Westcoast Cities & Western National Parks

AMERIKA

 

 • Reistijd: begin juni tot eind oktober
 • Vluchten: dagelijks vertrek vanuit Zaventem, Brussels International Airport
 • Bezienswaardigheden:
 • Los Angeles
 • Pacific Coast Highway
 • San Francisco
 • Yosemite National Park
 • Mono Lake
 • Death Valley National Park
 • Las Vegas
 • Valley Of Fire
 • Zion National Park
 • Bryce Canyon National Park
 • Arches National Park
 • Canyonlands National Park
 • Castle Valley
 • Moki Dugway
 • Monument Valley
 • Antelope Canyon
 • Lake Powell
 • Grand Canyon National Park
 • Sedona
 • Red Rock State Park
 • Phoenix

Reisprogramma

DAG 1 & 2 & 3: BRUSSEL - LOS ANGELES

Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Los Angeles. Bij aankomst in Los Angeles pikt u eerst de huurwagen op. Daarna rijdt u verder naar uw hotel waar u zal overnachten. Los Angeles is het mekka van de film-, muziek-, mode- en sterrenindustrie. De volgende twee dagen kan u een bezoek brengen aan The Walk of Fame, The Kodak Theatre waar de oscar’s worden uitgereikt, het Man’s Chinese Theatre waar de sterren hun hand- en voetafdrukken vereeuwigen in het cement, Universal Studio’s, Santa Monica Beach & Pier, Venice Beach, Beverly Hills, Rodeo Drive, Paul Getty Museum en natuurlijk… de Hollywood Sign.

Los Angeles

DAG 4: LOS ANGELES - PACIFIC COAST HIGHWAY - MONTEREY / CARMEL : +/- 510 KM

Vandaag verlaat u de “City of Angels” en rijdt u via Highway 101 noordwaarts. U passeert er o.a. de badstadjes Malibu; waar alle filmsterren een strandvilla hebben staan, Oxnard en Santa Barbara. Vervolg van de rit naar Solvang, ook wel bekend als “Little Denmark”. Het door drie Deense Immigranten gestichte stadje is een Scandinavisch themapark met windmolens, pittoreske winkels,… De rit gaat verder naar het vertrek van de oorspronkelijke State Highway 1 die u meeneemt langs het mooiste gedeelte van de Pacific Coast Highway. Onderweg ligt San Simeon, dat in feite alleen uit het luxueuse kasteel van de puissant-rijke krantenmagnaat William Randolph Hearst bestaat, boven op een berg omgeven door uitgestrekte tuinen en grote zwembaden. Verder noordwaarts rijdt u langs het mooiste stuk van de Pacific Coast Highway. De weg plakt tegen het gebergte en baant zich als zigzaggend een weg naar het noorden naar Carmel en Monterey. Maak zeker een stop in het prachtige Point Lobos State Reserve of blijf even genieten van de panoramische uitzichten van het Julia Pfeiffer Burns State Park. Overnachting in Monterey of Carmel.

Monterey & omgeving

DAG 5 & 6: MONTEREY / CARMEL - SAN FRANCISCO: +/- 200 KM

U verlaat de kust en rijdt verder naar de “City of Bay”: San Francisco. Deze stad is het meest bekend vanwege de Golden Gate Bridge. Maak eens een fietstocht over de brug naar Sausolito. Verder kan u de stad het best al wandelend verkennen of gebruik maken van de typische “Cable Cars”. Bezoek zeker Chinatown, Fisherman’s Wharf, Lombard Street, Union Square en… het beroemde gevangeniseiland Alcatraz.

San Francisco

DAG 7 & 8: SAN FRANCISCO - YOSEMITE NATIONAL PARK : +/- 350 KM

De reis gaat verder naar het eerste nationale park op uw programma: Yosemite National Park. Het landschap van dit park is erg afwisselend: hoge bergen, monolieten, watervallen, meren en bossen en… de grootste sequoiabomen ter wereld. Deze mammoeten, die naar schatting een leeftijd hebben van 2.700 jaar met een lengte tot 90 meter hoog,  vindt u terug in het zuiden van het park . Wandelaars zitten hier zeker op hun plaats en komen zowel in Yosemite Valley als aan Glacier Point zeker aan hun trekken. Ligt het wandelen je iets minder dan kan je genieten van de talrijke uitkijkpunten.

Yosemite National Park

DAG 9: YOSEMITE NATIONAL PARK - MONO LAKE - DEATH VALLEY NATIONAL PARK : +/- 550 KM

Vandaag staat er een lange rit op het programma. U rijdt via de hoogste bergpas van Californië, de Tioga Pass het park van Yosemite uit. Alvorens u richting Death Valley rijdt kan u eerst nog een een bezoekje brengen aan de Tufa’s van Mono Lake. Tufa’s zijn grillige kalksteentorens die boven het 180 km² grote zoutmeer uitsteken. Via een aantal sluimerende deserttowns duikt u de woestijn in van Death Valley. Nabij Stovepipe Wells liggen de Mesquite Flat Sand Dunes; de meest bekendste en makkelijkst te bezoeken zandduinen van het park. De duinen kunnen hoogtes bereiken tot 30 meter. Met 86 meter onder het zeeniveau is Badwater het laagste punt van het westelijk halfrond van het nationale park. De woestijn is op zijn mooist bij zonsondergang, waar je de kleuren ervan uur na uur ziet veranderen. Vandaag rijdt u tot Furnace Creek waar u zal overnachten. Ga zeker de zonsondergang opzoeken nabij Zabriskie Point of Dante’s View.

Mono Lake
Death Valley

DAG 10 & 11: DEATH VALLEY NATIONAL PARK - LAS VEGAS : +/- 270 KM

De hitte van Death Valley achtervolgt u constant. Het is daarom raadzaam om ’s morgens vroeg te vertrekken. U rijdt via Highway 178 langs de belangrijkste uitkijkpunten: Artist’s Drive, Devils Golf Course en Badwater. De reis gaat verder naar een andere bijzondere plaats in de woestijn. Al van ver lijkt de plaats waar u naartoe rijdt een fata morgana, alleen wordt deze werkelijkheid. Las Vegas of “Sin City” zoals zij vroeger werd genoemd, is het grootste gokparadijs van Amerika. De bekendste straat is de “Las Vegas Strip”, een 6,7 kilometer lange straat waarlangs grote themahotels, casino’s en andere attracties zijn gelegen. Las Vegas slaapt nooit en ’s avonds baadt de stad in een oase van neonlicht. Hier moet je niet alleen zijn om een gokje te wagen, maar ook als je houdt van spectaculaire musicals, concerten, illusionistenshows,…

Las Vegas

DAG 12 & 13: LAS VEGAS - VALLEY OF FIRE - ZION NATIONAL PARK : +/- 300 KM

De kitcherige wereld van Las Vegas wordt al vlug ingeruild voor de prachtige natuur. Ongeveer 100 km van Las Vegas ligt het Valley of Fire State Park. Dit vrij onbekende stukje natuur moet niet onderdoen voor de grotere nationale parken. De route loopt als een rollercoaster door het park langs vuurrode rotsformaties. Erosie, wind en regen zorgden voor een aantal prachtige rotsformaties met namen als Elephant Rock, The Beehives, The Seven Sisters, Mouse’s Tank,… De reis gaat verder naar de staat Utah. Het eerste nationale park dat u hier tegenkomt is Zion National Park. Het park bestaat uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Het belangrijkste deel is de Zion Canyon, een ravijn van 24 km lang en 800 meter diep met hoog oprijzende bergwanden en hellingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit park een paradijs is voor wandelaars. Angels Landing, The Riverside Walk, The Narrows, Hidden Canyon en de Emerald Pools zijn maar enkele topwandelingen die het park rijk zijn.

Valley of Fire
Zion National Park

DAG 14: ZION NATIONAL PARK - BRYCE CANYON NATIONAL PARK : +/- 130 KM

De kleine parel van de western national parks blijft Bryce Canyon National Park. De hoefijzervormige kloof staat vol met spookachtige rotspilaren die “hoodoo’s” worden genoemd. De prachtige rode, roze, oranje en geelachtige kleuren van het gesteente maken van dit park één van de mooiste van Amerika. U kan het park bezoeken via de 29 kilometer lange Rim Road, die langs een paar spectaculaire uitkijkpunten loopt waarvan het hoogste “Rainbow Point” gelegen is op meer dan 2770 meter. Bij helder weer heeft u een prachtig weids zicht over het Kaibab Plateau in Arizona. Een absolute must is het Queens Garden Trail en Navajo Loop Trail. Daal af in de canyon en wandel langs een sprookjesachtig tafereel van rotsformaties.

Bryce Canyon National Park

DAG 15 & 16 & 17: BRYCE CANYON NATIONAL PARK - MOAB : +/- 440 KM

Het is steeds een plezier om door de staat Utah te rijden. Het ene na het andere landschap glijdt voorbij. De rit gaat verder via de Escalante Canyon naar Capitol Reef National Park. Hier hebben Mormoonse kolonisten vroeger een nederzetting  gesticht, waarvan u nu een aantal gerestaureerde gebouwen tussen de fruitboomgaarden kan bezoeken. Rij het park binnen via de 13 kilometer (enkel) lange Scenic Drive en aanschouw de majestueuze rotsformaties van dit park. De eindbestemming van vandaag is het stadje Moab; de ideale uitvalsbasis om de rotsbogen van het Arches National Park; Castle Valley met zijn kathedraalachtige “Fisher Towers” en de ontelbare canyons, tafelbergen, grillige rotsformaties, marsachtige vergezichten van “The Island in The Sky” in het  Canyonlands National Park te bezoeken. Moab is ook “The Place to Be” voor hen die houden van actie : paardrijden, raften, quadbiking, ziplines, mountainbiken, 4×4 off road trips,…

Capitol Reef National Park
Arches National Park
Canyonlands National Park
Fisher Towers & Castle Valley & Dead Horse Point

DAG 18: MOAB - MOKI DUGWAY - GOOSENECK STATE PARK - MONUMENT VALLEY : +/- 270 KM

Af en toe moet je van de snelweg afwijken om mooie landschappen te ontdekken. Daarom rijdt u vandaag over State Route 261 naar de Moki Dugway, een verharde gravelroad die begint op 1623 meter hoogte en 335 meter daalt, met vergezichten op een woestijnachtig landschap met in de verte de monolieten van Monument Valley. Voor u terug rijdt naar de highway ligt er nog een verrassing op u te wachten. Sla tijdig af op State Route 361 en rij verder naar het Gooseneck State Park. Vanaf het uitkijkpunt ziet u een driehonderd meter diepe kloof met drie bochten die gelijken op een ganzennek. Niet ver hiervandaan ligt Monument Valley waar u vandaag zal overnachten. Het ganse gebied bestaat uit zandsteenformaties en tafelbergen waar heel wat westernfilms zijn opgenomen.

Monument Valley
Moki Dugway
Gooseneck State Park

DAG 19 & 20: MONUMENT VALLEY - PAGE / LAKE POWELL : +/- 210 KM

Het stadje Page zou niets zijn zonder zijn prachtige natuurwonderen. Een eerste trekpleister is Antelope Canyon. U bezoekt niet de buitenkant maar de binnenkant van een rots. Slotcanyons zijn rotsen die langs de binnenkant  zijn uitgesleten en gepolijst  door water, wind en zand. Door het zonlicht, dat langs de bovenkant van de rotsen binnenvalt, worden verschillende roze, rode en oranje 40 meter hoge kamers omgetoverd tot prachtige glooiende golven. Een absolute “must do” in je programma. Woestijn en water; een combinatie die je niet overal vindt, maar wel op het 658 km² grote stuwmeer van Lake Powell. Met een powerboat ontdekt u het groenblauwe meer dat omsloten wordt door zandstranden, rode rotsen, ondergelopen canyons,… en of dit nog niet genoeg is, kan je ook de zonsondergang gaan bekijken aan Horseshoe Bend, een prachtig uitkijkpunt waar de Colorado Rivier een hoefijzervormige bocht heeft gecreëerd.

Antelope Canyon
Lake Powell
Horseshoe Bend

DAG 21: PAGE - GRAND CANYON NATIONAL PARK - SOUTH RIM : +/- 240 KM

Wat zou deze reis zijn zonder een bezoek aan één van de 7 wereldwonderen van de natuur: de Grand Canyon. Vanuit het plaatsje Cameron rijdt u het nationale park binnen en ziet u in het begin nog net de Colorado Rivier de canyon binnen duiken. Hoe verder u rijdt hoe hoger de rotswanden liggen. Ook al beslaat de Grand Canyon een oppervlakte van meer 1.900 vierkante kilometer, dan kan u nog al de belangrijkste bezienswaardigheden op één dag bezoeken. De Grand Canyon is ’s werelds grootste en gecompliceerde stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. Op het gebied van grillige en fantastische vormen, schitterende kleuren en geologische betekenis kan geen enkel ander ravijn ter wereld zich meten met het majestueuze karakter van de Grand Canyon. Hier kan u ook een helikoptervlucht maken (betalend).

Grand Canyon National Park

DAG 22 & 23: GRAND CANYON NATIONAL PARK - SEDONA - PHOENIX : +/- 440 KM

Na een laatste zonsopgang boven de canyon rijdt u verder naar het plaatsje Flagstaff, waar u de snelweg verlaat en inruilt voor de Oakcreek Canyon Drive. Via een aantal haarspeldbochten daalt u af naar het New Age plaatsje Sedona en het Red Rock State Park dat bestaat uit rode woestijnbergen en bijzonder rotsformaties. In Sedona zouden er sterke concentraties van aardse energiestralen, die een helende werking hebben, aanwezig zijn. In de omgeving van Sedona kan je ook deelnemen aan jeeptours (betalend) en zijn er een aantal leuke wandelingen uitgestippeld. De rit gaat verder naar de laatste plaats van je reis : Phoenix.  Hier kan u even op adem komen in een mooie resort in het plaatsje Scottsdale alvorens u terug naar huis vertrekt.

Sedona

DAG 24: PHOENIX - BRUSSEL

Lever tijdig de huurwagen binnen op de luchthaven van Phoenix International Airport. Vertrek met regelmatige lijnvlucht naar Brussels International Airport.

DAG 25: BRUSSEL

Aankomst in Brussel International Airport. Einde van de reis.

Praktische info

Belgen hebben een geldig internationaal paspoort nodig en het verplichte estaformulier. Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch rijbewijs. Geen enkele inenting is verplicht. In de Verenigde Staten bedraagt de netspanning 110 volt en zijn de stopcontactdozen anders dan in België. U heeft dan ook een speciale verloopstekker nodig.

Prijsofferte

Interesse voor een prijsofferte? Stuur ons een mailtje met de juiste vertrek- en retourdatum, het aantal personen, geboortedata en uw adresgegevens. Daarna ontvangt u van ons een gedetailleerde prijsofferte. Afhankelijk van uw budget kan Inforeizen hotels, lodges en motels voorstellen. Het hierboven vermelde programma is een voorbeeld van een reis en kan steeds aangepast worden waar mogelijk.