeld van het westen door deze plek is bepaald. Monument Valley is nog altijd het centrum van de Navajo cultuur Het uitzicht over de vallei, bezaaid met gigantische buttes  die 300 meter boven de woestijn uitsteken, doen u al vlug begrijpen dat dit een mythische plaats is voor de Navajo indianen.

Monument Valley

DAG 8 : MONUMENT VALLEY – GOOSENECK SP – MOKI DUGWAY – CAPITOL REEF NP : +/- 330 km

Af en toe moet je van de snelweg afwijken om de mooie landschappen te ontdekken. Rij even noordwaarts via Highway 163 en sla tijdig af op State Route 261 en rij verder naar het Gooseneck State Park via State Route 361. Vanaf het uitkijkpunt ziet u een driehonderd meter diepe kloof met drie bochten die lijken op een ganzennek. Terug op State Route 261 gaat het verder naar de “Moki Dugway”, een verharde gravelroad die begint op een hoogte van +/- 1290 meter en via een aantal haarspeldbochten stijgt naar een hoogte van 1623 meter. Hier staan u een paar prachtige vergezichten te wachten.  Vervolg van de reis naar Hanksville en Capitol Reef National Park. Hier hebben Mormoonse kolonisten vroeger een nederzetting gesticht waar u nu een aantal gerestaureerde gebouwen tussen de fruitboomgaarden kan bezoeken. Rij het park binnen via de 13 kilometer (enkel) lange Scenic Drive en aanschouw de majestueuze rotsformaties van dit park. Verblijf in het plaatsje Torrey.

Gooseneck State Park
Moki Dugway
Capitol Reef National Park

DAG 9 & 10 : CAPITOL REEF NATIONAL PARK – BRYCE CANYON NATIONAL PARK : +/- 176 km

Vervolg van de rit langs de panoramische State Route 12 over de bergkam van de Escalante Canyon via Boulder naar Escalante. De kleine parel van de nationale park in het westen van de Verenigde Staten blijft Bryce Canyon National Park. De hoefijzervormige kloof staat vol met spookachtige rotspilaren die “hoodoo’s” worden genoemd. De prachtige rode, roze, oranje en geelachtige kleuren van het gesteente maken van dit park één van de mooiste van Amerika. U kan het park bezoeken via de 29 kilometer lange Rim Road die langs een paar spectaculaire uitkijkpunten loopt, waarvan het hoogste “Rainbow Point” gelegen is op meer dan 2770 meter. Bij helder weer heeft u een prachtig weids zicht over het Kaibab Plateau in Arizona. Een absolute must is het Queens Garden Trail en Navajo Loop Trail. Daal af in de canyon en wandel langs een sprookjesachtig tafereel van rotsformaties. In de schaduw van Bryce Canyon ligt het kleinere “Kodachrome Basin State Park”. De belangrijkste kenmerken van dit park zijn de rotspilaren of “Chimneys” of “sand pipes” worden genoemd.  Wie de echte rust op zoekt moet zeker en vast dit parkje bezoeken. In het park kan men wandelingen maken en paardrijden.

Bryce Canyon National Park

Dag 11 & 12: BRYCE CANYON NATIONAL PARK – ZION NATIONAL PARK : +/- 140 km

Een volgende stukje natuur ligt op +/- 2 uu rijden van Bryce nl. Zion National Park. Het park bestaat uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Het belangrijkste deel is de Zion Canyon, een ravijn van 24 km lang en 800 meter diep met hoog oprijzende bergwanden en hellingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit park een paradijs is voor wandelaars. Angels Landing, The Riverside Walk, The Narrows, Hidden Canyon en de Emerald Pools zijn maar enkele topwandelingen die het park rijk zijn.

Zion National Park

DAG 13 & 14: ZION NATIONAL PARK – SALT LAKE CITY : +/- 494 km

U verlaat Zion National Park en rijdt verder noordwaarts  richting Salt Lake City.  De hoofdstad en tevens de grootste std van de staat Uah wordt omgeven door de Wasatc Mountains en het immense Great Salt Lake. De bekendste toeristische attractie is Temple Square met de Salt Lake Tempel en het Tabernacle. Bezoek er ook de Bonneville Salt Flats, een 100 km² grote uitgestrekte zoutvlakte of het Antelope Island State Park, gelegen in Great Salt Lake. Er graast een grote bizonkudde en er leven gaffelbokken en dikhoornschapen.

DAG 15 : SALT LAKE CITY – BRUSSEL OF AMSTERDAM

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Salt Lake City. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussel of Amsterdam.

DAG 16: BRUSSEL OF AMSTERDAM

Aankomst in Brussel of Amsterdam. Einde van de reis.

DUURZAAM TOERISME:

Voor elke reis die u bij Inforeizen & USA Travel boekt, zorgen wij voor de neutralisatie van de CO2-uitstoot door het planten van bomen in Madagascar en werkt hiervoor samen met de Belgische NGO Graine De Vie. Graine De Vie bestaat al sinds 2009 en heeft ondertussen al 19.200.000 bomen geplant in Madagaskar, één van de landen het hardst getroffen door ontbossing. De vrijwilligers van Graine De Vie werken samen met de lokale autoriteiten om de biodiversiteit te beschermen en helpen ze de lokale bevolking, veelal vrouwen, aan werk. In totaal heeft de NGO 134 boomsoorten geplant in 132 kwekerijen in Madagascar en 20 kwekerijen in Togo en zo 743 sites kunnen herbossen, goed voor de opname van zo’n 100.000 ton CO2. In 2019 alléén werden meer dan 10.000.000 bomen geplant. Het resultaat van dit project is dus meervoudig: de co2-uitstoot neutraliseren, de gezondheid van de bevolking op aarde verbeteren en de levensstandaard en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden verhogen.

     

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inentingen is verplicht. In de Verenigde Staten gebruikt met 110 volt en is de stopcontactdoos anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte ? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hieronder vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.